ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 21 Φλεβάρη 2023
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μαζί δυνατοί! Κάθε φορά που αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς θα είμαστε στους δρόμους

Χτες ήταν μια όμορφη μέρα! Ο δρόμος της Πανεπιστημίου μπροστά στο REX γέμισε από κόσμο... Από κόσμο που στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των καλλιτεχνών και στέκεται απέναντι στην πολιτική που χρόνια τώρα εχθρεύεται και υποβαθμίζει τον πολιτισμό. Εδωσαν το «παρών» ξανά οι εργαζόμενοι του Πολιτισμού, οι σημερινοί και αυριανοί καλλιτέχνες που εδώ και δύο μήνες βρίσκονται στον δρόμο διεκδικώντας να αποσυρθούν τώρα το Προεδρικό Διάταγμα 85/22 και η κυβερνητική τροπολογία που ακολούθησε, απαιτώντας ουσιαστική αναβάθμιση των καλλιτεχνικών σπουδών. Μαζί τους πλήθος κόσμου, εργαζόμενοι σε άλλους κλάδους που δήλωσαν την αλληλεγγύη τους, νέοι και νέες που μοιράστηκαν στίχους και μελωδίες με τους ερμηνευτές, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα των καλλιτεχνών.

Στη συναυλία παρευρέθηκε, στηρίζοντας τον αγώνα των καλλιτεχνών, αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα. Παρευρέθηκε επίσης ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Κωτσαντής.

Πάνω στη σκηνή συναντήθηκαν όλες οι γενιές του ελληνικού τραγουδιού, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου και του Πανελλήνιου Σωματείου Ελλήνων Τραγουδιστών για απόσυρση του ΠΔ και της κυβερνητικής τροπολογίας, για αναβάθμιση των καλλιτεχνικών σπουδών και δουλειά με δικαιώματα, για έκφραση αλληλεγγύης στους δοκιμαζόμενους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας.

«Κάθε φορά που αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς θα είμαστε στον δρόμο». «Ολοι οι καλλιτέχνες είμαστε ενωμένοι». «Γιορτάζουμε ότι σήμερα είμαστε όλοι μαζί!». «Ολες οι γενιές των καλλιτεχνών! Μαζί δυνατοί!», ήταν μερικές μόνο από τις σύντομες δηλώσεις επί σκηνής, μαζί με υψωμένες γροθιές και όμορφα τραγούδια. «Ενας αγώνας για τα αυτονόητα», όπως είπαν για τον πολυήμερο αγώνα των καλλιτεχνών, για δικαιώματα, αναγνώριση, αξιοπρέπεια. «Δεν παραδινόμαστε, συνεχίζουμε», ξεκαθάρισαν.

***

Η χτεσινή συναυλία έστειλε ένα δυνατό μήνυμα. Αγώνα, αντοχής, αλληλεγγύης.

Το κέντρο της Αθήνας δονήθηκε σε ρυθμούς διεκδίκησης, με τους καλλιτέχνες να ερμηνεύουν τραγούδια όλων των ειδών, από ροκ μουσική μέχρι χιπ χοπ, αλλά και παραδοσιακά, καθώς και τραγούδια μεγάλων δημιουργών, όπως του Μ. Θεοδωράκη, του Θ. Μικρούτσικου, του Στ. Ξαρχάκου, του Β. Τσιτσάνη κ.ά.

Και η πλατεία όλο και γέμιζε, η Πανεπιστημίου όλο και γέμιζε... Κόσμος, ιδιαίτερα νέοι και νέες, έρχονταν, τραγουδούσαν, γίνονταν «ένα» με τους καλλιτέχνες, έφευγαν, έρχονταν άλλοι... Μια διαρκής ροή που ανανεωνόταν, καθώς από νωρίς το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ ήταν σε εξέλιξη η μεγάλη συναυλία.

Κάλεσμα συμμετοχής στη συναυλία είχε απευθύνει και το ΠΑΜΕ και παρευρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του, ενώ στον χώρο συγκεντρώθηκε βοήθεια για τους σεισμοπαθείς της Τουρκίας και της Συρίας.

RIZOSPASTIS

Αναλυτικά στη συναυλία συμμετείχαν:

Alex Sid, Ρίτα Αντωνοπούλου, Μυρτώ Βασιλείου, Φωτεινή Βελεσιώτου, Λόλα Γιαννοπούλου, Βασίλης Γισδάκης, Δημήτρης Γκοτσόπουλος, Αλέξανδρος Δάικος, Ντάσο Κούρτι, Γιάννης Διονυσίου, Στάθης Δρογώσης, Εισβολέας, Γιώργος Ζερβάκης, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Παντελής Θαλασσινός, Π. Θεοδωράκης, Κώστας Θωμαΐδης, Βιολέτα Ικαρη, Μελίνα Κανά, Δημήτρης Κανέλλος, Πολυξένη Καράκογλου, Θέμης Καραμουρατίδης, Βίκυ Καρατζόγλου, Θωμάς Κωνσταντίνου, Μαριλίζα Λούντζη, Κωστής Μαραβέγιας, Γιώργος Μεράντζας, Μανώλης Μητσιάς, Δημήτρης Μητσοτάκης, Πάνος Μουζουράκης, Αναστασία Μουτσάτσου, Πάνος Μπούσαλης, Νατάσσα Μποφίλιου, Γιώργος Νταλάρας, Μανώλης Πάππος, Σπύρος Παρασκευάκος, Μίλτος Πασχαλίδης, Βασίλης Προδρόμου, Απόστολος Ρίζος, Μαρίζα Ρίζου, Christian Ronig, Μάκης Σεβίλογλου, Φώτης Σιώτας, Soto P., Soto Y, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Διονύσης Τσακνής, Τάνια Τσανακλίδου, Μανώλης Φάμελλος, Αμέρισα Φτούλη, Αλγιμώτρα, Altera Vita, Babo Koro, Γκιντίκι, Encardia, King Garcia, KollektivA, Κοινοί Θνητοί, Κυνηγοί Ονείρων, Magic de Spell, Μουσικοί του Κουτιού, Ρεβάνς, String Demons, Το Σφάλμα, Third eye bizarre, Τοξικά Απόβλητα, Υπεραστικοί, Χαονία, Uncle Rebel.

RIZOSPASTIS

Η εικόνα μιλά από μόνη της! Δύναμή μας η απόφαση των πολλών

RIZOSPASTIS

«

Η σημερινή μεγάλη συναυλία με τη συμμετοχή μεγάλου κομματιού του ελληνικού τραγουδιού έρχεται σαν συνέχεια ενός μεγάλου κινήματος που έβαλε στο επίκεντρο τις ανάγκες μας για δημόσια Καλλιτεχνική Εκπαίδευση. Η ανταπόκριση στο κάλεσμά μας από χιλιάδες εργαζόμενους, μαθητές, φοιτητές, δείχνει ότι η ανάπτυξη του Πολιτισμού της χώρας μας δεν αφορά μόνο τους επαγγελματίες του χώρου. Αντίθετα η μουσική και οι άλλες Τέχνες είναι μία μορφωτική ανάγκη που είναι αναγκαία για όλους και εδώ και δεκαετίες τη στερείται η πλειονότητα του λαού μας», τόνισε χαιρετίζοντας τη μεγάλη συναυλία ο Βασίλης Παρασκευόπουλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, και πρόσθεσε μεταξύ άλλων:

«Είναι υποβάθμιση της ζωής όλων μας η συρρίκνωση της Αισθητικής Αγωγής στο 12χρονο σχολείο. Είναι βάρβαρος ταξικός αποκλεισμός η λειτουργία της Μουσικής Εκπαίδευσης στη χώρα μας μέσα από ένα σύστημα σχεδόν αποκλειστικά ιδιωτικό.

Είναι τεράστια η απαξίωση που βιώνουμε κι εμείς οι καλλιτέχνες που πληρώσαμε τεράστια ποσά ματώνοντας τις οικογένειές μας για να μπορούμε να σπουδάσουμε, και σήμερα αυτά τα πτυχία μας να μην έχουν ουσιαστικό αντίκτυπο.

Είναι διαχρονική υποτίμηση των σπουδών μας κι αυτό αναδεικνύεται από το ότι τα ωδεία λειτουργούν ακόμα μέσα από ένα Βασιλικό Διάταγμα του 1957. Αυτή η οργή και αγανάκτηση χρόνων βγήκε στην επιφάνεια και οδήγησε τους καλλιτέχνες στους δρόμους και όχι η ανάγκη των καλλιτεχνών να παρατήσουν την Τέχνη τους και να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι όπως διατυπώνουν τα κυβερνητικά στελέχη και ο πρωθυπουργός. Αλλωστε αυτοί είναι οι κύριοι υπεύθυνοι όπως και οι προκάτοχοί τους που έχουν φτάσει τη μεγάλη πλειονότητα των καλλιτεχνών στο σημείο να χρειάζεται να βρουν κι άλλο επάγγελμα για να μπορούν να ζήσουν και συγχρόνως να εξασκούν και την τέχνη τους».

Τόνισε επίσης ότι «τώρα είμαστε πιο δυνατοί, ξέρουμε ότι δύναμή μας είναι η απόφαση των πολλών και η διεκδίκηση "από τα κάτω"». Κάλεσε γονείς, μαθητές, φοιτητές, τα πανεπιστημιακά τμήματα της Μουσικής Εκπαίδευσης, τους εργαζόμενους, να διεκδικήσουν το σημαντικό μορφωτικό δικαίωμα της Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης για όλα τα παιδιά και τους νέους, άσχετα από το αν θα γίνουν επαγγελματίες καλλιτέχνες, χωρίς κανέναν οικονομικό αποκλεισμό, μέσα από ένα δημόσιο σύστημα. Επανέλαβε το αίτημα για την ίδρυση Πανεπιστημίων για Παραστατικές και Οπτικοακουστικές Τέχνες, δήλωσε ότι υπερασπίζουμε το άρθρο 16 του Συντάγματος και εξέφρασε αλληλεγγύη στους δοκιμαζόμενους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας.

«Σήμερα η εικόνα μιλά από μόνη της», είπε με νόημα η Νατάσσα Μποφίλιου, πρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματείου Ελλήνων Τραγουδιστών, στον δικό της χαιρετισμό και πρόσθεσε: «Είμαστε στην πλατεία Δικαιοσύνης, μια πολύ σπουδαία μέρα. Μια συγκινητική και σημαντική στιγμή για την ιστορία των διεκδικήσεων. Κάτω από το αίτημα, το δικαίωμα και την αλληλεγγύη τόσο πολλοί καλλιτέχνες δυναμώνουν τη φωνή τους. Και την ενώνουν όχι μόνο απέναντι στο Προεδρικό Διάταγμα, στην απαξίωση και την υποτίμηση των καλλιτεχνικών σπουδών, όχι μόνο απέναντι σε ό,τι χρόνια τώρα επηρεάζει τον τρόπο που ζούμε και υπάρχουμε ως καλλιτέχνες σ' αυτή τη χώρα, αλλά ενώνουν τη φωνή τους και με όλες τις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται. Την ενώνουν άλλη μία φορά με τη φωνή των ανθρώπων που δίνουν μάχη και αγωνίζονται κάθε μέρα να ακουστούν.

Σήμερα τραγουδάμε και χαιρετίζουμε το σύνολο της κοινωνίας κάτω απ' την κοινή ανάγκη μιας εργασίας και μιας ζωής με δικαιώματα. Γιατί η Τέχνη οφείλει να σε κάνει να σκέφτεσαι κι όταν αρχίζεις να σκέφτεσαι, αρχίζεις και να διεκδικείς!

Καλή δύναμη! Αλληλεγγύη στα αδέρφια μας σε Τουρκία και Συρία».

«Εχουμε φωνή. Τώρα θα μας ακούσουν»

«Μαζί και δυνατοί» ανέφεραν εκπρόσωποι των σπουδαστών του Εθνικού Θεάτρου και του ΚΘΒΕ που βρίσκονται σε κατάληψη όλη αυτήν την περίοδο. Ο Νικηφόρος, από το Εθνικό, κάλεσε να μη γίνει η ΚΥΑ «που μας εμπαίζει το τέλος αυτού του αγώνα. Να συνεχίσουμε για την επόμενη μέρα».

«Εχουμε φωνή. Τώρα θα μας ακούσουν. Ο Πολιτισμός αφορά όλη την κοινωνία», σημείωσε ο Τίτος, από το ΚΘΒΕ, κερδίζοντας το πιο δυνατό χειροκρότημα από τους χιλιάδες νέους που είχαν συγκεντρωθεί.

Στο πλαίσιο της μεγάλης συναυλίας χαιρετισμός εκφωνήθηκε και εκ μέρους της κατάληψης του θεάτρου «REX».

Ακόμα, χαιρετισμούς απηύθυναν εκπρόσωποι εκπαιδευτικών και εργατικών σωματείων, που έδωσαν το «παρών» στη μεγάλη συναυλία δείχνοντας το μέγεθος της συμπαράστασης και της αλληλεγγύης στον δίκαιο αγώνα καλλιτεχνικών σωματείων και συλλόγων σπουδαστών.

Στο πλαίσιο αυτό, χαιρετισμούς απηύθυναν ο Ανδρέας Καργόπουλος, μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ, ο Σπύρος Μαρίνης, γενικός γραμματέας της ΔΟΕ, ο οποίος κατήγγειλε από το βήμα την απαράδεκτη καταστολή της κυβέρνησης απέναντι σε εκπαιδευτικά σωματεία έξω από το Μέγαρο Μουσικής (βλ. σελίδα 21).

Επίσης χαιρέτισαν ο Σοφιανός Τασιρίδης, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Σπουδαστών Χορού - Θεάτρου - Κινηματογράφου, η Κωνσταντίνα Κατσάρη, πρόεδρος του 15μλούς του Καλλιτεχνικού Σχολείου Περιστερίου, ο Γιάννης Δάρας, εκ μέρους των εργαζομένων της ΕΡΤ, η Δέσποινα Κουτσούμπα, πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Επίσης, διαβάστηκαν και ακούστηκαν ηχητικά μηνύματα συμπαράστασης της Δήμητρας Γαλάνη, του Αποστόλη Μπαρμπαγιάννη, του Θανάση Παπακωνσταντίνου, του Φοίβου Δεληβοριά.

Με πολλά χειροκροτήματα έγινε δεκτό και το αγωνιστικό μήνυμα που απέστειλε στη συναυλία το τουρκικό μουσικό συγκρότημα από το Κέντρο «Ναζίμ Χικμέτ».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Καμία αναβολή, χρειάζεται η μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και επαγρύπνηση

Με την Ν. Μποφίλιου, τον Μ. Πασχαλίδη και τον Γ. Νταλάρα

RIZOSPASTIS

Με την Ν. Μποφίλιου, τον Μ. Πασχαλίδη και τον Γ. Νταλάρα
Στο πλευρό των καλλιτεχνών, στη μεγάλη συναυλία στήριξης του αγώνα τους την οποία διοργάνωσαν χτες ο ΠΜΣ και το Πανελλήνιο Σωματείο Ελλήνων Τραγουδιστών, βρέθηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είχε εγκάρδια συνάντηση, μεταξύ άλλων, με τους Νατάσσα Μποφίλιου, Γιώργο Νταλάρα, Ρίτα Αντωνοπούλου, Μίλτο Πασχαλίδη, Τάνια Τσανακλίδου και τους μουσικούς από την εκπομπή «Μουσικό Κουτί» της ΕΡΤ.

Επίσης, επισκέφτηκε τον χώρο όπου τα συνδικάτα της Αττικής συγκεντρώνουν βοήθεια για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας.

Ο Δ. Κουτσούμπας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε για ακόμα μια φορά την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στον αγώνα των καλλιτεχνών, στα δίκαια αιτήματά τους. Δεν χρειάζεται αυτήν τη στιγμή καμία αναβολή. Χρειάζεται η μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και επαγρύπνηση. Καμία εμπιστοσύνη στα κόμματα που κυβέρνησαν και που υπόσχονται διάφορα προεκλογικά, αλλά άλλα κάνουν μετά».

Ο Δ. Κουτσούμπας και ο Ν. Σοφιανός με την Τ. Τσανακλίδου

RIZOSPASTIS

Ο Δ. Κουτσούμπας και ο Ν. Σοφιανός με την Τ. Τσανακλίδου
Με τον πρόεδρο του ΠΜΣ, Β. Παρασκευόπουλο, και την πρόεδρο του ΠΣΕΤ, Ν. Μποφίλιου

RIZOSPASTIS

Με τον πρόεδρο του ΠΜΣ, Β. Παρασκευόπουλο, και την πρόεδρο του ΠΣΕΤ, Ν. Μποφίλιου
Με μουσικούς από την μπάντα «Μουσικοί του Κουτιού», οι οποίοι συνόδευσαν πολλούς από τους ερμηνευτές που έδωσαν το «παρών»

RIZOSPASTIS

Με μουσικούς από την μπάντα «Μουσικοί του Κουτιού», οι οποίοι συνόδευσαν πολλούς από τους ερμηνευτές που έδωσαν το «παρών»
Στον χώρο συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας

RIZOSPASTIS

Στον χώρο συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
«Η υποβάθμιση του πολιτισμού είναι ζήτημα όλης της κοινωνίας»

Πολύμορφες εκδηλώσεις - διαμαρτυρίες το περασμένο Σαββατοκύριακο

Με μαζική συμμετοχή του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας της πόλης πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο οι συναυλιακές εκδηλώσεις που διοργάνωσαν οι σπουδαστές των δραματικών σχολών στη Θεσσαλονίκη, μπροστά στο υπό κατάληψη Βασιλικό Θέατρο. Στο πλευρό τους βρέθηκαν οι Γιάννης Χαρούλης, Ματούλα Ζαμάνη, Υπόγεια Ρεύματα, Super Stero, Psychedelic Trips To Death και Nomik.

Στη συναυλία συμπαράστασης παραβρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης.

Από το Βασιλικό Θέατρο μέχρι τον Λευκό Πύργο, όλος ο χώρος πλημμύρισε από κόσμο, μελωδίες γνωστές και αγαπημένες, χαμόγελα και απόφαση. Εστειλε για ακόμη μια φορά δυνατό το μήνυμα συμπαράστασης στον αγώνα των σπουδαστών που παλεύουν.

Εκπρόσωπος των σπουδαστών διάβασε το κείμενο με τις διεκδικήσεις τους και επανέλαβε ότι «η υποβάθμιση του πολιτισμού είναι ζήτημα όλης της κοινωνίας».

Ανέφερε ότι «οι φαινομενικές υποχωρήσεις της κυβέρνησης και οι μελλοντικές και αόριστες υποσχέσεις δεν μας συγκινούν. Συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι να πάρουμε σαφή απάντηση στα δίκαια αιτήματά μας».

Με αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για κατάργηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, κατήγγειλε ότι «είναι τουλάχιστον προκλητικό να αξιοποιούνται οι δίκαιοι αγώνες του καλλιτεχνικού κόσμου για να επιβληθεί ένα δραματικό χτύπημα στα συνολικά μορφωτικά δικαιώματα των φοιτητών» και ανέδειξε ότι δυναμώνει «η κοινή διεκδίκηση των καλλιτεχνικών, φοιτητικών και εργασιακών μας δικαιωμάτων».

«Ηρθαμε να πούμε και τραγουδιστά αλλά και με λόγια ότι είμαστε δίπλα σας», είπε ο Γιάννης Χαρούλης. Και πρόσθεσε: «Η τέχνη, αυτό που αναζητά και από εκεί που βγαίνει, είναι το πιο τρυφερό σημείο, το πιο τρυφερό κομμάτι της ανθρώπινης ψυχής και αναζητάει την ελευθερία και την τρυφερότητα μαζί. Γι' αυτό και ένα κράτος, ή όποιος έχει τη δύναμη και την εξουσία, στο πώς φέρεται σ' αυτό το τρυφερό κομμάτι ενός πολιτισμού, από εκεί δείχνει και την αξία του. "Ο που 'χει γνώση" λέμε...».

Συγκέντρωση στο Πολιτιστικό Κέντρο της Θέρμης

Δυναμική συγκέντρωση από το Πολιτιστικό Κέντρο της Θέρμης και στη συνέχεια πικετοφορία στους δρόμους μέχρι και την κεντρική πλατεία πραγματοποίησαν το πρωί της Κυριακής καλλιτεχνικοί φορείς του δήμου, ενάντια στην υποβάθμιση των καλλιτεχνικών σπουδών, φωνάζοντας συνθήματα όπως «ο πολιτισμός θέλει να μας ξυπνήσει και το δικό σας έκτρωμα να μας αποκοιμίσει», «Κάτω τα χέρια από τον πολιτισμό, εμείς δεν καταπίνουμε τον κάθε αυταρχισμό».

Συμμετείχαν οι εργαζόμενοι του Ωδείου, του χορού, του Θεάτρου και των εικαστικών του δήμου Θέρμης. Μήνυμα στήριξης της κινητοποίησης έστειλαν επίσης το συντονιστικό σπουδαστών της κατάληψης του Βασιλικού Θεάτρου, οι μεταπτυχιακοί σπουδαστές Καλών Τεχνών του ΕΚΠΑ και ο Σύλλογος καθηγητών χορού.

Μάλιστα, στην κεντρική πλατεία με ένα δρώμενο στηριγμένο στους στίχους του «Μικρόκοσμου» έστειλαν το μήνυμα ότι η τέχνη εμποδίζεται και αλυσοδένεται γιατί είναι ανατρεπτική και επαναστατική.

Η κινητοποίηση «έκλεισε» από μέλη του μουσικού σχήματος «Τα πάντα ρει».

Τη συμπαράσταση του ΚΚΕ εξέφρασαν ο βουλευτής του Κόμματος Λεωνίδας Στολτίδης, ο Γιώργος Χαβατζάς, περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας και ο Φάνης Καρκατζούνης, δημοτικός σύμβουλος Θέρμης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν επίσης μεταξύ άλλων η Ομάδα Γυναικών Θέρμης της ΟΓΕ, η Επιτροπή Ειρήνης Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΩΝ


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ