ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 16 Μάρτη 2022
Σελ. /28
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μεγάλο συλλαλητήριο ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τη συμμετοχή της Ελλάδας
  • Στο Σύνταγμα, την Τρίτη 22 Μάρτη
  • Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας

Μεγάλο συλλαλητήριο ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτόν διοργανώνει η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, την Τρίτη 22 Μάρτη στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα, όπου θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Με την πρωτοβουλία αυτή, η ΚΟ Αττικής δίνει συνέχεια στην πλατιά - μαζική δουλειά που αναπτύσσει αυτές τις μέρες με σύνθημα «Συναγερμός! Οχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! Να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας! Να κλείσουν τώρα οι βάσεις του θανάτου!».

Οι προσυγκεντρώσεις των Κομματικών Οργανώσεων της ΚΟ Αττικής και των αντίστοιχων Οργανώσεων της ΚΝΕ για το συλλαλητήριο έχουν προγραμματιστεί για τις 6 μ.μ., στα εξής σημεία:

Κάνιγγος: Βιομηχανία, Κατασκευές, Μεταφορές, Τηλεπικοινωνίες - Πληροφορική, Επισιτισμός - Τουρισμός, Εμπόριο - Υπηρεσίες, Χρηματοπιστωτικό, Υγεία - Πρόνοια, Δικηγόροι, ΕΒΕ, ΜΜΕ.

Ομόνοια: Α' Αθήνας, Βορειοδυτική Αθήνα, Βόρεια, Νοτιοδυτική, Δυτικός, Βορειοδυτική Αττική, Πειραιάς, Μεσόγεια - Λαυρεωτική.

Προπύλαια: ΑΕΙ - Ερευνα, Εκπαιδευτικοί, Νότια, Ανατολικά, Καλλιτέχνες, ΟΤΑ - Δημόσια Διοίκηση.

Συνεχίζονται οι συσκέψεις και εκδηλώσεις

Σήμερα Τετάρτη

-- Στις 7 μ.μ., η ΤΟ Εμπορίου - Υπηρεσιών Αττικής καλεί σε εκδήλωση στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (Βερανζέρου 1, 2ος όροφος, πλατεία Κάνιγγος). Θα μιλήσει ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ.

-- Στις 6.30 μ.μ., η ΚΟ Ελευσίνας διοργανώνει σύσκεψη στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας (Χαριλάου 28). Θα μιλήσει ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

-- Στις 6 μ.μ., η ΚΟΒ Αίγινας διοργανώνει συγκέντρωση στο δημοτικό γήπεδο Αίγινας, στην αίθουσα «Παύλος Ανδρεόπουλος», με κεντρικό ομιλητή τον Νίκο Βουρδουμπά, μέλος της ΕΠ Αττικής.

-- Στις 7 μ.μ., οι ΚΟ Ζωγράφου καλούν σε συγκέντρωση στον δημοτικό κινηματογράφο «Αλέκα» (3ης Ορεινής Ταξιαρχίας, Ζωγράφου). Θα μιλήσει ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της ΚΕ.

Αύριο Πέμπτη

-- Στις 7 μ.μ., η ΚΟΒ Οπτικοακουστικού καλεί σε σύσκεψη στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ (Τροίας 36, Βικτώρια). Θα μιλήσει ο Εντρι Νέζα, μέλος του Τομεακού Γραφείου Καλλιτεχνών.

-- Στις 7 μ.μ., η ΚΟ Κόκκινου Μύλου - Αγ. Αννας διοργανώνει σύσκεψη στο καφενείο του Κύπριου (Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης 73) στον Κόκκινο Μύλο. Θα μιλήσει ο Γιώργος Τάτσης, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ., οι ΚΟ Καισαριανής καλούν σε εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Καισαριανής. Θα μιλήσει ο Μάκης Μακρής, μέλος της ΚΕ.

Την Κυριακή 20 Μάρτη στις 10.30 π.μ., οι ΚΟΒ ΜΜΕ Αττικής του ΚΚΕ, η ΚΟΒ «Ριζοσπάστη» και η ΚΟΒ «902» καλούν σε σύσκεψη με θέμα «Ιμπεριαλιστικός πόλεμος και προπαγάνδα», στην αίθουσα της Ενωσης Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος). Θα μιλήσει ο Περικλής Κουρμούλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Εκδηλώσεις των Τομεακών Οργανώσεων

-- Το Σάββατο 19 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ., οι ΤΟ Πειραιά και Μεταφορών καλούν σε εκδήλωση στο παλιό αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πειραιά (Καραολή και Δημητρίου 80). Θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.

-- Την Κυριακή 20 Μάρτη, στις 12 μ., η ΤΟ Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής της ΚΟ Αττικής καλεί σε εκδήλωση με θέμα «Στα τύμπανα του πολέμου που ξαναχτυπούν... δύναμη και ελπίδα η πάλη των λαών», στον Πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος» (Θηβών 245,Νίκαια). Θα μιλήσει ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει μουσικό - αφηγηματικό δρώμενο.

ΤΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Με επιτυχία οι εκδηλώσεις - συσκέψεις για τον πόλεμο

Με μαζική συμμετοχή του εργαζόμενου λαού πραγματοποιούνται οι συσκέψεις και οι εκδηλώσεις που οργανώνουν οι ΚΟ του ΚΚΕ στην Κεντρική Μακεδονία για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ενώ παράλληλα καθημερινά βρίσκεται σε εξέλιξη ένα πλούσιο πρόγραμμα περιοδειών και εξορμήσεων σε γειτονιές και σε χώρους δουλειάς.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, στο Πολιτιστικό Κέντρο Κουφαλίων, η σύσκεψη - συζήτηση που οργάνωσαν οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ στο δήμο Χαλκηδόνας, με ομιλητή τον Γρηγόρη Κλιγκόπουλο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα της Τομεακής Οργάνωσης Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Η μεγάλη συμμετοχή και το ενδιαφέρον του κόσμου είναι ενδεικτικά και της μεγάλης ανησυχίας για τις εξελίξεις και την εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Ο Γρηγόρης Κλιγκόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι ανεξάρτητα από τα προσχήματα που χρησιμοποιούνται εκατέρωθεν, έχουμε να κάνουμε με έναν πόλεμο ιμπεριαλιστικό και από τις δυο μεριές, και άρα άδικο, που τις συνέπειές του της πληρώνουν με το αίμα και το γονάτισμα του λαϊκού εισοδήματος οι λαοί, και πρώτα απ' όλα ο λαός της Ουκρανίας.

Ανέλυσε ότι είναι άκυρη η συζήτηση για το ποιος τυπικά ξεκίνησε πρώτος αυτόν τον πόλεμο. Οπως επίσης ότι είναι άκυρη η συζήτηση περί διεθνούς δικαίου, για το ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο, καθώς κάθε μεριά το ερμηνεύει διαφορετικά.

Τόνισε ότι η απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν αθωώνει ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ για τις ευθύνες τους για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, ούτε μπορεί να ξεπλύνει τις αμαρτίες τους, τα εγκλήματα στη Γιουγκοσλαβία, στην Κύπρο και αλλού.

Ανέδειξε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, στα βήματα όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, εμπλέκει όλο και περισσότερο τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, με ανυπολόγιστες και επικίνδυνες συνέπειες που θα κληθεί να πληρώσει ο λαός το επόμενο διάστημα. Και κάλεσε τον λαό να γυρίσει την πλάτη σε όλα τα προσχήματα που του αραδιάζουν η κυβέρνηση της ΝΔ και διαχρονικά οι εκάστοτε κυβερνήσεις, για να δικαιολογήσουν τη συμμετοχή της Ελλάδας στα επικίνδυνα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια.

Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε και η εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Ιωνίας - Σίνδου του ΚΚΕ με ομιλητή τον Σταύρο Τριλυράκη, μέλος της ΤΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

«Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος και οι καταστροφικές, για τους λαούς, συνέπειες ξεπηδάνε αναπόφευκτα μέσα από τον καπιταλιστικό ανταγωνισμό. Προκειμένου να συγκαλυφθεί αυτή η αλήθεια, επιστρατεύονται προσχήματα και δικαιολογίες. Πότε μιλώντας για "εδαφική ακεραιότητα" και το "απαραβίαστο των συνόρων" και πότε επικαλούμενοι το "δικαίωμα αυτοδιάθεσης των εθνών", εναλλάσσοντάς τα σαν ξεφτισμένα και λερωμένα με αίμα ρούχα, χαράζουν νέα σύνορα, διαμελίζουν κράτη και επεμβαίνουν στρατιωτικά.

Αντίστοιχα, ωστόσο, προσχήματα χρησιμοποιούν και όσα μέρη - με τον έναν ή τον άλλο τρόπο - στηρίζουν ή συμμετέχουν στον πόλεμο. Η Ελλάδα είναι ένα απ' αυτά, αφού στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ εμπλέκεται ενεργά και σ' αυτήν την ιμπεριαλιστική σύγκρουση, με στόχο τη γεωστρατηγική αναβάθμιση της ελληνικής αστικής τάξης, δηλαδή τη συμμετοχή της στο πλιάτσικο και την αναδιανομή της "πίτας", που γίνεται με το αίμα των λαών».

Και κάλεσε «η μάχη αλληλεγγύης και υπεράσπισης των λαών που υποφέρουν, να αποτελέσει μάχη απεμπλοκής από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και μάχη αποδυνάμωσης των ληστών που τον διεξάγουν».

Δραστηριότητα Οργανώσεων του ΚΚΕ

Η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποιεί ένα πλούσιο πρόγραμμα εξορμήσεων και περιοδειών σε βιομηχανίες, σούπερ μάρκετ, Κέντρα Υγείας, σχολεία και μαγαζιά της περιοχής, και τις εξής συσκέψεις:

Σήμερα Τετάρτη, στις 7 μ.μ.:

-- Στο Θέατρο «Αλέξης Μινωτής» (δημαρχείο Αμπελοκήπων) με ομιλητή τον Ηλία Γκουτζηγιάννη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κ. Μακεδονίας.

-- Στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς με ομιλητή τον Σωτήρη Αβραμόπουλο, μέλος του ΓΠ Κ. Μακεδονίας.

-- Στο ΚΑΠΗ Επανομής.

-- Διαδικτυακή σύσκεψη με ομιλητή τον Θέμο Βασιλείου, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κ. Μακεδονίας και Γραμματέα της Τομεακής Οργάνωσης Υγείας.

Αύριο Πέμπτη:

-- Στις 6 μ.μ. στον Εύοσμο, με ομιλητή τον Γρηγόρη Κλιγκόπουλο, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ. στα γραφεία της Τομεακής Επιτροπής Πιερίας στην Κατερίνη.

Σάββατο 19 Μάρτη:

-- Στις 7 μ.μ. στο ΕΚΘ με ομιλητή τον Γιάννη Δελή, βουλευτή του Κόμματος.

-- Στον δήμο Παύλου Μελά με ομιλητή τον Σταύρο Τριλυράκη, μέλος του Τομεακού Γραφείου Δυτικής Θεσσαλονίκης.

-- Σύσκεψη με εργαζόμενους από εργοστάσια μεταποίησης με ομιλητή τον Κώστα Ιωσηφίδη, μέλος του ΓΠ Κ. Μακεδονίας.

Κυριακή 20 Μάρτη, στις 7 μ.μ. στο Κέντρο Πληροφόρησης Δήμου Πέλλας.

Στη Δυτική Μακεδονία

Σήμερα Τετάρτη:

-- Κλιμάκιο της ΤΕ Ενεργειακού Κέντρου θα περιοδεύσει στις 9 π.μ. στη λαϊκή αγορά Πτολεμαΐδας και στις 6.30 μ.μ. στα χωριά Περδίκκας και Πεντάβρυσος.

-- Κλιμάκιο της ΤΕ Κοζάνης θα περιοδεύσει το πρωί στο Νοσοκομείο Κοζάνης «Μαμάτσειο», στις βιοτεχνίες τροφίμων «ΠΙΤΕΝΗΣ», «ΚΟΥΚΟΥΤΑΡΗΣ - ΖΥΜΗ ALFA» και σε σούπερ μάρκετ, και το απόγευμα στα εμπορικά καταστήματα του κέντρου της πόλης - κεντρική πλατεία.

Στα Ιωάννινα

Σήμερα Τετάρτη θα γίνουν περιοδεία στα δημόσια ΙΕΚ με επικεφαλής τον Δημήτρη Ροσιλόβαλη, μέλος της ΤΕ Ιωαννίνων, και εξορμήσεις στο εργοστάσιο «Βίκος» στο Καλπάκι, στη βιομηχανία «Δωδώνη», στο εργοστάσιο «Σδούκος» στο Νεοχωρόπουλο, στην ανακύκλωση στη ΒΙΠΕ και σε καταστήματα «My Market».

Σε σχολές της Αθήνας

Σήμερα Τετάρτη

-- Στις 3 μ.μ. στην ΑΣΟΕΕ, στην αίθουσα Υ3. Θα μιλήσει ο Νίκος Ζαχαρόπουλος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Αύριο Πέμπτη

-- Στις 2 μ.μ. στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, στην Πανεπιστημιούπολη 2, στην αίθουσα Β218. θα μιλήσει ο Θέμης Γκιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 2.30 μ.μ. στις Σχολές Υγείας, στο αμφιθέατρο Παθ. Αν. Θα μιλήσει ο Αρης Ευαγγελίδης, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 5 μ.μ. στο Πάντειο, στο αμφιθέατρο 3. Θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ