ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη 2022
Σελ. /28
Για «το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό»

Στις 22 - 23 - 24 Σεπτέμβρη στο Πάρκο «Αντ. Τρίτσης» κορυφώνονται οι εκδηλώσεις

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η φεστιβαλική δραστηριότητα της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που ταξιδεύει αυτήν την περίοδο σε μεγάλες πόλεις, με σύνθημα «Η νέα γενιά με το ΚΚΕ για "το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό" (Ν. Μπελογιάννης) - Σοσιαλισμός, η απάντηση τον 21ο αιώνα».

Το 48ο Φεστιβάλ κορυφώνεται το τριήμερο 22, 23 και 24 Σεπτέμβρη στην Αθήνα, στον γνώριμο χώρο του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» στο Ιλιον.

Το Σάββατο 24 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος.

Μέσα από το πρόγραμμά του, τα Στέκια του που θα λειτουργούν, το Φεστιβάλ φιλοδοξεί για μια ακόμα φορά να ανοίξει τη συζήτηση πάνω στις αγωνίες των νέων εργαζομένων, των μαθητών, των φοιτητών, των νέων γυναικών, να στείλει μήνυμα ανυπότακτης στάσης απέναντι στη ναρκω-κουλτούρα, στέλνοντας πλατιά στη νεολαία μήνυμα αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ. Συνεχίζοντας την παρουσίαση των Στεκιών του κεντρικού Φεστιβάλ και των δραστηριοτήτων που θα ξεδιπλωθούν σε αυτά στη διάρκεια του τριημέρου, ο «Ριζοσπάστης» ρίχνει ματιές σήμερα στη Νέα Σκηνή που φιλοξενείται για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ, καθώς και στις δραστηριότητες στο Αθλητικό Στέκι και το Αθλητικό Camp.


Το Αθλητικό Camp της ΚΝΕ «γιορτάζει» τα 10 του χρόνια

Με αναβαθμισμένο πρόγραμμα και τη συμμετοχή δεκάδων αθλητών και αθλητικών σωματείων πραγματοποιείται το 10ο Αθλητικό Camp, γεγονός που αποτυπώνει τη σημασία που δίνει η ΚΝΕ στο μέτωπο του αθλητισμού και στην ανάγκη της νεολαίας για πρόσβαση στην άθληση. Οι αθλητικές δραστηριότητες φιλοδοξούν να παίξουν έναν διττό ρόλο, συμβάλλοντας στην επαφή, στον συντονισμό, στη συζήτηση και την οργάνωση της πάλης πάνω στα οξυμένα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο χώρος και που όλο το προηγούμενο διάστημα το ΚΚΕ και η ΚΝΕ πρωτοστάτησαν.

Ιδιαίτερα φέτος, η επαφή της ΚΝΕ με αθλητές, προπονητές, σωματεία, ομοσπονδίες, συνολικότερα με ανθρώπους του χώρου του Αθλητισμού γίνεται με όπλο τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ για την παρέμβασή μας στο μέτωπο του Αθλητισμού. Το περιεχόμενο της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε θα αποτελέσει υλικό τόσο στις δραστηριότητες του Αθλητικού Camp όσο και στο τριήμερο πρόγραμμα του Στεκιού Αθλητισμού στον χώρο του Κεντρικού Φεστιβάλ.

Ετσι, λοιπόν, η Επιτροπή Αθλητισμού του ΚΣ της ΚΝΕ έχει φροντίσει και φέτος μέσα από το πρόγραμμα των αθλητικών δραστηριοτήτων μικροί και μεγάλοι να έρθουν σε επαφή και να γνωρίσουν κλασικά Ολυμπιακά αθλήματα, όπως αυτά της κωπηλασίας και της ιστιοπλοΐας, να συνεχίσουν την επαφή με αθλήματα όπως η αναρρίχηση και οι αγώνες δρόμου, που πλέον έχουν γίνει θεσμός, να παρακολουθήσουν νέες μορφές παρουσίασης αθλημάτων, όπως είναι τα τουρνουά επιδείξεων, αλλά και αθλήματα που χρόνια αποτελούν οργανικό στοιχείο του στεκιού, να αναδειχτούν φέτος ολοκληρωμένα, όπως το σκάκι.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Αθλητικού Camp


RIZOSPASTIS

11 Σεπτέμβρη: 2η αναρριχητική συνάντηση της ΚΝΕ. Η Αθλητική Επιτροπή του ΚΣ της ΚΝΕ αυτήν τη φορά σε συνεργασία με το Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ στην Καισαριανή «Ανδρέας Λυκουρίνος» διοργανώνουν τη συνέχεια των αναρριχητικών συναντήσεων. Το ραντεβού και φέτος θα δοθεί στο αναρριχητικό πεδίο «Μακρύς Τοίχος» στον Βύρωνα και στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο αναρριχητικό πεδίο «Πράσινη και Κόκκινη Πίστα» στην Ηλιούπολη για μια γνωριμία με τα αναρριχητικά πεδία του Υμηττού.

17-18 Σεπτέμβρη: 1ο Τουρνουά Μαχητικών Αθλημάτων της ΚΝΕ. Το φιλικό τουρνουά μαχητικών αθλημάτων θα πραγματοποιηθεί στο Θεατράκι του Πάρκου Τρίτση με τη συμμετοχή αθλητικών σωματείων πυγμαχίας και άλλων μαχητικών αθλημάτων.

18 Σεπτέμβρη: 10ος λαϊκός αγώνας δρόμου 5 χλμ. και 10 χλμ. μαζί με τον παιδικό αγώνα δρόμου 1 χλμ. στο πάρκο «Αντ. Τρίτσης». Μέσα από μία όμορφη trail διαδρομή οι δρομείς θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το σύνολο του πάρκου που φιλοξενεί χρόνια τώρα το Κεντρικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Ωρα έναρξης 10 π.μ. στην Πύλη Εργατικών Κατοικιών (Διοβουνιώτη και Σπύρου Μουστακλή).

Το πρόγραμμα στο Στέκι Αθλητισμού

Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη: Μέρα αφιερωμένη στο σκάκι. Στον χώρο θα πραγματοποιηθεί τουρνουά Σιμουλτανέ με τη συμμετοχή Ελληνα γκραν μετρ. Θα ακολουθήσει εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Το Σκάκι στην Εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης», όπου θα μιλήσουν σκακιστές και ερευνητές με ερευνητικό αντικείμενο τη Μηχανική Μάθηση και την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη: Επίδειξη/παρουσίαση των Ολυμπιακών αθλημάτων της Ιστιοπλοΐας, του Κανόε Καγιάκ και της Κωπηλασίας με τη συμμετοχή ναυταθλητικών σωματείων σε συνεργασία με τις αντίστοιχες Ομοσπονδίες.

Σάββατο 24 Σεπτέμβρη: Επιδείξεις αναρρίχησης και τραμπολίνο για τους μικρούς φίλους της ΚΝΕ. Θα ακολουθήσει παρουσίαση της ορειβατικής δραστηριότητας της ΚΝΕ από την πρόσφατη επιτυχημένη ανάβαση στον Ολυμπο και την ψηλότερη κορυφή του, τον Μύτικα.

Δηλώσεις συμμετοχών για τις δραστηριότητες στο sports@kne.gr και για τον αγώνα δρόμου σε ηλεκτρονική φόρμα, στον σύνδεσμο: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfDRYa3stHkbIQpNcaE5DJJBY91kU6OXa52dRmRARx7SErNUg/viewform. Πληροφορίες στο 6986.723.990.


Η νέα, 5η Σκηνή, μας συστήνεται με πλούσιο πρόγραμμα!

Βήμα στην προβολή της νέας δημιουργίας, χώρος γνωριμίας των επισκεπτών με το έργο νέων καλλιτεχνών

Φέτος, στις κεντρικές εκδηλώσεις του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», η ΚΝΕ εγκαινιάζει μια νέα σκηνή, η οποία θα αποτελέσει χώρο φιλοξενίας νέων καλλιτεχνών και δημιουργών, που είτε κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον χώρο είτε έχουν διανύσει ήδη μια πορεία και θέλουν να παρουσιάσουν νέο έργο.

Αλλωστε, το Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» είναι σημείο συνάντησης για εκατοντάδες καλλιτέχνες κάθε χρόνο. Στόχος, λοιπόν, της νέας αυτής σκηνής είναι η παρουσίαση καινούριου έργου, να διευρυνθεί το βήμα που δίνει η ΚΝΕ στην προβολή νέας δημιουργίας. Να γίνει χώρος γνωριμίας των επισκεπτών του Φεστιβάλ με το έργο νέων καλλιτεχνών, αρκετοί να συστηθούν για πρώτη φορά στο κοινό του Φεστιβάλ, αποτελώντας ταυτόχρονα χώρο παρουσίασης νέας δημιουργίας, δισκογραφικής και άλλης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Σκηνής νέας δημιουργίας:

Πέμπτη 22 ΣεπτέμβρηΤα Στέκια Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ πάνε Φεστιβάλ!

21.00 Παρουσίαση χορών από όλο τον κόσμο.

Μικρασιατικοί χοροί, Flamenco και Latin χοροί από τις ομάδες του Στεκιού Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ στην Αθήνα.

Κρητικοί χοροί από το «Δια-Κρητικό» χορευτικό συγκρότημα του Νίκου Ζαντιώτη.

Βαλκανικοί χοροί από χορευτική ομάδα.

Flamenco από την ομάδα «Al Aire Libre».

Αφρικανικοί χοροί από την ομάδα «Yeelen - Dance and Music from West Africa»

22.30 Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη από το μουσικό σύνολο του «Τραβέρσο», του Πολιτιστικού Στεκιού της ΚΝΕ στον Πειραιά

23.00«Ενα χρόνο ζεις ειρήνη και τριάντα στη φωτιά». Αφιέρωμα στα τραγούδια της Μικράς Ασίας από το Τμήμα Φωνητικής του Στεκιού Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ στην Αθήνα

Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη

21.00 Πάνος Μπούσαλης - Αφιέρωμα στον δίσκο «Τα Αντιπολεμικά» του Λίνου Κόκοτου, που ερμήνευσε ο Νίκος Ξυλούρης. Θα παρευρεθεί ο συνθέτης Λίνος Κόκοτος.

22.00 Alekos Vretos Mediterranean trio

23.00 Μικρασιάτικο γλέντι με τη γυναικεία ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής «Smyrna». Συμμετέχει η Ερωφίλη.

Σάββατο 24 Σεπτέμβρη

Παρουσιάσεις δίσκων:

21.30 Ο Δημήτρης Ψαρράς παρουσιάζει τον δίσκο του «Λαϊκά και Ξάστερα» με την ερμηνεύτρια Σοφία Εμφιετζή.

21.50 Ο Κώστας Βλαχούτσος παρουσιάζει τον δίσκο του «Ξανθή». Τραγουδούν οι: Δημήτρης Κανέλλος, Πολυξένη Καράκογλου, Νατάσα Μουσάδη, Θανάσης Χουλιαράς. Παίζουν οι: Κώστας Βλαχούτσος (πιάνο, πλήκτρα, ακορντεόν), Δημήτρης Γιαννούχος (ντραμς), Γιώργος Θεοφάνους (ηλεκτρική κιθάρα), Λευτέρης Κουάντας (κιθάρα), Περικλής Μαλακατές (μπάσο), Ευγένιος Χαλίλ (μπουζούκι), Στέφανος Χαμαλίδης (τρομπέτα).

22.30 Ο Γιάννης Ταυλάς παρουσιάζει τον δίσκο του «4 Τριλογίες», όπως και κομμάτια από τον νέο - ακυκλοφόρητο - δίσκο του. Παίζουν oι: Θανάσης Μάτζαρης (πλήκτρα), Παναγιώτης Μπαξεβανίδης (μπάσο), Τόλης Μπρακούλιας (ντραμς), Χρυσόστομος Σακελλάρης (ακουστική κιθάρα)

23.15 Οι«Mother of Millions» παρουσιάζουν τον δίσκο τους Orbit. Παίζουν οι: Κώστας Κωσταντινίδης (κιθάρα), Γιώργος Μπουκαούρης (κρουστά, πλήκτρα), Πάνος Πρίφτης (μπάσο), Γιώργος Προκοπίου (φωνή).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ