ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 14 Δεκέμβρη 2021
Σελ. /28
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2022 ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ

Αφιερωμένο στα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΕΛΑΣ (1942)

Καλαίσθητο και ιδιαίτερα πλούσιο σε περιεχόμενο κυκλοφόρησε το ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2022 της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ που είναι αφιερωμένο στα 80 ΧΡΟΝΙΑ από την ίδρυση του ΕΛΑΣ στις 16 Φλεβάρη 1942 με Απόφαση της 8ης Ολομέλειας της ΚΕ του ΚΚΕ(Γενάρης 1942). Στις σελίδες του βρίσκουμε πλούσια ιστορικά στοιχεία και αναφορές από την ηρωική δράση του Ελληνικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, από την ίδρυσή του μέχρι και τον Δεκέμβρη του 1944.

Το ΕΑΜ - ιδρυτής, ψυχή και καθοδηγητής του οποίου υπήρξε το ΚΚΕ - συσπείρωσε στις γραμμές του τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας την περίοδο της Κατοχής και οργάνωσε τον αγώνα για επιβίωση και τη σωτηρία του λαού, ενώ ο θρυλικός ΕΛΑΣ, που αποτέλεσε το ένοπλο τμήμα του, απελευθέρωσε τη χώρα από τον φασίστα κατακτητή.

  • Το ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2022 της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ θα διατίθεται από τα Γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης (Μαυρομματαίων 12, 2ος όροφος, τηλ. 2108222952) καθημερινά, πρωινές ώρες και από τα κατά τόπους Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ σε όλη την Ελλάδα.

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΡΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΡΟΣ
ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της συντρόφισσας ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ (ΠΟΥΠΑ) ΜΠΟΥΝΤΟΥΡΟΓΛΟΥ προσφέρουμε στο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση το ποσό των 140 ευρώ.

Η ΚΟ Νοσοκομείου «Μεταξά»

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του σ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΟΥΜΠΑΛΟΥ, ο σ. Κώστας Αλυσσανδράκης καταθέτει 50 ευρώ για την ενίσχυση του Κόμματος. Ο σ. Καρούμπαλος ήταν καθηγητής Ηλεκτρονικής στο Πανεπιστήμιο Αθήνας. Διεθνώς αναγνωρισμένος πρωτοπόρος στην Ηλιακή Ραδιοαστρονομία, εξαίρετος και αφοσιωμένος δάσκαλος που εκπαίδευσε χιλιάδες φοιτητές. Ευπροσήγορος, πνευματώδης, με σπάνια αίσθηση του χιούμορ, με αγάπη για τις τέχνες και πολλή αγάπη για τον άνθρωπο. Από τα αετόπουλα και την ΕΠΟΝ, την πάλη κατά της φασιστικής δικτατορίας, μέχρι το τέλος ήταν δίπλα στο λαϊκό κίνημα μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ, στηρίζοντάς το με θέρμη σε όλες τις δύσκολες στιγμές.

***

ΦΩΤΟ

Ο Στράτος Βαρδόπουλος και ο Κώστας Τζατζάνης προσφέρουν 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος, στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου, φίλου και συνεργάτη ΧΡΗΣΤΟΥ ΛΕΜΠΕΣΗ, που μας λείπει από την παρέα και τις κοινές δραστηριότητές μας στην ΕΣΤΑΜΕΔΕ, στον ΣΣΠΔΥΑ, στις συγκεντρώσεις των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, στο λαϊκό κίνημα στη Ν. Σμύρνη κ.α.

***

ΦΩΤΟ

Ο Δημήτρης Δρακόπουλος προσφέρει 100 ευρώ, μέσω της Κομματικής Ομάδας της Ομοσπονδίας Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, στη μνήμη του συντρόφου και συναδέλφου ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΡΟΥ.


ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ

ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΠΟΥΠΑ ΜΠΟΥΝΤΟΥΡΟΓΛΟΥ
ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΠΟΥΠΑ ΜΠΟΥΝΤΟΥΡΟΓΛΟΥ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΟΥΜΠΑΛΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΟΥΜΠΑΛΟΣ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
Το περιοδικό «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ»

Τεύχος 191 (ΙΟΥΛΗΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2021)

Περιοδικό «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ», Τεύχος 191 (ΙΟΥΛΗΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2021)
Περιοδικό «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ», Τεύχος 191 (ΙΟΥΛΗΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2021)
Κυκλοφόρησε το περιοδικό «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ» (τεύχος 191), αφιερωμένο στα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ, με ενδιαφέρουσα ύλη από την πλούσια δράση των Παραρτημάτων σε όλη τη χώρα το προηγούμενο διάστημα και τις σημαντικές παρεμβάσεις της Κεντρικής Διοίκησης της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ), τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο και στα πλαίσια της ΦΙΡ (Διεθνής Ομοσπονδία Αντιστασιακών / Αντιφασιστών). Ανάμεσα στα άλλα δημοσιεύματα ξεχωρίζουμε εκείνα για την παρέμβαση της ΠΕΑΕΑ σε αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς για την προστασία του μαρτυρικού νησιού της Γυάρου από την επιχειρούμενη εγκατάσταση ανεμογεννητριών κ.λπ. και για την ανάδειξή της ως ιστορικού τόπου. Επίσης, ενδιαφέροντα είναι τα υλικά για τις παρεμβάσεις - θέσεις της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, με αφορμή την Επέτειο των 80 χρόνων από την επίθεση της ναζιστικής Γερμανίας στην ΕΣΣΔ και την Αντιφασιστική Νίκη των λαών, για τα διδάγματα και τον αντικομμουνισμό της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τις θέσεις της ΦΙΡ, σχετικά. Πλούσια είναι και η ύλη που παρουσιάζεται σε όλες τις στήλες του Περιοδικού, όπως: «ΑΦΙΕΡΩΜΑ», «ΡΕΠΟΡΤΑΖ», «ΣΕΛΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΣΕ», ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ - ΗΡΩΕΣ - ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ», «ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ», «ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ» κ.ά.

Οι φίλοι και απόγονοι της Αντίστασης, οι συναγωνιστές μπορούν να προμηθευθούν το περιοδικό μας από τα κατά τόπους γραφεία των Παραρτημάτων της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ σε όλη τη χώρα και από τα γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης στην Αθήνα (Μαυρομματαίων 12, 2ος όροφος, Πεδίο Αρεως, τηλ. 210 8222952).




Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ