Τρίτη 14 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΚΑΙ ΑΡΓΟΛΙΔΑ
Με το ΚΚΕ απέναντι σε όλα τα κάλπικα διλήμματα!

Κάλεσμα στους εργαζόμενους και τον λαό να κάνουν το βήμα στηρίζοντας το ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές, δυναμώνοντας τη δύναμη και την πάλη του, απηύθυνε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, στην εκδήλωση της ΤΕ Κορινθίας, για την παρουσίαση των υποψήφιων βουλευτών του Κόμματος στον νομό.

Στη μαχητική συγκέντρωση στο θέατρο «Θωμάς Θωμαΐδης», στην Κόρινθο, επισήμανε μεταξύ άλλων πως «ο λαός πρέπει να ζήσει καλύτερα, όταν όλοι οι άλλοι του λένε πάντα ότι κάτι άλλο προέχει απέναντι στις ανάγκες του, είτε του παρουσιάζουν κάθε φορά έναν άλλο "σωτήρα", είτε πρόκειται για τη ΝΔ είτε για τον ΣΥΡΙΖΑ είτε για το ΠΑΣΟΚ, που παίζει πότε εδώ και πότε εκεί».

Κάλεσε τον λαό να μην «τσιμπήσει» στα κάλπικα διλήμματα, αλλά και να μην εγκλωβιστεί στο «τίποτα δεν γίνεται και δεν αλλάζει», αλλά να δείξει ότι δεν τα παρατά, βγαίνει μπροστά και αγωνίζεται «με το ΚΚΕ για να αλλάξουν τα πράγματα, για να ανάψει ακόμη πιο δυνατά η σπίθα απέναντι στο σάπιο σημερινό σύστημα».

Στην παρουσίαση των υποψήφιων βουλευτών προχώρησε η Βιβή Τζέκου, μέλος της ΤΕ Κορινθίας, απευθύνοντας κάλεσμα μαχητικής στήριξης του Κόμματος.

Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Κορινθία αποτελούν οι:

  • Μαρία Ακαρέπη: Αυτοαπασχολούμενη τεχνολόγος τροφίμων. Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Κορίνθου και εκλεγμένη στο γονεϊκό κίνημα.
  • Τάκης Αλωνιστιώτης: Συνταξιούχος βιομηχανικός εργάτης. Πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΕΦΚΑ ν. Κορινθίας.
  • Λίλα Καφαντάρη: Ηθοποιός. Μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΟΓΕ, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ηθοποιών, στο οποίο διατέλεσε 3 φορές πρόεδρος. Βουλευτής του Κόμματος την περίοδο 2007 - 2009. Επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου και περιφερειακή σύμβουλος την περίοδο 2010 - 2017.
  • Γιώργος Λιάκουρας: Αυτοαπασχολούμενος στον επισιτισμό. Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Επαγγελματιών Αρχαίας Κορίνθου.
  • Κική Νανοπούλου: Αυτοαπασχολούμενη στο εμπόριο. Γραμματέας της ΤΕ Κορινθίας του ΚΚΕ, εκλεγμένη στο γονεϊκό κίνημα.
  • Πάνος Σπηλιώτης: Βιομηχανικός εργάτης. Πρόεδρος στο Σωματείο Εργαζομένων στη «Μουρίκης ΑΕ». Εκλεγμένος στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου.
Ανακοινώσεις υποψήφιων δημάρχων στην Αργολίδα

Στην ανακοίνωση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στον νομό προχώρησε η ΤΕ Αργολίδας με συνέντευξη Τύπου την Κυριακή. Την παρουσίαση πραγματοποίησε η Βασιλική Γκιόκα, μέλος του ΓΠ Πελοποννήσου και Γραμματέας της ΤΕ.

Κάλεσε τον λαό να γυρίσει την πλάτη στη στρατηγική σύμπλευση ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και άλλων αστικών κομμάτων, να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές. Ειδικά για το ψηφοδέλτιο του Κόμματος στον νομό σημείωσε: «Απαρτίζεται από άνδρες και γυναίκες που βρίσκονται στο μετερίζι των αγώνων στην περιοχή. Από εκλεγμένους συνδικαλιστές και συνδικαλίστριες σε σωματεία και μαζικούς φορείς του εργατικού, αγροτικού κινήματος, του κινήματος των αυτοαπασχολούμενων. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που στα ψηφοδέλτια συμμετέχουν άνθρωποι που είναι μαχητές της ζωής, μπροστάρηδες στους αγώνες».

Υποψήφιοι βουλευτές είναι οι:

Κώστας Γκόνης: 69 χρόνων, συνταξιούχος μηχανικός, δημοτικός σύμβουλος Ναυπλίου, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και μέλος του Περιφερειακού Τμήματος του ΤΕΕ Πελοποννήσου.

Βούλα Γκουβίση: 53 χρόνων, χειρουργός οδοντίατρος.

Θανάσης Κολιζέρας: 49 χρόνων, βιομηχανικός εργάτης, μέλος του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής της ΚΕ του ΚΚΕ, γεν. γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γάλατος - Τροφίμων - Ποτών και πρόεδρος του Συνδικάτου Γάλατος - Τροφίμων - Ποτών Κορινθίας & Αργολίδας.

Μιχάλης Κρόκος: 42 χρονών, αγρότης, τεχνολόγος - γεωπόνος, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου και πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας.

Αγγελική Χατζηαναστασίου: 38 χρόνων, λογίστρια, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας.

Τέλος, παρουσιάστηκαν οι επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε όλους τους δήμους της Αργολίδας. Συγκεκριμένα: Για τον δήμο Ναυπλίου ο Κώστας Γκόνης, για τον δήμο Αργους - Μυκηνών η Ναυσικά Μπαβελή, για τον δήμο Επιδαύρου ο Ναπολέων Μπουρδάκος και για τον δήμο Ερμιόνης ο Βασίλης Σαράντος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ