ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 1 Ιούνη 2001
Σελ. /48
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟΚ
Μένει με δικούς του όρους...

Παραμένει στον ΠΑΟΚ ο Μπάγεβιτς

Sportidea

Παραμένει στον ΠΑΟΚ ο Μπάγεβιτς
Ναι μεν αλλά... Κάπως έτσι οριοθέτησε την απόφασή του να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός στην ίσως πιο σημαντική συνέντευξη Τύπου απ' όλες που έχει δώσει με τη φόρμα του ΠΑΟΚ, επισήμανε πως θα μείνει στον σύλλογο της Θεσσαλονίκης, αλλά με τους δικούς του όρους, χωρίς να δώσει δεύτερη ευκαιρία στη διοίκηση, στην περίπτωση που επαναληφθούν τα περσινά προβλήματα. «Εχω αποφασίσει να μείνω με τους δικούς μου όρους. Αλλη υπομονή δεν πρόκειται να κάνω, γιατί έχω φτάσει στα όριά μου και αυτό το γνωρίζει ο πρόεδρος. Δεν ξέρω αν θα το πάρετε ως απειλή, αλλά πραγματικά θέλω να πάει μπροστά η ομάδα. Αν αρχίσουν πάλι τα ίδια δε θα μπορώ να συνεχίσω τη συνεργασία μου», θέτοντας, παράλληλα, και τέλος στα διάφορα σενάρια που τον ήθελαν να μετακομίζει από τη συμπρωτεύουσα. Ο Μπάγεβιτς, στη συνέχεια τόνισε πως οι προοπτικές φέτος είναι καλύτερες από την περσινή περίοδο σε ό,τι αφορά τα διοικητικά και μάλιστα ξεκαθάρισε πως οι εγγυήσεις είχαν ως αποδέκτη την ομάδα και όχι τον ίδιο. «Ο κ. Μπατατούδης, υποσχέθηκε και θέλω να πιστεύω και ελπίζω ότι θα έχει δυνατότητες μεγαλύτερες, για να μην υπάρχουν προβλήματα όπως πέρσι. Εχει κάνει σημαντικές κινήσεις τις τελευταίες μέρες. Εγγυήσεις δόθηκαν όσον αφορά την ομάδα και όχι τον Μπάγεβιτς, για το καλό του ΠΑΟΚ». Ο προπονητής που οδήγησε τους «ασπρόμαυρους» σε τίτλο ύστερα από 16 χρόνια τόνισε πως, παρότι η περσινή περίοδος ήταν ένα ρίσκο, επισήμανε πως φέτος δε σημαίνει το ίδιο και ότι επιθυμεί να έχουν τελειώσει όλα μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας. «Δεν αισθάνομαι ότι ρισκάρω. Είναι το ρίσκο της δουλιάς δε θέλω να έχω προβλήματα και πάλι. Θέλω να έχουν λυθεί όλα όταν ξεκινήσουμε την προετοιμασία. Και πέρσι ήταν ρίσκο. Ετσι είναι τα πράγματα όταν είσαι προπονητής. Υπήρχαν μέχρι σήμερα πολλά προβλήματα και δεν έφυγα, έμεινα. Πάλι δύσκολα είναι. Αν έφευγα, τι θα λέγατε; Δε σκέφτομαι όμως μόνον τον εαυτό μου». Για τη νέα χρονιά ο Μπάγεβιτς δήλωσε πως οι στόχοι είναι υψηλοί, ενώ αποκάλυψε και τα πλάνα για την ερχόμενη χρονιά. «Θα έχουμε στόχους ψηλούς. Πρέπει να μείνει η ίδια ομάδα εκτός από μικρές αλλαγές με ορισμένους παίκτες. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να μιλήσουμε παραπάνω για τις μεταγραφές».

ΠΑΟ
Κόσμος πάει και... έρχεται

«Κόσμος» φεύγει και σύμφωνα με σενάρια «κόσμος» έρχεται στον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» ωστόσο, στο κομμάτι των μεταγραφών τηρούν σιγή ιχθύος, αφού μετά το προσωρινό «ναυάγιο» των συζητήσεων της αθηναϊκής ΠΑΕ με τον πρόεδρο του Ηρακλή, Βαγγέλη Μυτιληναίο, για την απόκτηση του Μιχάλη Κωνσταντίνου, θεωρούν ότι είναι καλύτερα να κρατούν τα χαρτιά τους κλειστά. Ωστόσο, πληροφορίες θέλουν ορισμένους παίχτες των δευτεραθλητών να έχουν γίνει στόχος ευρωπαϊκών σωματείων, ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως το «τριφύλλι» έχει δείξει ενδιαφέρον για κάποιους ποδοσφαιριστές. Σύμφωνα με το γενικό διευθυντή της Μπολόνια, ο ιταλικός σύλλογος θέλει να εντάξει στους κόλπους του τον Καραγκούνη, κάτι που όμως δεν μπορεί προς το παρόν να γίνει αφού ο Παναθηναϊκός ζητάει ως αντάλλαγμα τον Κρουζ. Η Μπολόνια δε φέρεται διατεθειμένη να δώσει τον Κρουζ και όπως τόνισε ο γενικός διευθυντής της: «Η Μπολόνια ενδιαφέρεται για τον Καραγκούνη και είναι κοντά στη μετεγγραφή του, αλλά τούτο δε σημαίνει ότι σκοπεύει να τον ανταλλάξει με τον Κρουζ. Ο Κρουζ δεν ανταλλάσσεται». Παράλληλα, η ιταλική ιστοσελίδα «Καλτσιομερκάτο» αναφέρει πώς ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Ντάρκο Κοβάσεβιτς της Γιουβέντους. «Ο Παναθηναϊκός, ο οποίος θέλει να αποκτήσει τον Ρικάρντο Κρουζ της Μπολόνια, θέλει δανεικό τον Γιουγκοσλάβο Ντάρκο Κοβάσεβιτς που παίζει στη Γιουβέντους συνήθως ως αλλαγή» αναφέρει χαρακτηριστικά το συγκεκριμένο δημοσίευμα.

  • Θέμα ημερών αν όχι θέμα ωρών, είναι το «διαζύγιο» του Γκαλέτο με τον Παναθηναϊκό, καθώς η διοίκηση της ομάδας αποφάσισε να προβεί σε λύση της συνεργασίας τους.
  • Εντός της επόμενης βδομάδας, αναμένονται οι οριστικές εξελίξεις για την κοινοτικοποίηση του Ολισαντέμπε.
ΔΙΕΘΝΗ
Βαρύς πέλεκυς

Βαρύς ήταν τελικά ο πέλεκυς της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου για τους δυο διεθνείς ποδοσφαιριστές Κόουτο και Ντάβιντς που είχαν συλληφθεί να έχουν κάνει χρήση αναβολικών. Η ΦΙΦΑ αποφάσισε τελικά να αποκλείσει τον Ολλανδό Εντγκαρ Ντάβιντς και τον Πορτογάλο Φερνάντο Κόουτο από κάθε διεθνές παιχνίδι. Οι δύο παίκτες σε ντόπινγκ κοντρόλ είχαν βρεθεί θετικοί σε χρήση ναδρολόνης. Πλέον δε θα μπορέσουν να παίξουν με Ολλανδία και Πορτογαλία στα επόμενα ματς των προκριματικών στις 2 και 6 Ιουνίου και θα περιμένουν να μάθουν το ύψος της ποινής τους από την ιταλική ομοσπονδία.

  • Εκπλήξεων συνέχεια στο Roland Garros. Ο Πιτ Σάμπρας έδειξε από την αρχή του τουρνουά ότι δε βρίσκεται και στην καλύτερη κατάσταση, μιας και κέρδισε με δυσκολία τον Γάλλο Σεντρίκ Κάουφμαν, με 3-2 σετ (6-3, 4-6, 6-2, 3-6, 8-6). Το ντεφορμάρισμα του Αμερικάνου τενίστα, του στοίχισε στο δεύτερο γύρο, όπου συνάντησε τον Ισπανό Γκάλο Μπλάνκο και ηττήθηκε με 3-0 σετ, χωρίς να παρουσιάσει ιδιαίτερη αντίσταση, εκτός από το πρώτο σετ (7-6, 6-3, 6-2). Το κρίμα για τον Σάμπρας, Νο5 της παγκόσμιας λίστας, είναι ότι δεν μπόρεσε να διεκδικήσει το μοναδικό Grand Slam που του λείπει από τη συλλογή του, αυτό του Παρισιού.
  • Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη η προημιτελική φάση του Κόπα Λιμπερταδόρες. Στα ημιτελικά βρίσκονται οι Μπόκα Τζούνιορς (Αργεντινή), Παλμέιρας (Βραζιλία), Κρουλ Αζούλ (Μεξικό) και Ροζάριο Σεντράλ (Αργεντινή), οι οποίες με διπλές αναμετρήσεις στις 6 και 13 Ιουνίου θα διεκδικήσουν μια θέση στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Νοτίου Αμερικής. Οι αναμετρήσεις των ημιτελικών (6 και 13/6): Παλμέιρας - Μπόκα Τζούνιορς Ροζάριο Σεντράλ - Κρουζ Αζούλ.
ΜΠΑΣΚΕΤ
Κληρώνει στη Βαρκελώνη

Στη Βαρκελώνη σήμερα αναμένεται να κριθεί κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό αν τελικά η πολύκροτη συμφωνία ΦΙΜΠΑ και ΟΥΛΕΜΠ θα ευδοκιμήσει ή τελικά οι δυο αντίπαλες λίγκες θα πάρουν ξανά το δρόμο τους. Σήμερα στην πόλη της Καταλωνίας συνεδριάζουν τα μέλη της ΟΥΛΕΜΠ προκειμένου να εκτιμηθούν τα καινούρια δεδομένα που υπάρχουν καθώς και οι διαφωνίες αυτών που δε θέλουν τη συνεργασία. Πάντως διαφωνίες υπάρχουν και από την πλευρά της ΦΙΜΠΑ κάτι που φάνηκε και στη διάσκεψη που έγινε πριν δυο μέρες στην Αθήνα. Οι δυο ισχυροί, όμως, της παρέας των «διαφωνούντων» με τη συμφωνία της ΦΙΜΠΑ, Παναθηναϊκός και η Μακαμπί Τελ Αβίβ, αποφάσισαν να πράξουν για το δικό τους καλό. Οι δύο φιναλίστ του φάιναλ φορ της Σουπρολίγκα απέστειλαν στα γραφεία της ΟΥΛΕΜΠ στη Βαρκελώνη την πρότασή τους προκειμένου να συμμετάσχουν στην ενωμένη Ευρωλίγκα. Μία πρόταση που σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρει ότι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα της ΟΥΛΕΜΠ αρκεί να τους επιτραπεί να διαχειριστούν τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων τους καθώς έχουν υπογράψει, από την περασμένη αγωνιστική σεζόν, διετή συμβόλαια με συγκεκριμένους τηλεοπτικούς σταθμούς. Η αντίδραση της ΟΥΛΕΜΠ στην πρόταση αυτή ήταν να θέσει το θέμα υπόψη των υπευθύνων της διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της λίγκας, δηλαδή των ανθρώπων της «Telefonica» οι οποίοι απάντησαν πως το θέμα θα πρέπει να τεθεί προς συζήτηση - και κατ' επέκταση προς ψήφιση - στη Γενική Συνέλευση των ομάδων την Παρασκευή στη Βαρκελώνη. Πάντως μπορεί η Λίγκα των «ισχυρών» να μην έχει πρόβλημα συμμετοχής για την ενιαία Ευρωλίγκα εντούτοις συμμετοχές όπως αυτή του Παναθηναϊκού ή της Μακάμπι θα ήταν πολύ ενδιαφέρουσες.

Λάδι στη... φωτιά από ΦΙΜΠΑ

Τα πράγματα μπερδεύονται ακόμα περισσότερο μετά την απόφαση της ΦΙΜΠΑ που αναμένεται να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στη σημερινή σύσκεψη των μελών της ΟΥΛΕΜΠ. Οι άνθρωποι της Διεθνούς Ομοσπονδίας άναψαν το πράσινο φως στην Επιτροπή Διεθνών Διοργανώσεων για τη δημιουργία νέας Σουπρολίγκα. Ολα αυτά, ενώ έχουν ήδη υπογράψει κοινό συμφωνητικό για την επανένωση των δύο λιγκών της Ευρώπης και με τις Σκαβολίνι, ΤΣΣΚΑ, Ούλκερ και Ορτέζ να έχουν ήδη ανακοινώσει την επιθυμία τους να συνταχθούν στο πλευρό της ΟΥΛΕΜΠ. Η ΦΙΜΠΑ δικαιολόγησε την πρότασή της αυτή εφόσον υπάρξουν σύλλογοι που δε συμφωνήσουν καθ' όλα την Παρασκευή στη σύσκεψη που διοργανώνει η ΟΥΛΕΜΠ στη Βαρκελώνη, τότε θα προχωρήσουν στη διοργάνωση νέας Σουπρολίγκα (παραμένει ίδια η ονομασία της Λίγκας) μόνο που φέτος δε θα υπάρχει Κεντρική Διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

ΒΟΛΕΪ
Κουρασμένα παλικάρια

Ταλαιπωρημένοι αλλά ικανοποιημένοι από τα νικηφόρα αποτελέσματα κόντρα στη Βενεζουέλα, οι διεθνείς μας ταξίδεψαν από τη λατινοαμερικάνικη χώρα με προορισμό τη Ρωσία, προκειμένου σήμερα να ριχτούν στην 1η αναμέτρηση της 4ης αγωνιστικής εβδομάδας του «Γουόρλντ Λιγκ» ανδρών. Ωστόσο, η κούραση των παιχτών «ανάγκασε» τον ομοσπονδιακό τεχνικό Στέλιο Προσαλίκα να αφήσει τον Μάριο Γκιούρδα να επιστρέψει στην Αθήνα για να ξεκουραστεί, ενώ αρκετοί βασικοί παίχτες για τον ίδιο λόγο, είναι πολύ πιθανό να καθίσουν σήμερα στον πάγκο. Ο προπονητής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, λίγες ώρες πριν την κόντρα με το συγκρότημα της Ρωσίας (19.00, ΕΤ 1) στο Μπέλγκοροντ, είπε: «Ολοι μας είμαστε ταλαιπωρημένοι. Ελπίζω τα παιδιά να συνέλθουν. Θα προσπαθήσουμε για αξιοπρεπείς εμφανίσεις απέναντι στους Ρώσους. Το ενδεχόμενο πρόκρισης στους "8" του Παγκοσμίου Λιγκ μας αλλάζει όλο τον προγραμματισμό ενόψει και των προκριματικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στην Προύσα στις 6-8 Ιούλη. Θέλω να ξεκουράσω τους βασικούς παίκτες. Μετά τον Γκιούρδα το ίδιο θα γίνει και με τους Μπάεφ, Χατζηαντωνίου». Οι 12 παίκτες που θα αγωνιστούν εναντίον της Ρωσίας είναι οι: Κουρνέτας, Πλίκας, Μπάεφ, Τσακιρόπουλος, Ρουμελιώτης, Χατζηαντωνίου, Λάππας, Πανταλέων, Καρυπίδης, Αρμενάκης, Δημητρακόπουλος, Κυριαζής.

ΜΠΑΣΚΕΤ - ΠΛΕΪ ΟΦ
Διά χειρός Κακιούζη

Η ιστορία επαναλήφθηκε... Βλέπετε, ο Μιχάλης Κακιούζης όταν βλέπει «κυανέρυθρα» κάτι παθαίνει... Ο διεθνής παίκτης στον αγώνα της κανονικής περιόδου κόντρα στον Πανιώνιο είχε καθαρίσει για την ΑΕΚ στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Αυτό έκανε και τώρα, μόνο που αυτή τη φορά το καλάθι του δεν έδωσε μόνο τη νίκη στην ομάδα του με 73-72, αλλά και την πρόκριση στα ημιτελικά του πρωταθλήματος όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό. «Το ήξερα ότι θα βάλω αυτό το καλάθι. Το είχα πει νωρίτερα στον Μιούρσεπ ότι θα νικούσαμε με δικό μου σουτ, όπερ και εγένετο. Αφιερώνω τη νίκη και το σουτ στον αδερφό μου που πέρασε πάρα πολλά εφέτος στον Πανιώνιο», τόνισε ο Μιχάλης Κακιούζης, μετά το τέλος του παιχνιδιού. Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς μίλησε για δίκαιη νίκη της ΑΕΚ, αλλά επισήμανε και τα λάθη που έγιναν: «Συγχαρητήρια στους παίκτες, που με τέτοια ζέστη κατάφεραν να παίξουν με τόσο πάθος. Κάναμε λάθη, αλλά δίκαια νικήσαμε. Υπ' αυτές τις συνθήκες και με τόσο συγκλονιστική έκβαση, δεν μπορώ να λέω ότι αυτός ήταν καλός κι εκείνος όχι. Ο Ζήσης μάς βοήθησε να αλλάξουμε ρυθμό στο ματς. Παραδέχομαι ότι ήμασταν αδιάβαστοι στα νταμπλ τιμ πάνω στον Κουτλουάι. Δεν είχαμε σχεδιάσει να αφήσουμε τον Διαμαντόπουλο να σουτάρει. Η άμυνά μας ήταν πολύ κακή...». Στην αντίπερα όχθη, ο Σούμποτιτς έκανε την αποτίμηση της χρονιάς, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί χαμένη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ