ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 13 Απρίλη 2022
Σελ. /28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΖΥΓΟΚΤΟΝΟΥ ΜΠ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
Καταθέσεις για το φριχτό έγκλημα

Η Καρολάιν Κράουτς πέθανε λόγω ασφυκτικού θανάτου στον ύπνο της και μάλιστα σε περίπου έξι αγωνιώδη λεπτά, κατέθεσε χτες η ιατροδικαστής Χαρά Σπηλιοπούλου, στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο στη δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, που ομολόγησε τη δολοφονία της συζύγου του και του σκύλου τους τον Μάη του 2021 στα Γλυκά Νερά. Η κατηγορία αφορά σε ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κακοποίηση ζώου, καθώς και για δύο πλημμελήματα, ψευδή καταγγελία, επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του και ψευδή κατάθεση κατ' εξακολούθηση. Ο ίδιος επί 37 μέρες εμφανιζόταν ως συντετριμμένος σύζυγος, πριν τελικά συλληφθεί και ομολογήσει το στυγερό έγκλημα.

Η ιατροδικαστής αναφέρθηκε στον θάνατο της 19χρονης μητέρας και κατέρριψε τα περί βρασμού ψυχικής ορμής, που έχει υποστηρίξει ο κατηγορούμενος και σημείωσε ότι από την εξέταση που έκανε στην άτυχη κοπέλα, ασκήθηκε πίεση τουλάχιστον για 5 λεπτά μέχρι να ξεψυχήσει. Είπε ότι είχε «ασφυκτικές κηλίδες» και «πρήξιμο στα χείλη», ότι δεν «υπήρχαν αλλού κακώσεις, δεν προηγήθηκε πάλη και δεν υπήρχαν αμυντικά στοιχεία». Επίσης μίλησε σοκαρισμένη για τον κρεμασμένο από το λουρί του σκύλο, λέγοντας ότι «βασανίστηκε όσο και η κοπέλα».

Γειτόνισσα του θύματος κατέθεσε ότι ο κατηγορούμενος «ήταν ένας χειριστικός σύζυγος» και ότι «η Καρολάιν ήταν πλήρως εξαρτώμενη από εκείνον». Οπως σχολίασε, η ίδια ήταν ένα γλυκύτατο κορίτσι, πολύ ήρεμη, που πάνω απ' όλα έβαζε το παιδί της. Είχε αντιληφθεί, όπως είπε, ότι η Καρολάιν ήταν πιεσμένη και συχνά δεν είχε χρήματα.

Οι δύο αστυνομικοί που βρέθηκαν πρώτοι στον τόπο του εγκλήματος περιέγραψαν έναν άνδρα που «δεν έχυσε δάκρυ», που είδε τον σκύλο του κρεμασμένο από την κουπαστή της σκάλας και «απλά το προσπέρασε σαν να μην έγινε ποτέ», που «δεν ήθελε να πάρει το παιδί του αγκαλιά», που ...ήταν απόλυτα ήρεμος και ψύχραιμος.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Σήμερα η δίκη χρυσαυγιτών τραμπούκων

Σήμερα - εκτός απροόπτου - στα δικαστήρια Πειραιά γίνεται η δίκη δύο χρυσαυγιτών με τις κατηγορίες της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και κατά συρροή, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας. Και οι δύο είναι τσιράκια του καταδικασμένου στελέχους της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής Ι. Λαγού, που τους φυγάδεψε και κάλυψε τα στοιχεία τους στο ΑΤ Περάματος τη μέρα που χρυσαυγίτες επιτέθηκαν με σιδερολοστούς και πέτρες σε μέλη της ΟΡΜΑ (Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού) έξω από το δουλεμπορικό γραφείο με τον μανδύα του σωματείου «Αγ. Νικόλαος», στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στο Πέραμα, τον Μάη του 2018.

Ο πρώην χρυσαυγίτης Μεγαλοοικονόμου είναι γνωστός και ως απεργοσπάστης - τραμπούκος στο λιμάνι της COSCO, με ιστορικό επιθέσεων σε απεργίες από καταγγελία του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ. Ο δε Αποστόλου υπήρξε μεταξύ άλλων στρατολόγος του δολοφόνου χρυσαυγίτη Ρουπακιά και είναι καταδικασμένος σε 7 χρόνια για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή.

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΑΛΕΚΟΣ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ
ΑΛΕΚΟΣ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ
ΦΩΤΟ 3

Συμπληρώθηκαν 78 χρόνια από τον ηρωικό θάνατο του κομμουνιστή αγωνιστή διανοούμενου, καθηγητή ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ. Στις 31/3/1944, στη θέση Γκιουμπρά στο χωριό Πηγή Ρεθύμνου, μαζί με δύο ακόμη στελέχη του ΕΑΜ, σε συμπλοκή με γερμανική περίπολο, πρόσφερε τη ζωή του στον αγώνα για την απελευθέρωση από τη ναζιστική σκλαβιά. Στέλεχος του ΚΚΕ στην Κρήτη, ήταν Γραμματέας του ΕΑΜ Ρεθύμνου και από τους συντελεστές της δημιουργίας τριών ταγμάτων του ΕΛΑΣ στη Μεγαλόνησο. Ηταν σπουδαίος διανοούμενος, εκπαιδευτικός, καθηγητής της ελληνικής και γερμανικής φιλολογίας, ταλαντούχος λογοτέχνης.

Η σύζυγός του ΕΛΕΝΗ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ τον ακολούθησε στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα. Ηταν πρόεδρος της Εθνικής Αλληλεγγύης, καταζητούμενη των Γερμανών ναζί που προσπαθούσαν να την συλλάβουν για την πατριωτική της δράση.

Ο ΑΛΕΚΟΣ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ, αδελφός του Γιάννη Μαθιουδάκη, ήταν καπετάνιος του 2ου Λόχου του 44ου Συντάγματος Ρεθύμνου του ΕΛΑΣ, σπουδαίος αγωνιστής που στα πέτρινα χρόνια μετά την απελευθέρωση κρατήθηκε στις φυλακές 18 χρόνια. Μέχρι το τέλος της ζωής του αγωνιζόταν για τα ιδανικά και τα οράματα του τιμημένου ΚΚΕ και του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ.

Εκ μέρους της οικογένειας ο Μανόλης Μαθιουδάκης, γιος του Γιάννη Μαθιουδάκη, προσφέρει 200 ευρώ ενίσχυση στο ΚΚΕ.

***

Στη μνήμη της ΣΟΦΙΑΣ ΔΕΛΛΙΔΟΥ, που έμεινε πιστή στα ιδανικά του ΚΚΕ μέχρι τη μέρα που «έφυγε» ξαφνικά από κοντά μας, η ΚΟΒ Παλαιού Φαλήρου προσφέρει στη μνήμη της 150 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος.

ΕΛΕΝΗ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ
ΕΛΕΝΗ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ
ΧΑΛΑΝΔΡΙ
Εκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού στο σπίτι του διοικητή της Ασφάλειας

Εκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού σημειώθηκε χτες τα ξημερώματα σε πολυκατοικία στο Χαλάνδρι όπου μένει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., και συγκεκριμένα ο διοικητής της Κρατικής Ασφάλειας. Επρόκειτο για εμπρηστικό μηχανισμό αποτελούμενο από τέσσερα γκαζάκια και είχε τοποθετηθεί στην είσοδο της πολυκατοικίας.

Από την έκρηξη και τη μικρή πυρκαγιά που ακολούθησε προκλήθηκαν ζημιές στην είσοδο. Η φωτιά σβήστηκε πριν φτάσει στο σημείο η Πυροσβεστική. Υπολείμματα του μηχανισμού παρελήφθησαν από κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., ενώ δεν έχει αναληφθεί ευθύνη για τη συγκεκριμένη ενέργεια.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ