ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 20 Ιούλη 2022
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙΟΥ
Να παρθούν άμεσα μέτρα για την επισκευή και τη συντήρησή του

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για την άθλια και επικίνδυνη κατάσταση των εγκαταστάσεων και των χώρων γύρω απ' αυτές

Την άθλια και επικίνδυνη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Αθλητικό Κέντρο Καπανδριτίου, που απεικονίζει την εγκατάλειψη που βιώνει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, φέρνει στη Βουλή το ΚΚΕ, με Ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς Πολιτισμού και Αθλητισμού, Εσωτερικών και Υποδομών και Μεταφορών. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα τόσο το συγκεκριμένο Αθλητικό Κέντρο όσο και τους χώρους γύρω απ' αυτό επισκέφθηκε κλιμάκιο της Κομματικής Οργάνωσης Ωρωπού του ΚΚΕ, που διαπίστωσε τα σημαντικά προβλήματα.

Στην Ερώτηση αναφέρεται αναλυτικά:

«Το Αθλητικό Κέντρο Καπανδριτίου φιλοξενεί κατά μέσο όρο 450 παιδιά. Ωστόσο οι εγκαταστάσεις δεν πληρούν βασικά μέτρα ασφάλειας και υγιεινής, όπως διαπίστωσε και κλιμάκιο της Κομματικής Οργάνωσης Ωρωπού του ΚΚΕ που παραβρέθηκε πρόσφατα στον χώρο.

Συγκεκριμένα:

Οι πυλώνες φωτισμού είναι οξειδωμένοι (σκουριασμένοι) εξωτερικά σε μεγάλο βαθμό, και εκφράζονται φόβοι ότι αυτό επηρεάζει και τη στατικότητά τους. Υπάρχουν λάμπες που δεν λειτουργούν, ενώ είναι άγνωστο εάν συντηρούνται επαρκώς (καλωδιώσεις, ασφάλειες κ.λπ.). Κάτω από τις ανατολικές κολόνες υπάρχει ένα ΚΑΦΑΟ ανοιχτό, προσβάσιμο στον οποιονδήποτε. Ο περιμετρικός δρόμος έξω από τα σύρματα της περίφραξης του γηπέδου ποδοσφαίρου, που οδηγεί στα αποδυτήρια και στο γήπεδο beach - football σε δύο σημεία (προς το νότο) έχει υποσκαφτεί από τα νερά του παρακείμενου χειμάρρου, τόσο που υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να υποχωρήσει και να βρεθούν τα διερχόμενα αυτοκίνητα στον χείμαρρο ύψους 2 - 3 μέτρων.

Στην πρόσφατη περιοδεία του κλιμακίου του ΚΚΕ διαπιστώθηκε η άθλια κατάσταση του Αθλητικού Κέντρου στο Καπανδρίτι
Στην πρόσφατη περιοδεία του κλιμακίου του ΚΚΕ διαπιστώθηκε η άθλια κατάσταση του Αθλητικού Κέντρου στο Καπανδρίτι
Η εξέδρα των φιλάθλων έχει ραγίσει σε τρία σημεία κάθετα και το μετωπικό μπετόν στον αγωνιστικό χώρο έχει γείρει προς το γήπεδο, κινδυνεύοντας να πέσει σε μια μεγάλη βροχή.

Εικόνα εγκατάλειψης εμφανίζουν και τα αποδυτήρια, κυρίως σε θέματα ηλεκτρολογικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων (ασυντήρητοι θερμοσίφωνες, εκτός λειτουργίας, ντουζιέρες και άλλες υδραυλικές εγκαταστάσεις σε άθλια κατάσταση).

Ο τάπητας του γηπέδου ποδοσφαίρου είναι σε άσχημη κατάσταση, με ό,τι αυτό σημαίνει για την ασφάλεια των αθλητών. Χαρακτηριστικά, παράγοντας της ομάδας ποδοσφαίρου μάς ενημέρωσε πως ο δήμος Ωρωπού ήταν ο μόνος που δεν άλλαξε τάπητα στην Περιφέρεια το τελευταίο διάστημα.

Η διάχυτη εικόνα εγκατάλειψης αφορά όλους τους χώρους του γηπέδου (σπασμένο τζάμι στα αποδυτήρια, σκουπίδια, χόρτα ξερά κ.ά.) Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση δεν είναι, ασφαλώς, τυχαία. Απεικονίζει την εγκατάλειψη που βιώνει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός. Την ίδια στιγμή που οι Ανώνυμες Εταιρείες απολαμβάνουν χρηματοδοτήσεις, νέα υπερσύγχρονα γήπεδα, παραχωρήσεις δημόσιων χώρων, οι λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά τους αναγκάζονται να αθλούνται σε τριτοκοσμικές συνθήκες ή και να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Γι' αυτόν τον λόγο απαιτείται οι αθλητικές υποδομές να είναι δημόσιες και δωρεάν για όλους με επαρκή στήριξη από το κράτος. Απαιτείται γενναία αύξηση των επιχορηγήσεων των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων, με σταθερή και άμεση καταβολή τους κάθε χρόνο, ώστε να πάρουν ανάσα, να μειωθεί η επιβάρυνση της λαϊκής οικογένειας, των άνεργων γονιών, να μην εξαρτάται η λειτουργία ενός σωματείου αποκλειστικά και μόνο από την εύρεση χορηγού.

Στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου Καπανδριτίου πρέπει άμεσα να προχωρήσουν όλα τα αναγκαία έργα συντήρησης των εγκαταστάσεων, όπως: Συντήρηση των πυλώνων. Συντήρηση των αποδυτηρίων. Εργα αποκατάστασης της στατικότητας των κερκίδων. Αλλαγή του τάπητα του γηπέδου ποδοσφαίρου.

Επίσης απαιτείται να δοθούν κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη συντήρηση και αναβάθμιση όλων των αθλητικών χώρων του δήμου Ωρωπού, αλλά και να δημιουργηθούν νέοι ελεύθεροι χώροι άθλησης και αναψυχής».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ που υπογράφουν την Ερώτηση, Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη, Χρήστος Κατσώτης, Διαμάντω Μανωλάκου, Θανάσης Παφίλης, Μανώλης Συντυχάκης, ρωτούν τους υπουργούς ποια μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση έτσι ώστε:

- Να επισκευαστούν άμεσα οι υπάρχουσες υποδομές και να καλυφθούν όλες οι αθλητικές ανάγκες του λαού και της νεολαίας της περιοχής.

- Να χρηματοδοτηθούν επαρκώς από τον κρατικό προϋπολογισμό οι παραπάνω επισκευές.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ
Δεν τα κατάφερε η Αναγνωστοπούλου

Μένοντας μακριά από τις καλές φετινές επιδόσεις της, η Χριστίνα Αναγνωστοπούλου δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό της δισκοβολίας κατά τη χτεσινή μέρα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου που διεξάγεται στο Ορεγκον των ΗΠΑ. Για την Ελληνίδα αθλήτρια η τέταρτη συμμετοχή σε αντίστοιχη διοργάνωση δεν εξελίχθηκε όπως προσδοκούσε. Εχοντας ως καλύτερη προσπάθεια στα 58,15 μ., κατέλαβε την ένατη θέση στο γκρουπ της και συνολικά τη 19η μένοντας εκτός τελικού. Η Αναγνωστοπούλου είχε ακόμη βολές στα 56,04 και 57,61 μέτρα.

Νέα διάκριση για τον Γ. Πομάσκι

Μια ακόμη διάκριση, η δεύτερη στη διοργάνωση του Ορεγκον, υπήρξε για τον προπονητή των επιτυχιών Γιώργο Πομάσκι, που μετά το ασημένιο μετάλλιο του Μίλτου Τεντόγλου στο μήκος είδε μια ακόμη αθλήτριά του να ανεβαίνει στο βάθρο. Πρόκειται για την Αμερικανίδα Τόρι Φράνκλιν που για πρώτη φορά στην καριέρα της ανέβηκε στο βάθρο μεγάλης διοργάνωσης κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στο τριπλούν. Η αθλήτρια του Ελληνα προπονητή κατέλαβε την τρίτη θέση στον τελικό του αγωνίσματος με καλύτερο άλμα στα 14,72 μ. μένοντας πίσω απ' την πρώτη Βενεζουελάνα Γιούλιμαρ Ρόχας, η οποία πήρε το χρυσό με 15,47 μ., και την δεύτερη Τζαμαϊκανή Σανιέκα Ρίκετς με 14,89 μ.

EUROBASKET U20
Κόντρα στο Βέλγιο για την οκτάδα η Εθνική νέων

Κόντρα στο Βέλγιο θα βρεθεί σήμερα στις 17.30 η Εθνική νέων ανδρών σε αγώνα νοκ άουτ για τη φάση των «16» του Eurobasket U20 που διεξάγεται στο Μαυροβούνιο. Οι Βέλγοι, κάνοντας την έκπληξη στην τελευταία αγωνιστική του Α' ομίλου, επικράτησαν της Κροατίας και κατέλαβαν τη δεύτερη θέση. Ετσι βρέθηκαν απέναντι στην ελληνική ομάδα που από την πλευρά της ήταν 3η στον Β' όμιλο με απολογισμό δύο ήττες και μία νίκη. Πλέον στόχος της Εθνικής είναι η νίκη που θα την οδηγήσει στην οκτάδα της διοργάνωσης. Ας σημειωθεί πως σε περίπτωση πρόκρισης στα προημιτελικά, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα Ισπανίας - Πολωνίας.

Παρά τη μέτρια εικόνα στους αγώνες του πρώτου γύρου, στις τάξεις της Εθνικής με εφαλτήριο την τελευταία εμφάνιση και την νίκη κόντρα στην Πορτογαλία υπάρχει αισιοδοξία πως ενόψει του κρίσιμου αγώνα η ομάδα θα εμφανίσει ένα διαφορετικό πρόσωπο. Οπως επισήμανε ο τεχνικός της Εθνικής, Μάκης Γιατράς, οι αγώνες νοκ άουτ κρύβουν τις δικές τους ιδιαιτερότητες. Ο Ελληνας κόουτς δήλωσε αισιόδοξος πως τα λάθη που έγιναν στους αγώνες του ομίλου θα διορθωθούν και οι παίκτες της Εθνικής θα φανούν συγκεντρωμένοι στον στόχο της πρόκρισης.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΟΛΕΪ
Σε οικονομική ασφυξία λόγω χρεών

Σε δεινή οικονομική κατάσταση βρίσκεται η Ελληνική Ομοσπονδία Βόλεϊ μετά το πάγωμα των λογαριασμών της εξαιτίας υπέρογκης παλιάς οφειλής, κάτι που της προκαλεί ασφυξία ενώ ενδέχεται να φέρει και διοικητικές αναταράξεις, με τις πληροφορίες να θέλουν τον πρόεδρό της, Γ. Καραμπέτσο, στα πρόθυρα της παραίτησης.

Το θέμα φέρεται να έχει ανακύψει μετά από οφειλές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης προς εταιρεία σεκιούριτι η οποία είχε αναλάβει τη φύλαξη του κλειστού της Παιανίας που ανήκει στην Ομοσπονδία. Από την πλευρά της, η ιδιωτική εταιρεία πέτυχε το πάγωμα των λογαριασμών της Ομοσπονδίας με αποτέλεσμα πλέον η τελευταία να μην μπορεί να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις της από τα τρέχοντα έξοδα, ενώ φυσικά πέραν του συγκεκριμένου χρέους υπάρχουν και άλλα που δυσχεραίνουν περισσότερο την κατάσταση.

CHAMPIONS LEAGUE
Ψάχνει βάσεις πρόκρισης ο Ολυμπιακός

Θέλοντας να βάλει από τώρα τις βάσεις για την πρόκρισή του στον επόμενο γύρο, ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται σήμερα στο Ισραήλ κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα (20.00, Cosmote Sport 1), στον πρώτο αγώνα των δυο ομάδων για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League. Στην πρεμιέρα των επίσημων υποχρεώσεών τους για τη νέα σεζόν οι πρωταθλητές Ελλάδας επιδιώκουν να φανούν έτοιμοι για τις προκλήσεις και τις απαιτήσεις του αγώνα, παρά τις δυσκολίες και τις ιδιαιτερότητές του εξαιτίας της χρονικής περιόδου που τους βρίσκει εν μέσω της περιόδου προετοιμασίας.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, αν και αναφέρθηκε στις δυσκολίες του αγώνα εντούτοις ξεκαθάρισε πως στόχος του Ολυμπιακού ενόψει της σημερινής αναμέτρησης είναι το αποτέλεσμα εκείνο που θα ανοίξει τον δρόμο της πρόκρισης στον επόμενο γύρο. Ο Πορτογάλος τεχνικός χαρακτήρισε την αντίπαλο δυνατή και γρήγορη ομάδα που διαθέτει ποιότητα στις γραμμές της γι' αυτό, όπως είπε, χρειάζεται οι παίκτες του να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή. Με τον ίδιο να εκφράζει την αισιοδοξία του για τη σημερινή εικόνα που θα παρουσιάσει η ομάδα του.

Στα αγωνιστικά ζητήματα εκτός αποστολής έμειναν οι Χασάν, Μπα και Ανδρούτσος, ενώ αντίθετα θα είναι κανονικά οι Αβιλα και Κουντέ μετά και τις αλλαγές στην ευρωπαϊκή λίστα που πραγματοποίησε η ΠΑΕ Ολυμπιακός.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ