ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 9 Φλεβάρη 2023
Σελ. /24
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ
Η νεολαία της πόλης έχει θετική πείρα από το τι σημαίνει δυνατό ΚΚΕ!

Επιτυχημένη εκδήλωση με θέμα «Η νέα γενιά με το ΚΚΕ! Ισχυρό ΚΚΕ παντού!» πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τρίτης οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε η Ιφιγένεια Αθανασούλα, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφια βουλευτής Αχαΐας με το ΚΚΕ.

Συμμετείχε απευθύνοντας χαιρετισμό ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης.

Αναφερόμενη στην πείρα που έχει και η νεολαία της πόλης, αγωνιζόμενη μαζί με τους κομμουνιστές σε μια σειρά χώρους, η Ιφ. Αθανασούλα τόνισε μεταξύ άλλων: «Η νεολαία της Πάτρας έχει πείρα από το τι σημαίνει δυνατό ΚΚΕ. Από τις μάχες που έχουν δώσει οι φοιτητικοί σύλλογοι της πόλης μαζί με τα σωματεία, το ΕΚΠ, ενάντια στην ακρίβεια.

Είναι αμέτρητες οι μάχες που έχουν δοθεί μαζί με τη δημοτική αρχή για διεκδίκηση χρηματοδότησης για τις ανάγκες της νεολαίας της πόλης.

Είναι δεκάδες οι φοιτητές που συμμετέχουν στο Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης του δήμου Πατρέων ως δάσκαλοι, δείχνοντας έμπρακτη αλληλεγγύη σε μαθητές των οποίων οι οικογένειες δυσκολεύονται οικονομικά με τα φροντιστήρια.

Με τις δυνάμεις της ΚΝΕ μπροστά έγινε πράξη η εναντίωση στα σχέδια του ΝΑΤΟ στην περιοχή, η καταδίκη του πολέμου.

Σε μια πόλη που έχει πονέσει από τις πολιτικές όλων των άλλων πολιτικών δυνάμεων, που έχουν καταδικάσει τους νέους να ζουν σε μια πόλη με μεγάλα ποσοστά ανεργίας.

Καλούμε όλους τους νέους ανθρώπους και ειδικά τους φοιτητές να πάνε με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην κάλπη.

Εχουμε εμπιστοσύνη ότι στην πόλη μας, αλλά και συνολικά στην Αχαΐα, θα ακουστεί ηχηρά η φωνή των νέων στις εκλογές και την επόμενη μέρα θα συνεχιστούν οι αγώνες τους από καλύτερη θέση».


Υποψήφιοι που ο λαός τούς ξέρει μέσα στον καθημερινό αγώνα του!

Παρουσιάστηκαν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ σε Κεφαλονιά - Ιθάκη, Κέρκυρα και Αρτα

Τους υποψήφιους βουλευτές του ΚΚΕ στην Κεφαλονιά και στην Ιθάκη παρουσίασε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου η Τομεακή Επιτροπή του Κόμματος στα δύο νησιά.

Την παρουσίαση έκανε ο Γραμματέας της ΤΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Διονύσης Αλιβιζάτος, απευθύνοντας στον λαό πλατύ κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ, με αξιοποίηση της εμπειρίας του και από την κατάσταση στα δύο αυτά νησιά.

Αναφερόμενος στο ψηφοδέλτιο, τόνισε ότι «απαρτίζεται από καταξιωμένους αγωνιστές, που ήταν μπροστά στους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες του νομού μας, ανέδειξαν προβλήματα μέσα από πολύμορφες παρεμβάσεις. Γι' αυτό και ο λαός της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης τούς ξέρει από την καθημερινή πρωτοπόρα στάση τους, από τη συμμετοχή τους στους αγώνες του, αλλά και από τη μάχη τους για να βελτιωθεί η ζωή της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων».

Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ σε Κεφαλονιά και Ιθάκη απαρτίζουν οι εξής:

Σπύρος Καμπίτσης: 34 ετών, πτυχιούχος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, ιδιωτικός υπάλληλος σε λογιστήριο καταστήματος λιανικού εμπορίου, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς - Ιθάκης, εκλεγμένος τοπικός σύμβουλος στην Κοινότητα Κεραμειών.

Αγγελική Κωνσταντοπούλου: 30 ετών, απόφοιτη ΤΕΙ Τουριστικών Επαγγελμάτων, εργαζόμενη σε ξενοδοχείο, πρόεδρος του Σωματείου Τουρισμού - Επισιτισμού, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς - Ιθάκης.

Δημήτρης Μαντζουράτος: 62 ετών, εκπαιδευτικός (καθηγητής Φυσικής Αγωγής), δάσκαλος λαϊκού παραδοσιακού χορού της Κεφαλονιάς, πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Κεφαλονιάς - Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ, γραμματέας της ΕΛΜΕΚ-Ι, δημοτικός σύμβουλος Ληξουρίου, επικεφαλής του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στην Κέρκυρα και στην Αρτα

«Η ψήφος στο ΚΚΕ θα είναι εκεί που πρέπει: Στους νέους μεγάλους αγώνες παντού, για να βάλουμε φρένο στα χειρότερα, διεκδικώντας ό,τι αξίζει σήμερα στον λαό και στα παιδιά του. Το ΚΚΕ αναλαμβάνει τη μεγάλη ευθύνη να ενώσει τις λαϊκές και νεανικές διεκδικήσεις κάτω από το σύνθημα "Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, στον δρόμο της ανατροπής", για να γίνει αφέντης του πλούτου που παράγει, να ζήσει σύμφωνα με τις σύγχρονες δυνατότητες της εποχής», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ, η οποία παρουσίασε τους υποψηφίους του Κόμματος για την εκλογική περιφέρεια Κέρκυρας:

Παναγιώτης Κελάνδριας: Καθηγητής στο Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου, με αντικείμενο τη Μετάφραση από τα Αγγλικά προς τα Ελληνικά. Δραστηριοποιείται στον χώρο του Πολιτισμού ως μουσικοσυνθέτης - τραγουδοποιός.

Γιώργος Κουλούρης: Συνταξιούχος υπάλληλος της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κέρκυρας, μέλος της ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος Νότιας Κέρκυρας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μέλος του ΔΣ του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Κέρκυρας. Εχει διατελέσει μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας και της Γραμματείας Κέρκυρας του ΠΑΜΕ.

Αλεξάνδρα Μπαλού: Συνταξιούχος τραπεζοϋπάλληλος της Τράπεζας Πειραιώς, μέλος του Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ για την Τοπική Διοίκηση, περιφερειακή σύμβουλος Ιονίων Νήσων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Ηταν μέλος του Γενικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ), πρόεδρος του κλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και του ΔΣ της ΓΣΕΕ.

Γιάννης Πελάης: Τραπεζοϋπάλληλος, πρόεδρος του Παραρτήματος Κέρκυρας της ΟΤΟΕ, εκλεγμένος αντιπρόσωπος στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Φαιάκων. Εχει διατελέσει πρόεδρος και γραμματέας της Ενωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Κέρκυρας.

Μυρσίνη Χαραλάμπους: Αρχαιολόγος, τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως ξενοδοχοϋπάλληλος. Μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας του ΚΚΕ, δημοτική σύμβουλος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Ξενοδοχοϋπαλλήλων - Επισιτισμού - Τουρισμού Κέρκυρας, εκλεγμένη αντιπρόσωπος στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας.

Αντίστοιχα η Τ.Ε. Αρτας του ΚΚΕ ανακοίνωσε ότι το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο νομό αποτελούν:

Αλιφτήρας Γιώργος: Πρώην πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αρτας, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας του Κ.Κ.Ε.

Πεσλής Μπάμπης: πτηνοτρόφος, μέλος του Δ.Σ. της Ο.Α.Σ.Ν.Α., πρόεδρος του συλλόγου πτηνοτρόφων Δυτικής Ελλάδας.

Σκορίλα Λαμπρίνα: Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αρτας, φιλόλογος - φωτογράφος.

Τσώλα Σοφία: Δικηγόρος - Διαμεσολαβήτρια, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αρτας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ