ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη 2022
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 2022
Πρεμιέρα με αντίπαλο την Κροατία για την Εθνική

Με το «καλημέρα» στα δύσκολα μπαίνει η Εθνική ομάδα στο Eυρωμπάσκετ 2022 που έχει ξεκινήσει από χθες. Για την 1η αγωνιστική του 3ου ομίλου, ο οποίος διεξάγεται στο Μιλάνο, αντιμετωπίζει σήμερα την Κροατία (18.00 - ΕΡΤ1). Στον ίδιο όμιλο, θυμίζουμε, συμμετέχουν η «οικοδέσποινα» Ιταλία, η Εσθονία, η Μεγάλη Βρετανία και η Ουκρανία.

Κόντρα σε μια παραδοσιακή αντίπαλό της η Εθνική επιδιώκει νικηφόρο ξεκίνημα στη διοργάνωση και να θέσει από τώρα τις βάσεις για την κατάληψη μίας από τις τέσσερις πρώτες θέσεις στον όμιλο, που δίνουν την πρόκριση στα νοκ άουτ.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Δημήτρης Ιτούδης οριστικοποίησε μόλις χθες το απόγευμα την τελική 12αδα που θα πάρει μέρος στη διοργάνωση, καθώς ήθελε να δει την κατάσταση με τους τραυματίες. Ολα πήγαν καλά όμως και έτσι στη 12άδα συμπεριλήφθηκαν οι Κ. Αντετοκούνμπο, Σλούκας, Παπαγιάννης και Παπαπέτρου (με τον πρώτο πάντως να θεωρείται αμφίβολος για σήμερα), ενώ το «παρών» θα δώσουν επίσης οι Ντόρσεϊ, Λούντζης, Λαρεντζάκης, Αγραβάνης, Καλάθης, Παπανικολάου, Γ. Αντετοκούνμπο και Θ. Αντετοκούνμπο. «Κόπηκαν» Μποχωρίδης και Κασελάκης.

Ενόψει της πρεμιέρας της Εθνικής, ο κόουτς Ιτούδης επεσήμανε ότι η ομάδα θα μπει στους αγώνες του ομίλου χωρίς φόβο αλλά με σεβασμό στον κάθε αντίπαλο που θα βρει μπροστά της, καθώς επίσης ότι κάθε αγώνας κρύβει τη δική του ιδιαιτερότητα. Από την πλευρά του ο τεχνικός της Κροατίας, Τζανμάρκο Ποτζέκο, έκανε λόγο για δύσκολη αποστολή απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης, όπως χαρακτήρισε την Ελλάδα, ενώ στάθηκε ειδικά στην παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

  • Επίσης για τον 3ο όμιλο, η Ουκρανία αντιμετωπίζει σήμερα τη Μεγάλη Βρετανία (15.15 - ΕΡΤ3), σε ένα ματς κομβικό για τις ελπίδες πρόκρισης και των δύο. Ακόμα, η Ιταλία αντιμετωπίζει την Εσθονία (22.00 - ΕΡΤ1) και θεωρείται το μεγάλο φαβορί για τη νίκη.
  • Στην πρεμιέρα του 4ου ομίλου, που διεξάγεται στην Πράγα, ξεχωρίζει η αναμέτρηση των διοργανωτών Τσέχων με την Πολωνία (18.30). Αναμετρούνται επίσης Ισραήλ - Φινλανδία (15.00) και Σερβία - Ολλανδία (22.00).
Πήρε το ντέρμπι η Σλοβενία

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Σλοβενία ήταν η νικήτρια στο ντέρμπι της πρεμιέρας του 2ου ομίλου, στην Κολωνία, επικρατώντας 92-85 της Λιθουανίας μετά από συναρπαστικό ματς που κρίθηκε στο φινάλε. Για τον ίδιο όμιλο η Βοσνία νίκησε 95-85 την Ουγγαρία.

Στον 1ο όμιλο, στην Τιφλίδα, η Τουρκία δυσκολεύτηκε πολύ να νικήσει το Μαυροβούνιο (72 -68), ενώ αντίθετα εύκολο έργο είχε η Ισπανία απέναντι στη Βουλγαρία (114-87).


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΛΟ
Ξέσπασε στη Γερμανία η Εθνική γυναικών

Επέστρεψε στις νίκες η Εθνική πόλο γυναικών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Σπλιτ, μετά την ήττα από την Ολλανδία, επικρατώντας της Γερμανίας με το ευρύ 13-3 για την 4η αγωνιστική του 1ου ομίλου. Εφτασε έτσι σε απολογισμό 3-1 (νίκες - ήττες) και με άλλη μία νίκη αύριο, με αντίπαλο τη διοργανώτρια Κροατία για την τελευταία αγωνιστική, σφραγίζει τη 2η θέση, που θα της εξασφαλίσει πιο βατή διασταύρωση στα προημιτελικά.

Ελλάδα: Σταματοπούλου, Ελ. Πλευρίτου, Ελληνιάδη 1, Σάντα 2, Τριχά 1, Ξενάκη 1, Νίνου 1, Πάτρα 1, Σιούτη, Β. Πλευρίτου 2, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη 4, Σωτηρέλη.

Γερμανία: Γκούσε, Βόζενμπεργκ 1, Πετίκι, Πλοτζ 1, Ντέικε, Λούντβιχ, Ρικ, Φράι 1, Ταντέι, Κίστρα, Στούεβε, Κρούκενμπεργκ, Χαϊνμπίχνερ.

Ντέρμπι πρωτιάς για την Εθνική ανδρών

Χαρακτήρα ντέρμπι για την 1η θέση έχει πάρει το αποψινό (20.30 - ΕΡΤ3) ματς της Εθνικής πόλο ανδρών με την Κροατία για την 3η και τελευταία αγωνιστική του 2ου ομίλου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Η διαφορά είναι ότι η Ελλάδα τερματίζει στην κορυφή του ομίλου μόνο με νίκη, ενώ οι «οικοδεσπότες» Κροάτες βολεύονται και με ισοπαλία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ