ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη 2021
Σελ. /28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Καμία σκέψη για εισιτήριο εισόδου στον Ολυμπο

Επίσκεψη στην Καρυά Ελασσόνας

Την αντίθεσή της στην επιβολή εισιτηρίου για επίσκεψη στον Ολυμπο και στην παράδοση αρμοδιοτήτων ελέγχου σε ιδιωτικές εταιρείες, με την οποία προωθείται στην πράξη η εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση των ορεινών όγκων, ανέδειξε κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Θεσσαλίας που επισκέφτηκε την Κυριακή την Καρυά Ελασσόνας και συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας, Νίκο Κατσίβελο, και τον αντιδήμαρχο Ελασσόνας Γιώργο Κατσιούρα. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και η πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Συκαμνιωτών, Τούλα Μουγδή.

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Τάσος Τσιαπλές, ανέφερε ότι «ο Ολυμπος, γενικότερα οι ορεινοί όγκοι, τα δασικά οικοσυστήματα, είναι λαϊκή περιουσία, γι' αυτό πρέπει να καταργηθεί το νομικό πλαίσιο που προωθεί την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση των ορεινών όγκων και δασών. Να μην αναπτυχθεί καμία επιχειρηματική δράση στον Ολυμπο και στους άλλους ορεινούς όγκους. Να ακυρωθούν οι δασοκτόνοι νόμοι όλων των κυβερνήσεων, που αποχαρακτηρίζουν δασικές εκτάσεις και νομιμοποιούν καταπατητές. Να προστατευθούν οι καμένες δασικές εκτάσεις από καταπατητές και να αναδασωθούν με ευθύνη της κυβέρνησης και όχι ιδιωτικών εταιρειών, ΜΚΟ και διαφόρων ιδρυμάτων».

Κάλεσε το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Καρυάς και τους κατοίκους της να αντιδράσουν αποφασιστικά σ' αυτήν την κυβερνητική πρόθεση και να μην ξεγελαστούν από ελιγμούς όπως π.χ. το χαράτσι να μην αφορά τους μόνιμους κατοίκους αλλά τους επισκέπτες. Ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Καρυάς υπογράμμισε ότι τόσο το Τοπικό Συμβούλιο όσο και οι κάτοικοι είναι αντίθετοι με την επιβολή εισιτηρίου στον Ολυμπο.

Ταυτόχρονα το κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αναφέρθηκε στα σχέδια εγκατάστασης ανεμογεννητριών κοντά στα χωριά Καρυά και Καλλιπεύκη, νότια του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, στους βόρειους πρόποδες του Κάτω Ολύμπου, στη θέση Τούμπα Ελασσόνας, ενάμισι τετραγωνικό χιλιόμετρο από περιοχή NATURA, στο όρος Γκονταμάνι και στην κοιλάδα Ροδιάς, τονίζοντας: «Η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών, που προωθείται στον Ολυμπο και στα άλλα βουνά της Θεσσαλίας, δεν γίνεται στο πλαίσιο μιας ισόρροπης ανάπτυξης για την ικανοποίηση των ενεργειακών αναγκών του λαού, αλλά του κεφαλαίου, που σκοπό έχουν αποκλειστικά το κέρδος, θυσιάζοντας γι' αυτό και το φυσικό περιβάλλον».

Βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές

Παροδικές βροχές ή καταιγίδες σε αρκετές περιοχές με, ενδεχομένως, τοπικά έντονα φαινόμενα σε Μαγνησία, Εύβοια και Πελοπόννησο και ισχυρούς βοριάδες στο Αιγαίο προβλέπονται για σήμερα.

Πιο αναλυτικά, αναμένονται νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, στην Εύβοια, στην Πελοπόννησο, σε περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, στις Σποράδες, σε νησιωτικά τμήματα του Βόρειου Αιγαίου και στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί με εντάσεις 7-8 μποφόρ, στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 6-8 μποφόρ και στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά περιόδους, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στα ανατολικά 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 24 βαθμούς.

Στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη

Eurokinissi

Φωτό

«Εφυγε» ένα μεγάλο αστέρι. Δεύτερος δεν θα γεννηθεί. Είμαστε ορφανοί. Αντί για λουλούδια στον τάφο του, προσφέρω στο Κόμμα του, το ΚΚΕ, 20 ευρώ.

Ελλη Σαφάκα

«Εφυγε» από τη ζωή η Αγγελική (Κική) Παπαναστασάτου

«Εφυγε» από τη ζωή η ΑΓΓΕΛΙΚΗ (ΚΙΚΗ) ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΑΤΟΥ.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1952 και έμενε στους Αγίους Αναργύρους. Σπούδασε στη Φαρμακευτική Σχολή. Κατά τη διάρκεια της χούντας δραστηριοποιήθηκε στην Αντι-ΕΦΕΕ. Υπήρξε μέλος του ΚΚΕ. Μέχρι το τέλος της ζωής της, παρά τα προβλήματα υγείας που την ταλαιπωρούσαν για χρόνια, στάθηκε στο πλευρό του Κόμματος.

Η κηδεία της θα γίνει την Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη στις 10.30 π.μ. στο Νεκροταφείο Αγίων Αναργύρων και θα είναι πολιτική.

Τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της εκφράζουν οι Κομματικές Οργανώσεις Αγίων Αναργύρων - Καματερού του ΚΚΕ.

ΕΦΕΤ
Ανάκληση μάρκας πιπεριού

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, στο πλαίσιο των ελέγχων της, διενήργησε δειγματοληψία σε λευκό πιπέρι με την εμπορική ονομασία «Master Chef» σε πλαστική κλειστή συσκευασία 560 γρ., με αριθμό παρτίδας 01878106317 και ανάλωση κατά προτίμηση πριν από 10/2023, το οποίο συσκευάζεται στην Ελλάδα για τη ΜΑΡΤ ΚΑΣ και ΚΑΡΥ Α.Ε.Ε., Λ. Κηφισού 98 και Π. Ράλλη, ΤΚ 18233, Αγ. Ι. Ρέντης, από τη ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Α.Β.Ε. «ΗΛΙΟΣ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ», Αγ. Ι. Ρέντη 157 και Αιτωλοακαρνανίας 1, ΤΚ 18541 Πειραιάς, και ζητάει την ανάκλησή του και μη κατανάλωσή του.

Αυτό συμβαίνει γιατί ανιχνεύτηκε η παρουσία της αλλεργιογόνου ουσίας σινάπι (μουστάρδα), η οποία δεν δηλώνεται στα περιεχόμενα και μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα σε όσους είναι αλλεργικοί σε αυτήν την ουσία.

Μέλη της λεγόμενης αντιεξουσιαστικής κίνησης «Ρουβίκωνας» μπήκαν χτες το απόγευμα στο υπουργείο Περιβάλλοντος και έριξαν τρικάκια που ανέγραφαν «Κράτος εμπρηστής, ούτε ένα βήμα πίσω, οργάνωση και αγώνας». Στο υπουργείο επενέβησαν αστυνομικές δυνάμεις και έγιναν και κάποιες προσαγωγές.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ