ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 19 Ιούλη 2022
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ
«Ασημένια» επιτυχία για τον Μίλτο Τεντόγλου

Στην 5η θέση του επί κοντώ η Κατερίνα Στεφανίδη

Σε μια ακόμη επιτυχία στο μήκος έφθασε ο Μ. Τεντόγλου με το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ορεγκον

INTIME NEWS

Σε μια ακόμη επιτυχία στο μήκος έφθασε ο Μ. Τεντόγλου με το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ορεγκον
Στην κατάκτηση ενός ακόμα μεταλλίου στη μέχρι τώρα σπουδαία καριέρα του έφθασε ο Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο μήκος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου που γίνεται στο Γιουτζίν του Ορεγκον στις ΗΠΑ. Με καλύτερο άλμα στα 8,32 μ. ο Ελληνας άλτης κατέλαβε την 2η θέση στον τελικό του αγωνίσματος, όπου στη μεγαλύτερη διάρκειά του βρέθηκε αγκαλιά με την πρωτιά, αρχικά με τα 8,30 μ. στη δεύτερη προσπάθεια. Ωστόσο ο Κινέζος Γουάνγκ, με άλμα στα 8,36 μ. στην 6η και τελευταία του προσπάθεια ήταν αυτός που... έκλεψε το χρυσό από τον Ελληνα άλτη, ο οποίος έμεινε στα 8,29 μ. στη δική του τελευταία προσπάθεια. Τρίτος αναδείχθηκε ο Ελβετός Σιμόν Εχάμερ με 8,16 μ.

Για τον αθλητή του Γιώργου Πομάσκι αυτό ήταν το πρώτο μετάλλιο σε Παγκόσμιο Στίβου. Στο Ορεγκον έχασε την πρωτιά στο αγώνισμα μετά από 8 συνεχόμενες νίκες (και αντίστοιχα χρυσά μετάλλια) σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις. Παράλληλα αποτελεί το πρώτο μετάλλιο για την ελληνική αποστολή στη διοργάνωση και το 23ο για την Ελλάδα στην ιστορία των Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων Στίβου.

Οι μικρές λεπτομέρειες και η ικανοποίηση Πομάσκι

Μετά τον τελικό ο νεαρός αθλητής εμφανίστηκε μερικώς ικανοποιημένος για την επιτυχία του αφού παραδέχθηκε πως στόχος του ήταν το χρυσό, ωστόσο επισήμανε πως κάποιες ατέλειες στα άλματά του (π.χ. προσγείωση) ήταν αυτές που του στέρησαν μια μεγαλύτερη επίδοση. Από την πλευρά του πάντως ο προπονητής του, Γιώργος Πομάσκι, δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την επιτυχία και την εμφάνιση του αθλητή, ενώ στάθηκε στην πίεση και τις δυσκολίες που προκαλεί ένας τελικός Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του για ακόμη σπουδαιότερες επιδόσεις στο μέλλον.

Στην 5η θέση η Κατερίνα Στεφανίδη

Ακόμη μια αξιόλογη εμφάνιση σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, έστω και αν δεν συνοδεύτηκε με μια θέση βάθρου, είχε η Κατερίνα Στεφανίδη στο επί κοντώ, η οποία ήρθε 5η στον τελικό. Η Ελληνίδα άλτρια αν και βελτίωσε τη φετινή της επίδοση έχοντας καλύτερο άλμα στα 4,70 μ., αυτό δεν στάθηκε ικανό να την φέρει σε μια θέση βάθρου. Η ίδια πάντως δήλωσε ικανοποιημένη από την προσπάθειά της. Στο ίδιο αγώνισμα από ελληνικής πλευράς αποκλείστηκαν στα προκριματικά οι Νικόλ Κυριακοπούλου και Ελένη Πόλακ.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Αμερικανίδα Κέιτ Ναζότ με 4,85 μ. με δεύτερη τη συμπατριώτισσά της Σάντι Μόρις, με την ίδια επίδοση αλλά χειρότερες προσπάθειας, και τρίτη την Αυστραλέζα Νίνα Κένεντι με 4,80 μ.

Αξιόλογη η παρουσία του Φραντζεσκάκη

Αξιόλογη ήταν η παρουσία του Χρήστου Φραντζεσκάκη στον τελικό της σφυροβολίας, ο οποίος κατέλαβε την 9η θέση έχοντας ως καλύτερη βολή στα 77,04 μ. στην πρώτη του προσπάθεια. Μάλιστα, ο νεαρός αθλητής αρχικά αποκλείστηκε από το πρώτο μέρος του αγώνα μετά τις τρεις βολές (συνεχίζουν οι 8 από τους 12), ωστόσο όπως αποδείχθηκε (μετά από ένσταση της ελληνικής πλευράς) μετρήθηκε λάθος η 3η του βολή, με αποτέλεσμα οι διοργανωτές να του δώσουν το δικαίωμα να συνεχίσει τον αγώνα. Ωστόσο ο Ελληνας αθλητής δεν κατάφερε να βελτιώσει την αρχική επίδοση. Στο ίδιο αγώνισμα ο Μιχάλης Αναστασάκης αποκλείστηκε στα προκριματικά. Πρώτος ήταν ο Πολωνός Φάντεκ με 81,98 μ., δεύτερος ο συμπατριώτης του Νοβίτσκι με 81,03 και τρίτος ο Νορβηγός Χένρικσεν με 80,07 μ.

Αγγιξε τελικό η Γκούσιν

Στις υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές, άτυχη ήταν η Τατιάνα Γκούσιν στο ύψος που άγγιξε την πρόκριση στον τελικό, ωστόσο παρά την καλή εμφάνιση - ξεπέρασε με την πρώτη τα 1.90 μ. - έμεινε 13η (12 προκρίθηκαν) λόγω χειρότερων προσπαθειών στα προηγούμενα άλματα. Εκτός τελικού στη σφαιροβολία έμεινε το ελληνικό δίδυμο των Νίκου Σκαρβέλη και Τάσου Λατιφλάρι που κατετάγησαν στα προκριματικά 25ος με 19,55 και 26ος με 18,98 μ. αντίστοιχα. Στη σφυροβολία των γυναικών η Σταματία Σκαρβέλη έμεινε μακριά απ' τον καλό της εαυτό και αποκλείστηκε στα προκριματικά με 67,20 μ. Στην 24η θέση της γενικής κατάταξης στο τριπλούν έμεινε η νεαρή Σπυριδούλα Καρύδη στο ντεμπούτο της σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, με την αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι να έχει ως καλύτερο άλμα στα 13,64 μ. στα προκριματικά. Η Κυριακή Φιλτισάκου και η Χριστίνα Παπαδοπούλου βελτίωσαν τους χρόνους που είχαν κάνει φέτος και τερμάτισαν στην 22η και 28η θέση αντίστοιχα στα 20 χλμ. βάδην.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Συγχαρητήρια σε Μ. Τεντόγλου και Γ. Πομάσκι

Σε ανάρτησή του στο Twιtter το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Πολλά συγχαρητήρια στον Μίλτο Τεντόγλου, στον σεμνό αθλητή που γράφει ιστορία στον στίβο, αφού πρωταγωνιστεί σταθερά σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Πολλά συγχαρητήρια και στον προπονητή του Γιώργο Πομάσκι. Καλή δύναμη και καλή συνέχεια».

CHAMPIONS LEAGUE
Περιμένει Ολυμπιακό ο Απόλλωνας Λεμεσού

Τον αντίπαλο του επόμενου προκριματικού γύρου του Champions League σε περίπτωση πρόκρισής του από τον 2ο γύρο των προκριματικών έμαθε ο Ολυμπιακός μετά την κλήρωση της UEFA. Οι ερυθρόλευκοι εάν τα καταφέρουν στα δυο παιχνίδια με την ισραηλινή Μακάμπι Χάιφα, που θα αντιμετωπίσουν στις 20 και 27 Ιούλη, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον Απόλλωνα Λεμεσού σε επίσης διπλά παιχνίδια (4 και 11 Αυγούστου). Σε περίπτωση αποκλεισμού τους απ' τον 2ο προκριματικό οι πρωταθλητές Ελλάδας θα συνεχίσουν στα πλέι οφ του Εuropa League, όπου εκεί θα τεθούν αντίπαλοι με τον νικητή του ζευγαριού μεταξύ της ουγγρικής Φερεντσβάρος και της Σλόβαν Μπρατισλάβας.

EUROBASKET U20
Ξέσπασε στην Πορτογαλία η Εθνική νέων

Μετά από τις δυο μέχρι τώρα συνεχόμενες ήττες, η Εθνική νέων ανδρών ξέσπασε στην Πορτογαλία, την οποία νίκησε (91-56) για την 3η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Α' φάσης του Eurobasket U20 που διεξάγεται στην Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου. Σημειώνεται πως για την Εθνική μέχρι τώρα είχαν υπάρξει δυο ήττες από Ιταλία (89-78) και Ισραήλ (69-65). Ωστόσο, κόντρα στην Πορτογαλία οι παίκτες του Μάκη Γιατρά ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και έφτασαν εύκολα στην επιτυχία έχοντας πρωταγωνιστή τον Γιώργο Τανούλη (27π).

Πλέον, ενόψει του β' γύρου της διοργάνωσης η Εθνική θα περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της στα ματς των νοκ άουτ (προκρίνονται όλες οι ομάδες της Α' φάσης), με τις περισσότερες πιθανότητες να συγκλίνουν στο ότι αυτός θα είναι μια εκ των Κροατία ή Γαλλία (απ' τον Α' όμιλο).

CONFERENCE LEAGUE
Κλήρωση με παγίδες για Παναθηναϊκό

Τους αντιπάλους τους σε περίπτωση πρόκρισης έμαθαν ΠΑΟΚ, Αρης

Αρκετές παγίδες για τον Παναθηναϊκό έκρυβε η κλήρωση της UEFA για τον αντίπαλό του στον 3ο προκριματικό του Conference League. Οι πράσινοι θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού για τον 2ο γύρο της διοργάνωσης ανάμεσα στη Σεντ Τζόζεφς από το Γιβραλτάρ ή Σλάβια Πράγας. Η τσεχική ομάδα είναι το απόλυτο φαβορί για πρόκριση απέναντι στην αντίπαλό της και θεωρητικά συγκεντρώνει τη μερίδα του λέοντος στις πιθανότητες να αποτελέσει τον αντίπαλο των πρασίνων. Κάτι που σημαίνει ότι χρήζει ιδιαίτερης προσοχής απ' την ελληνική ομάδα, με βάση το γεγονός πως πρόκειται για μια έμπειρη και δυνατή ομάδα. Τα πρώτα ματς του 3ου γύρου θα διεξαχθούν στις 4 και 11 Αυγούστου, με το «τριφύλλι» να έχει το πλεονέκτημα της ρεβάνς στην έδρα του.

Εξάλλου, τους αντιπάλους τους στον 3ο γύρο σε περίπτωση πρόκρισής τους απ' τον 2ο γύρο έμαθαν και οι άλλοι δυο ελληνικοί εκπρόσωποι στη διοργάνωση, ΠΑΟΚ και Αρης. Συγκεκριμένα, ο ΠΑΟΚ εάν ξεπεράσει το εμπόδιο της Λέφσκι Σόφιας θα βρει στον δρόμο του τον νικητή του ζευγαριού Βελέζ Μόσταρ (Βοσνία) - Χαμρον Σπάρτανς (Μάλτα). Από την πλευρά του ο Αρης σε περίπτωση πρόκρισης επί της λευκορωσικής Γκομέλ θα αντιμετωπίσει μια εκ των Ζίρα (Αζερμπαϊτζάν) - Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ).

SUPER LEAGUE 2
Απόφαση για άνοδο δύο ομάδων

Για μια ακόμη χρονιά, το τι τελικά θα ισχύσει με τις θέσεις προβιβασμού και υποβιβασμού μεταξύ των πρωταθλημάτων της Super League 1 και της Super League 2 δείχνει να αποτελεί και πάλι σημείο όξυνσης μεταξύ των δυο επαγγελματικών λιγκών. Συγκεκριμένα, με χτεσινή απόφασή του το ΔΣ της SL2 αποφάσισε να εκδώσει προκήρυξη για το πρωτάθλημα της νέας σεζόν, που θα αφορά την απευθείας άνοδο στην πρώτη κατηγορία δύο ομάδων και μια να οδηγηθεί σε αγώνες μπαράζ, καθώς και τον υποβιβασμό τεσσάρων ομάδων από τον καθένα εκ των δυο ομίλων του πρωταθλήματος.

Ωστόσο, η απόφαση έρχεται λίγες μέρες μετά την αντίστοιχη της Super League 1, η οποία σε πρόσφατο ΔΣ αποφάσισε να διατηρήσει το καθεστώς που ίσχυε τη σεζόν που έληξε, και σύμφωνα με αυτό, απ' το νέο πρωτάθλημα θα υποβιβαστεί απευθείας μια ομάδα, μια θα προβιβαστεί απ' τη δεύτερη κατηγορία, ενώ ο 13ος του πρωταθλήματος θα οδηγηθεί σε μπαράζ με τον δεύτερο της SL2.

Σημειώνεται πως και πριν από ένα χρόνο για το συγκεκριμένο ζήτημα υπήρξε διαφωνία μεταξύ των δυο Λιγκών, με τη λύση τελικά να δίνεται απ' την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία ουσιαστικά ικανοποίησε το αίτημα της Λίγκας της πρώτης κατηγορίας. Οσον αφορά την ΕΠΟ πάντως, πρόσφατα η νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας είχε ταχθεί υπέρ της ανόδου δυο ομάδων από τη SL2.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ