Τρίτη 28 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!

Συλλαλητήριο αύριο Τετάρτη στη Λάρισα ενάντια στην ανανέωση της «Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ»

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας στα βήματα των προηγούμενων κυβερνήσεων, μετατρέπει τη χώρα μας σε πολεμικό ορμητήριο και την ίδια στιγμή σε στόχο αντιποίνων. Πρόκειται για επικίνδυνη εξέλιξη που εμπλέκει παραπέρα τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και στους ανταγωνισμούς στην περιοχή μας, με μεγάλους κινδύνους για τον λαό και τη νεολαία. Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!».

Με αυτό το κάλεσμα, η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις, η Επιτροπή Ειρήνης, το Εργατικό Κέντρο και οι φοιτητικοί σύλλογοι της Λάρισας καλούν σε συλλαλητήριο τον λαό της πόλης, αύριο Τετάρτη στις 7 μ.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου, ενάντια στην ανανέωση της «Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ».

Οπως είναι γνωστό, η Λάρισα και η ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Θεσσαλίας έχει μετατραπεί σε μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση. Χαρακτηριστικά, η 110 Πτέρυγα Μάχης αποτελεί για διάφορα χρονικά διαστήματα βάση φιλοξενίας των μη επανδρωμένων αεροσκαφών «MQ-Reaper» της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (κατασκοπευτικών αεροσκαφών τύπου drones), τα οποία περιπολούσαν με επίκεντρο την Ελλάδα στο τρίγωνο Αφρική - Μέση Ανατολή - Μαύρη Θάλασσα. Αντίστοιχα, σε επίσκεψη του ανωτάτου διοικητή Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης και διοικητή των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων που εδρεύουν στην Ευρώπη, έγιναν έλεγχος και αυτοψία στο αεροδρόμιο της Λάρισας προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα μελλοντικής φιλοξενίας των θηριωδών σε μέγεθος και εκτεταμένων δυνατοτήτων κατασκοπευτικών και πολεμικών αεροσκαφών «Global Hawk», ενώ πριν λίγους μήνες εταιρεία αμερικανικών συμφερόντων διενήργησε τεχνικό έλεγχο καταλληλότητας του αεροδρομίου προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής υποδομών για τη φιλοξενία ιπτάμενων τάνκερ («ΚC-135») της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία θα ανεφοδιάζουν μαχητικά αεροσκάφη. Το δε ενδιαφέρον των Αμερικανών δεν περιορίζεται στη Λάρισα, αλλά επεκτείνεται και στην περιοχή του Βόλου. Στο Στεφανοβίκειο (πεζοναύτες, ελικόπτερα), στο λιμάνι του Βόλου (υποδομές για μετακίνηση στρατευμάτων και πολεμικού υλικού), στην 111 ΠΜ στη Νέα Αγχίαλο ανέγερση νέας πτέρυγας για τη φιλοξενία Αμερικανών πιλότων.

Ολη αυτή η κινητικότητα των Αμερικανών δολοφόνων προβλέπεται στην κατάπτυστη και επικίνδυνη για τον λαό «Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας» μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, σύμφωνα με την οποία παραχωρούνται στρατόπεδα, στρατιωτικά αεροδρόμια και λιμάνια στην υπηρεσία των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτήν τη Συμφωνία την προετοίμασε ο ΣΥΡΙΖΑ και την επεκτείνει τώρα - και μάλιστα με προσπάθεια να έχει 5ετή διάρκεια - η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου καλεί τα σωματεία σε προσυγκέντρωση στις 6.30 μ.μ. μπροστά στο κτίριό του, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Κανένας να μην πιστέψει πως όλοι αυτοί σκέφτονται τον λαό, προσφέρουν ασφάλεια και ανάπτυξη. Κάθε μέρα που περνάει προστίθενται και άλλα παραδείγματα που επιβεβαιώνουν ότι το μόνο που νοιάζει ΝΑΤΟ, ΕΕ, κυβερνήσεις είναι τα συμφέροντα των δικών τους μονοπωλίων. Ολοι αυτοί που μας φορτώνουν με φόρους και χαράτσια, αυξάνουν τις τιμές στην Ενέργεια και στα τρόφιμα, κρατάνε παγωμένους τους μισθούς και μας θέλουν σκλάβους με 10ωρα τον 21ο αιώνα, δεν μπορεί να σκέφτονται το καλό μας. Αυτοί που έχουν μακελέψει ολόκληρους λαούς δεν μπορεί να προσφέρουν ειρήνη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ