ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 21 Φλεβάρη 2023
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
Η προσπάθεια τρομοκράτησης του λαού δεν θα περάσει!

Το μήνυμα ότι η προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής αντιπαράθεσης και τρομοκράτησης του λαού δεν θα περάσει, έστειλε η μαχητική συγκέντρωση που διοργάνωσε η Τομεακή Επιτροπή Λάρισας του ΚΚΕ, χτες το πρωί έξω από τα δικαστήρια, με αφορμή τη σημερινή εκδίκαση της μήνυσης κατά του επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και μέλους της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, Τάσου Tσιαπλέ.

Θυμίζουμε ότι η Μ. Μπίλη, υποψήφια βουλευτής της ναζιστικής Χρυσής Αυγής και επικεφαλής της Ελληνικής Αυγής στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, που στηρίχθηκε το 2019 από τη Χρυσή Αυγή και τώρα από τον καταδικασμένο για την εγκληματική δράση της Ηλία Κασιδιάρη, μήνυσε τον Τάσο Τσιαπλέ, υποστηρίζοντας ότι την προσέβαλε, με τη φράση ναζίστρια, κατά τη διάρκεια τηλεσυνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 19 Μάη του 2021. Η δίκη πήρε τελικά αναβολή για τις 10/1/2024.

Στη συγκέντρωση τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ φώναζαν συνθήματα όπως «Είστε η σαπίλα όλου του ντουνιά, μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά» και «Βασανιστές της χούντας, τώρα χρυσαυγίτες, όπλο του συστήματος είναι οι φασίστες». Την ίδια ώρα δεν έλειψαν οι προκλήσεις από τα φασιστοειδή. Ετσι στελέχη τους έφτασαν στο σημείο να σηκώνουν το δεξί τους χέρι, προχωρώντας σε ναζιστικό χαιρετισμό.

Στην ομιλία που έγινε από τον Αγη Τριγάζη, μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ, τονίστηκε ότι «η Ιστορία διδάσκει και το ΚΚΕ επαναλαμβάνει: Οσες μηνύσεις κι αν καταθέσουν, όσες διώξεις και να κάνουν, να είναι βέβαιοι ότι οι κομμουνιστές δεν τρομοκρατούνται, δεν κάνουν πίσω, ότι το εργατικό - λαϊκό κίνημα δεν τρομοκρατείται. Η πάλη κατά του φασισμού δεν τελείωσε με την καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Το μόνο πραγματικό τείχος προστασίας απέναντι στον φασισμό και τον ναζισμό, το υψώνει ο λαός και η νεολαία με την πάλη τους...», τους οποίους και κάλεσε να μην εφησυχάζουν, να συμπορευτούν αγωνιστικά με το ΚΚΕ, ενισχύοντάς το και στις εκλογές.

ΧΑΛΚΙΔΑ
Επίθεση φασιστοειδών στα γραφεία του ΚΚΕ

Τη θρασύδειλη επίθεση φασιστοειδών στα γραφεία του ΚΚΕ στη Χαλκίδα καταγγέλλουν οι Τομεακές Οργανώσεις Εύβοιας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

«Την Κυριακή το βράδυ ομάδα θρασύδειλων φασιστοειδών στη Χαλκίδα επιχείρησαν, σαν τα ποντίκια μέσα στο σκοτάδι, να γράψουν με τα βρώμικα συνθήματα τους τα γραφεία του ΚΚΕ στη Χαλκίδα. Ενώ τράπηκαν σε φυγή με την άμεση απάντηση που πήραν», σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους και τονίζουν πως «τέτοιες ενέργειες, που στοχεύουν στο ίδιο το εργατικό κίνημα και τον λαό, βάζοντας στο στόχαστρο την πρωτοπορία του, το ΚΚΕ, έχουν πάρει ήδη την απάντησή τους από τον λαό και τη νεολαία της Εύβοιας, μέσα από τη συμπόρευση εκατοντάδων εργαζομένων και νέων στις δράσεις του ΚΚΕ». Σημειώνουν επίσης πως «δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η προσπάθεια γίνεται μόλις δύο μέρες μετά την πετυχημένη εκδήλωση στη Χαλκίδα για τα 80 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΟΝ. Αλλά και λίγες μέρες μετά την ψήφιση από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ της απαράδεκτης νομοθετικής ρύθμισης για το υποτιθέμενο μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη για συμμετοχή στις εκλογές. Ρύθμιση η οποία όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει τη Χρυσή Αυγή και τις παραφυάδες της, αλλά δίνει αέρα στα πανιά των φασιστοειδών...» και τονίζουν: «Θα πάρουν ακόμα πιο μαζική απάντηση με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ, στη μάχη των εκλογών, στις μάχες που έχουμε μπροστά μας, με την απομόνωσή τους από το ίδιο το εργατικό - λαϊκό κίνημα».

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ σε Σέρρες και Χαλκιδική

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στον νομό Σερρών παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, με κεντρικό ομιλητή τον Δημήτρη Παπατολίδη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Ούτε λεπτό δεν πρέπει να χαθεί μπροστά στη διπλή απ' ό,τι φαίνεται εκλογική μάχη. Σε κάθε χωριό, κάθε συνοικία, κάθε τόπο δουλειάς, μόρφωσης και ψυχαγωγίας, χρειάζεται να φτάσει ένα καθαρό μήνυμα, ΚΚΕ ισχυρό, όσο πιο δυνατό γίνεται», που «θα σημαίνει ενδυνάμωση της ελπίδας, της αισιοδοξίας, του χαμόγελου, θα σημαίνει νέα εφόδια για τους αγώνες της επόμενης μέρας», σημείωσε ο Δ. Παπατολίδης.

Στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ συμμετέχουν οι:

Βελιώτης Χαράλαμπος, ιδιώτης παιδίατρος- νεογνολόγος, μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών με τη ΔΗΠΑΚ.

Δίμηζας Πέτρος, εργαζόμενος στην εταιρεία «Cosmote Technical Services» (CTS). Είναι μέλος του ΔΣ του Σωματείου Κεντρικής Μακεδονίας (CTS).

Σαραντίδου Φιλιώ, εργαζόμενη στη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης - Αποχέτευσης Σερρών (ΔΕΥΑΣ). Μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΥΑΣ. Πρόεδρος του Παραρτήματος Σερρών της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Μεταξία (Ξένια) Σιδέρη, χειρουργός οδοντίατρος, μέλος των ΔΣ του Οδοντιατρικού Συλλόγου Σερρών, του Μουσικο-γυμναστικού Συλλόγου Πανσερραϊκός ΑμεΑ, του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών ν. Σερρών (ΟΓΕ).

Τούσκα Ελένη, δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών, αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Ν. Σερρών (μέλος ΟΓΕ).

Φαρμάκης Παύλος, ελεύθερος επαγγελματίας - κρεοπώλης, μέλος του ΔΣ της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών, δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Σερρών.

Χουβαρδάς Γιάννης, πολιτικός επιστήμονας - διεθνολόγος, υποψήφιος διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, πρόεδρος στον Σύλλογο Κινητικά Αναπήρων Σερρών.

Στη Χαλκιδική

Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στη Χαλκιδική παρουσιάστηκε την Κυριακή, σε εκδήλωση στον Πολύγυρο.

Κατά αλφαβητική σειρά το ψηφοδέλτιο απαρτίζουν οι:

Αδαμίδου Μαρία: ξενοδοχοϋπάλληλος, απόφοιτος της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου.

Λυρτζής Δημήτρης: Οικοδόμος. Πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων και Συναφών επαγγελμάτων Νομού Χαλκιδικής.

Μανώλης Μανώλης: Μεταλλωρύχος, εργαζόμενος στην «Ελληνικός Χρυσός». Διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Σωματείου Μεταλλωρύχων υπόγειων στοών Μεταλλείων Κασσάνδρας από το 2017 έως το 2020.

Παντελής Λάζαρος: Αυτοαπασχολούμενος στον κλάδο του τουρισμού, δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Σιθωνίας.

Χριστιανού Αγγελική: Συνταξιούχος νηπιαγωγός, δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Πολυγύρου.

Εκδηλώσεις, συσκέψεις και παρουσιάσεις υποψηφίων

Σήμερα Τρίτη

-- Στις 9.30 π.μ., σύσκεψη με εργαζόμενους του ΟΑΣΘ, με τον Λεωνίδα Στολτίδη, βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

-- Στις 6 μ.μ., οι Τομεακές Οργανώσεις Νοτιοδυτικών και Δυτικών Συνοικιών Αττικής παρουσιάζουν το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα Αθήνας, στο θέατρο του δημαρχείου Περιστερίου.

-- Στις 6 μ.μ. η ΚΟΒ Αγίων Καρδίτσας οργανώνει σύσκεψη στο πλίνθινο παντοπωλείο, με ομιλήτρια την Λήδα Αγγέλου, υποψήφια βουλευτή Καρδίτσας με το ΚΚΕ.

-- Στις 8 μ.μ. η ΚΟΒ Αγ. Κηρύκου Ικαρίας διοργανώνει σύσκεψη στην Πλαγιά (καφενείο Μάρκου). Θα μιλήσει ο Λεωνίδας Βαρδαρός, σκηνοθέτης, υποψήφιος βουλευτής Σάμου με το ΚΚΕ.

Αύριο Τετάρτη

-- Στις 6 μ.μ. ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφιος, θα μιλήσει σε σύσκεψη στην Ανω Χώρα της ορεινής Ναυπακτίας.

-- Στις 6.30 μ.μ., η ΤΕ Καστοριάς - Βοΐου πραγματοποιεί πολιτική συγκέντρωση στο Ενυδρείο Καστοριάς. Θα μιλήσει ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας, και θα γίνει η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του Κόμματος στην ΠΕ Καστοριάς.

Διήμερη περιοδεία του Θ. Παφίλη σε Ανατ. Μακεδονία - Θράκη

Την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα επισκεφτεί το διήμερο 22 και 23 Φεβρουαρίου ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Κόμματος.

-- Αύριο Τετάρτη θα επισκεφτεί τη Δράμα. Στις 12.30 μ.μ. θα συναντηθεί με την διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας και στη 1 μ.μ. με εκπροσώπους των σωματείων και εργαζόμενους του νοσοκομείου. Στις 6 μ.μ. θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Δράμας του ΚΚΕ, στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων στο δημαρχείο, όπου θα παρουσιαστούν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας.

-- Την Πέμπτη 23/2 θα επισκεφτεί τον Εβρο. Στις 11 π.μ. θα περιοδεύσει στη γαλακτοβιομηχανία «Εβροφάρμα» και θα συζητήσει με τους εργαζόμενους. Στις 12.30 μ.μ. θα μιλήσει σε σύσκεψη με Αγροτικούς Συλλόγους του Βόρειου Εβρου, στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Βύσσας. Στις 7 μ.μ. θα μιλήσει σε μεγάλη πολιτική συγκέντρωση της ΤΕ Εβρου του ΚΚΕ στην Αλεξανδρούπολη, στο ξενοδοχείο «Εγνατία».

80ΧΡΟΝΑ ΤΗΣ ΕΠΟΝ
Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης με αφορμή τη συμπλήρωση 80 χρόνων από την ίδρυση της θρυλικής ΕΠΟΝ πραγματοποιεί η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, η οποία την Πέμπτη 23 Φλεβάρη, στις 6 μ.μ., διοργανώνει συγκέντρωση, στην πλατεία της ΕΠΟΝ στους Αμπελόκηπους, δίπλα στο ιστορικό σπίτι που ιδρύθηκε (Δουκίσσης Πλακεντίας 3).

Ακόμη προγραμματίζονται:

Αύριο Τετάρτη

- Το Παράρτημα Κοκκινιάς και οι Κομματικές Οργανώσεις Νίκαιας - Ρέντη του ΚΚΕ στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Νίκαιας. Ο πανεπιστημιακός και συγγραφέας Σπύρος Τζόκας θα παρουσιάσει το βιβλίο του «Η Κραυγή της Σιωπής».

Την Πέμπτη 23 Φλεβάρη

- Το Παράρτημα Πειραιά και οι ΟΒ Πειραιά της ΚΝΕ στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Τερψιθέας, μπροστά στο άγαλμα της ΕΠΟΝίτισσας Ηρώς Κωνσταντοπούλου.

ΛΑΡΙΣΑ
Παρουσίαση της έκδοσης για το ΝΑΤΟ

Η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας διοργανώνει σήμερα εκδήλωση για την παρουσίαση της ειδικής επικαιροποιημένης έκδοσης «ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ενωση: Εργαλεία του κεφαλαίου κατά των λαών», στις 18.30 στο Επιμελητήριο Λάρισας (Παπακυριαζή 44). Την παρουσίαση θα κάνει ο Νίκος Ζώκας, αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ