ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 17 Μάρτη 2022
Σελ. /24
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μεγάλο συλλαλητήριο ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τη συμμετοχή της Ελλάδας
  • Στο Σύνταγμα, την Τρίτη 22 Μάρτη
  • Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

Μεγάλο συλλαλητήριο ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτόν διοργανώνει η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, την Τρίτη 22 Μάρτη στις 7 μ.μ., στο Σύνταγμα, όπου θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Με την πρωτοβουλία αυτή, η ΚΟ Αττικής δίνει συνέχεια στην πλατιά - μαζική δουλειά που αναπτύσσει αυτές τις μέρες, με σύνθημα «Συναγερμός! Οχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! Να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας! Να κλείσουν τώρα οι βάσεις του θανάτου!».

Οι προσυγκεντρώσεις των Κομματικών Οργανώσεων της ΚΟ Αττικής και των αντίστοιχων Οργανώσεων της ΚΝΕ για το συλλαλητήριο έχουν προγραμματιστεί για τις 6 μ.μ., στα εξής σημεία:

Κάνιγγος: Βιομηχανία, Κατασκευές, Μεταφορές, Τηλεπικοινωνίες - Πληροφορική, Επισιτισμός - Τουρισμός, Εμπόριο - Υπηρεσίες, Χρηματοπιστωτικό, Υγεία - Πρόνοια, Δικηγόροι, ΕΒΕ, ΜΜΕ.

Ομόνοια: Α' Αθήνας, Βορειοδυτική Αθήνα, Βόρεια, Νοτιοδυτική, Δυτικός, Βορειοδυτική Αττική, Πειραιάς, Μεσόγεια - Λαυρεωτική.

Προπύλαια: ΑΕΙ - Ερευνα, Εκπαιδευτικοί, Νότια, Ανατολικά, Καλλιτέχνες, ΟΤΑ - Δημόσια Διοίκηση.

Οι ΚΟ Πειραιά δρομολογούν πούλμαν για το συλλαλητήριο, συγκεκριμένα: Κερατσίνι - Δραπετσώνα, 5 μ.μ., πλατεία Λαού. Κορυδαλλός, 5 μ.μ., Λ. Λαμπράκη - Πνευματικό Κέντρο Κορυδαλλού (Μ. Μερκούρη). Νίκαια, 5 μ.μ., πλατεία Κουμπάκη (Σπάθα), με στάσεις πλ. Χαλκηδόνας, Περιβολάκι, Κρατικό Νοσοκομείο, Πέραμα, 5 μ.μ., πλατεία Ηρώων. Πειραιάς, 5 μ.μ., Δημοτικό Θέατρο.

Συνεχίζονται οι συσκέψεις και εκδηλώσεις

Παράλληλα συνεχίζονται σε όλη την Αττική οι συσκέψεις, εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις που πραγματοποιούν οι Κομματικές Οργανώσεις.

Στην Πετρούπολη
Στην Πετρούπολη
Συγκέντρωση με μαζική συμμετοχή πραγματοποίησαν οι ΚΟ Πετρούπολης του ΚΚΕ και οι ΟΒ Πετρούπολης της ΚΝΕ την Κυριακή. Την ομιλία πραγματοποίησε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, ενώ ακολούθησε πλούσια συζήτηση, όπου φίλοι και οπαδοί του Κόμματος στάθηκαν στην ανάγκη μαζικής καταδίκης του ιμπεριαλιστικού πολέμου, ενίσχυσης της πάλης για να απεμπλακεί η χώρα μας από αυτόν και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Μεγάλο ενδιαφέρον εκφράστηκε για την Απόφαση της ΚΕ στον «Ριζοσπάστη», η οποία διακινήθηκε πλατιά και στο πλαίσιο της συγκέντρωσης.

Για τις επόμενες μέρες το πρόγραμμα έχει ως έξης:

Σήμερα Πέμπτη

-- Στις 6.30 μ.μ., η ΚΟΒ Δραπετσώνας και η ΚΟΒ Χαραυγής καλούν στην αίθουσα του 1ου ΚΑΠΗ Δραπετσώνας (Πόντου 60). Θα μιλήσει ο Μανώλης Ραπανάκης, μέλος της ΚΕ και Γραμματέας της ΤΕ Πειραιά του ΚΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ., η ΚΟΒ Οπτικοακουστικού καλεί σε σύσκεψη στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ (Τροίας 36, Βικτώρια). Θα μιλήσει ο Εντρι Νέζα, μέλος του Τομεακού Γραφείου Καλλιτεχνών.

-- Στις 7 μ.μ., η ΚΟ Κόκκινου Μύλου - Αγ. Αννας διοργανώνει σύσκεψη στο καφενείο του Κύπριου (Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης 73) στον Κόκκινο Μύλο. Θα μιλήσει ο Γιώργος Τάτσης, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ., οι ΚΟ Καισαριανής καλούν σε εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Καισαριανής. Θα μιλήσει ο Μάκης Μακρής, μέλος της ΚΕ.

Αύριο Παρασκευή

-- Στις 6.30 μ.μ., η ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Μενιδίου καλεί σε σύσκεψη στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ στο Μενίδι (πλατεία Αγ. Βασιλείου). Θα μιλήσει η Βαγγελιώ Πλατανιά, μέλος της ΚΕΟΕ.

-- Στις 6.30 μ.μ., η ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Βόρειας Αθήνας καλεί σε σύσκεψη στο 1ο ΚΑΠΗ Ν. Ιωνίας (Φιλελλήνων 1). Θα μιλήσει ο Νίκος Βουρδουμπάς, μέλος της ΕΠ Αττικής.

-- Στις 6.30 μ.μ., η ΚΟΒ Ταύρου καλεί σε συγκέντρωση στο πρώην δημαρχείο Ταύρου (Πειραιώς και Επταλόφου). Θα μιλήσει η Μάγδα Χαλτσοτάκη, μέλος της ΕΠ Αττικής.

-- Στις 7 μ.μ., η ΚΟΒ Γλυφάδας καλεί σε συγκέντρωση στο θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» (Ανατολικής Ρωμυλίας 123, Ανω Γλυφάδα). Θα μιλήσει ο Γιώργος Κρητικός, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 6.30 μ.μ., η ΚΟΒ Ανατολικών ΟΤΑ του ΚΚΕ καλεί σε σύσκεψη - συζήτηση στα γραφεία του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής (Χρυσάφη 10 - Ηλιούπολη). Θα μιλήσει στέλεχος του ΚΚΕ.

Σάββατο 19 Μάρτη

-- Στις 6.30 μ.μ., οι ΤΟ Πειραιά και Μεταφορών της ΚΟ Αττικής καλούν σε εκδήλωση στο Παλαιό Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πειραιά (Καραολή και Δημητρίου 80). Θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.

-- Στις 6.30 μ.μ., οι ΚΟ και οι ΟΒ Αγ. Αναργύρων - Καματερού καλούν σε συγκέντρωση στο 1ο Λύκειο Αγ. Αναργύρων (Σύρου & Παπάγου 1). Θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.

-- Στις 7.30 μ.μ., οι ΚΟ Αιγάλεω καλούν σε εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο «Γ. Ρίτσος», (Κουντουριώτου 22, Αιγάλεω). Θα μιλήσει ο Θέμης Γκιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.

-- Στις 6.30 μ.μ., οι ΚΟ Περιστερίου καλούν σε συγκέντρωση στο Θέατρο Πολιτών (Τεγέας και Μονής Δαμάστας, Περιστέρι). Θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

-- Στις 6.30 μ.μ., η ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Κέντρου καλεί σε εκδήλωση στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ (Τροίας 36, Βικτώρια), με θέμα «Αν όλα τα παιδιά της Γης πιάναν γερά τα χέρια... Υψώνουμε τείχος προστασίας στους μαθητές μας ενάντια στον πόλεμο, τον ρατσισμό, την εκμετάλλευση». Θα μιλήσει η Κωνσταντίνα Τσιουπρά, Γραμματέας της ΤΕ Εκπαιδευτικών.

Κυριακή 20 Μάρτη

-- Η ΤΟ Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής της ΚΟ Αττικής καλεί σε εκδήλωση με θέμα «Στα τύμπανα του πολέμου που ξαναχτυπούν... δύναμη και ελπίδα η πάλη των λαών», στις 12 μ., στον Πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος» (Θηβών 245, Νίκαια). Θα μιλήσει ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει μουσικό αφηγηματικό δρώμενο.

-- Στις 10.30 π.μ. οι ΚΟΒ ΜΜΕ, «Ριζοσπάστη» και «902» διοργανώνουν σύσκεψη με θέμα «Ιμπεριαλιστικός πόλεμος και προπαγάνδα» στην αίθουσα Λογιστών (Κάνιγγος 27). Θα μιλήσει ο Περικλής Κουρμούλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 11.30 π.μ., οι ΚΟ Βύρωνα καλούν σε συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Ταπητουργείου) στον Βύρωνα. Θα μιλήσει ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

-- Στις 6 μ.μ., η ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Μεσογείων - Λαυρεωτικής καλεί σε σύσκεψη στο 1ο ΓΕΛ Παλλήνης (16ο χλμ Λ. Μαραθώνος), με θέμα «Μιλάμε στους μαθητές μας για τον ρατσισμό και τον πόλεμο». Θα παρουσιαστούν διδακτικές προσεγγίσεις. Θα μιλήσει η Βαγγελιώ Πλατανιά, μέλος της ΚΕΟΕ.

Δραστηριότητα Οργανώσεων του ΚΚΕ

Η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ πραγματοποιεί ένα πλούσιο πρόγραμμα εξορμήσεων και περιοδειών σε βιομηχανίες, σούπερ μάρκετ, Κέντρα Υγείας, σχολεία και μαγαζιά της περιοχής, και τις εξής συσκέψεις:

Σήμερα Πέμπτη

-- Στις 6 μ.μ. στον Εύοσμο, με ομιλητή τον Γρηγόρη Κλιγκόπουλο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ. στα γραφεία της ΤΕ Πιερίας στην Κατερίνη.

-- Στις 6 μ.μ. στο καφενείο «Πεύκο» στην περιοχή Βατάν Κατερίνης, με ομιλητή τον Στέργιο Κλιγκόπουλο, μέλος του ΤΓ Πιερίας.

Αύριο Παρασκευή

-- Στις 11 π.μ. στο «Καφέ Γιάννης» στην περιοχή Χοιράδικα Κατερίνης, με τον Στέργιο Κλιγκόπουλο.

-- Στις 6 μ.μ., σύσκεψη εκπαιδευτικών στην καφετέρια «Μπουλέγκα» στη Βέροια.

Σάββατο 19 Μάρτη

-- Στις 7 μ.μ. στο ΕΚΘ, με ομιλητή τον Γιάννη Δελή, βουλευτή του ΚΚΕ.

Κυριακή 20 Μάρτη

-- Στις 7 μ.μ. στο Κέντρο Πληροφόρησης δήμου Πέλλας.

Δευτέρα 21 Μάρτη

-- Στις 7 μ.μ., σύσκεψη των ΚΟΒ Επισιτισμού - Τουρισμού Κ. Μακεδονίας.

Στην Αχαΐα

Αύριο Παρασκευή

-- Στις 7.30 μ.μ., σύσκεψη στο καφενείο «Σταυροδρόμι» (συμβολή Αρέθα και Πανεπιστημίου) στην Πάτρα. Θα μιλήσει ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Αχαΐας.

Σάββατο 19 Μάρτη

-- Στις 12 μ., σύσκεψη στο καφενείο «Λίμπερο» στην πλατεία Νόρμαν της Πάτρας. Θα μιλήσει ο Νίκος Καραθανασόπουλος.

-- Στις 11.30 π.μ., σύσκεψη στο καφενείο «Μίκης», στην οδό Σολωμού στην Πάτρα. Θα μιλήσει ο Θάνος Μπίμπας, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Ελλάδας και Γραμματέας της ΤΕ Αχαΐας.

Κυριακή 20 Μάρτη

-- Στις 11.30 π.μ., σύσκεψη στο Λαϊκό Στέκι της πλατείας Ταραμπούρα στην Πάτρα. Θα μιλήσει ο Νίκος Καραθανασόπουλος.

Τετάρτη 23 Μάρτη

-- Στις 6.30 μ.μ., σύσκεψη της ΚΟΒ Κέντρου της Πάτρας με νέους εργαζομένους, στο αίθριο του βιβλιοπωλείου της «Σύγχρονης Εποχής». Θα μιλήσει η Αλεξάνδρα Αλάφη, μέλος του ΓΠ Δυτικής Ελλάδας.

-- Στις 7.30 μ.μ., σύσκεψη της ΚΟΒ Παραλίας - Μεσσάτιδας - Βραχνέικων στην Οβρυά, στην αίθουσα κάτω από την πλατεία. Θα μιλήσει ο Σωτήρης Παρίσης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 8 μ.μ., σύσκεψη της ΚΟΒ Κέντρου Πάτρας στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης (πλατεία Γεωργίου). Θα μιλήσει η Γεωργία Γαλυφοπούλου, μέλος της ΤΕ Αχαΐας.

Στη Θεσσαλία

-- Η Οργάνωση Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ και η ΚΟ Λάρισας του ΚΚΕ πραγματοποιούν μεγάλη πολιτική εκδήλωση το Σάββατο 19 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ. στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας (Κουμουνδούρου 19). Θα μιλήσει ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Οι κλαδικές Κομματικές Οργανώσεις Καρδίτσας πραγματοποιούν σύσκεψη - συζήτηση αύριο Παρασκευή, στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα της ΤΕΔΚ, με θέμα «Ποια είναι η σωστή πλευρά της Ιστορίας; Η πείρα των λαών διδάσκει». Θα μιλήσει η Μαρία Γαβαλά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Θεσσαλίας.

-- Η ΚΟΒ Τυρνάβου πραγματοποιεί εκδήλωση την Κυριακή 20 Μάρτη, στις 11 π.μ. στο δημοτικό θέατρο «Μαξίμ», με ομιλητή τον Ελισαίο Βαγενά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνο του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ.

Σήμερα σε σχολές της Αθήνας

-- Στις 2 μ.μ. στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, στην Πανεπιστημιούπολη 2, στην αίθουσα Β218. Θα μιλήσει ο Θέμης Γκιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 2.30 μ.μ. στις Σχολές Υγείας, στο αμφιθέατρο Παθ. Αν. Θα μιλήσει ο Αρης Ευαγγελίδης, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 5 μ.μ. στο Πάντειο, στο αμφιθέατρο 3. Θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ