ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 26 Φλεβάρη 2022 - Κυριακή 27 Φλεβάρη 2022
Σελ. /48
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΗΡΩ ΚΑΡΔΑΣΗ
ΗΡΩ ΚΑΡΔΑΣΗ
ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΑΚΗ, από την Καβάλα, αγωνιστή Μακρονησιώτη, και της ΜΑΡΙΚΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΑΚΗ, που τίμησε τον τίτλο του μέλους του ΚΚΕ έως τον θάνατό της, η οικογένειά τους προσφέρει στην ΤΟ Καβάλας το ποσό των 500 ευρώ, ως τέταρτη δόση, για την Οικονομική Εξόρμηση Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2021.

***

Στη μνήμη της αγαπημένης μου μητέρας, που «έφυγε» πριν από λίγες μέρες, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Δραπετσώνας, το ποσό των 200 ευρώ.

Παναγιώτης Καραγιαννίδης

***

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και πιστού φίλου του Κόμματος ΙΩΑΝΝΗ ΤΣΙΤΜΙΔΕΛΗ - ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ, οι κόρες του προσφέρουν 60 ευρώ στο ΚΚΕ αντί μνημοσύνου, μέσω της ΚΟΒ ΕΛΤΑ - Ταχυμεταφορών.

***

ΦΩΤΟ

Στις 19/1/2022 «έφυγε» από τη ζωή ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΙΩΓΑΣ, φίλος και οπαδός του ΚΚΕ, όπως ο ίδιος ήθελε να λέει. Γεννήθηκε στο Αρδάνι Τρικάλων (μικρή Μόσχα) από αγρότες γονείς. Από μικρό παιδί ακολουθούσε τις ιδέες και τις αξίες του ΚΚΕ με συνέπεια και σταθερότητα μέχρι το τέλος της ζωής του. Αφησε πίσω την αγαπημένη του γυναίκα, Ευθυμία, τα αξιόλογα παιδιά του, Παναγιώτα και Βαγγέλη, καθώς και τα εγγόνια του. Τα ξαδέρφια του Σπύρος Μπορμπότης και Θανάσης Πάνταινας αντί στεφάνου προσφέρουν στη μνήμη του στο τιμημένο ΚΚΕ 50 ευρώ. Θα σε θυμόμαστε για πάντα.

ΒΟΥΓΙΟΥΔΑΚΗΣ ΛΥΣΙΜΑΧΟΣ
ΒΟΥΓΙΟΥΔΑΚΗΣ ΛΥΣΙΜΑΧΟΣ
***

ΦΩΤΟ

Με βαθιά θλίψη αποχαιρετήσαμε τον σύντροφο ΧΡΗΣΤΟ ΜΑΤΖΑΦΟ, που «έφυγε» από τη ζωή. Πάντα με το χαμόγελο συνέβαλλε στην υπόθεση του Κόμματος, με συνέπεια, μαχητικότητα και πίστη. Σύντροφοι, φίλοι και οπαδοί του Κόμματος προσφέρουν στη μνήμη του 570 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Χαλανδρίου της ΚΟ Αττικής.

***

ΦΩΤΟ

Εκλεισαν 2 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας η αγαπημένη μας ΕΛΕΝΗ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ - ΚΡΕΜΑΝΤΑΛΑ. Στη μνήμη της οι συγγενείς και οι σύντροφοί της προσφέρουν στο ΚΚΕ, το κόμμα που η Ελένη τόσο αγαπούσε, πίστευε και συμμετείχε ενεργά, για την Οικονομική Εξόρμηση, το ποσό των 50 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Αρόης - Ταμπαχάνων Πάτρας.

***

ΦΩΤΟ 3

Στη μνήμη των γωνιών μου, ΓΙΑΝΝΗ και ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΜΠΕΤΖΙΟΥ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, του αδελφού μου ΣΠΥΡΟΥ, μέλους του Κόμματος που στις 27 Γενάρη συμπληρώθηκαν 36 χρόνια από τον πρόωρο χαμό του, καθώς και στη μνήμη όλων των αγωνιστών από το χωριό Βασιλικό Ιωαννίνων, προσφέρω στο ΚΚΕ 200 ευρώ.

Βασιλική Ελευθεριάδου

***

ΦΩΤΟ

Ο σ. ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, από την Ακρινή Κοζάνης, «έφυγε» από τη ζωή τη Δευτέρα 2 Δεκέμβρη 2013, σε ηλικία 89 χρόνων. Από το 1943 εντάσσεται στο κίνημα. Οργανώνεται στην ΕΠΟΝ σε ηλικία 18 χρόνων, μαζί με άλλα 14 άτομα από το χωριό του. Το 1944 γίνεται μέλος του ΚΚΕ. Το 1945 μετά από προδοσία συλλαμβάνεται και φυλακίζεται. Εκεί αρχίζουν τα βασανιστήρια και οι φυλακές, που κράτησαν συνολικά 20 περίπου χρόνια.

Πέρασε από τις φυλακές Κοζάνης, Γρεβενών, Τρικάλων, εκτοπίζεται στα Γιούρα, αργότερα σε Μυτιλήνη, Κέρκυρα και τέλος στο Ηράκλειο. Μετά από 10 χρόνια αποφυλακίζεται, τον Μάη του 1964. Αμέσως συνδέεται με το Κόμμα, τον φιλοξενούν οι σύντροφοι και τον βοηθούν οικονομικά για να πάει από την Κρήτη στον Πειραιά. Από εκεί θα έρθει στην Ακρινή, όπου στο σπίτι του τον περιμένει κόσμος να τον υποδεχτεί. Στο χωριό του δεν έμεινε γιατί δεν είχε χωράφια για να δουλέψει. Πρώτα πηγαίνει στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια στην Κοζάνη και συνδέεται με την ΕΔΑ.

ΚΑΡΔΑΣΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΚΑΡΔΑΣΗΣ ΝΙΚΟΣ
Δόθηκε ολόπλευρα στον αγώνα και στα ιδανικά για μια δίκαιη κοινωνία, για να μην υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Ηταν πιστός στις ιδέες του ΚΚΕ μέχρι και την τελευταία μέρα της ζωής του. Δεν σταμάτησε ούτε στιγμή να παλεύει μέσα από τις γραμμές του Κόμματος. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του, παρά την ηλικία και τα προβλήματα της υγείας του, ήταν από τους πρώτους που συγκέντρωνε χρήματα για να ενισχύσει οικονομικά το Κόμμα, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του. Μάλιστα, άφησε κληρονομιά στο Κόμμα ένα διαμέρισμα που είχε στην ιδιοκτησία του στο Κιλκίς.

Στη μνήμη του σύντροφοι από την ΤΕ Κοζάνης του ΚΚΕ προσφέρουν για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος 100 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στις 28 Φλεβάρη κλείνουν 2 χρόνια από τη μέρα που αποχαιρετήσαμε τον σ. ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ. Θα τον θυμόμαστε για τη σταθερή στάση του, σε όλη τη διαδρομή του στο Κόμμα, στην υπεράσπιση των ιδανικών του σοσιαλισμού - κομμουνισμού. Οι σύντροφοί του από την ΚΟ Πελασγίας προσφέρουν στη μνήμη του το ποσό των 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

  • Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ο οποίος, ακούραστος και αλύγιστος στις πιο δύσκολες στιγμές που πέρασε το Κόμμα, δεν έπαψε να αγωνίζεται και να υπερασπίζεται το δίκιο της τάξης του, της εργατικής τάξης, η σύντροφός του με τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τον θάνατό του προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Πελασγίας, το ποσό των 60 ευρώ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΜΙΜΗΣ) ΚΑΡΔΑΣΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΜΙΜΗΣ) ΚΑΡΔΑΣΗΣ
***

ΦΩΤΟ 5

Στις 6 Δεκέμβρη έκλεισαν δύο χρόνια από τότε που «έφυγε» από τη ζωή ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗΣ, το τελευταίο μέλος οικογένειας αγωνιστών, που έδωσε πολλά κατά την περίοδο του ένοπλου αγώνα, μέσα από τις γραμμές της ΕΠΟΝ, της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ. Γεννήθηκε το 1928 στη Μήλο. Για τις επαναστατικές ιδέες του ακολούθησε τον δρόμο χιλιάδων αγωνιστών με διώξεις, φυλακίσεις, εξορίες, σε Μακρόνησο, Καλαμάτα, Αίγινα, Βούρλα. Καθημερινός σύντροφός του ο «Ριζοσπάστης». Μέχρι την τελευταία του πνοή στάθηκε πιστός και αταλάντευτος υποστηρικτής και υπερασπιστής των ιδεών και θέσεων του κομμουνισμού. Στη μνήμη του αλλά και των αγωνιστών αδελφών του ΜΑΝΩΛΗ, ΜΑΝΟΥΣΟΥ, ΚΩΣΤΑ και ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗ τα ανίψια του προσφέρουν 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Β΄ Διαμερίσματος Πειραιά του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤΟ 6

Στη μνήμη των συντρόφων ΣΟΦΙΑΣ ΑΔΑΜΙΔΟΥ, που με το ανήσυχο και δημιουργικό πνεύμα της, με τη δημοσιογραφική της πένα και το συγγραφικό της ταλέντο, άφησε το στίγμα της στο καλλιτεχνικό ρεπορτάζ και την καλλιτεχνική δημιουργία, υπηρετώντας το Κόμμα μέχρι το τέλος της ζωής της, ΜΑΡΙΑΣ ΤΣΙΚΗ - ΣΕΡΙΦΗ, ανθρώπινης, τρυφερής, δυναμικής, ακούραστης αγωνίστριας στον χώρο της Εκπαίδευσης, ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΙΓΚΑΡΗ, ήσυχου πνεύματος αλλά και δυναμικού, από τα μαθητικά του χρόνια μέχρι τον θάνατό του, σταθερού και ανυποχώρητου στα «πιστεύω» και τα ιδανικά του, ΛΥΣΙΜΑΧΟΥ ΒΟΥΓΙΟΥΔΑΚΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, μάχιμου και ακούραστου υπερασπιστή των εργατικών δικαιωμάτων, πάντα παρόντος στους λαϊκούς αγώνες μέσω των κινητοποιήσεων του Παραρτήματος Δραπετσώνας της ΠΕΑΕΑ και των συνταξιούχων, ΛΕΥΤΕΡΗ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΙΔΗ, που το χαμόγελό του, η μαχητικότητά του και η αγωνιστική του διάθεση για τη διεκδίκηση δικαιωμάτων του λαού ήταν στοιχεία που συνέθεταν την αγέρωχη στάση της ζωής του μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ και ως προέδρου του Παραρτήματος Κερατσινίου - Δραπετσώνας της ΠΕΑΕΑ -ΔΣΕ, ΑΛΕΞΙΟΥ ΣΕΜΙΚΙΝ, που ως κομμάτι του σοβιετικού λαού ήταν ένας από τους πρώτους κομμουνιστές, μαχητές που κατατάχτηκε στον ηρωικό Κόκκινο Στρατό και έπεσε στο πεδίο της μάχης στο Λένινγκραντ στον τιτάνιο αγώνα για την ήττα του φασιστικού τέρατος, καταδιώκοντας τα γερμανικά στρατεύματα μέχρι τη φωλιά του ναζισμού, στο Βερολίνο, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Β' Διαμερίσματος Πειραιά.

ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΕΤΖΙΟΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΕΤΖΙΟΣ
Ζωή Καλιγιαννίδου

***

Στη μνήμη του συντρόφου και φίλου ΛΕΥΤΕΡΗ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΙΔΗ προσφέρω το ποσό των 30 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Ταμπουρίων. Η μνήμη του θα είναι ζωντανή για πάντα σε όσους τον γνώρισαν και η δράση του αποτελεί φωτεινό παράδειγμα.

Γιώργος - Βασιλίνα Μαρουσόπουλου

***

Στη μνήμη των αγαπημένων θείων μου ΖΕΠΠΟΥ και ΝΤΟΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ, που πορεύτηκαν με τις αξίες και τα ιδανικά του ΚΚΕ, προσφέρω 20 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ε' Διαμερίσματος Πειραιά.

Α. Μ.

***

Στη μνήμη του αγαπημένου εξαδέλφου ΤΑΣΟΥΛΗ (ΤΑΣΟΥ) ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ, που «έφυγε» τόσο πρόωρα από τη ζωή, προσφέρω 20 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ε' Διαμερίσματος Πειραιά.

Α. Μ.

***

ΦΩΤΟ 5

Στη μνήμη των αγαπημένων μας ΗΡΩΣ και ΜΙΜΗ ΚΑΡΔΑΣΗ, ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ, ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΔΑΣΗ και ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΡΔΑΣΗ προσφέρουμε στο ΚΚΕ 150 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Ε΄ Διαμερίσματος Πειραιά.

Οι οικογένειές τους

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συντρόφου ΝΙΚΟΥ ΣΙΜΟΥ, που από νεαρή ηλικία πορευτήκαμε μαζί, προσφέρω στο ΚΚΕ 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ανω Πόλης Θεσσαλονίκης.

Ζήσης Μανδάνας

  • Στη μνήμη του σ. ΝΙΚΟΥ ΣΙΜΟΥ, που «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή, ο Αγαμέμνων Γαζέπης, από το Μεταξοχώρι Αγιάς, προσφέρει 150 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Αγιάς.

***

ΦΩΤΟ

Στις 27/2 κλείνουν δύο χρόνια από τότε που «χάσαμε» τον αγαπημένο μας ΛΕΥΤΕΡΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ, οπαδό του ΚΚΕ. Τον κρατάμε σφιχτά στο μυαλό και στην καρδιά μας, συνεχίζοντας στον δρόμο του αγώνα στο πλευρό του Κόμματός μας όπως κι ο ίδιος σηματοδότησε με τη συνεπή αγωνιστική του στάση και παρουσία σε όλες τις κινητοποιήσεις και τις εκδηλώσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και του Κόμματος, παρά τα πολλαπλά προβλήματα υγείας. Αντί μνημοσύνου προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ μέσω Τομέα Υγείας - Πρόνοιας της ΚΟ Αττικής.

ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
Η σύζυγός του, Ελένη, τα παιδιά του, Τατιάνα - Μανώλης

***

ΦΩΤΟ

Εις μνήμην του πολυαγαπημένου μας πατέρα, συζύγου και συντρόφου ΝΙΚΟΥ ΚΟΛΕΤΣΗ, που συμπληρώνονται 4 χρόνια από την απώλειά του, προσφέρουμε στο κόμμα που υπηρέτησε, το ΚΚΕ, το ποσό των 150 ευρώ.

Η οικογένειά του

  • Συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφος ΝΙΚΟΣ ΚΟΛΕΤΣΗΣ. Γεννημένος το 1956 στο χωριό Αμμουδιά του δήμου Πάργας υπηρέτησε ανιδιοτελώς το Κόμμα από το 1976. Εντάχθηκε στην οργανωμένη πάλη σε νεαρή ηλικία. Μέσα στα δύσκολα χρόνια, σε κακουχίες και φτώχεια, γνωρίστηκε με τα μεγαλειώδη κομμουνιστικά ιδανικά. Συμμετείχε ενεργά στο κίνημα μέσα από τα σωματεία της ΔΕΗ αλλά και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ μετέπειτα, καθώς και στην Τοπική Διοίκηση. Στάθηκε σε όλη του τη ζωή με αγωνιστική σεμνότητα, περήφανος για τα «πιστεύω» του, περήφανος κομμουνιστής, με στέρεη πεποίθηση ότι ο κόσμος θα αλλάξει, το δίκιο θα νικήσει, η εκμετάλλευση θα καταργηθεί, ο σοσιαλισμός - κομμουνισμός θα νικήσει. Οσοι τον γνώρισαν θα τον θυμούνται και θα τιμούν τη μνήμη του για πάντα. Υπόδειγμα οικογενειάρχη, αγωνιστής, μπροστάρης στους αγώνες, αταλάντευτος και πιστός κομμουνιστής μέχρι το τέλος.

Στη μνήμη του ο σύντροφος Σ. Γ. προσφέρει ένα κόκκινο μεροκάματο σε ευρώ στο Κόμμα μέσω ΚΟΒ Φαναρίου.


ΚΑΡΔΑΣΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΚΑΡΔΑΣΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΑΡΔΑΣΗ
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΑΡΔΑΣΗ

ΜΑΡΙΑ ΣΕΡΙΦΗ - ΤΣΙΚΗ
ΜΑΡΙΑ ΣΕΡΙΦΗ - ΤΣΙΚΗ

ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΑΚΗ ΜΑΡΙΚΑ
ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΑΚΗ ΜΑΡΙΚΑ

ΜΑΝΩΛΗΣ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗΣ
ΜΑΝΩΛΗΣ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗΣ
ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗΣ

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΚΟΛΕΤΣΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΟΛΕΤΣΗΣ

ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗ
ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗ

ΜΠΕΤΖΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
ΜΠΕΤΖΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗΣ

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΛΕΝΗ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ ΚΡΕΜΑΝΤΑΛΑ
ΕΛΕΝΗ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ ΚΡΕΜΑΝΤΑΛΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΓΚΑΡΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΓΚΑΡΗΣ

ΣΟΦΙΑ ΑΔΑΜΙΔΟΥ
ΣΟΦΙΑ ΑΔΑΜΙΔΟΥ

ΣΙΜΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΣΙΜΟΣ ΝΙΚΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΕΤΖΙΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΕΤΖΙΟΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΑΛΕΞΙΟΣ ΣΕΜΙΚΙΝ
ΑΛΕΞΙΟΣ ΣΕΜΙΚΙΝ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΙΩΓΑΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΙΩΓΑΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΤΖΑΦΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΤΖΑΦΟΣ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ