ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη 2022
Σελ. /28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πολιτικό μνημόσυνο για τον Θ. Ιγνατιάδη

Πολιτικό μνημόσυνο στη μνήμη του συντρόφου Θόδωρου Ιγνατιάδη θα πραγματοποιήσει η ΤΟ Ανατολικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ την Κυριακή 25 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ., στο Πάρκο του Αγίου Τρύφωνα στη Θέρμη.

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑΣ

ΜΑΡΙΚΑ ΑΘΑΝΑΣΑΚΗ
ΜΑΡΙΚΑ ΑΘΑΝΑΣΑΚΗ
ΦΩΤΟ

Τον Σεπτέμβρη του 2001 «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών η μητέρα μου ΜΑΡΙΚΑ ΑΘΑΝΑΣΑΚΗ. Γεννήθηκε στον Βοτανικό, όπου μεγάλωσε και έζησε, πιστή οπαδός έως το τέλος της ζωής της στο αγαπημένο της κόμμα, το ΚΚΕ. Στη μνήμη της προσφέρω 50 ευρώ στην ΚΟΒ Κέντρου Καλλιθέας του ΚΚΕ.

Δημήτρης Αθανασάκης

ΔΩΡΕΑ

ΔΩΡΕΑ

Η οικογένεια του Κώστα Κάππου δωρίζει στο ΚΚΕ μέρος της συλλογής βιβλίων, φιλοδοξώντας να δημιουργηθεί στο Ιστορικό Κέντρο «Χαρίλαος Φλωράκης» ένα ειδικό τμήμα με τα βιβλία του, το οποίο θα είναι προσβάσιμο στους ερευνητές.


Δραστηριότητα Οργανώσεων του ΚΚΕ

Σήμερα, Τετάρτη

-- Η ΤΕ Μεσσηνίας, στις 8 μ.μ., πραγματοποιεί εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Μια εποχή. Μνήμες... και σκέψεις σκόρπιες με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο», των εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής», με αφορμή και τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τον θάνατο του μεγάλου σκηνοθέτη, στο ξενοδοχείο «Vista Marina» (Σαλαμίνος 8, μαρίνα Καλαμάτας - πρώην διεύθυνση του υπουργείου Μεταφορών). Τη βιβλιοπαρουσίαση θα πραγματοποιήσουν ο Λευτέρης Χαρωνίτης, συγγραφέας του βιβλίου, σκηνοθέτης - σεναριογράφος, και ο Γιώργος Μηλιώνης, μέλος του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ του ΚΚΕ. Επίσης, θα μιλήσουν οι εκπρόσωποι της Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας, Βασίλης Παπαευσταθίου, πολιτικός μηχανικός, και Αντώνης Σταυριανέας, χημικός. Τον συντονισμό θα έχει ο Δημήτρης Οικονομάκος, στέλεχος του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας.

Την Κυριακή 25 Σεπτέμβρη

-- Η ΤΕ Τρικάλων πραγματοποιεί εκδήλωση παρουσίασης της έκδοσης «Πανδημία COVID-19: Ο καπιταλισμός στη δύση του». Η παρουσίαση θα γίνει στις 7 μ.μ. στο Μουσείο Τσιτσάνη, από την Μαριλένα Κωτσαντή, μέλος του Τμήματος Υγείας - Πρόνοιας της ΚΕ.

-- Η ΤΕ Δράμας οργανώνει εκδήλωση - παρουσίαση της έκδοσης της «Σύγχρονης Εποχής» «1922 - Ιμπεριαλιστική Εκστρατεία και Μικρασιατική Καταστροφή», στη μικρή αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Δράμας. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Παπατολίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Στον χώρο θα εκτεθούν φωτογραφίες από το αρχείο του κ. Φώτη Μπέγγα, προέδρου της Θρακικής Εστίας Δράμας.

-- Η ΤΕ Ενεργειακού Κέντρου οργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Η συμπόρευση με το ΚΚΕ η μόνη διέξοδος για τον βιοπαλαιστή αγρότη», στις 8 μ.μ., στον πολυχώρο «Σπίτι του παιδιού» στο Μεσόβουνο Εορδαίας. Θα μιλήσει ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Φωτιά στα Καλάβρυτα

Μετά από λίγες ώρες οριοθετήθηκε, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι σε δασική έκταση στην Τοπική Κοινότητα Μάνεσι του δήμου Καλαβρύτων. Στο σημείο επιχειρούσαν περίπου 40 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 2 εναέρια μέσα.

Μεγάλη χασισοφυτεία στον Ολυμπο

Την υπόθεση του εντοπισμού χασισοφυτείας - «μαμούθ» σε δύσβατη ορεινή περιοχή του ανατολικού Ολύμπου παρουσίασε χτες η ΕΛ.ΑΣ. Συνολικά εντοπίστηκαν και ξηλώθηκαν πέντε φυτείες κάνναβης με 5.052 δενδρύλλια.

Οι αρχές ξεκίνησαν την έρευνα μετά από σχετική πληροφορία. Οι πέντε φυτείες ήταν ανεπτυγμένες σε πέντε διαζώματα, σε περιοχή που δύσκολα μπορούσε να εντοπιστεί, παρότι κάλυπταν έκταση περίπου 40 στρεμμάτων και υπήρχε οργανωμένο δίκτυο άρδευσης. Εκτιμάται ότι μπορούσαν να παραχθούν 11 τόνοι κάνναβης, με προσδοκώμενο κέρδος 30 - 40 εκατ. ευρώ. Εντοπίστηκε επίσης στεγνωτήριο - ξηραντήριο των φυτών, προκειμένου να καθίσταται άμεσα δυνατή η διάθεση των ποσοτήτων κάνναβης. Οι δράστες έμεναν σε πρόχειρα παραπήγματα, όπου βρέθηκαν οικιακά σκεύη, τρόφιμα, κλινοσκεπάσματα και άλλα αντικείμενα που τους παρείχαν τη δυνατότητα να ζουν εκεί και παράλληλα να επιτηρούν την ευρύτερη περιοχή.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, ηλικίας 47 και 31 ετών, και σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και σύσταση εγκληματικής ομάδας με σκοπό τον παράνομο πλουτισμό διά της καλλιέργειας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ