ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 3 Μάη 2022
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΘΑΝΑΤΟΥ 3 ΑΔΕΛΦΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
Ερευνες προς όλες τις κατευθύνσεις

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων όλων των παραγγελιών που έχει διατάξει η 18η τακτική ανακρίτρια, συνεχίζεται η λήψη μαρτυρικών καταθέσεων από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αναφορικά με την υπόθεση ανθρωποκτονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας στην Πάτρα, με κατηγορούμενη τη μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου που έχει προφυλακιστεί. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να υποβληθούν στην ανακρίτρια τα αποτελέσματα γύρω από το αίτημα προς τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων με το οποίο ζητήθηκε ο εντοπισμός της πορείας της κεταμίνης, τοξικής ουσίας στην οποία οφείλεται ο θάνατος του κοριτσιού. Συγκεκριμένα, στην παραγγελία αναφέρεται η ανάγκη για ενημέρωση γύρω από το πού έχει διανεμηθεί η συγκεκριμένη ουσία στην Ελλάδα και με ποιον τρόπο μπορεί να την προμηθευτεί κάποιος, νόμιμα ή και παράνομα, με στόχευση κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας, όπου κατοικούσε η οικογένεια. Παράλληλα, από την περασμένη βδομάδα έχει ζητηθεί η διενέργεια έκθεσης πραγματογνωμοσύνης από παιδοψυχολόγο, έτσι ώστε να εξεταστούν οι ζωγραφιές του μικρού παιδιού και να ερμηνευθούν τα όσα απεικόνισε λίγο πριν από τον θάνατό του. Την ίδια ώρα, εξελίξεις αναμένονται και στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που διεξάγεται αναφορικά με τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη - Πισπιρίγκου, Μαλένας και Ιριδας, με την έκθεση πραγματογνωμοσύνης των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρηα που τις έχουν αναλάβει.

Επίσης, αναμένεται εντός της βδομάδας να γίνει η εκταφή της σπιτονοικοκυράς του ζεύγους Δασκαλάκη - Πισπιρίγκου, σύμφωνα με τον δικηγόρο των συγγενών Ανδρέα Θεοδωρόπουλο.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ενα 8χρονο κοριτσάκι κινδύνεψε να χάσει δάχτυλο

Ενα 8χρονο κοριτσάκι κινδύνεψε να χάσει το δάχτυλό της, παίζοντας σε παιδική χαρά στη Νέα Παραλία στη Θεσσαλονίκη, το απόγευμα της Πρωτομαγιάς. Κάνοντας τσουλήθρα, έκοψε το μικρό δάχτυλο του δεξιού χεριού. Οδηγήθηκε αμέσως στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί πραγματοποίησαν επέμβαση συγκόλλησης και τα επόμενα δύο - τρία 24ωρα θα κριθεί αν η επέμβαση ήταν επιτυχής.

Οπως υποστηρίζει ο πατέρας της 8χρονης, ο τραυματισμός της οφείλεται σε κακοτεχνία καθώς μεταξύ της τσουλήθρας και του τοιχώματος της λαμαρίνας υπήρχε κενό, με αποτέλεσμα το δάχτυλο του παιδιού να μπει ανάμεσα και να κοπεί. Επίσης, η οικογένεια υπέβαλε μήνυση κατά παντός υπευθύνου στο Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας - Τριανδρίας.

Αμέσως μετά το ατύχημα η παιδική χαρά σφραγίστηκε. Εκ μέρους της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων ανέφερε ότι η παιδική χαρά παραμένει σφραγισμένη, μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες ελέγχου και οι εργασίες αποκατάστασης που θα κριθούν απαραίτητες. Ισχυρίζεται επίσης ότι σε κανέναν από τους μέχρι τώρα ελέγχους δεν διαπιστώθηκε πρόβλημα στο παιχνίδι όπου σημειώθηκε το ατύχημα και ότι ο τελευταίος έλεγχος στη συγκεκριμένη παιδική χαρά έγινε την περασμένη Παρασκευή, οπότε μάλιστα αφαιρέθηκε άλλο παιχνίδι που είχε κριθεί μη κατάλληλο.

ΔΙΕΘΝΗ
«Εφυγε» ο Ιβιτσα Οσιμ

«Εφυγε» από τη ζωή την 1η Μάη, σε ηλικία 81 ετών, μετά από προβλήματα υγείας, ο σπουδαίος Βόσνιος προπονητής ποδοσφαίρου Ιβιτσα Οσιμ γνωστός και στην Ελλάδα από τη θητεία του στον Παναθηναϊκό. Ο Οσιμ υπήρξε μία από τις πιο εμβληματικές μορφές του ποδοσφαίρου στην Ευρώπη τόσο ως παίκτης όσο και - κυρίως - ως τεχνικός. Ως παίκτης αγωνίστηκε για 18 χρόνια σε αρκετές ομάδες, όπως η Σεντάν, η Βαλανσιέν και η Στρασμπούρ, ενώ χρίστηκε διεθνής με την Εθνική Γιουγκοσλαβίας 16 φορές, πετυχαίνοντας 8 γκολ.

Ως προπονητής άφησε σπουδαίο έργο και ξεχώρισε για τις πρωτοποριακές μεθόδους του έχοντας καθίσει στους πάγκους των Ζελέσνιτσαρ, Παρτιζάν, Στουρμ Γκρατς, Παναθηναϊκού ενώ διετέλεσε και ομοσπονδιακός προπονητής της Σερβίας και της Ιαπωνίας. Στον Παναθηναϊκό διαδέχθηκε το 1992 τον Β. Δανιήλ και έμεινε για δυο χρόνια φθάνοντας στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας τη σεζόν 1992 - '93.

Δεν θα περάσει το δικαστικό πραξικόπημα στην ΕΣΤΑΜΕΔΕ

Αύριοστις 10.30 π.μ. καλεί σε ΓΣ η εκλεγμένη διοίκηση

Με μια απόφαση - «μνημείο» παρέμβασης της «ανεξάρτητης» Δικαιοσύνης στο συνδικαλιστικό κίνημα, η πρόεδρος Πρωτοδικών, Μαρία Κριτσινέλια, αργά το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης, 21 Απρίλη, «άλλαξε» τη νόμιμη διοίκηση της ΕΣΤΑΜΕΔΕ, διορίζοντας με προσωρινή διαταγή δοτή πλειοψηφία κυβερνητικών συνδικαλιστών στο ΔΣ της.

Οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές, αφού έχουν αποτύχει σε όλες τις μέχρι σήμερα δικαστικές ενέργειές τους να ελέγξουν τη διοίκηση της ΕΣΤΑΜΕΔΕ, καθαιρώντας δικαστικά το αγωνιστικό Διοικητικό Συμβούλιο που εκλέχθηκε πριν από 3 χρόνια, προσέφυγαν στο δικαστήριο για να τους δώσει την προσωρινή διοίκηση!

Η απόφαση αυτή εκδόθηκε ενώ το ΔΣ έχει αναγγείλει απολογιστική ΓΣ και αρχαιρεσίες για αύριο, Τετάρτη 4 Μάη, με βάση όλες τις προβλέψεις του καταστατικού και τη νόμιμη διαδικασία διορισμού δικαστικού αντιπροσώπου.

Μάλιστα, η δικαστής προχώρησε στην προκλητική αυτή απόφαση αγνοώντας ότι εκκρεμεί η έκδοση απόφασης για την κύρια αγωγή των κυβερνητικών συνδικαλιστών, με την οποία προσπαθούν να ακυρώσουν τις νόμιμες αρχαιρεσίες της 18/4/2019 και η οποία έχει ήδη συζητηθεί! Ετσι, οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές θα αξιοποιήσουν την προσωρινή διαταγή, «προκαταλαμβάνοντας» το αποτέλεσμα της οριστικής συζήτησης για τον διορισμό προσωρινής διοίκησης, που έχει οριστεί για τις 6 Ιούνη.

«Τον οργανωμένο μαζικό αγώνα δεν μπορεί να τον σταματήσει καμιά πραξικοπηματική "προσωρινή διαταγή" που επιχειρεί να δώσει τη δυνατότητα στους κυβερνητικούς συνδικαλιστές να "κλείσουν" οριστικά την ΕΣΤΑΜΕΔΕ, κάνοντας "εκλογές" με τις ηλεκτρονικές διαδικασίες των εικονικά συμμετεχόντων σε διαδικτυακές Γενικές Συνελεύσεις του "Zoom" και των εικονικών ψηφοφόρων στο κρατικό σύστημα ψηφοφοριών "Ζευς", όπως ορίζει ο νόμος Χατζηδάκη», τονίζει η νόμιμα εκλεγμένη διοίκηση της ΕΣΤΑΜΕΔΕ και καλεί τα μέλη της αύριο Τετάρτη στις 10.30 π.μ. να μετατρέψουν τη Γενική Συνέλευση της Ενωσης και των αγωνιζόμενων συνταξιούχων του ΤΣΜΕΔΕ σε μεγάλη συγκέντρωση αντίστασης στο δικαστικό πραξικόπημα της 21ης Απρίλη, συζήτησης για τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις τους.

Σύλληψη για απαγωγή 17χρονης

Συνελήφθη στην περιοχή του Κολωνού, από την αστυνομία, 23χρονος για αρπαγή ανηλίκου κατά συναυτουργία. Ο 23χρονος αλλοδαπός, μαζί με συνεργούς του, εντόπισαν, το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, την 17χρονη κοντά στον σταθμό Λαρίσης και την άρπαξαν μεταφέροντάς την στο διαμέρισμά τους, όπου την κράτησαν χωρίς τη θέλησή της.

Η 17χρονη κατάφερε να ξεφύγει το Σάββατο το βράδυ και να καλέσει σε βοήθεια και μεταφέρθηκε συνοδεία αστυνομικών σε νοσοκομείο της Αττικής για εξέταση και στη συνέχεια παρελήφθη από συγγενικό της πρόσωπο. Σημειώνεται ότι αναζητούνται για να συλληφθούν τουλάχιστον δύο ακόμα συνεργοί του 23χρονου.

ΦΘΙΩΤΙΔΑ
Κατέρρευσε εν ώρα αγώνα 29χρονος παίκτης

Σε θλίψη βυθίστηκε για μια ακόμη φορά το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο μετά το νέο περιστατικό ξαφνικού θανάτου ποδοσφαιριστή, αυτήν τη φορά στη Λαμία, σε αγώνα για τη β' κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος Φθιώτιδας.

Πρόκειται για 29χρονο ποδοσφαιριστή της ομάδας Ηρακλής Ροδίτσας που έπαιζε με την ομάδα της Δίβρης στο γήπεδο του Νέου Κρικέλλου. Ο ποδοσφαιριστής μπήκε αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο και 20 λεπτά μετά αισθάνθηκε δυσφορία και αποχώρησε μόνος του πηγαίνοντας προς τα αποδυτήρια, ωστόσο πριν φτάσει εκεί κατέρρευσε. Ο διαιτητής του αγώνα, που είναι και γιατρός, σταμάτησε το ματς και μαζί με έναν ακόμη διασώστη του ΕΚΑΒ που βρισκόταν στο γήπεδο άρχισαν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες. Παράλληλα κλήθηκε και ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο Νοσοκομείο Λαμίας, όπου διαπιστώθηκε τελικά ο θάνατός του, παρά τις προσπάθειες του διαιτητή - γιατρού και του πληρώματος του ασθενοφόρου.

Το νέο θλιβερό αυτό περιστατικό επαναφέρει με τραγικό τρόπο στο προσκήνιο τα μεγάλα και σημαντικά ζητήματα για τις συνθήκες που επικρατούν στις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις τεράστιες ελλείψεις στην ιατρική φροντίδα, όπως η απουσία απινιδωτών, ασθενοφόρου, ενός οργανωμένου πλαισίου προαθλητικού ελέγχου κ.λπ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ