Τρίτη 3 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΘΙΩΤΙΔΑ
Κατέρρευσε εν ώρα αγώνα 29χρονος παίκτης

Σε θλίψη βυθίστηκε για μια ακόμη φορά το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο μετά το νέο περιστατικό ξαφνικού θανάτου ποδοσφαιριστή, αυτήν τη φορά στη Λαμία, σε αγώνα για τη β' κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος Φθιώτιδας.

Πρόκειται για 29χρονο ποδοσφαιριστή της ομάδας Ηρακλής Ροδίτσας που έπαιζε με την ομάδα της Δίβρης στο γήπεδο του Νέου Κρικέλλου. Ο ποδοσφαιριστής μπήκε αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο και 20 λεπτά μετά αισθάνθηκε δυσφορία και αποχώρησε μόνος του πηγαίνοντας προς τα αποδυτήρια, ωστόσο πριν φτάσει εκεί κατέρρευσε. Ο διαιτητής του αγώνα, που είναι και γιατρός, σταμάτησε το ματς και μαζί με έναν ακόμη διασώστη του ΕΚΑΒ που βρισκόταν στο γήπεδο άρχισαν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες. Παράλληλα κλήθηκε και ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο Νοσοκομείο Λαμίας, όπου διαπιστώθηκε τελικά ο θάνατός του, παρά τις προσπάθειες του διαιτητή - γιατρού και του πληρώματος του ασθενοφόρου.

Το νέο θλιβερό αυτό περιστατικό επαναφέρει με τραγικό τρόπο στο προσκήνιο τα μεγάλα και σημαντικά ζητήματα για τις συνθήκες που επικρατούν στις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις τεράστιες ελλείψεις στην ιατρική φροντίδα, όπως η απουσία απινιδωτών, ασθενοφόρου, ενός οργανωμένου πλαισίου προαθλητικού ελέγχου κ.λπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ