ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 14 Φλεβάρη 2023
Σελ. /32
Ολοκληρώθηκε το 13ο Συνέδριο της ΚΝΕ

Με πνεύμα μαχητικής αισιοδοξίας και σε κλίμα ουσιαστικής συζήτησης ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 13ου Συνεδρίου της ΚΝΕ. Η εισήγηση και το κλείσιμο του απερχόμενου Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ ψηφίστηκαν ομόφωνα, όπως και η εισήγηση της Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου.

Το 13ο Συνέδριο της ΚΝΕ υπερψήφισε ομόφωνα την Απόφαση του Συνεδρίου.

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με την εκλογή νέου Κεντρικού Συμβουλίου και νέας Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου της Οργάνωσης. Στην πρώτη του Σύνοδο το Κεντρικό Συμβούλιο εξέλεξε νέο Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ τον Θοδωρή Κωτσαντή.

«Είμαστε η σπίθα που θα κάνει τα σκοτάδια φως! Με τη δύναμη των επαναστατικών ιδεών. Για τον σοσιαλισμό. Τολμάμε το μεγάλο βήμα στο μέλλον, με το ΚΚΕ. ΚΝΕ δυνατή παντού». Το σύνθημα του Συνεδρίου διάπνεε τις εργασίες, όπως και την πλούσια τετράμηνη προσυνεδριακή διαδικασία που προηγήθηκε μαζί με μία καμπάνια γνωριμίας με τις θέσεις της ΚΝΕ για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τη νέα γενιά.

Στην έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου, κατά την παρουσίαση της εισήγησης του απερχόμενου ΚΣ, ο Γραμματέας του, Νίκος Αμπατιέλος, ανακοίνωσε την αναχώρηση για την Τουρκία αποστολής αλληλεγγύης από μέλη και στελέχη της ΚΝΕ. Η αποστολή θα παραδώσει υλική βοήθεια για τους πληγέντες στους συντρόφους του Κομμουνιστικού Κόμματος και της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τουρκίας, που όλες αυτές τις μέρες, με αυταπάρνηση, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για τη σωτηρία του λαού, όπως σημείωσε, απαιτώντας και από το βήμα του Συνεδρίου να αρθούν αμέσως το απαράδεκτο εμπάργκο των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και οι κυρώσεις σε βάρος της Συρίας.

RIZOSPASTIS

Στο πλαίσιο του διεθνιστικού χαρακτήρα της ΚΝΕ, τις εργασίες του Συνεδρίου της παρακολούθησαν 28 διεθνείς αντιπροσωπείες Οργανώσεων Νεολαίας, Κομμουνιστικές Νεολαίες και Αντιιμπεριαλιστικές Οργανώσεις από διάφορα μέρη της Γης: Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Νεολαιών (ΠΟΔΝ), Μέτωπο Νεολαίας του Κόμματος Εργασίας Αυστρίας, Κομμουνιστική Νεολαία Βενεζουέλας, Ενωση Κομμουνιστικής Νεολαίας - Βραζιλία, Ενωση Κομμουνιστικής Νεολαίας Βρετανίας, Ενωση Κομμουνιστικής Νεολαίας - Γαλλία, Σοσιαλιστική Γερμανική Εργατική Νεολαία, Κομμουνιστική Νεολαία Δανίας, Ενωση Κομμουνιστικής Νεολαίας Ισπανίας, Κολεκτίβες Νέων Κομμουνιστών - Ισπανία, Ενωση Κομμουνιστικής Νεολαίας Ισραήλ, Μέτωπο Κομμουνιστικής Νεολαίας - Ιταλία, Νεολαία του Σοσιαλιστικού Κινήματος Καζακστάν, Νέοι Σοσιαλιστές του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος Κροατίας, Ενιαία Δημοκρατική Οργάνωση Νεολαίας - Κύπρος, Μέτωπο Κομμουνιστικής Νεολαίας - Μεξικό, Ενωση Νεολαίας Μπανγκλαντές, Κίνημα Κομμουνιστικής Νεολαίας - Ολλανδία, Νεολαιίστικη Πτέρυγα της Ενωσης Κομμουνιστών Ουκρανίας, Νεολαία του Κόμματος του Λαού της Παλαιστίνης, Παραγουανή Κομμουνιστική Νεολαία, Πορτογαλική Κομμουνιστική Νεολαία, Επαναστατική Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας (Μπολσεβίκοι) - Ρωσία, Ενωση Νέων Κομμουνιστών Γιουγκοσλαβίας - Σερβία, Κομμουνιστική Νεολαία Σουηδίας, Σοσιαλιστική Ενωση Φοιτητών - Σρι Λάνκα, Συριακή Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας - Νεολαία Χαλίντ Μπαγκντάς, Κομμουνιστική Νεολαία Τουρκίας.

RIZOSPASTIS

Επίσης, χαιρετιστήρια μηνύματα στο 13ο Συνέδριο της ΚΝΕ έστειλαν οι Οργανώσεις: Νεολαία του Κομμουνιστικού Κόμματος Αυστραλίας, Κομμουνιστική Νεολαία Αυστρίας, Ενωση Κομμουνιστικής Νεολαίας Κούβας, Ενωση Λιβανέζικης Δημοκρατικής Νεολαίας, Ενωση Νεολαίας Μπαγκλαντές, Νεολαία του Κομμουνιστικού Κόμματος Πολωνίας, Μέτωπο Αριστερής Νεολαίας από τη Σλοβακία, Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας από την Τσεχία.

Δυνατή στιγμή οι χαιρετισμοί των Οργανώσεων από την Τουρκία και τη Συρία

Ο Χαλίντ Μπαγκντάς, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και υπεύθυνος για τις διεθνείς σχέσεις της Συριακής Κομμουνιστικής Ενωσης Νεολαίας - Νεολαία Χαλίντ Μπαγκντάς
Ο Χαλίντ Μπαγκντάς, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και υπεύθυνος για τις διεθνείς σχέσεις της Συριακής Κομμουνιστικής Ενωσης Νεολαίας - Νεολαία Χαλίντ Μπαγκντάς
Με ένα παρατεταμένο, ζεστό χειροκρότημα υποδέχτηκε το 13ο Συνέδριο της ΚΝΕ τους χαιρετισμούς της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τουρκίας και της Συριακής Κομμουνιστικής Ενωσης Νεολαίας - Νεολαία Χαλίντ Μπαγκντάς, των συντρόφων από τις χώρες που οι λαοί μετρούν τον πόνο και τις πληγές τους από τον καταστροφικό σεισμό. «Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί», ήταν το σύνθημα που δόνησε την Αίθουσα Συνεδρίων, ύστερα από τους χαιρετισμούς.

***

Στον χαιρετισμό του στο 13ο Συνέδριο της ΚΝΕ, ο Ινάν Ντενίζ Μπαλ, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τουρκίας, σημείωσε:

«Σύντροφοι, στις 6 Φλεβάρη, δύο σεισμοί, μεγέθους 7,7 και 7,6 Ρίχτερ, σημειώθηκαν στη χώρα μας, με διαφορά περίπου 9 ωρών. Η κοντινή απόσταση στην επιφάνεια της γης και η μεγάλη διάρκεια των σεισμών οδήγησαν σε μια μεγάλη καταστροφή, συμπεριλαμβανομένων των μετασεισμών. Αν και η διαχείριση των επακόλουθων ενός μεγάλου σεισμού είναι δύσκολη, η σφοδρότητα της κατάστασης δεν μπορεί να αποδοθεί αποκλειστικά σε φυσικά αίτια.

Στη χώρα υπάρχουν επαρκές προσωπικό και πόροι, αλλά η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να τους αξιοποιήσει αποτελεσματικά λόγω μη σχεδιασμένης, μη συντονισμένης και αναποτελεσματικής κατανομής των πόρων. Για παράδειγμα, τα συνεργεία έκτακτης ανάγκης κινητοποιήθηκαν 28 ώρες μετά τους σεισμούς και το υγειονομικό προσωπικό που επρόκειτο να σταλεί στις πληγείσες περιοχές δεν έφτασε ποτέ. Ο επικεφαλής της Αρχής Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτακτης Ανάγκης (AFAD) δήλωσε ψευδώς στα κανάλια ότι είχαν φτάσει σε όλες τις περιοχές, αλλά στην πραγματικότητα μόνο 20 άτομα είχαν φτάσει στο Παζαρτζίκ, μια πόλη με πληθυσμό 28.582 κατοίκων. Το Τουρκικό Ιδρυμα Ανθρακα είχε ομάδες εκκένωσης σε ετοιμότητα, αλλά μόνο λίγοι μπόρεσαν να φτάσουν στην περιοχή μετά από 36 ώρες, λόγω αδυναμίας έγκρισης από την AFAD και μη διαθέσιμων αεροσκαφών. Η βοήθεια που αποστέλλεται στην AFAD δεν μπορεί να διανεμηθεί αποτελεσματικά λόγω της ελλιπούς της οργάνωσης, ενώ ταυτόχρονα, η ίδια διαθέτει πολλές ομάδες στη δομή της.

Ο Ινάν Ντενίζ Μπαλ, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τουρκίας
Ο Ινάν Ντενίζ Μπαλ, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τουρκίας
Το κόμμα μας πήγε γρήγορα στις πληγείσες περιοχές, στέλνοντας φορτηγά και λεωφορεία από πόλεις όπως η Κωνσταντινούπολη, η Αγκυρα και η Σμύρνη, με είδη που συγκεντρώθηκαν από τον κόσμο στις γειτονιές. Το ΚΚ Τουρκίας έστησε τραπεζάκια αντιμετώπισης κρίσεων στις πληγείσες περιοχές. Πάνω από 400 σύντροφοι στην περιοχή κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν, να περιθάλψουν τους τραυματίες και να διασώσουν τους πολίτες που έχουν παγιδευτεί στα ερείπια με τις ομάδες έρευνας και διάσωσης που έχουμε συγκροτήσει. Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚ Τουρκίας, Κεμάλ Οκουγιάν, ανέφερε ότι μέρος της βοήθειας που έλαβε η AFAD δόθηκε και διανεμήθηκε από το ΚΚ Τουρκίας. Ο λόγος για τον οποίο το ΚΚ Τουρκίας δραστηριοποιείται στις πληγείσες περιοχές οφείλεται στην οργανωμένη συνείδησή του. Αυτή η συνείδηση μάς επέτρεψε να συντονιστούμε γρήγορα και να προσφέρουμε βοήθεια στις πληγείσες περιοχές όσο περισσότερο μπορούσαμε και συνεχίζουμε να το κάνουμε. Πολλά δημόσια κτίρια κατέρρευσαν κατά τη διάρκεια του σεισμού και τέτοιες καταστροφές μπορούν να ξεπεραστούν μόνο με σχεδιασμένες και οργανωμένες προσπάθειες. Ωστόσο, φαίνεται ότι η οικονομία της ελεύθερης αγοράς είναι ανίκανη να επιλύσει τέτοιες καταστάσεις».

***

Στον χαιρετισμό του στο 13ο Συνέδριο της ΚΝΕ ο Χαλίντ Μπαγκντάς, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και υπεύθυνος για τις διεθνείς σχέσεις της Συριακής Κομμουνιστικής Ενωσης Νεολαίας - Νεολαία Χαλίντ Μπαγκντάς, σημείωσε:

«Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Μεγάλες περιοχές της πατρίδας μου, της Συρίας, επλήγησαν από καταστροφικούς σεισμούς που στοίχισαν τη ζωή σε χιλιάδες θύματα και άφησαν πίσω τους πολλούς τραυματίες. Υπό αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και λόγω της έντασης του άδικου ιμπεριαλιστικού αποκλεισμού της Συρίας, παρεμποδίζεται η παροχή βοήθειας με σκοπό την άσκηση μεγαλύτερης πίεσης στον αταλάντευτο συριακό λαό. Καταδικάζουμε με σθένος τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Συρία από τα παγκόσμια ιμπεριαλιστικά κέντρα, οι οποίες πρέπει να αρθούν μέσα από την πάλη των ελεύθερων λαών του κόσμου εναντίον τους.

Ο συριακός λαός δεν λύγισε μπροστά στη 12χρονη άδικη ιμπεριαλιστική επίθεση που εξαπέλυσαν ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός και οι σύμμαχοί του στο ΝΑΤΟ, ιδιαίτερα οι κυβερνητικοί κύκλοι στην Τουρκία και το σιωνιστικό Ισραήλ και τα επιτελεία τους στην περιοχή. Ο λαός μας έχει σταθεί αταλάντευτος χάρη στην ένδοξη αγωνιστική του κληρονομιά και την άρνησή του να υποταχθεί στις ιμπεριαλιστικές επιταγές. Η ακλόνητη στάση του ενισχύθηκε από τη στήριξη των ελεύθερων λαών του κόσμου. Εδώ, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους μας στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και την Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας για την αταλάντευτη αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα της Συρίας. Δηλώνουμε ότι ο λαός μας θα πετύχει τους εθνικούς του στόχους απελευθερώνοντας κάθε σπιθαμή της γης του από το έκτρωμα των κατακτητών και θα διατηρήσει την ανεξαρτησία της χώρας μας και την πλήρη εθνική της κυριαρχία.

Σας ευχαριστούμε για την αλληλεγγύη σας, σύντροφοι. Η διεθνιστική αλληλεγγύη εξασφαλίζει τη νίκη ενάντια στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα».

«Ετούτα τα παιδιά φτάνουν από πολύ μακριά, τραβούν πολύ μακριά»

Αυτοί οι στίχοι του Γιάννη Ρίτσου, με τους οποίους έκλεισε την εισηγητική του ομιλία ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του απερχόμενου Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, ένιωθες να αντηχούν στον χώρο σε όλη τη διάρκεια του τριήμερου Συνεδρίου της Οργάνωσης. Μπορούσες να τους «διαβάσεις» στα νεανικά και αποφασισμένα βλέμματα των συνέδρων, ταιριαστή υπόκρουση στην εμπειρία από τη δράση του προηγούμενου διαστήματος η οποία μεταφέρθηκε στο Συνέδριο, σου ερχόταν στον νου σε κάθε ομιλία που ενέπνεε τη σιγουριά για το μεγάλο βήμα στο μέλλον, με το ΚΚΕ.

Με αγωνιστική αισιοδοξία, συντροφικότητα, μα πάνω απ' όλα βαθιά πίστη στην επαναστατική αλλαγή που έχει ανάγκη ο καιρός και η Ιστορία. Με τον στόχο καθαρό, παρά τα σκοτάδια που απλώνει παντού η καπιταλιστική σήψη, με τη σπίθα να σιγοκαίει και να παραμένει αναμμένη, παρά τον καιρό που φυσάει κόντρα, παρά τις πιέσεις και τις αυταπάτες. Η άρνηση του συμβιβασμού και του «ρεαλισμού» που τσακίζει τις ζωές των νέων ανθρώπων, ανάσα απέναντι στα σάπια ιδανικά του συστήματος, διαβεβαίωση αγώνα για να φουντώσει η σπίθα.

Με τις εικόνες της τετραετίας που πέρασε να ζωντανεύουν ξανά. Οι αγώνες μας που συγκίνησαν, ενέπνευσαν, τράβηξαν κόσμο στην αδιαμφισβήτητα σωστή πλευρά της Ιστορίας. Αυτή είναι η ΚΝΕ. Αυτός είναι ο πρωτοπόρος και καθοδηγητικός ρόλος της στους αγώνες της νέας γενιάς. Σχολείο επαναστατών με μαθήματα για στάση ζωής ανυπότακτη, ταιριαστή στον κόσμο που θέλουμε να χτίσουμε. Πρωταγωνιστές σε κάθε μικρή και μεγάλη μάχη, οργανωτές και πρωτοπόροι, υπόσχεση ότι έτσι θα συνεχίσουμε με ακόμα πιο δυνατή Οργάνωση.

Εκεί και οι ξένες αντιπροσωπείες από διάφορες περιοχές του κόσμου, εκεί που πέφτει το ίδιο σκοτάδι, να αναγνωρίζουν τις προσπάθειες της ΚΝΕ να φέρει το φως. Με τα ίδια όνειρα για μια κοινωνία απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση. Οι στίχοι του Αλκη Αλκαίου, η φωνή της Μαρίας Δημητριάδη: «Απόψε σμίξαν τις καρδιές μας σ' έναν έστω στιγμιαίο συντονισμό ίδιες ελπίδες», επίκαιρες όσο ποτέ. Ο «Φλεβάρης 1848», σε σύνθεση του Θάνου Μικρούτσικου, στον Φλεβάρη του 2023. Και το συγκινητικό βίντεο που επιμελήθηκε η Επιτροπή Προπαγάνδας του ΚΣ της ΚΝΕ στην έναρξη του Συνεδρίου, με τον Θάνο να δηλώνει ότι θα είναι παρών, εδώ, μέχρι το τέλος, να γίνεται πράξη μέσα από το έργο του που συντροφεύει τον αγώνα μας...

Το πιο θερμό χειροκρότημα στους συντρόφους από την Τουρκία και τη Συρία. Ο ένας μετά τον άλλο στο βήμα, με τον πόνο και τα βάσανα του λαού τους να καθρεφτίζονται στη φωνή τους. Η συντρόφισσα από το Ισραήλ τυλιγμένη με την παλαιστινιακή μαντίλα απευθύνει χαιρετισμό. Εδώ οι λαοί είναι πιασμένοι χέρι - χέρι, εδώ οι λαοί καλύπτονται από μία ζεστή συντροφική αγκαλιά. Εδώ Ρώσοι και Ουκρανοί σύντροφοι, μακριά από ξένες σημαίες, καταγγέλλουν τις αστικές τάξεις των χωρών τους, που τους οδηγούν στη σφαγή. Αυτές οι εικόνες είναι η δική μας σημαία.

Και με αυτήν τη σημαία θα πορευτούμε, κρατώντας τη γερά. Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο, βαδίζοντας στο αύριο που θα έχει την υπογραφή των ονείρων και της σπίθας που κρατάμε ζωντανή.

Με ΚΝΕ δυνατή παντού, βάζουμε τη σφραγίδα μας στους αγώνες της νέας γενιάς για τον ελπιδοφόρο σοσιαλιστικό κόσμο που έρχεται!

  • Αναδημοσιεύεται από το site «odigitis.gr».
Νέος Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ ο Θοδωρής Κωτσαντής

Στην πρώτη του Σύνοδο το νέο Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ εξέλεξε Γραμματέα του τον Θοδωρή Κωτσαντή.

Ο σύντροφος Θ. Κωτσαντής είναι 30 ετών, απόφοιτος της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Μεγάλωσε στην Πρέβεζα και οργανώθηκε στην ΚΝΕ το 2006. Είναι μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ από το 2013 και μέλος του Γραφείου του ΚΣ από το 2018.

Ο απερχόμενος Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής αναλαμβάνει νέα καθήκοντα στη δουλειά του Κόμματος.

Το νέο Κεντρικό Συμβούλιο και η νέα ΚΕΟΕ της ΚΝΕ

Οι εργασίες του 13ου Συνεδρίου ολοκληρώθηκαν με την εκλογή νέου Κεντρικού Συμβουλίου και νέας Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου της Οργάνωσης.

Αναλυτικά το νέο Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ που εκλέχθηκε:

1. Αθανασούλα Ιφιγένεια

2. Ανδρονικίδου Αρτεμις

3. Αποστολόπουλος Γιάννης

4. Αρζόγλου Παντελής

5. Βαριδάκης Θοδωρής

6. Βασιλειάδης Γιάννης

7. Γαρεφαλάκης Γιώργος

8. Γεωργιάδου Αναστασία

9. Γιαννούση Βασιλεία

10. Γκιολίκου Τζόνι

11. Γκιώνης Δημήτρης

12. Γκούφα Γεωργία

13. Γρίβας Δημήτρης

14. Ηλιού Αννα - Μαρία

15. Θεοδωρόπουλος Κώστας

16. Θεοδωροπούλου Γωγώ

17. Καλτικοπούλου Μυρτώ

18. Καραγιάννης Νίκος

19. Καψάλης Γιώργος

20. Κεντρής Στάθης

21. Κοδέλλας Παναγιώτης

22. Κοράκης Αντρέας

23. Κοσκινάς Παναγιώτης

24. Κουφαλάκος Νίκος

25. Κωσταδήμας Αντώνης

26. Κωτσαντής Θοδωρής

27. Λάζου Μαριάνθη

28. Λεκκού Αιμιλία

29. Λεμπέση - Πάκου Χρύσα

30. Λιαράτσικα Κωνσταντίνα

31. Λυκούδης Γιώργος

32. Μαγνήσαλης Βαγγέλης

33. Μακρής Γρηγόρης

34. Ματσίγγος Αλέξης

35. Μοχιανάκης Αντώνης

36. Μπαλασούλης Δαμιανός

37. Μπαμπανιώτης Δημήτρης

38. Μπεράτη Βάλια

39. Μπιργάλιας Δημήτρης

40. Μπόμπολη Αφροδίτη

41. Μποτζιολή Ελενα

42. Μπουντόλος Σωκράτης

43. Μπρούζγος Φρίξος

44. Παπαγεωργίου Θανάσης

45. Παπαδοπούλου Αναστασία

46. Παπαλουκάς Γιώργος

47. Πετάση Μυρτώ

48. Πύρρος Βασίλης

49. Ρουμανέα Δέσποινα

50. Σωτηροπούλου Ελλη

51. Τζιρίτας Αντώνης

52. Τσακλίδης Νίκος

53. Τσιουπρά Δήμητρα

54. Υφαντής Γιώργος

55. Φανός Ιάσονας

56. Φάσσας Νίκος

57. Χαλκιώτη Δημοφίλη

58. Χριστοπούλου Κλειώ

59. Ψυρράκης Μάνθος

Η νέα ΚΕΟΕ

Η νέα Κεντρική Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου της ΚΝΕ που εκλέχθηκε στο 13ο Συνέδριο αποτελείται από τους:

1. Ευαγγελινός Ηρακλής

2. Κολλιού Νικολέτα

3. Παπαδοπούλου Ελένη

4. Ραπτάκη Μελίνα

5. Σταμπολιού Μαρίνα

Η Κεντρική Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου της ΚΝΕ, στην πρώτη της συνεδρίαση, εξέλεξε για πρόεδρό της την Σταμπολιού Μαρίνα.

Tο νέο Γραφείο του Κεντρικού Συμβουλίου

Αθανασούλα Ιφιγένεια

Βασιλειάδης Γιάννης

Κοράκης Αντρέας

Κωσταδήμας Αντώνης

Μαγνήσαλης Βαγγέλης

Μπιργάλιας Δημήτρης

Μπόμπολη Αφροδίτη

Μποτζιολή Ελενα

Μπουντόλος Σωκράτης

Μπρούζγος Φρίξος

Φανός Ιάσονας

Χριστοπούλου Κλειώ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ