ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 10 Σεπτέμβρη 2022 - Κυριακή 11 Σεπτέμβρη 2022
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Α' ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Το Σάββατο η εκδήλωση στο ΦΙΞ

Για τον κοινό αγώνα Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων

Στο Πάρκο Φιξ στα Πατήσια το Σάββατο 10/9 στις 7 μ.μ. πραγματοποιείται η εκδήλωση με θέμα «Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενοι ενωμένοι - Ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την καπιταλιστική εκμετάλλευση - Με το ΚΚΕ δυναμώνουμε τον κοινό αγώνα και την αλληλεγγύη των λαών» που οργανώνει η Τομεακή Οργάνωση Α' Αθήνας του ΚΚΕ. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Γιώργος Τάτσης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με συγκροτήματα μεταναστών.

Σε Μενίδι και Μαραθώνα

Συνεχίζονται τις επόμενες μέρες οι πολιτικές - πολιτιστικές εκδηλώσεις Οργανώσεων του ΚΚΕ για τον κοινό αγώνα Ελλήνων και μεταναστών. Το Σάββατο 17 Σεπτέμβρη στο Μενίδι στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Αγίας Τριάδας (Αριστοτέλους και Αγ. Τριάδας) διοργανώνουν εκδήλωση οι Κομματικές Οργανώσεις Μενιδίου του ΚΚΕ. Θα μιλήσει ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, ευρωβουλευτής του Κόμματος. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Το Σάββατο 1 Οκτώβρη στο Κάτω Σούλι Μαραθώνα στις 7 μ.μ., στο Δημοτικό Σχολείο οργανώνει εκδήλωση η ΤΟ Μεσογείων - Λαυρεωτικής του ΚΚΕ. Θα μιλήσει ο Βάλσαμος Συρίγος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα.

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει νέο κρούσμα ωμού αντικομμουνισμού

Σε νέα αποκρουστικά ύψη ανεβαίνει ο αντικομμουνισμός στην ΕΕ. Εκδήλωση με τίτλο «Οπλισμένοι ενάντια στον Κομμουνισμό» διοργανώνει ο Τσέχος ευρωβουλευτής Βόντρα και πρώην υπουργός Αμυνας, του συντηρητικού ODS, μέλους της ομάδας των «Ευρωπαίων Συντηρητικών και Ρεφορμιστών», όπου θα προβληθεί το ομώνυμο «ντοκιμαντέρ» μίσους και θα ακολουθήσει συζήτηση με τον πρωταγωνιστή των «γεγονότων», Γιόζεφ Μασίν, που διηγείται το εμετικό αυτό κατασκεύασμα.

Για εκείνους που δεν γνωρίζουν, ο Μασίν, μαζί με τον αδελφό του, κατά την περίοδο 1951-1953 οργάνωσαν σειρά εγκληματικών υπονομευτικών ενεργειών και προβοκάτσιες τις οποίες υμνεί το «ντοκιμαντέρ», όπως μεταξύ άλλων: Δολοφονίες τριών ανθρώπων, επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα και πυροσβεστικούς σταθμούς, ληστείες τραπεζών, εμπρησμοί αγροτικών κολεκτίβων σε χωριά της Μοραβίας, πριν διαφύγουν στο εξωτερικό, με την κάλυψη των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, με στόχο να εκπαιδευτούν από τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις σε τεχνικές ανταρτοπόλεμου για την ανατροπή του σοσιαλισμού. Το εγκληματικό παρελθόν του είναι μάλιστα τέτοιο, που έως και η προεδρία της Τσεχίας, γνωστή για το αντικομμουνιστικό της μένος, αρνήθηκε επανειλημμένα να του απονείμει «βραβείο».

Αυτήν την αποκρουστική εκδήλωση έσπευσε να ...χαιρετίσει ο ευρωβουλευτής της «Ελληνικής Λύσης».

Οπως σημειώνει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: «(...) Αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά ότι η επίσημη πολιτική "εξίσωσης φασισμού - κομμουνισμού" αποτελεί πολιτική ξεπλύματος κάθε είδους ακροδεξιού, φασιστικού μορφώματος του παρελθόντος και του παρόντος και σκληρών μέτρων ενάντια σε Κομμουνιστικά Κόμματα, σε ριζοσπάστες αγωνιστές που αγωνίζονται για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, ενάντια στη βαρβαρότητα που διαρκώς γεννά το εκμεταλλευτικό σύστημα που υπερασπίζεται η ΕΕ, τα μονοπώλια και η εξουσία τους.

Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον και έχει αποδείξει ότι μπορεί να εγγυηθεί τις εργατικές - λαϊκές ανάγκες. Οσο τα αδιέξοδα του εκμεταλλευτικού συστήματος θα βασανίζουν τον λαό, τόσο περισσότερο μανιασμένα θα προσπαθούν τα αστικά επιτελεία να αμαυρώσουν την τεράστια προσφορά του σοσιαλισμού που είναι γραμμένη στις μνήμες των λαών που τον έζησαν και δεν ξεγράφεται με αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις, ανιστόρητα μνημόνια και αποφάσεις με ειδικό στόχο τη νεολαία (...)».

Νέο σκοταδιστικό κήρυγμα από μητροπολίτη

Ενα ακόμα σκοταδιστικό και επικίνδυνο κήρυγμα έγινε από τον μητροπολίτη Κοζάνης Παύλο, ο οποίος επί της ουσίας δικαιολόγησε τους βιασμούς και αθώωσε τους βιαστές. Ο μητροπολίτης στο κήρυγμά του την Πέμπτη υποστήριξε ότι παλαιότερα οι αμβλώσεις δικαιολογούνταν κοινωνικά «γιατί οι κοπέλες πήγαιναν στα χωράφια για δουλειά» και ένας «παλιάνθρωπος» τις βίαζε, ενώ τώρα «κυκλοφορούν ημίγυμνες στις πόλεις». Οπως υποστήριξε, «τότε δεν άντεχε η κοινωνία να χαθεί η τιμή και η παρθενία μιας κοπέλας, γιατί βάδιζε σε αρχές, στη δημόσια αιδώ και στα χρηστά ήθη, σε εκείνα που διαμορφώθηκαν στον αστικό κώδικα του 1952 ...αλλά σιγά - σιγά ήρθαμε και τα σβήσαμε όλα». Και συνέχισε, «άρχισε να επιτρέπεται να βγαίνουν από τη θάλασσα ημίγυμνοι και γυμνοί... και σήμερα γυρίζουν ημίγυμνες οι κόρες και οι εγγόνες σας... 13 και 14 ετών». Και αυτό το κήρυγμα έγινε στα πλαίσια της απόφασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου να διαβαστεί η εγκύκλιος «Περί της προστασίας της ανθρώπινης ζωής και αποφυγής των αμβλώσεων» σε όλους τους ναούς και είναι συνέχεια των άλλων σκοταδιστικών δηλώσεων του μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομου, ότι «δεν βιάζεται και δεν μένει έγκυος η γυναίκα που δεν θέλει».

Επίσκεψη της ΠΕΚΑΜ στη Μακρόνησο

Η Πανελλήνια Ενωση Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου (ΠΕΚΑΜ) καλεί μέλη και φίλους στην επίσκεψη στη Μακρόνησο την Κυριακή 2 Οκτώβρη. Δηλώσεις συμμετοχής: Γραφεία ΠΕΚΑΜ, 210 3247820 (ώρες λειτουργίας του Μουσείου Μακρονήσου) και στα 6974278797, 6974374333, 6974991001.

Για την ιμπεριαλιστική Εκστρατεία και Μικρασιατική Καταστροφή

-- Η ΤΕ Πειραιά του ΚΚΕ οργανώνει εκδήλωση το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Χαλκηδόνας στη Νίκαια. Θα μιλήσει ο Αναστάσης Γκίκας, μέλος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα.

-- Η ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ πραγματοποιεί εκδήλωση - παρουσίαση της έκδοσης της «Σύγχρονης Εποχής», την Τρίτη 13/9 στις 7 μ.μ. στην πλατεία Αγίου Νικολάου Αλικαρνασσού, με ομιλητή τον Μηνά Αντύπα, υποψήφιο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης και συνεργάτη του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Νεκρή και τραυματίας από τα χέρια των συζύγων τους

Αλλη μια δολοφονία γυναίκας και μια βάρβαρη απόπειρα να κάψει την σύζυγό του έγιναν γνωστές την Παρασκευή. Η πρώτη στη Λάρισα αφορά 35χρονη γυναίκα που βρέθηκε - μετά από έξι μέρες - σε κατάσταση σήψης, στο υπόγειο διαμέρισμά της στη Λάρισα. Ο θάνατός της προκλήθηκε από χτύπημα με σφυρί ή λοστό. Μαρτυρίες ανέφεραν πως το θύμα καβγάδιζε με τον σύντροφό της, ο οποίος αναζητείται ως ύποπτος. Στην Κομοτηνή 63χρονος άνδρας περιέλουσε με βενζίνη την 55χρονη σύζυγό του και της έβαλε φωτιά. Η γυναίκα νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Νοσοκομείο Κομοτηνής. Ο δράστης συνελήφθη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο και με βάση τον νόμο περί ενδοοικογενειακής βίας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ