ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 12 Οχτώβρη 2022
Σελ. /24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του μαστροπού της 12χρονης

Ο Ηλίας Μίχος ήταν δραστήριο μέλος της ΝΔ στον Κολωνό

Kατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα τα στοιχεία και οι φωτογραφίες του Ηλία Μίχου, του 53χρονου επιχειρηματία που διώκεται για βιασμό ανηλίκου - ενός 12χρονου κοριτσιού - κατ' εξακολούθηση, καθώς επίσης για διακεκριμένη περίπτωση κατάχρησης ανηλίκου μη συμπληρώσαντος τα 14 έτη από πρόσωπο που δέχεται τις υπηρεσίες του ανηλίκου κατ' εξακολούθηση πορνογραφίας ανηλίκων (απόκτηση, κατοχή, διανομή), διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας εναντίον προσώπου νεότερου των 15 ετών με χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας και με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων ή οποιουδήποτε ανταλλάγματος, γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής και παράνομη βία σε βάρος ανηλίκου με τον οποίο ο δράστης έχει σχέση εργασίας, εμπορία ανθρώπων και για τον νόμο περί όπλων.

Επιπλέον, δόθηκαν τα στοιχεία και του άλλου συλληφθέντα, του 42χρονου Γιάννη Σοφιανίδη, ο οποίος διώκεται για γενετήσια πράξη με ανήλικο κατ' εξακολούθηση και εμπορία ανθρώπων.

Ακόμα, δίνονται τα τηλέφωνα 210-6476370 της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για όποια πληροφορία.

Οι συλληφθέντες σήμερα αναμένεται να καταθέσουν στον ανακριτή.

Οι αστυνομικές έρευνες εστιάζονται και στο ενδεχόμενο να μην είναι η 12χρονη το μόνο θύμα, αλλά πίσω από τη δράση του 53χρονου να υπάρχει ολόκληρο κύκλωμα.

Οι έρευνες για τη βρώμικη αυτή υπόθεση συνεχίζονται και αποκαλύπτονται νέα στοιχεία: Ο 53χρονος επικοινωνούσε σε chat rooms με παιδοβιαστές, που ξεπερνάνε τους 200 και ήθελαν να συναντήσουν το κοριτσάκι. Το δράμα της ξεκίνησε τον Απρίλη του 2021, όταν παιδί πολύτεκνης οικογένειας (ούτε 11 ετών) πήγε στο σούπερ μάρκετ του δράστη στον Κολωνό, όπου εργαζόταν ως καθαρίστρια η μητέρα του, για να βοηθήσει στο καθάρισμα ώστε να βγάζει ένα χαρτζιλίκι. Σίγα - σιγά, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη της οικογένειας, ο επιχειρηματίας άρχισε να απειλεί με όπλο και να κακοποιεί την μικρή, και στη συνέχεια να την εκπορνεύει έναντι 50-70 ευρώ. Επίσης, έγινε γνωστό ότι η υπόθεση αποκαλύφθηκε πριν λίγο καιρό, όταν συγγενής του παιδιού παρατήρησε περίεργα μηνύματα στο κινητό και ακολούθησε η καταγγελία της οικογένειας στην αστυνομία, ενώ η γιαγιά της μικρής σε δηλώσεις της σε ΜΜΕ κατήγγειλε ότι η γυναίκα του 53χρονου δράστη, εκλεγμένη διαμερισματική σύμβουλος με τη ΝΔ, επιχείρησε αμέσως μετά να εξαγοράσει τη σιωπή της μητέρας της 12χρονης.

Οπως σημειώνουν όλοι οι ειδικοί, με βάση τις σημερινές δυνατότητες της τεχνολογίας τα ηλεκτρονικά μέσα του δράστη μπορούν, με τα ίχνη που δεν χάνονται, να οδηγήσουν σε όλους όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση και πιθανώς έχουν κακοποιήσει την 12χρονη ή είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον να το κάνουν. Το τι ακριβώς θα αποκαλυφθεί είναι αβέβαιο.

ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΜΟΛΔΑΒΙΑΣ
Καταψήφισε το ΚΚΕ και κατήγγειλε την υποκρισία των «αθώων του αίματος»

Την υπό συζήτηση συμφωνία επανεισδοχής ξεριζωμένων, μεταξύ Ελλάδας - Μολδαβίας, που δεν είναι τίποτε περισσότερο από την εφαρμογή της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά και των ελληνικών κυβερνήσεων, καταψήφισε χτες το ΚΚΕ στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής. Αυτού του είδους οι συμφωνίες αποτελούν κομμάτι του παζαριού μεταξύ των ιμπεριαλιστικών κρατών. Αφού ξεριζώνουν με τις επεμβάσεις εκατομμύρια ανθρώπων από τις χώρες τους, στη συνέχεια παζαρεύουν, δήθεν «περίλυποι», πόσους και ποιους θα πάρουν, ανάλογα με τις ανάγκες τους για φτηνό εργατικό δυναμικό.

Οπως τόνισε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής του Κόμματος Νίκος Παπαναστάσης, «η χρονική συγκυρία που φέρνετε αυτήν τη συμφωνία για ψήφιση δεν είναι τυχαία. Παρουσιάζεται η υπογραφή της δήθεν σαν μια εκκρεμότητα. Στην πραγματικότητα όμως τη φέρνετε σε μια περίοδο που οι εξελίξεις στην εγγύτατη περιοχή αυτής της χώρας είναι ραγδαίες. Το 60% των συνόρων της είναι με την Ουκρανία, στο έδαφος της οποίας αναμετριούνται ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ με τη Ρωσία, όπου κόσμος πεθαίνει, κόσμος ξεσπιτώνεται και ξεριζώνεται. Τη φέρνετε σε μια περίοδο που το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό βρίσκεται στο επίκεντρο της συζήτησης στην Ευρωπαϊκή Ενωση, σε μια περίοδο όπου εκατοντάδες χιλιάδες απελπισμένων ανθρώπων βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην περίμετρο της ΕΕ, κυρίως στην Τουρκία, προερχόμενοι από Ιράκ, Αφγανιστάν, Συρία, Αφρική, Μέση Ανατολή, εκεί δηλαδή που δρουν οι σύμμαχοί σας».

Συνεχίζοντας είπε ότι «η υποκρισία όλων σας, τώρα που η όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και επεμβάσεων μεγαλώνει και είναι δεδομένο ότι θα φέρει νέα κύματα κατατρεγμένων καθημερινά κλιμακώνεται, σαν "αθώοι του αίματος" κάνετε όλοι πως δεν γνωρίζετε ότι η απελπισία εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, η βάρβαρη και η πολύμορφη καπιταλιστική εκμετάλλευση είναι που τους σπρώχνουν να εγκαταλείψουν κάθε χρόνο με κάθε τρόπο τις χώρες τους, διακινδυνεύοντας ακόμα και τη ζωή τους. Φυσικά και το γνωρίζετε. Γι' αυτό και παίρνετε τα μέτρα σας. Για να αντιμετωπίσετε, όπως λέτε, την απειλή. Απειλή ονομάζετε τα εκατομμύρια των ξεριζωμένων. Αυτών που κυνικά υπολογίζετε ότι θα αυξηθούν τα επόμενα χρόνια εξαιτίας αυτών των ανταγωνισμών που οξύνονται σε κάθε γωνιά του χάρτη, αλλά και της φτώχειας, των κλιματικών μεταβολών».

Τη συμφωνία υπερψήφισαν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, ο ΣΥΡΙΖΑ επιφυλάχτηκε, το ΜέΡΑ25 καταψήφισε και η Ελληνική Λύση καταψήφισε, αφού, όπως είναι γνωστό, προτείνει πιο σκληρές... λύσεις για το Μεταναστευτικό - Προσφυγικό, χαρακτηρίζοντας προνόμια τα «ψίχουλα» που δίνονται στους πρόσφυγες.

ΚΕΡΚΥΡΑ - ΣΥΒΟΤΑ
Διαρκές έγκλημα η ανύπαρκτη αντιπλημμυρική προστασία

Σε χείμαρρους μετατράπηκαν δρόμοι σε Κέρκυρα και Σύβοτα
Σε χείμαρρους μετατράπηκαν δρόμοι σε Κέρκυρα και Σύβοτα
Για ακόμη μία χρονιά η νότια Κέρκυρα πνίγεται από μία αναμενόμενη φθινοπωρινή νεροποντή, που ανέδειξε για ακόμη μία φορά τη γύμνια και την παντελή έλλειψη υποδομών. Συγκεκριμένα, χτες το πρωί μία τρίωρη νεροποντή αρκούσε για να πλημμυρίσουν οι δρόμοι στον κόμβο της Μεσογγής μέχρι και τον Κάβο, μετατρέποντας σπίτια, μαγαζιά και μικρές επιχειρήσεις σε «πισίνες», ενώ τραγική ήταν η κατάσταση στο Κέντρο Υγείας και τα σχολεία της Λευκίμμης. Σε 18 περιστατικά επενέβη η Πυροσβεστική Υπηρεσία για άντληση υδάτων, ενώ αποκλείστηκε ο κόμβος της Μεσογγής, με την κίνηση των οχημάτων να εκτρέπεται σε παρακαμπτήριες οδούς.

Αμεση ήταν η παρέμβαση στελεχών του ΚΚΕ στην περιοχή, με τον Γιώργο Κουλούρη, δημοτικό σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον δήμο Νότιας Κέρκυρας, να πραγματοποιεί παρέμβαση στο δήμο για την άμεση καταγραφή των ζημιών.

Σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ σημειώνει ότι τα πλημμυρικά φαινόμενα επαναλαμβάνονται σχεδόν έναν χρόνο μετά το καταστροφικό πέρασμα του «Μπάλου», για να αναδείξουν τις τραγικές ελλείψεις έργων αντιπλημμυρικής προστασίας που έχουν αφήσει ολόκληρες περιοχές αθωράκιστες με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων αλλά και των τοπικών και περιφερειακών αρχών. «Η απόλυτη παραδοχή των ελλείψεων έρχεται με την ανακοίνωση του κλεισίματος των σχολείων για δύο ημέρες, κάτι που συμβαίνει για δεύτερη φορά μέσα στο τελευταίο εικοσαήμερο», επισημαίνεται, για να υπογραμμιστεί ότι παρά το πλεόνασμα υποσχέσεων τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα θυσιάζονται στη λογική «κόστος - οφέλους». Η Τομεακή Επιτροπή καλεί τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής να απαιτήσουν πλήρη αποζημίωση των πληγέντων, γενναία χρηματοδότηση για αντιπλημμυρικά έργα, σύγχρονα και ασφαλή σχολεία και δημόσιες υποδομές που να ικανοποιούν τις λαϊκές ανάγκες.

Ποτάμια οι δρόμοι στα Σύβοτα

Αντίστοιχα στα Σύβοτα Θεσπρωτίας η καταιγίδα μέσα σε λίγη ώρα μετέτρεψε τους δρόμους του οικισμού σε ποτάμια, με το νερό να εισβάλει σε πάνω από 25 καταστήματα και επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιές. Κάτοικοι καταγγέλλουν ότι δεν έχουν γίνει διευθετήσεις ρεμάτων, ενώ η έλλειψη καθαρισμού των φρεατίων είχε αποτέλεσμα την ταχύτατη συσσώρευση μεγάλων ποσοτήτων νερού μέσα στον οικισμό.

ΝΑΥΑΓΙΟ ΞΕΡΙΖΩΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ
Συνεχίζεται η ανάσυρση σορών

Αλλη μία σορός ανασύρθηκε χτες στο Διακόφτι Κυθήρων μετά το ναυάγιο με νεκρούς και αγνοούμενους ξεριζωμένους που έγινε την περασμένη Τετάρτη. Πρόκειται για γυναίκα, ενώ μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 9 σοροί. Υπενθυμίζεται ότι έχουν διασωθεί 80 άνθρωποι, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες διασωθέντων οι επιβάτες του ιστιοφόρου που ναυάγησε ήταν 95. Οι έρευνες συνεχίζονται για την ανεύρεση αγνοούμενων.

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Διαχείριση του νερού προς όφελος του λαού προϋποθέτει απαλλαγή από τους νόμους της αγοράς

Παρέμβαση στη συζήτηση σχετικά με την «πρόσβαση στο νερό ως ανθρώπινο δικαίωμα» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο πραγματοποίησε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Κώστας Παπαδάκης σημείωσε τα εξής:

«Αρχή και τέλος της έκθεσης με θέμα την "πρόσβαση στο νερό ως ανθρώπινο δικαίωμα" είναι η αντίληψη για νερό - εμπόρευμα, προωθώντας την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Αποτελούν απάτη οι διακηρύξεις όλων των αστικών κομμάτων για το "δικαίωμα στο νερό". Κατεύθυνση της ΕΕ, των κυβερνήσεων όπως της ΝΔ στην Ελλάδα είναι η ώθηση στην επιχειρηματική δράση, με κάλυψη του αστικού κράτους και ευρωενωσιακά κονδύλια στη βάση της αναθεωρημένης ευρωοδηγίας του 2000. Με την εμπλοκή επιχειρηματικών ομίλων και μέσω ΣΔΙΤ, όπως συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα με την ιδιωτικοποίηση του εξωτερικού υδροδοτικού δικτύου της Αττικής, που προετοίμασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εντάσσοντας την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ στο υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων.

Ο λαός να δυναμώσει την πάλη του για καμία αύξηση στην τιμή του νερού, δραστική μείωση των τιμολογίων, καμιά διακοπή νερού στα λαϊκά νοικοκυριά. Για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με δικαιώματα, κατάργηση εργολάβων. Διαχείριση του νερού προς όφελος του λαού προϋποθέτει απαλλαγή από τους νόμους της αγοράς και του καπιταλιστικού κέρδους. Νερό, μονάδες επεξεργασίας, δίκτυα, άρδευση, αποχέτευση να γίνουν κοινωνική ιδιοκτησία και όχι εμπόρευμα, για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και την προστασία του περιβάλλοντος».

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Οι σάπιες αξίες του εκμεταλλευτικού συστήματος η αιτία τέτοιων φρικιαστικών εγκλημάτων

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για το αποτρόπαιο έγκλημα σε βάρος 12χρονου κοριτσιού:

«Το φρικιαστικό έγκλημα σε βάρος του 12χρονου κοριτσιού στα Σεπόλια από τον 53χρονο "ευυπόληπτο πολίτη" δικαίως προκαλεί αγανάκτηση και οργή στον λαό μας.

Είναι αυτονόητη η παρέμβαση εισαγγελέα, η δημοσιοποίηση των στοιχείων όλων εκείνων που - με τον έναν ή τον άλλο τρόπο - εμπλέκονται στις συγκεκριμένες εγκληματικές πράξεις και η παραδειγματική τιμωρία τους με τις ανώτατες ποινές.

Για μια ακόμη φορά αποκαλύφθηκε με κραυγαλέο και τραγικό τρόπο η έλλειψη ολόπλευρης προστασίας και στήριξης των παιδιών, με ευθύνη του κράτους, για να μην "πέφτουν στα χέρια" του ενός ή του άλλου "πολίτη υπεράνω πάσης υποψίας", για να μπορούν να καταγγείλουν τέτοιου είδους αποτρόπαιες πράξεις, αλλά και για να καταφέρνουν να επουλώνουν τα τραύματά τους.

Είναι μια ακόμα θλιβερή απόδειξη ότι οι αιτίες για τα φρικιαστικά εγκλήματα όπως αυτά σε βάρος των ανηλίκων βρίσκονται στην αντιδραστικοποίηση του συστήματος της εκμετάλλευσης και στις σάπιες αξίες του, σ' ένα κράτος που από τη μια αφήνει ανυπεράσπιστα τα θύματα και από την άλλη θρέφει ή κρύβει στα σπλάχνα του "τέρατα" - δράστες».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ