Σάββατο 10 Σεπτέμβρη 2022 - Κυριακή 11 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει νέο κρούσμα ωμού αντικομμουνισμού

Σε νέα αποκρουστικά ύψη ανεβαίνει ο αντικομμουνισμός στην ΕΕ. Εκδήλωση με τίτλο «Οπλισμένοι ενάντια στον Κομμουνισμό» διοργανώνει ο Τσέχος ευρωβουλευτής Βόντρα και πρώην υπουργός Αμυνας, του συντηρητικού ODS, μέλους της ομάδας των «Ευρωπαίων Συντηρητικών και Ρεφορμιστών», όπου θα προβληθεί το ομώνυμο «ντοκιμαντέρ» μίσους και θα ακολουθήσει συζήτηση με τον πρωταγωνιστή των «γεγονότων», Γιόζεφ Μασίν, που διηγείται το εμετικό αυτό κατασκεύασμα.

Για εκείνους που δεν γνωρίζουν, ο Μασίν, μαζί με τον αδελφό του, κατά την περίοδο 1951-1953 οργάνωσαν σειρά εγκληματικών υπονομευτικών ενεργειών και προβοκάτσιες τις οποίες υμνεί το «ντοκιμαντέρ», όπως μεταξύ άλλων: Δολοφονίες τριών ανθρώπων, επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα και πυροσβεστικούς σταθμούς, ληστείες τραπεζών, εμπρησμοί αγροτικών κολεκτίβων σε χωριά της Μοραβίας, πριν διαφύγουν στο εξωτερικό, με την κάλυψη των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, με στόχο να εκπαιδευτούν από τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις σε τεχνικές ανταρτοπόλεμου για την ανατροπή του σοσιαλισμού. Το εγκληματικό παρελθόν του είναι μάλιστα τέτοιο, που έως και η προεδρία της Τσεχίας, γνωστή για το αντικομμουνιστικό της μένος, αρνήθηκε επανειλημμένα να του απονείμει «βραβείο».

Αυτήν την αποκρουστική εκδήλωση έσπευσε να ...χαιρετίσει ο ευρωβουλευτής της «Ελληνικής Λύσης».

Οπως σημειώνει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: «(...) Αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά ότι η επίσημη πολιτική "εξίσωσης φασισμού - κομμουνισμού" αποτελεί πολιτική ξεπλύματος κάθε είδους ακροδεξιού, φασιστικού μορφώματος του παρελθόντος και του παρόντος και σκληρών μέτρων ενάντια σε Κομμουνιστικά Κόμματα, σε ριζοσπάστες αγωνιστές που αγωνίζονται για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, ενάντια στη βαρβαρότητα που διαρκώς γεννά το εκμεταλλευτικό σύστημα που υπερασπίζεται η ΕΕ, τα μονοπώλια και η εξουσία τους.

Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον και έχει αποδείξει ότι μπορεί να εγγυηθεί τις εργατικές - λαϊκές ανάγκες. Οσο τα αδιέξοδα του εκμεταλλευτικού συστήματος θα βασανίζουν τον λαό, τόσο περισσότερο μανιασμένα θα προσπαθούν τα αστικά επιτελεία να αμαυρώσουν την τεράστια προσφορά του σοσιαλισμού που είναι γραμμένη στις μνήμες των λαών που τον έζησαν και δεν ξεγράφεται με αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις, ανιστόρητα μνημόνια και αποφάσεις με ειδικό στόχο τη νεολαία (...)».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαβήματα διαμαρτυρίας ενάντια στην προσπάθεια απαγόρευσης του ΚΚ Πολωνίας (2020-12-22 00:00:00.0)
Ντελίριο ωμού αντικομμουνισμού και άθλια παραχάραξη της Ιστορίας (2019-09-18 00:00:00.0)
«Στέγη» χυδαίου αντικομμουνισμού η ΕΕ (2017-11-14 00:00:00.0)
Αισιόδοξο μήνυμα αλληλεγγύης και κοινής πάλης (2012-09-06 00:00:00.0)
ΗΠΑ και ΕΕ συνεργούν στην ηρωοποίηση των ναζί (2011-01-05 00:00:00.0)
Αγεται και φέρεται από τον αντικομμουνισμό (2009-03-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ