ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 14 Δεκέμβρη 2021
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE 1
Ξεφεύγει ο Ολυμπιακός, ανεβαίνει ο ΠΑΟ

Το τέλος του α' γύρου βρήκε τον Ολυμπιακό με διαφορά ασφαλείας στην κορυφή

Eurokinissi

Το τέλος του α' γύρου βρήκε τον Ολυμπιακό με διαφορά ασφαλείας στην κορυφή
Ενα ακόμα βήμα προς την πρωτιά στην κανονική περίοδο της Super League 1 έκανε ο Ολυμπιακός, καθώς στο φινάλε του α' γύρου διεύρυνε κι άλλο τη διαφορά του στην κορυφή, χάρη και στην «γκέλα» της ΑΕΚ στην Τρίπολη. Στην πρώτη πεντάδα ανέβηκε ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες, ενώ αναβλήθηκε το Απόλλων Σμύρνης - ΟΦΗ λόγω κρουσμάτων κορονοϊού στην ομάδα της Ριζούπολης.

Στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός πήρε πολύτιμη νίκη 1-0 επί του Αρη, με σκόρερ τον Σισέ στο 54'. Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν ευκαιρίες και για άλλα γκολ, με βασικότερη το δοκάρι του Αγκιμπού δευτερόλεπτα πριν το γκολ, ενώ ο Αρης διαμαρτυρήθηκε για μη καταλογισμό πέναλτι υπέρ του.

Ισόπαλοι 0-0 ήρθαν στην Τρίπολη ο Αστέρας και η ΑΕΚ, σε έναν αγωνιστικό χώρο που λόγω της καταρρακτώδους βροχής ουσιαστικά δεν επέτρεψε να παιχτεί ποδόσφαιρο. Η «Ενωση» μάλιστα κατέθεσε αίτημα αναβολής του αγώνα, το οποίο δεν έγινε δεκτό. Πάντως φάσεις για γκολ υπήρξαν εκατέρωθεν, με τους δύο τερματοφύλακες (Τσιφτής - Τσιντώντας) να πραγματοποιούν καίριες επεμβάσεις.

Στο «Απόστολος Νικολαΐδης» ο Παναθηναϊκός με σχετική ευκολία νίκησε 2-0 τον Ατρόμητο και «πάτησε» πεντάδα. Οι «πράσινοι», που αγωνίστηκαν με αλλαγές στην ενδεκάδα, ανέβασαν στροφές μετά το ημίωρο και έφτασαν στη νίκη με τα γκολ των Καρλίτος (31') και Παλάσιος (75').

Στις νίκες επέστρεψε και ο ΠΑΟΚ, μετά τις τρεις σερί ήττες, καθώς επικράτησε 2-1 της Λαμίας στην Τούμπα και μείωσε τη διαφορά από τη 2η θέση. Οι Φθιώτες δυσκόλεψαν αρκετά τους γηπεδούχους, καθώς προηγήθηκαν με τον Αραμπούλι στο 7', ο ΠΑΟΚ όμως έκανε την ανατροπή με τα γκολ των Λύρατζη (18') και Κούρτιτς (64'). Στις καθυστερήσεις ακυρώθηκε γκολ της Λαμίας ως οφσάιντ, απόφαση την οποία αμφισβήτησαν έντονα οι φιλοξενούμενοι.

Την εξαιρετική φετινή πορεία του συνεχίζει ο ΠΑΣ Γιάννινα, που μετά από συναρπαστικό αγώνα νίκησε 3-2 τον Βόλο εντός έδρας (Κάργας 12', Περέα 57', Εραμούσπε 87' - Ορόζ 1', Νίνης 40') και παρέμεινε στην 3η θέση. Θεαματική αναμέτρηση έγινε και στο Αγρίνιο, όπου Παναιτωλικός και Ιωνικός ήρθαν ισόπαλοι 2-2 (Μενόζα 45'+, Ντουάρτε 68' - Ντάλσιο 71', Βαφέας 90').

Η βαθμολογία: Ολυμπιακός 35, ΑΕΚ 27, ΠΑΣ Γιάννινα 22, ΠΑΟΚ 22, Παναθηναϊκός 20, ΟΦΗ 18, Αρης 17 (-6), Βόλος 14, Ιωνικός 14, Αστέρας Τρίπολης 14, Παναιτωλικός 12, Λαμία 10, Ατρόμητος 9, Απόλλων Σμύρνης 7. Απόλλων και ΟΦΗ έχουν από έναν αγώνα λιγότερο.

  • Με το ματς Αστέρας Τρίπολης - Παναιτωλικός (17.15 - Novasports Prime) ανοίγει σήμερα η αυλαία της εμβόλιμης 14ης αγωνιστικής, το κυρίως μέρος της οποίας διεξάγεται αύριο Τετάρτη, ενώ η αγωνιστική ολοκληρώνεται την Πέμπτη.
EUROPA LEAGUE
Η Αταλάντα στον δρόμο των «ερυθρολεύκων»

Στα δύσκολα έριξε τον Ολυμπιακό η κλήρωση της UEFA για τον έξτρα γύρο των αγώνων μπαράζ στο Europa League, φέρνοντας ως αντίπαλό του την ιδιαίτερα φιλόδοξη Αταλάντα, η οποία προέρχεται από την παρουσία της στους ομίλους του Champions League. Οι «ερυθρόλευκοι», που θα δώσουν τον πρώτο αγώνα στο Μπέργκαμο, θα αγωνιστούν κόντρα στην ανερχόμενη δύναμη του ιταλικού ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια σε διπλά παιχνίδια διεκδικώντας την πρόκριση στη φάση των «16» της διοργάνωσης, όπου ήδη περιμένουν οι πρώτες ομάδες των ομίλων της προηγούμενης φάσης. Σημειώνεται πως η φάση των έξτρα αγώνων θα διεξαχθεί για πρώτη φορά, με τα παιχνίδια να έχουν προγραμματιστεί για τις 17 και 24 Φλεβάρη.

Ξεχωρίζει το Μπαρτσελόνα - Νάπολι

Η αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με τη Νάπολι συγκεντρώνει τα περισσότερα βλέμματα στα υπόλοιπα παιχνίδια των αγώνων μπαράζ. Στα αξιοσημείωτα και η κόντρα της Λάτσιο με την Πόρτο. Τα υπόλοιπα ζευγάρια είναι: Σεβίλλη - Ντινάμο Ζάγκρεμπ, Λειψία - Ρεάλ Σοσιεδάδ, Ζενίτ - Μπέτις, Ντόρτμουντ - Ρέιντζερς, Σέριφ - Μπράγκα.

BASKET LEAGUE
Στη σκιά του θανάτου του Γέλοβατς

Στη σκιά του τραγικού θανάτου του Σέρβου παίκτη της ΑΕΚ Στέφαν Γέλοβατς, έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο πριν από 20 μέρες, διεξάχθηκε η 10η αγωνιστική της Basket League. Ο EΣΑΚΕ αφιέρωσε την αγωνιστική στον αδικοχαμένο 32χρονο Σέρβο, το όνομα του οποίου έφεραν όλοι οι παίκτες στις φανέλες τους, ενώ κρατήθηκε και ενός λεπτού σιγή στο 13' (το νούμερο του παίκτη) σε όλα τα ματς.

Στο αγωνιστικό μέρος δεσπόζει η επιβλητική νίκη του ΠΑΟΚ στην Πυλαία επί του Αρη με 96-64 έχοντας πρωταγωνιστή τον Ντι Λεό (16 π.). Στα αξιοσημείωτα και η πολύτιμη βαθμολογικά και ψυχολογικά νίκη του Ηρακλή στο Ιβανώφειο επί της ΑΕΚ με 86-74, με κορυφαίο τον Σκορδίλη (21 π.). Ο αγώνας στιγματίστηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Αγκόλα στον λαιμό που του προκάλεσε εσωτερική αιμορραγία, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Ωστόσο οι εξετάσεις του Κολομβιανού παίκτη της ΑΕΚ δεν έδειξαν κάποιο πρόβλημα.

Το ντεμπούτο του Μίλαν Τόμιτς στον πάγκο του Περιστερίου ...χάλασε ο Ιωνικός που πήρε σημαντική εκτός έδρας νίκη με 82-79. Σημαντική ήταν και η νίκη του Προμηθέα στην έδρα του επί του Λαυρίου με 79-71, ενώ ο Ολυμπιακός δεν δυσκολεύτηκε στο ΣΕΦ απέναντι στον Απόλλωνα Πάτρας (98-78). Αναβλήθηκε ο αγώνας Λάρισας - Παναθηναϊκού ενώ ρεπό είχε ο Κολοσσός.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ολυμπιακός 17, Προμηθέας 17, Παναθηναϊκός 15, ΑΕΚ 15, Κολοσσός Ρόδου 14, Λαύριο 14, Αρης 13, Περιστέρι 13, Απόλλων Πάτρας 12, ΠΑΟΚ 12, Ιωνικός 11, Λάρισα 9, Ηρακλής 7.

ΠΟΛΟ
Να παραμείνει στην κορυφή θέλει ο Ολυμπιακός

Με επιδίωξη να διατηρηθεί στην κορυφή της βαθμολογίας, ο Ολυμπιακός υποδέχεται σήμερα στο «Παπαστράτειο» του Πειραιά την κροατική Γιαντράν για την 5η αγωνιστική του Α' ομίλου (19.15, ΕΡΤ3). Οι «ερυθρόλευκοι» παραμένουν αήττητοι μέχρι στιγμής (3 νίκες - 2 ισοπαλίες) και μια ακόμη νίκη θα τους φέρει ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο της πρόκρισης στο Φάιναλ 8 της διοργάνωσης.

  • Την πρόκρισή τους στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας γυναικών πανηγύρισαν ο κάτοχος του τίτλου Ολυμπιακός και ο Εθνικός παίρνοντας την πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα στον όμιλο των προκριματικών. Οι «ερυθρόλευκες» στον κρίσιμο αγώνα για την πρωτιά επικράτησαν του Εθνικού με 9-5. Αντίθετα, αποκλείστηκαν από τους δικούς τους ομίλους Βουλιαγμένη και Γλυφάδα.
EUROLEAGUE
Τεστάρει χαρακτήρα ο ΠΑΟ

Με τον αέρα της προηγούμενης επιτυχίας του κόντρα στην Αλμπα στο ΟΑΚΑ (82-67), ο Παναθηναϊκός δοκιμάζει δυνάμεις και χαρακτήρα σήμερα αγωνιζόμενος στο Μιλάνο κόντρα στην Αρμάνι για τη 15η αγωνιστική της Euroleague (21.30, Νovasports Prime). Οι «πράσινοι», ξεκινώντας από τη σημερινή αναμέτρηση, καλούνται να αντεπεξέλθουν σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο πρόγραμμα αφού ακολουθούν την Πέμπτη 16/12 η εντός έδρας αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στις 23/12. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού χαρακτήρισε δύσκολο τεστ απέναντι σε μια σκληρή ομάδα την αναμέτρηση στο Μιλάνο τονίζοντας πως οι παίκτες του θα πρέπει να πιάσουν υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης και απόδοσης. Από τον Παναθηναϊκό θα λείψουν οι τραυματίες Νέντοβιτς και Φλόιντ.

CHAMPIONS LEAGUE
Επεισοδιακή κλήρωση

Από ένα πρωτοφανές στα χρονικά σκηνικό σημαδεύτηκε η χτεσινή κλήρωση της UEFA για τη φάση των «16» του Champions League, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να επαναληφθεί μερικές ώρες μετά την αρχική διεξαγωγή της: Οι ενστάσεις της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για σοβαρά λάθη στην πρώτη διαδικασία υποχρέωσαν την UEFA να ανακοινώσει την ακύρωσή της και να προχωρήσει σε νέα κλήρωση, από την οποία προέκυψαν δύο μεγάλα ντέρμπι στον πρώτο γύρο των νοκ άουτ, Παρί Σεν Ζερμέν - Ρεάλ Μαδρίτης και Ατλέτικο Μαδρίτης - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Τα άλλα ζευγάρια: Ιντερ - Λίβερπουλ, Μπενφίκα - Αγιαξ, Βιγιαρεάλ - Γιουβέντους, Τσέλσι - Λιλ, Σπόρτιγκ Λισαβόνας - Μάντσεστερ Σίτι.

Οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν στις 15, 16, 22 και 23 Φλεβάρη και οι ρεβάνς στις 8, 9, 15 και 16 Μάρτη.

CONFERENCE LEAGUE
Βατός αντίπαλος για τον ΠΑΟΚ

Αντίπαλο που θεωρείται στα μέτρα του καλείται να αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στους αγώνες μπαράζ του Conference League, με την κλήρωση της UEFA να φέρνει στον δρόμο του τη Μίντιλαντ. Οι Θεσσαλονικείς, που έχουν το πλεονέκτημα της ρεβάνς στην Τούμπα, θα διεκδικήσουν κόντρα στην ομάδα της Δανίας - που προέρχεται από τους ομίλους του Europa League - την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης. Εκεί έχουν ήδη προκριθεί οι πρώτοι των ομίλων της διοργάνωσης. Οι πρώτοι αγώνες του έξτρα γύρου θα γίνουν στις 17 Φλεβάρη και οι ρεβάνς στις 24 του ίδιου μήνα.

  • Τα άλλα ζευγάρια: Μαρσέιγ - Καραμπάχ, Αϊντχόφεν - Μακάμπι Τελ Αβίβ, Φενερμπαχτσέ - Σλάβια Πράγας, Λέστερ - Ράντερς, Σέλτικ - Μπόντο Γκλιμτ, Σπάρτα Πράγας - Παρτιζάν Βελιγραδίου, Ραπίντ Βιέννης - Τότεναμ ή Φίτεσε (εκκρεμεί ο τελευταίος αγώνας της πρώτης για την τελική κατάταξη του ομίλου).


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ