ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 17 Νοέμβρη 2021
Σελ. /28
Στη σημερινή ενότητα «Νεολαία» μπορούμε να βρούμε:
  • Κορυφώνονται σήμερα με την αντιιμπεριαλιστική πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία οι εκδηλώσεις για τα 48 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου. Συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις.
  • Κάλεσμα του Συλλόγου Σπουδαστών Δημόσιων ΙΕΚ προς τους σπουδαστές μπροστά στις εκλογές τους.
  • «Οι μέρες της Κομμούνας» από τη θεατρική ομάδα της ΚΝΕ και εκδηλώσεις στα Στέκια της Οργάνωσης.
  • Εκπαιδευτική επικαιρότητα.
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ - 48 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΡΩΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ
Κορύφωση σήμερα με τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία

Ενα λουλούδι, ένα στεφάνι, ένα μήνυμα, ένα γράμμα... Με κάθε τρόπο, νέοι και μεγαλύτεροι αποτίουν φόρο τιμής στον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, στους αγωνιστές της αντιδικτατορικής πάλης. Με κάθε τρόπο κρατούν ζωντανά τα διδάγματα, τα ανεκπλήρωτα όνειρα, τα μέχρι σήμερα επίκαιρα μηνύματα του Πολυτεχνείου.

«Εξω οι ΗΠΑ», «Εξω το ΝΑΤΟ». Τα συνθήματα που δέσποζαν στην πύλη του ιστορικού κτιρίου, με τις υπογραφές του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, ξαναγράφονται και σηματοδοτούν τη διαχρονικότητα των συνθημάτων του ξεσηκωμού. Το αντιιμπεριαλιστικό περιεχόμενο του Πολυτεχνείου διαπερνά και τον φετινό εορτασμό. Αποτυπώνεται στις αφίσες και στα πανό, στα συνθήματα και στις κουβέντες, στον προβληματισμό και στα τραγούδια. Φοιτητές πιάνουν μια κιθάρα και «σκαρώνουν» τραγούδια, «ντύνουν» με μελωδίες τα συνθήματα, δίνουν μια νότα ζωντάνιας στον χώρο: «Τίποτα δεν πάει χαμένο», «Το γελαστό παιδί», «τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον».

Τάξεις από σχολεία της Αθήνας κάνουν ένα διαφορετικό «μάθημα Ιστορίας», καταθέτοντας το λουλούδι τους. Μικρά παιδιά, με τους γονείς τους να τα κρατούν από το χέρι, καταθέτουν ένα λουλούδι, μια ζωγραφιά. Η Ιστορία περνάει από γενιά σε γενιά. Ενας παππούς «ξεναγεί» τα εγγόνια του στον χώρο, τους δείχνει την πύλη του Πολυτεχνείου, τους εξηγεί τι έγινε εκεί πριν από 48 χρόνια. Στιγμές που χρόνια μετά... καρπίζουν. Μια μητέρα, συγκινημένη, απευθύνεται στη φοιτήτρια κόρη της, που σήμερα συμμετέχει στις εκδηλώσεις τιμής στο Πολυτεχνείο, ενθυμούμενη πότε ήταν μικρό κορίτσι και την πήγαινε στο Πολυτεχνείο να καταθέσουν ένα λουλούδι...

Νέοι στρατευμένοι αποτίουν φόρο τιμής
Νέοι στρατευμένοι αποτίουν φόρο τιμής
Μαθητές, φοιτητικοί σύλλογοι, εργατικά σωματεία, μαζικοί φορείς, αντιστασιακές οργανώσεις κ.λπ. αποτίουν φόρο τιμής. «Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα», αναγράφει ένα από τα πανό που φιλοτεχνούν μέλη φοιτητικών συλλόγων, στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για τη σημερινή πορεία.

«Για όσους χάθηκαν. Οι μάχες που δώσατε αποτελούν παράδειγμα για τους δικούς μας αγώνες. Οι μάχες δεν τελείωσαν. Ακολουθούμε τα ίδια μονοπάτια», γράφει ένα από τα πολλά σημειώματα ανάμεσα στα γαρίφαλα και τα στεφάνια πάνω στην καγκελόπορτα που τσαλαπάτησαν οι ερπύστριες.

Οι τριήμερες εκδηλώσεις για την 48η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου κορυφώνονται σήμερα με την αντιιμπεριαλιστική πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Ιατρικής, Παντείου, Τοπογράφων ΕΜΠ, ΝΦΕΕΜΠ, Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, ΣΕΤ, ΣΕΤΠ, Μηχανολόγων ΠΑΔΑ, Οικοτρόφων ΑΣΠΑΙΤΕ, ΑΣΠΑΙΤΕ, Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών, Φοιτητικών Εστιών Αθήνας, Φιλοσοφικής, ΠΤΔΕ, Φαρμακευτικής, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Νοσηλευτικής καλούν στην αντιιμπεριαλιστική πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία με προσυγκέντρωση στις 4.30 μ.μ. στα Προπύλαια. Στο ίδιο ραντεβού καλούν εργατικά σωματεία, το ΠΑΜΕ, η ΕΕΔΥΕ και άλλοι μαζικοί φορείς.

Κατάθεση στεφάνων

Με καταθέσεις στεφάνων από συλλόγους, σωματεία και φορείς σηματοδοτήθηκε η χτεσινή, δεύτερη μέρα των εορταστικών εκδηλώσεων.

Το πρωί νέοι στρατευμένοι, με τις στολές τους και με τον κόσμο στον χώρο του Πολυτεχνείου να τους υποδέχεται με συνθήματα και χειροκροτήματα, κατέθεσαν το δικό τους στεφάνι. «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά» και «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» ήταν ορισμένα από τα συνθήματα που τους συνόδευαν.

Με συνθήματα και παλμό υποδέχτηκε η νεολαία τις αντιπροσωπείες της ΚΕ του ΚΚΕ και του ΚΣ της ΚΝΕ, που κατέθεσαν επίσης χτες στεφάνια στον χώρο του Πολυτεχνείου.

Θερμής υποδοχής έτυχαν και οι αντιστασιακές οργανώσεις, η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, η ΠΕΚΑΜ και η ΠΕΑΦΕ, που κατέθεσαν στεφάνια και λουλούδια, πλαισιωμένες από συνθήματα και χειροκροτήματα από τους νέους στο Πολυτεχνείο: «Ούτε σε ξερονήσια ούτε σε φυλακές, ποτέ τους δεν λυγίσανε οι κομμουνιστές».

Ξεχωριστή στιγμή ήταν η άφιξη στον χώρο του Πολυτεχνείου του Σωματείου Εργαζομένων στην «e-food» και διανομέων που εργάζονται στη «Wolt», στο πλαίσιο της χτεσινής τους κινητοποίησης. Η μοτοπορεία που ξεκίνησε από το Πεδίον του Αρεως έγινε δεκτή στον χώρο του Πολυτεχνείου με δυνατά χειροκροτήματα και το σύνθημα «Φοιτητές - εργατιά, μια φωνή και μια γροθιά». «Το Πολυτεχνείο ζει, έξω οι Αμερικανοί», απάντησαν οι διανομείς. Οι εργαζόμενοι της «e-food» και της «Wolt» κατέθεσαν στεφάνι τιμώντας τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου, αλλά και αποτίοντας φόρο τιμής στους νεκρούς διανομείς.

Το μεσημέρι φοιτητικοί σύλλογοι, ο ένας μετά τον άλλο, «σφράγισαν» τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις με την κατάθεση στεφάνων, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για τη σημερινή αντιιμπεριαλιστική πορεία.

Εργατικά σωματεία, το ΠΑΜΕ, η ΟΓΕ και άλλοι φορείς στο Πολυτεχνείο για την κατάθεση στεφάνων
Εργατικά σωματεία, το ΠΑΜΕ, η ΟΓΕ και άλλοι φορείς στο Πολυτεχνείο για την κατάθεση στεφάνων
Στεφάνι κατέθεσε και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, ενώ το «παρών» έδωσε και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας με το δικό της στεφάνι και με τα συνθήματα να πέφτουν βροχή: «Η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε ξεπουλιέται ούτε προσκυνά». «Η επέτειος του Πολυτεχνείου μάς γεμίζει και σήμερα δύναμη, μας διδάσκει πως το δίκιο δεν χαρίζεται, κατακτιέται με τον συλλογικό αγώνα. Θέλουμε να τιμήσουμε όλους αυτούς που φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, βασανίστηκαν στα χρόνια της χούντας. Τους τιμάμε κάθε μέρα κρατώντας ζωντανά τα δίκαια αιτήματα του αγώνα που έδωσαν. Οι μαθητές βαδίζουμε στους ίδιους δρόμους, αγωνιζόμαστε για τη μόρφωση και τη ζωή μας», είπε o Γιώργος, μέλος 15μελούς, από Γυμνάσιου της Αθήνας.

Πλήθος εργατικών σωματείων κατέθεσαν το δικό τους στεφάνι, αποτίοντας φόρο τιμής στον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, με την υποδοχή των φοιτητών θερμή: «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», «Εργάτη μπορείς, και αν το καταλάβεις θα γίνεις ο κυρίαρχος του πλούτου που παράγεις». Στεφάνια κατέθεσαν επίσης το ΠΑΜΕ, η ΠΣΟ, φορείς εργαζομένων και συνταξιούχων, η ΟΒΣΑ, η ΟΓΕ, η ΕΕΔΥΕ, η ΕΕΔΔΑ κ.ά.

Στεφάνια κατέθεσαν και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών, η Κίνηση για την Εθνική Αμυνα και απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων. Ακόμα, η «Προοδευτική ΚΦ», το ΑΚΕΛ και η ΕΔΟΝ.

Διανομείς κατέθεσαν το δικό τους στεφάνι στο Πολυτεχνείο
Διανομείς κατέθεσαν το δικό τους στεφάνι στο Πολυτεχνείο

INTIME NEWS

Ο εορτασμός του Πολυτεχνείου μπορεί να αποτελέσει έναν ακόμα κρίκο στην πάλη του λαού και της νεολαίας

Στεφάνια στον χώρο του Πολυτεχνείου από την ΚΕ του ΚΚΕ και το ΚΣ της ΚΝΕ

Με συνθήματα και χειροκροτήματα έγιναν δεκτές, χτες το πρωί, στον χώρο του Πολυτεχνείου αντιπροσωπείες της ΚΕ του ΚΚΕ και του ΚΣ της ΚΝΕ, όπου κατέθεσαν στεφάνια.

«Ενας αιώνας αγώνας και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία», ήταν το σύνθημα που «συνόδεψε» τον Θέμη Γκιώνη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κατά την κατάθεση στεφάνου εκ μέρους της ΚΕ του Κόμματος. «Αγώνας, γνώση, τόλμη κι αντοχή, εμπρός για ΚΝΕ γερή και μαζική» ακούστηκε κατά τη διάρκεια της κατάθεσης στεφάνου εκ μέρους του ΚΣ της ΚΝΕ, από τον Ιάσονα Φανό, μέλος του Γραφείου του ΚΣ.

Η Ιστορία έχει δείξει ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό

Σε δήλωσή του μετά την κατάθεση, ο Θέμης Γκιώνης ανέφερε τα εξής:

«Τιμάμε τους νεκρούς του Πολυτεχνείου. Τιμάμε όλους τους κομμουνιστές και άλλους ριζοσπάστες αγωνιστές, που εξορίστηκαν, φυλακίστηκαν, που υπέστησαν φριχτά βασανιστήρια στα μπουντρούμια του ΕΑΤ-ΕΣΑ. Ο τριήμερος εορτασμός του Πολυτεχνείου μπορεί να αποτελέσει έναν ακόμα κρίκο στην πάλη του λαού και της νεολαίας για τα δικαιώματα και τις ανάγκες τους, για να απεμπλακεί η χώρα μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, για να κλείσουν οι βάσεις, για να μπει τέρμα στις συμφωνίες και τις συμμαχίες της αστικής τάξης. Η Ιστορία έχει αποδείξει ότι ο λαός μόνο μπορεί να σώσει τον λαό βαδίζοντας στον δρόμο της ανατροπής, μέχρι την τελική νίκη, τον σοσιαλισμό».

Να γίνει η σημερινή νεολαία η γενιά της πάλης για την ανατροπή

Επίσης, εκ μέρους της ΚΝΕ, ο Ιάσονας Φανός έκανε την εξής δήλωση: «48 χρόνια από τον φοιτητικό και εργατικό - λαϊκό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, η ΚΝΕ παραμένει η μοναδική εγγύηση για τη νεολαία της πατρίδας μας, ότι τα διδάγματά του, το σύγχρονο αντιιμπεριαλιστικό του μήνυμα θα διαδίδονται, θα γίνονται κτήμα της. Ενάντια στους εθνικιστές - φασίστες υμνητές της διεφθαρμένης και φρικιαστικής χούντας, αλλά και ενάντια σε όσους απογυμνώνουν τον εορτασμό του Πολυτεχνείου από το αληθινό του νόημα, ενάντια σε όσους έχουν πρόβλημα με τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα που αναγράφονταν και τότε και σήμερα στις πύλες του ιστορικού κτιρίου - "Εξω οι ΗΠΑ, Εξω το ΝΑΤΟ" - με την καθοριστική συμβολή του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Τα ανεκπλήρωτα οράματα του Πολυτεχνείου στη νέα γενιά είναι εδώ, γιατί είναι εδώ η ΚΝΕ, που καταθέτει όλες της τις δυνάμεις προς τη νέα γενιά, από γενιά χωρίς δικαιώματα να γίνει η γενιά της πάλης για την ανατροπή».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ζωντανά τα συνθήματα του Πολυτεχνείου

Eκδήλωση με ομιλητή τον Γ. Μαργαρίτη και συναυλία με τα τραγούδια του αγώνα του Μίκη Θεοδωράκη διοργάνωσαν οι φοιτητικοί σύλλογοι

Από την εκδήλωση στο ΑΠΘ
Από την εκδήλωση στο ΑΠΘ
Με τα τραγούδια του αγώνα του Μίκη Θεοδωράκη στα χείλη των φοιτητών ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Τρίτης στο φουαγέ της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ οι εκδηλώσεις φοιτητικών συλλόγων της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του τριήμερου εορτασμού του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου.

Νωρίτερα, στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκε εκδήλωση των φοιτητικών συλλόγων με ομιλητή τον καθηγητή Σύγχρονης Ιστορίας Γιώργο Μαργαρίτη και θέμα: «Τα διδάγματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου». Μετά την ομιλία ακολούθησε συζήτηση, με παρεμβάσεις και ερωτήσεις από μέλη φοιτητικών συλλόγων του ΑΠΘ.

Ο Γ. Μαργαρίτης στην ομιλία του στάθηκε ιδιαίτερα στην επικαιρότητα των συνθημάτων του Πολυτεχνείου. «Για έναν λαό που έχει εθιστεί στους μισθούς των 584 ευρώ, με Συμβάσεις Εργασίας βδομάδων και μηνών και την ακρίβεια να καλπάζει, με Παιδεία που έχει μετατραπεί σε εμπόρευμα που εντείνει τους ταξικούς φραγμούς», είπε χαρακτηριστικά, το σύνθημα «Ψωμί - παιδεία - ελευθερία» αντηχεί στους σημερινούς αγώνες. «Η ελευθερία δε», τόνισε, περιορίζεται σε ένα πλέγμα αστυνομοκρατίας και αυταρχισμού, αντεργατικών νόμων που πρόσφατα επιχείρησαν να απαγορεύσουν τις απεργίες, ενώ με πρόσχημα την καταπολέμηση των fake news επιχειρείται η φίμωση του Τύπου.

«Η μόνη διαφορά», σημείωσε, «είναι ότι έχει προστεθεί το ζήτημα της Υγείας, που και αυτή έχει μετατραπεί σε εμπόρευμα για όσους μπορούν να το αγοράσουν, ενώ οι υπόλοιποι, τα λαϊκά στρώματα, έχουν απομείνει με την "ατομική ευθύνη"», καθώς τα νοσοκομεία λειτουργούν στα όριά τους υπό την πίεση της πανδημίας αλλά και της υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης.

Οπως τόνισε, το άλλο βασικό σύνθημα, «Εξω το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί», διατηρεί επίσης την επικαιρότητά του, καθώς η χώρα μετατρέπεται ολόκληρη σε μια βάση προετοιμασίας πολέμου, για έναν πόλεμο όπου ο λαός δεν έχει τίποτα να κερδίσει, με ευθύνη ιδιαίτερα των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ οι οποίες προωθούν τα συμφέροντα της ελληνικής άρχουσας τάξης, που περνούν μέσα από τη συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Στα ερωτήματα «Γιατί μοιάζουν οι εποχές; Γιατί είναι επίκαιρα τα συνθήματα σήμερα;» ο Γ. Μαργαρίτης ανέφερε πως η απάντηση βρίσκεται στο ότι η δικτατορία και η αστική δημοκρατία εκφράζουν τα ίδια αστικά συμφέροντα, αυτά των μονοπωλιακών ομίλων, ντόπιων και ξένων.

Στη συνέχεια περιέγραψε το ιστορικό πλαίσιο της εποχής κατά την οποία πραγματοποιήθηκε το πραξικόπημα του 1967, σημειώνοντας πως η χούντα αποτέλεσε ουσιαστική συνέχεια του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης που ακολούθησε τον Εμφύλιο, ενώ το νομικό πλαίσιο παρέμεινε το ίδιο με τη μετεμφυλιακή περίοδο όπως και οι κρατικοί μηχανισμοί, σαν τα Τάγματα Εθνικής Ασφάλειας που έλεγχαν και φακέλωναν τον κόσμο της υπαίθρου.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον ρόλο του ΝΑΤΟ, λέγοντας πως τα σχέδια των πραξικοπηματιών δεν «ήταν της τελευταίας στιγμής, είχαν προετοιμαστεί από το ΝΑΤΟ όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για όλους τους λαούς του δήθεν ελεύθερου κόσμου σε περίπτωση που αμφισβητούσαν την εξουσία της αστικής τάξης».

Κλείνοντας, ο Γ. Μαργαρίτης τόνισε προς τους φοιτητές ότι τα συνθήματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι «όλα ζωντανά και περιμένουνε να τα διεκδικήσουν, εμείς και κυρίως εσείς οι νέοι που θα παραλάβετε από εμάς τη σκυτάλη».

Αντιιμπεριαλιστικές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα

Με τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία θα κορυφωθεί στην Αθήνα, σήμερα το απόγευμα, ο εορτασμός της 48ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Αντίστοιχα, στη Θεσσαλονίκη, φοιτητικοί σύλλογοι, εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς διοργανώνουν στις 6 μ.μ. μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία με συγκέντρωση μπροστά στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ.

Μαζικοί φορείς, σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και οργανώσεις καλούν σε συγκεντρώσεις σε πολλές ακόμα πόλεις. Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί οι παρακάτω:

Αγρίνιο, κεντρική πλατεία, 6.30 μ.μ.

Αλεξανδρούπολη, δημαρχείο, 6 μ.μ.

Αμαλιάδα, Εργατικό Κέντρο, 6.30 μ.μ.

Αμφισσα, πλατεία Λαού, 6 μ.μ.

Αρτα, πλατεία Κιλκίς, 7 μ.μ.

Βόλος, πλατεία Ελευθερίας, 6.30 μ.μ.

Γιάννενα, μνημείο Ηρώων Πολυτεχνείου, 6 μ.μ.

Γρεβενά, πεζόδρομος της Θεοδώρου Ζιάκα, 6 μ.μ.

Δράμα, κεντρική πλατεία, 6 μ.μ.

Ζάκυνθος, κτίριο του παλιού Εργατικού Κέντρου, 7.30 μ.μ.

Ηγουμενίτσα, πλατεία Δημαρχείου, 6 μ.μ.

Ηράκλειο, πλατεία Ελευθερίας, 6 μ.μ.

Ικαρία, στον Εύδηλο, 7 μ.μ.

Καβάλα, πλατεία Καπνεργάτη, 5.30 μ.μ.

Καλαμάτα, πλατεία 23ης Μαρτίου, 6 μ.μ.

Καρδίτσα, κεντρική πλατεία, 6 μ.μ.

Κατερίνη, σιντριβάνι - πλατάνι, 7 μ.μ.

Κέρκυρα, κτίριο του Εργατικού Κέντρου, 6 μ.μ.

Κεφαλονιά, κεντρική πλατεία Αργοστολίου, 6 μ.μ.

Κιλκίς, πλατεία Ειρήνης, 6 μ.μ.

Κοζάνη, κεντρική πλατεία, 7 μ.μ.

Κομοτηνή, Πάρκο Περιφέρειας, 5.30 μ.μ.

Κως, πλατεία Ελευθερίας, 5.30 μ.μ.

Λαμία, πλατεία Ελευθερίας, 6 μ.μ.

Λάρισα, κεντρική πλατεία, 6.30 μ.μ.

Λευκάδα, πλατεία Αγίου Μηνά, 6.30 μ.μ.

Λήμνος, στο λιμάνι της Μύρινας, 6.30 μ.μ.

Λιβαδειά, πλατεία Εθνικής Αντίστασης, 6.30 μ.μ.

Μεσολόγγι, κεντρική πλατεία, 7 μ.μ.

Μυτιλήνη, πλατεία Σαπφούς, 6.30 μ.μ.

Ξάνθη, ΠΡΟΚΑΤ, 5 μ.μ.

Πάτρα, Εργατικό Κέντρο, 5 μ.μ.

Πτολεμαΐδα, κεντρική πλατεία, 6.30 μ.μ.

Πύργος, έξω από το 1ο Γυμνάσιο, 6.30 μ.μ.

Ρέθυμνο, δημαρχείο, 6.30 μ.μ.

Τρίκαλα, κεντρική πλατεία, 5 μ.μ.

Σάμος, πλατεία Καρλοβάσου, 6 μ.μ.

Χανιά, πλατεία Δημοτικής Αγοράς, 6 μ.μ.

Χίος, πύλη Πανεπιστημίου Αιγαίου, 5.30 μ.μ.

Τόσο όσο

Απαγορευμένες λέξεις είναι οι «ΗΠΑ» και το «ΝΑΤΟ» στις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, πόσο μάλλον σε αυτήν που εξέδωσε για τη φετινή επέτειο του Πολυτεχνείου. Βλέπετε, παρακολουθεί και η πρεσβεία, που κάτι τέτοια δεν τα σηκώνει... Αντίθετα, στην ανακοίνωση περισσεύουν οι διαπιστώσεις και οι κορόνες για την πανδημία, τον αυταρχισμό, την ακρίβεια, όπου ως μόνη διέξοδος προβάλλεται «να φύγει αυτή η αυταρχική, αναποτελεσματική και αντιδραστική κυβέρνηση». Δηλαδή, «το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα» - όπως γράφει και η αφίσα τους - «τόσο όσο», για να γίνει «σκαλοπατάκι» στην κυβερνητική εναλλαγή και ο ΣΥΡΙΖΑ χαλίφης στη θέση του χαλίφη...

Η προσυγκέντρωση ΚΚΕ και ΚΝΕ στην Αθήνα

Η προσυγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ και της Οργάνωσης Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ για την αντιιμπεριαλιστική πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία θα πραγματοποιηθεί στις 5 μ.μ. στη συμβολή των οδών Σταδίου και Γεωργίου Σταύρου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ