ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 19 Μάη 2001
Σελ. /56
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αδιαπραγμάτευτη εντολή για κλιμάκωση του αγώνα!

Με τη συμμετοχή και τα συνθήματά τους, εργάτες, επαγγελματοβιοτέχνες, συνταξιούχοι, φοιτητές, έδωσαν υπόσχεση συνέχισης της πάλης για δημόσια σύγχρονη καθολική Κοινωνική Ασφάλιση, για σταθερή δουλιά, για να πληρώσουν κράτος και πλουτοκρατία

Για άλλη μια φορά, σε διάστημα λίγων βδομάδων, οι εργαζόμενοι της Αθήνας έδωσαν τη δική τους αγωνιστική απάντηση συμμετέχοντας μαζικά στη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης, προειδοποιώντας έτσι την κυβέρνηση και την εργοδοσία ότι η μάχη για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων τους μόλις έχει αρχίσει. Το σύνθημα «Αυτά τα μέτρα αυτή η πολιτική με αγώνες ταξικούς θα ανατραπεί» δόνησε το κέντρο της Αθήνας, φανερώνοντας τις αγωνιστικές διαθέσεις των διαδηλωτών για συνέχιση και κλιμάκωση της ταξικής πάλης. Ομως, οι εργαζόμενοι δεν ήταν μόνοι τους. Δίπλα τους σε αυτό τον αγώνα βρέθηκαν συνταξιούχοι, επαγγελματοβιοτέχνες, φοιτητές. Ανθρωποι του μόχθου και της δουλιάς ένωσαν την οργή τους με την οργή των εργατών για να καταδικάσουν κάθε είδος «κοινωνικού διαλόγου», για να δώσουν την υπόσχεση ότι ο αγώνας αυτός θα συνεχιστεί. Πολλοί από αυτούς, έχοντας τα παιδιά τους αγκαλιά, έδειξαν ότι μαζί με τις δικές τους ανησυχίες και αγωνίες κουβαλούν και τις ανησυχίες των επόμενων γενεών. Χαρακτηριστική ήταν η πικέτα που κρατούσε μια μάνα, που έγραφε: «Δουλεύουμε για εμάς και τα παιδιά μας, όχι για αυτούς και τα παιδιά τους».

Πολύ πριν τις 11 το πρωί, ώρα κατά την οποία είχε προγραμματιστεί η συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως, δεκάδες χιλιάδες εργάτες από όλες τις μεριές της Αθήνας κατέφθαναν στις προσυγκεντρώσεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ) στην Κάνιγγος, στην Ομόνοια, στην πλατεία Αμερικής και το Μουσείο, κοντράροντας, με την παρουσία τους, τους κυβερνητικούς προπαγανδιστικούς μηχανισμούς, που έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους ώστε αυτή η απεργία να αποτύχει. Αλλά και ξαφνιάζοντας, επίσης, για άλλη μια φορά τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που είδαν ότι οι εργαζόμενοι δεν τσίμπησαν το δόλωμα του «κοινωνικού διαλόγου», ενώ με το σύνθημα «ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ μην αποτολμήστε καμιά συναλλαγή» ξεκαθάρισαν πως δεν πρόκειται να επιτρέψουν κανένα παιχνίδι σε βάρος τους. Ηταν τόσο φανερή η σαστιμάρα τους, που ορισμένοι εκπρόσωποί τους στις ομιλίες τους απευθύνονταν στους διαδηλωτές σε δεύτερο πρόσωπο, δείχνοντας έτσι πώς αντιλαμβάνονται τη σχέση τους με την τεράστια πρωτοπόρα δύναμη που λέγεται εργατική τάξη.


Εκατοντάδες πανό και πικέτες έδιναν το στίγμα της κεντρικής συγκέντρωσης. Σε ένα από τα μεγάλα πανό του ΠΑΜΕ αναγραφόταν «Ούτε βήμα πίσω, Τραβάμε μπροστά, ΟΧΙ στον κοινωνικό διάλογο της απάτης», δίνοντας το σύνθημα για κλιμάκωση του αγώνα και την υπόσχεση ότι το ταξικό εργατικό κίνημα δε θα συμβιβαστεί, δε θα υποχωρήσει, ενώ ένα άλλο πανό, αυτό των Ομοσπονδιών Συνταξιούχων ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΤΣΑ, έγραφε «Κυβέρνηση Σημίτη, νεκροθάφτης της Κοινωνικής Ασφάλισης. Δώστε πίσω τα κλεμμένα». Ενας απόμαχος της δουλιάς άλλα όχι του αγώνα έγραφε με προφανώς ιλαροτραγική διάθεση στην πικέτα που κρατούσε: «Ο διάλογος του Σημίτη είναι βαρύς και ανθυγιεινός για την Κοινωνική Ασφάλιση». Επίσης, ακόμα ένα από τα ποιοτικά στοιχεία της προχτεσινής δυναμικής απεργιακής κινητοποίησης ήταν η ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή εργατών από τον ιδιωτικό τομέα, που βρίσκοντας συμπαράσταση από τις δυνάμεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος κατάφεραν να σπάσουν την εργοδοτική τρομοκρατία και να κατέβουν στην απεργία. Ηταν πολλά τα εργοστάσια που έκλεισαν προχτές, από εργάτες που ακούμπησαν στις πλάτες άλλων εργατών, ήταν πολλά τα μαγαζιά που δεν ανέβασαν τα ρολά τους. Χαρακτηριστικό ήταν το δυναμικό μπλοκ των κλωστοϋφαντουργών, που ύστερα από πολύ καιρό είχε τόσο μεγάλη μαζική συμμετοχή. Αλλωστε, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η ίδια η ΓΣΕΕ, η συμμετοχή στην απεργία των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα κυμάνθηκε κατά κύριο λόγο από 90% μέχρι και 100%!!!

Το ποτάμι της οργής

Οταν οι διαδηλωτές ξεκίνησαν την πορεία για τη Βουλή, μετά τη συγκέντρωση, έμοιαζαν σαν ένα τεράστιο ποτάμι έτοιμο να καταπιεί τις όχθες που το περιορίζουν. Πατησίων-Σταδίου- Σύνταγμα-Φιλελλήνων-Βουλή, οι δρόμοι γέμισαν απ' άκρη σ' άκρη. Οπως και η μεγαλειώδης πορεία στις 26 του Απρίλη έτσι και η προχτεσινή έμοιαζε σαν να μην είχε αρχή και τέλος. Οταν η κορυφή της πορείας είχε φθάσει στη Βουλή οι τελευταίοι διαδηλωτές δεν είχαν καν ξεκινήσει από το Πεδίον του Αρεως. Από τα χιλιάδες στόματα ένα σύνθημα ακούστηκε πιο πολύ: «Ο διάλογος είναι μια απάτη, νόμος είναι το δίκιο του εργάτη». Αυτό το σύνθημα έκανε εμφανές ότι ο αγώνας απέκτησε καινούρια χαρακτηριστικά. Εδειξε ότι, πλέον, μεγάλο κομμάτι της εργατικής τάξης και του λαού έχει συνειδητοποιήσει πως οι αγώνες ενάντια στον ταξικό αντίπαλο, και όχι η συνδιαλλαγή μαζί του, μπορεί να φέρει νέες κατακτήσεις, νέα δικαιώματα. Για άλλη μια φορά το πιο δυναμικό κομμάτι της πορείας ήταν το εξαιρετικά συγκροτημένο και μαζικό μπλοκ του ΠΑΜΕ, που έκανε διαρκώς αισθητή την παρουσία του με το συνεχή αγωνιστικό του παλμό. Μάλιστα, όταν έφθασε μπροστά στη Βουλή, με το σύνθημα «Οσους τρομονόμους και να φτιάξετε, του λαού την πάλη δε θα σπάσετε» απάντησε στις προσπάθειες της κυβέρνησης να καλλιεργήσει κλίμα τρομοκρατίας μέσω των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που είχαν ασφυκτικά περικυκλώσει την πορεία.

Τα μπλοκ των διαδηλωτών καταφθάνοντας το ένα μετά το άλλο στη Βουλή έκαναν το Σύνταγμα να δονηθεί με τα μαχητικά συνθήματά τους: «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, με τα συνδικάτα αντίσταση και πάλη» και «Σημίτη - Γιαννίτση ακούστε μας καλά, αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά». Με αυτό τον τρόπο εξέφρασαν τη διάθεσή τους να ανατρέψουν κάθε κυβερνητική πολιτική κατάργησης της Κοινωνικής Ασφάλισης και των κατακτήσεών τους συνολικά. Αμέσως μετά το τέλος της πορείας οι διαδηλωτές αποχώρησαν δίνοντας την υπόσχεση ότι ο αγώνας δε σταματά, συνεχίζεται και εντείνεται καθημερινά σε κάθε χώρο δουλιάς, σε κάθε γειτονιά.


ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ
Εκοψαν τις «γέφυρες» του διαλόγου της απάτης

Η απόφαση των συγκεντρωμένων ήταν σαφής και προς κάθε κατεύθυνση, ενάντια στον διάλογο - απάτη

Μέγα πλήθος και μέγα πάθος και στην κεντρική συγκέντρωση στο Πεδίο του Αρεως. Για μια ακόμη φορά η εργαζόμενη Αθήνα «σφράγισε», με τη μεγαλειώδη απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση τη γραμμή της αντίστασης, επικύρωσε καθολικά το δρόμο του αγώνα. Σε μια πλατεία, όπου εργαζόμενοι του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, επαγγελματοβιοτέχνες, νέοι και συνταξιούχοι διεκδικούσαν τα δικά τους αιτήματα, απαιτούσαν κλιμάκωση του αγώνα, ανέβηκαν στο βήμα οι ομιλητές.

«Οσοι επιχειρούν να ρίξουν γέφυρες με την κυβέρνηση, να στήσουν διαλόγους εθνικούς ή κοινωνικούς πρέπει να γνωρίζουν ότι οι εργαζόμενοι δε θα τους το συγχωρήσουν», προειδοποίησε ο Αλέξης Τσώλης μέλος της ΕΕ της ΓΣΕΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ, τονίζοντας ότι «το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, όλοι οι εργαζόμενοι, με αιχμή του δόρατος το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο θα συνεχίσουν αταλάντευτα τον αγώνα».

«Η κυβέρνηση και οι "επικοινωνιολόγοι" της -υπογράμμισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο συνδικαλιστής- βομβαρδίζουν τους εργαζόμενους, με το λεγόμενο "κοινωνικό διάλογο". Θέλουν να βάλουν τα συνδικάτα στην "προκρούστεια κλίνη", για να εμφανίσουν ότι οι περικοπές και η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης έγινε με συναίνεση. Ο "διάλογός" τους είναι πρόσχημα. Είναι απάτη. Ο δικός μας διάλογος είναι αυτός που έγινε στις 26 Απρίλη, την πρώτη του Μάη, αυτός που γίνεται σήμερα. Είναι ο συνεχής αταλάντευτος και ενιαίος αγώνας των εργαζομένων.

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσώλης, ανέδειξε το πλαίσιο μιας πραγματικής ενότητας που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι και τ' άλλα λαϊκά στρώματα, για να αντιπαλέψουν αυτή την επίθεση. «Ενότητα για μας είναι η συμπόρευση στους αγώνες των εργαζομένων, των μικρομεσαίων που αφανίζονται, της νεολαίας που ασφυκτιά στην ανεργία, της φτωχής αγροτιάς που ξεριζώνεται από τον τόπο της για να γίνει "απασχολήσιμη" στα μεγάλα αστικά κέντρα. Λέμε όχι στην "ενότητα" της υποταγής, της ενσωμάτωσης, του καθωσπρεπισμού και των διαλόγων.

Τώρα -κατέληξε- είναι η ώρα της αντεπίθεσης και του αγώνα και διεκδικούμε: Δημόσια καθολική Κοινωνική Ασφάλιση. Ασφάλιση για όλους, εργαζόμενους μετανάστες, άνεργους. Αύξηση στις συντάξεις, καμιά μείωση των συντάξεων. Μείωση των ορίων ηλικίας και υπεράσπιση του θεσμού των βαρέων και ανθυγιεινών».

Τη συγκέντρωση χαιρέτισε πρώτος ο Γ. Μότσος, πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, ο οποίος είπε ότι οι μικρομεσαίοι κατέβασαν τα ρολά, γιατί δε διαπραγματεύονται τον κοινωνικό της χαρακτήρα.

«Καθαρές λύσεις» ζήτησε ο γγ της ΓΣΕΕ Γ. Μανώλης, ο οποίος επανέλαβε, ως προϋπόθεση του διαλόγου που επιθυμεί η πλειοψηφία, τη «δημόσια δέσμευση του πρωθυπουργού για τριμερή χρηματοδότηση για όλους».

Ως «διαπραγματευτική δύναμη» είδε τη μαζική παρουσία στη συγκέντρωση ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σ. Παπασπύρος, και έδειχνε να μην ακούει το σύνθημα που τράνταζε την πλατεία «ο διάλογός σας είναι μια απάτη».

Στη συγκέντρωση μίλησαν, επίσης, ο Δ. Κουσελάς πρόεδρος της ΟΤΟΕ, ο Η. Βρεττάκος μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, ενώ παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες πολιτικών κομμάτων.


ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
Απεργιακός χορός και στις πλατείες

Ο αγώνας ήταν γλέντι στις πλατείες και στους δρόμους της Αθήνας, με χιλιάδες εργάτες να είναι εκεί, όλο και περισσότεροι

Εργατικό «πανηγύρι» στήθηκε από νωρίς το πρωί στην Ομόνοια, στην Κάνιγγος, στο Μουσείο, σε κάθε μικρή και μεγάλη από τις προσυγκεντρώσεις που είχε ορίσει το ΠΑΜΕ. Χιλιάδες άνθρωποι της δουλιάς έδωσαν προχτές τα χέρια, τα ένωσαν σφιχτά, τα έκαναν μια γροθιά δυνατή. Παλιοί γνωστοί ξανασυναντήθηκαν, χαμόγελα αναγνώρισης άνθισαν στα πρόσωπα. Ηταν εκεί πολλοί, γνωστοί από τα παλιά και τα νέα μονοπάτια του αγώνα και του μεροκάματου.

«Κάτω τα χέρια από την Κοινωνική Ασφάλιση», «Ούτε βήμα πίσω», ήταν το αίτημα και η απόφαση των εργαζομένων, όπως εκφραζόταν από τα περισσότερα πανό στην Ομόνοια: των δημοσίων υπαλλήλων, των εργαζομένων και συνταξιούχων στη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, την ΕΥΔΑΠ, στις Τράπεζες, των εργαζομένων στο χώρο της υγείας, στο χώρο των μεταφορών. Οι εργαζόμενοι ήταν πιστοί στο ραντεβού, καθώς μέχρι τις 9.30 είχαν αναρτηθεί τα περισσότερα πανό στο δρόμο. Ταυτόχρονα πούλμαν με απεργούς συνεχώς έφταναν στο χώρο της προσυγκέντρωσης. «Λαϊκή αντεπίθεση τώρα. Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση», έγραφε το πανό των εργαζομένων στις μεταφορές, το πανό των εργαζομένων στις Τράπεζες καλούσε σε: «Κλιμάκωση του αγώνα για δημόσια καθολική Κοινωνική Ασφάλιση».

Ξεχωριστή παρουσία στην προσυγκέντρωση ήταν αυτή των νέων εργαζομένων στο χώρο της υγείας, οι οποίοι με το πανό τους απαιτούσαν: «Δωρεάν δημόσια υγεία - πρόνοια. Να πληρώσουν κράτος - εργοδότες».

Γύρω στις 10.15 τα πανό απλώθηκαν στο δρόμο, στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου και οι απεργοί συντάχθηκαν κάτω από αυτά. Η πορεία ξεκίνησε με συνθήματα όπως: «30 χρόνια ένσημα είναι αρκετά, ανθρώπινες συντάξεις ζητάει η εργατιά», «Αυτά τα μέτρα τα αντιλαϊκά με μέτωπο και αγώνα θα μείνουν στα χαρτιά».

Εργαζόμενοι από όλους τους χώρους δουλιάς γέμισαν από πολύ νωρίς το πρωί την πλατεία Κάνιγγος, ανταποκρινόμενοι στο ταξικό κάλεσμα του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου: Οικοδόμοι, βιοτέχνες, συνταξιούχοι, λογιστές, εφημεριδοπώλες, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, βιοτέχνες και πολλοί άλλοι ακόμα δήλωσαν μαζικά «παρών».

Το πανό των οικοδόμων δήλωνε καθαρά ότι «η εργατική τάξη έχει προαπαιτούμενα», απαιτούσε «κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων» και καλούσε σε αγώνα για «ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτική»?, ενώ το πανό της Παναττικής Επιτροπής Αγώνα Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων διαδήλωνε: «Οχι στην κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης - Οχι στον κοινωνικό διάλογο απάτη - Ναι στον αγώνα για νέες κατακτήσεις».

Στη συγκέντρωση χαιρετισμούς απηύθυναν εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, του Συνδέσμου Υδραυλικών Αθήνας και του Σωματείου Υποδηματοποιών Αθήνας. Μετά το τέλος των ομιλιών, η προσυγκέντρωση ξεκίνησε για να ενωθεί με την κεντρική συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως.

«Αγώνας για δημόσια κοινωνική καθολική ασφάλιση», ήταν το σύνθημα που επικράτησε στα περισσότερα πανό της προσυγκέντρωσης του ΠΑΜΕ στο Μουσείο, όπου από νωρίς άρχισαν να καταφθάνουν και να παίρνουν θέσεις «μάχης» στην οδό Πατησίων εργαζόμενοι από τον ιδιωτικό τομέα, τους δήμους, τις δυτικές και νοτιοδυτικές συνοικίες, φοιτητές και σπουδαστές.

Με πανό και σημαίες του ΠΑΜΕ εργαζόμενοι από τα τρόφιμα και ποτά, το φάρμακο, τους ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, από τον κλάδο κλωστοϋφαντουργίας - ιματισμού - δέρματος, τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, τον επισιτισμό - τουρισμό, το μέταλλ,ο αλλά και φοιτητές της Παντείου και του Πολυτεχνείου γέμισαν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της Πατησίων μπροστά από το Μουσείο. Ακούστηκαν τα συνθήματα: «Ο διάλογός τους είναι μια απάτη νόμος είναι το δίκιο του εργάτη», «Συνδικάτα ταξικά όχι κυβερνητικά», ενώ ο παλμός και η αγωνιστική ζωντάνια μεγάλωσε όταν στην προσυγκέντρωση κατέφτασε ένα μεγάλο μπλοκ λιθογράφων.

Η πορεία της προσυγκέντρωσης ξεκίνησε και κατευθύνθηκε προς την κεντρική εξέδρα, για να στρίψει στη συνέχεια στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και τα μπλοκ να παραταχθούν πίσω από τα δύο τεράστια πανό του ΠΑΜΕ.


Μπλόκο στην πύλη της «ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ»

Μάχη μέχρι τα μεσάνυχτα έδωσαν χτες εργαζόμενοι της περιοχής και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ έξω από την κλωστοϋφαντουργία «ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ» στο Αιγάλεω, ενάντια στην τρομοκρατία και τις αφόρητες πιέσεις της εργοδοσίας στους εργαζόμενους για να μην απεργήσουν. Από τα ξημερώματα βρέθηκαν έξω από την πύλη του εργοστασίου, περιφρουρώντας την απεργία, καλώντας ταυτόχρονα τους εργαζόμενους της πρωινής και μεσημεριανής βάρδιας να γυρίσουν την πλάτη στις πιέσεις της εργοδοσίας. Και έτσι έγινε, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων δεν πέρασε και χτες - όπως και στην προηγούμενη απεργία - την πύλη.


Αγρια κακοποίηση διαδηλωτών

Τρομοκρατικό και αιματηρό χτύπημα από άνδρες των ΥΑΤ, που έστειλαν τρεις διαδηλωτές στο νοσοκομείο

Προκλητική, τρομοκρατική και ύποπτη ως προς τον γενικότερο σχεδιασμό στον οποίο εντάσσεται, ήταν η εντελώς αναίτια κακοποίηση διαδηλωτών από άνδρες της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Τάξης, που σημειώθηκε προχτές το μεσημέρι κατά τη διάρκεια της πανεργατικής κινητοποίησης στην Αθήνα.

Η επίθεση της αστυνομίας έγινε σε μπλοκ διαδηλωτών στην οδό Ξενοφώντος. Χωρίς καμιά αιτία, σύμφωνα και με αυτόπτες μάρτυρες, οι άνδρες των ΥΑΤ άρχισαν να χτυπούν στα τυφλά και με μανία τους διαδηλωτές, ενώ έσυραν έξω από την πορεία, σε παρακείμενο βενζινάδικο, τον νεαρό διαδηλωτή Γιώργο Στηθοτρύπη, προκαλώντας του σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και στα πλευρά. Ο Γ. Στηθοτρύπης μεταφέρθηκε εσπευσμένα στον «Ευαγγελισμό» με κατάγματα στον αυχένα και στα πλευρά και άλλα μικρότερα τραύματα στο κεφάλι, ενώ υπήρξαν δύο ακόμη τραυματίες που χρειάστηκαν ράμματα στο κεφάλι.

Κι ενώ δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες επιβεβαιώνουν το παραπάνω γεγονός, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μ. Χρυσοχοΐδης, απαντώντας σε σχετική Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκου, ισχυρίστηκε με περίσσεια δόση υποκρισίας πως οι άνδρες της αστυνομίας αναγκάστηκαν να κάνουν χρήση βίας, αφού δέχτηκαν επίθεση από τους διαδηλωτές, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 5 αστυνομικοί. Ωστόσο, από την πλευρά της αστυνομίας δεν υπήρχε καμία επίσημη ή ανεπίσημη ενημέρωση για το αν και ποιοι ήταν οι αστυνομικοί που τραυματίστηκαν!



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ