Τρίτη 14 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
13ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΝΕ
Ολοκληρώθηκε το 13ο Συνέδριο της ΚΝΕ

Με πνεύμα μαχητικής αισιοδοξίας και σε κλίμα ουσιαστικής συζήτησης ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 13ου Συνεδρίου της ΚΝΕ. Η εισήγηση και το κλείσιμο του απερχόμενου Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ ψηφίστηκαν ομόφωνα, όπως και η εισήγηση της Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου.

Το 13ο Συνέδριο της ΚΝΕ υπερψήφισε ομόφωνα την Απόφαση του Συνεδρίου.

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με την εκλογή νέου Κεντρικού Συμβουλίου και νέας Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου της Οργάνωσης. Στην πρώτη του Σύνοδο το Κεντρικό Συμβούλιο εξέλεξε νέο Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ τον Θοδωρή Κωτσαντή.

«Είμαστε η σπίθα που θα κάνει τα σκοτάδια φως! Με τη δύναμη των επαναστατικών ιδεών. Για τον σοσιαλισμό. Τολμάμε το μεγάλο βήμα στο μέλλον, με το ΚΚΕ. ΚΝΕ δυνατή παντού». Το σύνθημα του Συνεδρίου διάπνεε τις εργασίες, όπως και την πλούσια τετράμηνη προσυνεδριακή διαδικασία που προηγήθηκε μαζί με μία καμπάνια γνωριμίας με τις θέσεις της ΚΝΕ για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τη νέα γενιά.

Στην έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου, κατά την παρουσίαση της εισήγησης του απερχόμενου ΚΣ, ο Γραμματέας του, Νίκος Αμπατιέλος, ανακοίνωσε την αναχώρηση για την Τουρκία αποστολής αλληλεγγύης από μέλη και στελέχη της ΚΝΕ. Η αποστολή θα παραδώσει υλική βοήθεια για τους πληγέντες στους συντρόφους του Κομμουνιστικού Κόμματος και της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τουρκίας, που όλες αυτές τις μέρες, με αυταπάρνηση, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για τη σωτηρία του λαού, όπως σημείωσε, απαιτώντας και από το βήμα του Συνεδρίου να αρθούν αμέσως το απαράδεκτο εμπάργκο των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και οι κυρώσεις σε βάρος της Συρίας.


RIZOSPASTIS

Στο πλαίσιο του διεθνιστικού χαρακτήρα της ΚΝΕ, τις εργασίες του Συνεδρίου της παρακολούθησαν 28 διεθνείς αντιπροσωπείες Οργανώσεων Νεολαίας, Κομμουνιστικές Νεολαίες και Αντιιμπεριαλιστικές Οργανώσεις από διάφορα μέρη της Γης: Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Νεολαιών (ΠΟΔΝ), Μέτωπο Νεολαίας του Κόμματος Εργασίας Αυστρίας, Κομμουνιστική Νεολαία Βενεζουέλας, Ενωση Κομμουνιστικής Νεολαίας - Βραζιλία, Ενωση Κομμουνιστικής Νεολαίας Βρετανίας, Ενωση Κομμουνιστικής Νεολαίας - Γαλλία, Σοσιαλιστική Γερμανική Εργατική Νεολαία, Κομμουνιστική Νεολαία Δανίας, Ενωση Κομμουνιστικής Νεολαίας Ισπανίας, Κολεκτίβες Νέων Κομμουνιστών - Ισπανία, Ενωση Κομμουνιστικής Νεολαίας Ισραήλ, Μέτωπο Κομμουνιστικής Νεολαίας - Ιταλία, Νεολαία του Σοσιαλιστικού Κινήματος Καζακστάν, Νέοι Σοσιαλιστές του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος Κροατίας, Ενιαία Δημοκρατική Οργάνωση Νεολαίας - Κύπρος, Μέτωπο Κομμουνιστικής Νεολαίας - Μεξικό, Ενωση Νεολαίας Μπανγκλαντές, Κίνημα Κομμουνιστικής Νεολαίας - Ολλανδία, Νεολαιίστικη Πτέρυγα της Ενωσης Κομμουνιστών Ουκρανίας, Νεολαία του Κόμματος του Λαού της Παλαιστίνης, Παραγουανή Κομμουνιστική Νεολαία, Πορτογαλική Κομμουνιστική Νεολαία, Επαναστατική Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας (Μπολσεβίκοι) - Ρωσία, Ενωση Νέων Κομμουνιστών Γιουγκοσλαβίας - Σερβία, Κομμουνιστική Νεολαία Σουηδίας, Σοσιαλιστική Ενωση Φοιτητών - Σρι Λάνκα, Συριακή Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας - Νεολαία Χαλίντ Μπαγκντάς, Κομμουνιστική Νεολαία Τουρκίας.


RIZOSPASTIS

Επίσης, χαιρετιστήρια μηνύματα στο 13ο Συνέδριο της ΚΝΕ έστειλαν οι Οργανώσεις: Νεολαία του Κομμουνιστικού Κόμματος Αυστραλίας, Κομμουνιστική Νεολαία Αυστρίας, Ενωση Κομμουνιστικής Νεολαίας Κούβας, Ενωση Λιβανέζικης Δημοκρατικής Νεολαίας, Ενωση Νεολαίας Μπαγκλαντές, Νεολαία του Κομμουνιστικού Κόμματος Πολωνίας, Μέτωπο Αριστερής Νεολαίας από τη Σλοβακία, Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας από την Τσεχία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Είμαστε η σπίθα που θα κάνει τα σκοτάδια φως!»(2023-02-11 00:00:00.0)
Η πρώτη διά ζώσης συνάντηση Κομμουνιστικών Νεολαιών από την εκδήλωση της πανδημίας(2021-09-23 00:00:00.0)
Με τη μεγαλύτερη συμμετοχή των τελευταίων χρόνων!(2016-09-17 00:00:00.0)
Οι διεθνείς αντιπροσωπείες(2014-12-16 00:00:00.0)
Η Διεθνούπολη(2014-09-20 00:00:00.0)
Οργανώσεις Νεολαίας από όλο τον κόσμο(2011-09-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ