Τρίτη 28 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδρομή - εκδήλωση το Σάββατο 9 Οκτώβρη στη Γυάρο

Η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ οργανώνει εκδρομή - εκδήλωση στη Γυάρο για τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ, το Σάββατο 9 Οκτώβρη ή σε περίπτωση κακοκαιρίας την Κυριακή 10 Οκτώβρη. Στους εκδρομείς για την Ιστορία της Γυάρου θα μιλήσει ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος το 1967 ήταν ανάμεσα στους κρατουμένους. Θα ακολουθήσει περιήγηση στους όρμους και τα κτίσματα του νησιού, εκεί όπου η αστική εξουσία διάλεξε να φτιάξει ένα ακόμα κολαστήριό για να εξοντώσει όσους ένιωθε ότι την απειλούν, με πρώτους τους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές.

Στις 12 Οκτώβρη του 2019, με μια μεγάλη εκδήλωση του ΚΚΕ στη Γυάρο έγιναν τα αποκαλυπτήρια της «Ρωγμής», του Μνημείου τιμής και περηφάνιας για τους αλύγιστους της ταξικής πάλης που έστησε η Κεντρική Επιτροπή και φιλοτέχνησε ο γλύπτης Αντώνης Μυρωδιάς. Το πανό της εκδήλωσης τότε έγραφε: «Δεν σας ξεχνάμε, δόξα και τιμή τους αλύγιστους της Γυάρου».

Οι Κομματικές Οργανώσεις λοιπόν τηρώντας αυτήν την υπόσχεση επιστρέφουν στην Γυάρο για να αποτίσουν φόρο τιμής στους αλύγιστους της Γυάρου, ιδιαίτερα οι νέοι κομμουνιστές να έρθουν σε επαφή με τα ανεξίτηλα χνάρια του ΚΚΕ στον αγώνα για τα δίκια και τους πόθους της εργατικής τάξης.

Η αναχώρηση θα γίνει στις 8 π.μ. από το λιμάνι του Λαυρίου και η επιστροφή θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της ίδιας μέρας. Η επιβίβαση στο πλοίο θα γίνεται με την επίδειξη βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης ή με την επίδειξη αρνητικού τεστ (PCR ή rapid) της προηγούμενης μέρας. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μέσα από τις κατά τόπους Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ