Τρίτη 28 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ
Αιχμές Σαμαρά κατά επιλογών Μητσοτάκη

Παρέμβαση με αιχμές στις επιλογές της κυβέρνησης και στα εσωκομματικά της ΝΔ έκανε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς, εξέλιξη που καταδεικνύει τις έντονες διεργασίες στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.

Συγκεκριμένα, ο Α. Σαμαράς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα» δηλώνει ότι «όποιος θέλει να υπηρετήσει αυτές τις θέσεις, για τις οποίες έλαβε αυτοδυναμία η ΝΔ, είναι ευπρόσδεκτος. Αυτό σημαίνει "διεύρυνση" (...) Αλλά όταν επιλέγονται άτομα με αντίθετες θέσεις, αυτό δεν λέγεται "διεύρυνση", αυτό λέγεται "μετατόπιση"». Προσθέτει άλλωστε ότι «με το να μετακινηθούμε σε θέσεις "Ποταμιού" δεν κατακτάμε το "πολιτικό κέντρο"».

Αιχμές άφησε και για τον ανασχηματισμό, λέγοντας πως o συμβολισμός που έχει «δεν πρέπει να στέλνει αντιφατικά μηνύματα. Τι δηλαδή, η παράταξή μας υιοθετεί σήμερα απόψεις που η ίδια έχει πολεμήσει, όπως οι Πρέσπες και το σχέδιο Ανάν; 'Η ότι επιβραβεύει πρόσωπα που έχουν αντίθετη άποψη».

Διαφοροποιήθηκε και στα Ελληνοτουρκικά, λέγοντας ότι Αθήνα και Λευκωσία θα έπρεπε να απαντήσουν με βέτο στις φιέστες Ερντογάν στην Αμμόχωστο, ενώ πρόσθεσε πως «Ελλάδα και Κύπρος θα έπρεπε να είχαν ήδη αντιδράσει εντονότερα. Πρώτον, θα έπρεπε να πιέζουν συνεχώς την ΕΕ για κυρώσεις κατά της Τουρκίας. (...) Ακόμα και βέτο σε ευρωπαϊκές αποφάσεις θα έπρεπε ίσως να θέσουμε».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου, κληθείς να σχολιάσει χτες τις δηλώσεις Σαμαρά, απάντησε ότι δεν έχει κανένα σχόλιο για τις απόψεις του «πρώην πρωθυπουργού», όπως τόνισε.

Αιχμές υπάρχουν και από τον ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργο Κύρτσο, που στην παρούσα συγκυρία τάσσεται κατά της περαιτέρω ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ. Σε ανάρτησή του αναφέρει πως «η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ σε συνθήκες μεγάλης αύξησης ενεργειακού κόστους, να αποφευχθεί». Σε άλλη ανάρτηση αναφέρει ότι είναι «υψηλού πολιτικού ρίσκου η απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει τη συμμετοχή του Δημοσίου στη ΔΕΗ από 51% στο 34%».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ