ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 6 Μάη 2022
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Εκφράζει ανησυχίες για την παραχώρηση των ΟΑΚΑ - ΣΕΦ

Τις σοβαρές ανησυχίες της για τα κυβερνητικά σχέδια που βρίσκονται εν εξελίξει για παραχώρηση του κλειστού του ΟΑΚΑ και του ΣΕΦ εξέφρασε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4/5. Οι ανησυχίες της ΕΟΕ εστιάζονται στο θολό μέλλον που προμηνύεται για μια σειρά Ολυμπιακών αθλημάτων που χρησιμοποιούν τις εν λόγω εγκαταστάσεις απ' το ενδεχόμενο «ξεσπίτωμά» τους. Η ΕΟΕ θα επιδιώξει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυρ. Μητσοτάκη, προκειμένου να εκθέσει επίσημα τις θέσεις της αλλά και να ενημερωθεί άμεσα για τις προθέσεις της κυβέρνησης τόσο όσον αφορά τα δύο συγκεκριμένα κλειστά γήπεδα όσο και την επόμενη μέρα των αθλημάτων που θα πληγούν. Παράλληλα ζητάει να λάβει πλήρη γνώση για το ακριβές περιεχόμενο της πρόσφατης σύμβασης παραχώρησης του κλειστού του ΟΑΚΑ στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός για 49 χρόνια.

Στη σχετική ανακοίνωση η ΕΟΕ δηλώνει πως αν και δεν είναι αντίθετη να δοθούν οι κύριοι χώροι των συγκεκριμένων γηπέδων σε ομάδες με σπουδαία ιστορία και προσφορά όπως ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, ωστόσο επισημαίνει πως αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει εις βάρος άλλων Ολυμπιακών αγωνισμάτων που κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο. Στέκεται μεταξύ άλλων ειδικά στην περίπτωση της ξιφασκίας και τους μοναδικούς χώρους που έχει στο κλειστό του ΟΑΚΑ για προπονήσεις και αγώνες. Επισημαίνει πως η όποια παραχώρηση του ΣΕΦ δεν μπορεί να λειτουργήσει σε βάρος άλλων Ολυμπιακών αθλημάτων που κάνουν χρήση του χώρου.

Εξάλλου, ειδικά για την περίπτωση του αθλήματος της ξιφασκίας, τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε με σχετική ανακοίνωση η οικεία Ομοσπονδία.

EUROLEAGUE - ΦΑΪΝΑΛ 4
«Εκλεισε θέση» για Βελιγράδι ο Ολυμπιακός

Eurokinissi

Την πρόκριση στο Φάιναλ 4 της Εuroleague (Βελιγράδι, 19 - 21 Μάη) πανηγυρίζει ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη του με 94-88 επί της Μονακό στο ΣΕΦ, στον 5ο μεταξύ τους αγώνα για τα πλέι οφ. Η ελληνική ομάδα έκανε το 3-2 στις νίκες και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στον έναν από τους δύο ημιτελικούς της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Ευρώπης Εφές για μια θέση στον τελικό. Ο άλλος ημιτελικός είναι το κλασικό ντέρμπι του ισπανικού μπάσκετ, Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα.

Είναι η 11η φορά που ο Ολυμπιακός φτάνει σε Φάιναλ 4 - τις προηγούμενες 10 είχε φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου 3 φορές (1997, 2012, 2013) - και η πρώτη μετά από 5 χρόνια.

Οσον αφορά τον 5ο αγώνα με τη Μονακό, όπως και οι προηγούμενοι τέσσερις ήταν ιδιαίτερα αμφίρροπος. Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν τελικά να κάμψουν την αντίσταση των Μονεγάσκων χάρη σε ένα ξέσπασμα στο τελευταίο εξάλεπτο, με πρωταγωνιστή τον Σλούκα (15 πόντοι) και με τους Βεζένκοφ και Ντόρσεϊ να πετυχαίνουν καθοριστικά καλάθια.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συγγενείς και φίλους που με την αγάπη τους συμμετείχαν και συμπαραστάθηκαν στο βαρύ πένθος μας για τον θάνατο του αγαπημένου μας πατέρα, παππού, αδελφού και θείου

ΓΙΑΝΝΗ ΓΕΡ. ΜΟΥΛΑ

Επίτιμου Δικηγόρου Αθηνών

Τα παιδιά του: Γεράσιμος - Λίνα, Μαρίνα. Τα εγγόνια του, τα αδέλφια του, τα ανίψια του.

Το 40ήμερο μνημόσυνο θα τελεσθεί στις 8 Μαΐου 2022 και ώρα 9.30 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίων Ταξιαρχών στο Πεδίον Αρεως.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Πρώτος τελικός μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού

Τον πρώτο αγώνα στη σειρά των τελικών για τον τίτλο της Premier χάντμπολ ανδρών δίνουν σήμερα στο κλειστό της Χαλκίδας «Τάσος Κουμπούρης» ΑΕΚ και Ολυμπιακός (19.15 - ΕΡΤ3). Στο εν λόγω γήπεδο θα διεξαχθούν όλοι οι τελικοί, κατόπιν αιτήματος της Ομοσπονδίας Χάντμπολ που αποδέχτηκαν οι δύο ομάδες. Ο τίτλος θα κριθεί στις δύο νίκες.

Οι δύο ομάδες προκρίθηκαν στους τελικούς μέσω της διαδικασίας των πλέι οφ για τις θέσεις 1-8, με την ΑΕΚ να τερματίζει 1η με 26 βαθμούς και τον Ολυμπιακό 2ος με 22. Ο σημερινός πρώτος τελικός έρχεται λίγες μέρες μετά την αναμέτρηση των δύο ομάδων στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου, όπου η ΑΕΚ είχε πάρει τη νίκη και την πρόκριση στον τελικό.

CHAMPIONS LEAGUE
Ανατροπή και τελικός για τη Ρεάλ

Την πρόκριση στον τελικό του Champions League πήρε με δραματικό τρόπο η Ρεάλ Μαδρίτης, νικώντας 3-1 στην παράταση τη Μάντσεστερ Σίτι στο «Μπερναμπέου» στον δεύτερο μεταξύ τους αγώνα για τα ημιτελικά και ανατρέποντας την ήττα της με 4-3 στο πρώτο ματς στην Αγγλία.

Οι «Μερένγκες» για άλλη μια φορά στη φετινή διοργάνωση έφεραν «τα πάνω κάτω», καθώς μέχρι το 90' έχαναν 1-0 από γκολ του Μαχρέζ στο 73' και βρίσκονταν αντιμέτωποι με βέβαιο αποκλεισμό, μέσα σε ένα λεπτό όμως (90', 91') έκαναν το 2-1 με δύο γκολ του Ροντρίγκο και έστειλαν το ματς στην παράταση, όπου το γκολ της πρόκρισης πέτυχε ο Μπενζεμά με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 95'.

Στον τελικό, στις 28 Μάη στο Παρίσι, η Ρεάλ Μαδρίτης θα αντιμετωπίσει τη Λίβερπουλ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ