ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 28 Σεπτέμβρη 2021
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΚΕ ΓΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ
Κλιμακώνονται οι προετοιμασίες για την πανεξόρμηση με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» στις 2 - 3 Οκτώβρη

Κλιμακώνονται οι προετοιμασίες των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για τη μάχη της πανεξόρμησης με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», ο οποίος στις 2 και 3 Οκτώβρη θα κυκλοφορήσει με ένθετο το Κάλεσμα της ΚΕ για αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Φροντίζοντας να μη χαθεί ούτε λεπτό, οι Οργανώσεις καταρτίζουν το σχέδιό τους άνθρωπο τον άνθρωπο, με στόχο το Κάλεσμα να φτάσει παντού.

Με ένα μεγάλο πρόγραμμα εξορμήσεων και περιοδειών ετοιμάζονται να «οργώσουν» κάθε τόπο δουλειάς, κάθε γειτονιά, κάθε χώρο όπου ζει και μορφώνεται η νεολαία.

Ηδη τα κομματικά γραφεία έχουν στολιστεί με αφισάκια που αναγγέλλουν την πανεξόρμηση, ενώ τίθενται και οι πρώτες άμιλλες μεταξύ των Οργανώσεων.

Ο πήχης της διακίνησης είναι ανεβασμένος και πέραν του συνηθισμένου. Κι αυτό γιατί το Κάλεσμα της ΚΕ μπορεί να λειτουργήσει ως κινητήριος μοχλός για ευρύτερες λαϊκές δυνάμεις που προβληματίζονται από τη σημερινή κατάσταση, που παρά τις διαφωνίες παρακολουθούν τις πρωτοβουλίες και τις θέσεις του ΚΚΕ, που αναγνωρίζουν ότι με τη συμβολή του Κόμματος μπορεί ο λαός να οργανώσει την αντεπίθεσή του.

Η πλατιά συζήτηση με το Κάλεσμα μπορεί να συμβάλει στο να διοχετευτεί μεγαλύτερο κομμάτι της λαϊκής αγανάκτησης στην ενίσχυση του αγώνα για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, σε σύγκρουση με το σύστημα της εκμετάλλευσης, μακριά από τη λογική της ανάθεσης, της δήθεν λύσης μέσω μιας κυβερνητικής εναλλαγής και άλλων βολικών για το σύστημα επιλογών, που έχουν ζημιώσει τον λαό πάμπολλες φορές.

Επί ποδός στη Θεσσαλία!

Σε δήλωσή του στον «Ριζοσπάστη» ο Στέλιος Μπάρμπας, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του Κόμματος, σημειώνει για τη μεγάλη αυτή μάχη:

«Με ορμή από την επιτυχία των εκδηλώσεων του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή", όπου η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, επιβεβαιώνοντας τους γερούς δεσμούς του Κόμματος με χιλιάδες ανθρώπους, και στόχο να γίνουμε πιο διεισδυτικοί σε ευρύτερες λαϊκές δυνάμεις που σε αυτήν τη φάση έχουν αυτιά ανοιχτά απέναντι στο Κόμμα, σχεδιάζουμε και οργανώνουμε τη μάχη της πανεξόρμησης με το Κάλεσμα της ΚΕ για αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ, που θα δημοσιευτεί με τον "Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου".

Ιδιαίτερα στις συνθήκες που όλο και περισσότεροι διαπιστώνουν τη διεύρυνση της απόστασης ανάμεσα στο πώς ζουν οι πολλοί και στο πώς θα μπορούσαν να ζουν με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες, αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία η πλατιά διακίνηση και συζήτηση του Καλέσματος της ΚΕ, ώστε να φωτιστεί καλύτερα και πιο πλατιά ότι το ΚΚΕ έχει σχέδιο για το σήμερα και το αύριο, σύγχρονο επαναστατικό Πρόγραμμα που φωτίζει τη διέξοδο για όλα τα εργατικά - λαϊκά προβλήματα, τις προϋποθέσεις για να δοθούν λύσεις σε αυτά.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, αξιοποιώντας την πείρα από τις πετυχημένες πανεξορμήσεις των ντοκουμέντων του 21ου Συνεδρίου, τις προηγούμενες μέρες συνεδρίασαν τα καθοδηγητικά όργανα και οργανώθηκαν έκτακτες συσκέψεις στελεχών και συνελεύσεις των ΚΟΒ, ώστε να καθοριστούν τα πλάνα, να σχεδιαστεί συγκεκριμένα το πώς θα φτάσει και θα συζητηθεί το Κάλεσμα με όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο. Ο στόχος μας είναι όλα τα κομματικά μέλη να βρεθούν επί ποδός, όχι μόνο το Σαββατοκύριακο αλλά όλη τη βδομάδα. Με χαρτί και μολύβι, στους τόπους δουλειάς, στα εργοστάσια, στους δήμους, στα νοσοκομεία, στα σχολεία, σε γειτονιές των πόλεων και στην ύπαιθρο, με συγκεκριμένη χρέωση. Ποιος σύντροφος, με πόσα φύλλα, σε ποιους ανθρώπους θα δώσει τον "Ριζοσπάστη" με το Κάλεσμα της ΚΕ. Ταυτόχρονα, αξιοποιούμε τον μεγάλο κύκλο οπαδών και φίλων του Κόμματος, επιδιώκοντας να πάρουν οι ίδιοι μερίδιο δουλειάς σ' αυτήν την υπόθεση, να βοηθήσουν να φτάσουμε σε περισσότερο κόσμο, που συνήθως μπορεί να μη φτάνουμε, να μπούμε και σε άλλα λαϊκά σπίτια. Ακόμα, οργανώνουμε και την άμιλλα ανάμεσα σε ΚΟΒ και Τομεακές Οργανώσεις, αλλά και την πλατιά προπαγάνδα με αφίσες σε γραφεία, γειτονιές και χώρους δουλειάς.

Ειδικό βάρος στον σχεδιασμό αναλαμβάνουν οι κλαδικές Οργανώσεις, για να φτάσει ο "Ριζοσπάστης" σε εργάτες με τους οποίους θέλουμε να συζητήσουμε πώς θα μπει φρένο στην επίθεση κυβέρνησης - εργοδοσίας, πώς θα διεκδικήσουν σύγχρονα δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή, μπλοκάροντας τον πρόσφατο αντεργατικό νόμο - έκτρωμα και όσα μέτρα τούς τσακίζουν.

Αλλά και μαζί με τις Οργανώσεις της ΚΝΕ σχεδιάζουμε το άνοιγμα μας στους χώρους των πανεπιστημίων, που αυτές τις μέρες ετοιμάζονται να ανοίξουν μετά από 18 μήνες και χιλιάδες φοιτητές θα βρεθούν ξανά στον φυσικό τους χώρο.

Το πιάσιμο των φιλόδοξων πλάνων θα κριθεί από τη συλλογική αλλά και την ατομική δουλειά του καθενός μας. Μπορούμε και θα καταφέρουμε να υπερκαλύψουμε τα πλάνα μας!».

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδρομή - εκδήλωση το Σάββατο 9 Οκτώβρη στη Γυάρο

Η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ οργανώνει εκδρομή - εκδήλωση στη Γυάρο για τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ, το Σάββατο 9 Οκτώβρη ή σε περίπτωση κακοκαιρίας την Κυριακή 10 Οκτώβρη. Στους εκδρομείς για την Ιστορία της Γυάρου θα μιλήσει ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος το 1967 ήταν ανάμεσα στους κρατουμένους. Θα ακολουθήσει περιήγηση στους όρμους και τα κτίσματα του νησιού, εκεί όπου η αστική εξουσία διάλεξε να φτιάξει ένα ακόμα κολαστήριό για να εξοντώσει όσους ένιωθε ότι την απειλούν, με πρώτους τους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές.

Στις 12 Οκτώβρη του 2019, με μια μεγάλη εκδήλωση του ΚΚΕ στη Γυάρο έγιναν τα αποκαλυπτήρια της «Ρωγμής», του Μνημείου τιμής και περηφάνιας για τους αλύγιστους της ταξικής πάλης που έστησε η Κεντρική Επιτροπή και φιλοτέχνησε ο γλύπτης Αντώνης Μυρωδιάς. Το πανό της εκδήλωσης τότε έγραφε: «Δεν σας ξεχνάμε, δόξα και τιμή τους αλύγιστους της Γυάρου».

Οι Κομματικές Οργανώσεις λοιπόν τηρώντας αυτήν την υπόσχεση επιστρέφουν στην Γυάρο για να αποτίσουν φόρο τιμής στους αλύγιστους της Γυάρου, ιδιαίτερα οι νέοι κομμουνιστές να έρθουν σε επαφή με τα ανεξίτηλα χνάρια του ΚΚΕ στον αγώνα για τα δίκια και τους πόθους της εργατικής τάξης.

Η αναχώρηση θα γίνει στις 8 π.μ. από το λιμάνι του Λαυρίου και η επιστροφή θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της ίδιας μέρας. Η επιβίβαση στο πλοίο θα γίνεται με την επίδειξη βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης ή με την επίδειξη αρνητικού τεστ (PCR ή rapid) της προηγούμενης μέρας. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μέσα από τις κατά τόπους Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ.

Λόγω πληθώρας ύλης η στήλη «100 χρόνια "Ριζοσπάστης", Οργανο της ΚΕ του ΚΚΕ» θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ