Τρίτη 14 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE 1
Ξεφεύγει ο Ολυμπιακός, ανεβαίνει ο ΠΑΟ

Το τέλος του α' γύρου βρήκε τον Ολυμπιακό με διαφορά ασφαλείας στην κορυφή

Eurokinissi

Το τέλος του α' γύρου βρήκε τον Ολυμπιακό με διαφορά ασφαλείας στην κορυφή
Ενα ακόμα βήμα προς την πρωτιά στην κανονική περίοδο της Super League 1 έκανε ο Ολυμπιακός, καθώς στο φινάλε του α' γύρου διεύρυνε κι άλλο τη διαφορά του στην κορυφή, χάρη και στην «γκέλα» της ΑΕΚ στην Τρίπολη. Στην πρώτη πεντάδα ανέβηκε ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες, ενώ αναβλήθηκε το Απόλλων Σμύρνης - ΟΦΗ λόγω κρουσμάτων κορονοϊού στην ομάδα της Ριζούπολης.

Στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός πήρε πολύτιμη νίκη 1-0 επί του Αρη, με σκόρερ τον Σισέ στο 54'. Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν ευκαιρίες και για άλλα γκολ, με βασικότερη το δοκάρι του Αγκιμπού δευτερόλεπτα πριν το γκολ, ενώ ο Αρης διαμαρτυρήθηκε για μη καταλογισμό πέναλτι υπέρ του.

Ισόπαλοι 0-0 ήρθαν στην Τρίπολη ο Αστέρας και η ΑΕΚ, σε έναν αγωνιστικό χώρο που λόγω της καταρρακτώδους βροχής ουσιαστικά δεν επέτρεψε να παιχτεί ποδόσφαιρο. Η «Ενωση» μάλιστα κατέθεσε αίτημα αναβολής του αγώνα, το οποίο δεν έγινε δεκτό. Πάντως φάσεις για γκολ υπήρξαν εκατέρωθεν, με τους δύο τερματοφύλακες (Τσιφτής - Τσιντώντας) να πραγματοποιούν καίριες επεμβάσεις.

Στο «Απόστολος Νικολαΐδης» ο Παναθηναϊκός με σχετική ευκολία νίκησε 2-0 τον Ατρόμητο και «πάτησε» πεντάδα. Οι «πράσινοι», που αγωνίστηκαν με αλλαγές στην ενδεκάδα, ανέβασαν στροφές μετά το ημίωρο και έφτασαν στη νίκη με τα γκολ των Καρλίτος (31') και Παλάσιος (75').

Στις νίκες επέστρεψε και ο ΠΑΟΚ, μετά τις τρεις σερί ήττες, καθώς επικράτησε 2-1 της Λαμίας στην Τούμπα και μείωσε τη διαφορά από τη 2η θέση. Οι Φθιώτες δυσκόλεψαν αρκετά τους γηπεδούχους, καθώς προηγήθηκαν με τον Αραμπούλι στο 7', ο ΠΑΟΚ όμως έκανε την ανατροπή με τα γκολ των Λύρατζη (18') και Κούρτιτς (64'). Στις καθυστερήσεις ακυρώθηκε γκολ της Λαμίας ως οφσάιντ, απόφαση την οποία αμφισβήτησαν έντονα οι φιλοξενούμενοι.

Την εξαιρετική φετινή πορεία του συνεχίζει ο ΠΑΣ Γιάννινα, που μετά από συναρπαστικό αγώνα νίκησε 3-2 τον Βόλο εντός έδρας (Κάργας 12', Περέα 57', Εραμούσπε 87' - Ορόζ 1', Νίνης 40') και παρέμεινε στην 3η θέση. Θεαματική αναμέτρηση έγινε και στο Αγρίνιο, όπου Παναιτωλικός και Ιωνικός ήρθαν ισόπαλοι 2-2 (Μενόζα 45'+, Ντουάρτε 68' - Ντάλσιο 71', Βαφέας 90').

Η βαθμολογία: Ολυμπιακός 35, ΑΕΚ 27, ΠΑΣ Γιάννινα 22, ΠΑΟΚ 22, Παναθηναϊκός 20, ΟΦΗ 18, Αρης 17 (-6), Βόλος 14, Ιωνικός 14, Αστέρας Τρίπολης 14, Παναιτωλικός 12, Λαμία 10, Ατρόμητος 9, Απόλλων Σμύρνης 7. Απόλλων και ΟΦΗ έχουν από έναν αγώνα λιγότερο.

  • Με το ματς Αστέρας Τρίπολης - Παναιτωλικός (17.15 - Novasports Prime) ανοίγει σήμερα η αυλαία της εμβόλιμης 14ης αγωνιστικής, το κυρίως μέρος της οποίας διεξάγεται αύριο Τετάρτη, ενώ η αγωνιστική ολοκληρώνεται την Πέμπτη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ