ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 7 Απρίλη 2023
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
Αποκατάσταση των υποδομών ζητά το ΚΚΕ

Ερώτηση στη Βουλή για τα προβλήματα της αθλητικής εγκατάστασης

Την αποκατάσταση και τη συντήρηση των υποδομών του Κλειστού Δημοτικού Γυμναστηρίου Νέας Ιωνίας ζητούν με Ερώτησή τους προς τους υπουργούς Πολιτισμού και Εσωτερικών οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη, Χρήστος Κατσώτης, Διαμάντω Μανωλάκου και Μανώλης Συντυχάκης. Αναλυτικά η Ερώτηση:

«Στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο της Ν. Ιωνίας στα Πευκάκια φιλοξενούνται αθλητικά σωματεία της πόλης που ασχολούνται με το μπάσκετ, το χάντμπολ και με άλλα αθλήματα και αριθμούν εκατοντάδες αθλητές όλων των ηλικιακών κατηγοριών. Οι σύλλογοι αυτοί έχουν καταφέρει μεγάλες επιτυχίες σε πανελλήνια και τοπικά πρωταθλήματα και έχουν αναδείξει δεκάδες κορυφαίους αθλητές. Επίσης, σε καθημερινή βάση στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο αθλούνται και εκατοντάδες λαού και νεολαίας της Ν. Ιωνίας και των γύρω περιοχών.

Καθημερινά τόσο οι Αθλητικοί Σύλλογοι της Ν. Ιωνίας όσο και ο λαός της περιοχής βρίσκονται αντιμέτωποι με την πολύ άσχημη κατάσταση των υποδομών του Δημοτικού Κλειστού Γυμναστηρίου, το οποίο παρουσιάζει σήμερα σοβαρά προβλήματα.

Το δάπεδο έχει τοποθετηθεί το 2000 και σήμερα, εξαιτίας της πολυετούς χρήσης και της έλλειψης συντήρησης, είναι ακατάλληλο για επίσημους και διεθνείς αγώνες που δίνουν οι ομάδες. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε μήνα τα σωματεία που το χρησιμοποιούν καταγράφουν σοβαρούς τραυματισμούς αθλητών τους (ρήξη χιαστών κ.ά.). Στον χώρο του γυμναστηρίου δεν υπάρχει ιατρείο, ούτε ο ιατρικός εξοπλισμός που είναι απαραίτητος για την προστασία της υγείας των αθλητών.

Το γυμναστήριο δεν έχει κλιματισμό (θέρμανση - ψύξη) και δεν υπάρχει μόνωση, με αποτέλεσμα οι αθλητές τον χειμώνα να ταλαιπωρούνται από το κρύο και το καλοκαίρι από τη ζέστη. Υπάρχουν, ακόμα, ρωγμές στις οροφές, που όταν βρέχει στάζουν νερά στον αγωνιστικό χώρο, τα τζάμια στα αποδυτήρια είναι σπασμένα, οι τουαλέτες παλαιωμένες και ο χώρος κάτω από τις κερκίδες αποτελεί εστία μόλυνσης.

Το αίτημα για πλήρη αποκατάσταση και συντήρηση των υποδομών του Κλειστού Δημοτικού Γυμναστηρίου Ν. Ιωνίας είναι δίκαιο και εκφράζει καθολικά τους εκατοντάδες αθλητές και προπονητές των αθλητικών σωματείων της Ν. Ιωνίας, αλλά και όλο τον λαό και τη νεολαία της περιοχής, που απαιτούν εδώ και τώρα τη λήψη μέτρων από όλους τους αρμόδιους.

Ερωτώνται οι κύριοι υπουργοί ποια μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση:

- Για την αποκατάσταση και τη συντήρηση των υποδομών του Κλειστού Γυμναστηρίου της Ν. Ιωνίας, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

- Για την πρόσληψη ιατρικού προσωπικού, με μόνιμη σχέση εργασίας, που θα βρίσκεται καθημερινά στο στάδιο, και την προμήθεια του αναγκαίου ιατρικού εξοπλισμού».

SUPER LEAGUE
Συνέχεια στις κόντρες για τη διαιτησία

Αφορμή για νέο γύρο αντιπαραθέσεων συμφερόντων στο ελληνικό ποδόσφαιρο αποτέλεσε ο ορισμός των διαιτητών από την ΚΕΔ (Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας) σε ντέρμπι για τα πλέι οφ της Super League, διαψεύδοντας έτσι τόσο τα άλλοθι των ανταγωνιστών ΠΑΕ περί διαιτητών «Elite» ή κατηγορίας «One», όσο και τις προσδοκίες που καλλιεργούσε η κυβέρνηση για τις ... παρεμβάσεις της στα ανώτερα κλιμάκια της UEFA αναφορικά με τις «παθογένειες» του «προϊόντος».

Συγκεκριμένα, η ΚΕΔ όρισε τον Κροάτη διαιτητή Φραν Γιόβιτς (κατηγορίας «One» της UEFA) στο προσεχές ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού για την 4η αγωνιστική των πλέι οφ, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των «ερυθρολεύκων».

Σε ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Ολυμπιακός επιτέθηκε για άλλη μια φορά στους διοικούντες την ΕΠΟ και την ΚΕΔ, κατηγορώντας τους ξανά ότι «βάζουν βόμβα στα θεμέλια του πρωταθλήματος». Ο Ολυμπιακός καλεί τις FIFA - UEFA, αλλά και την κυβέρνηση, να παρέμβουν ώστε να αλλάξει ο διαιτητής και να οριστεί κάποιος από την κατηγορία «Elite». Λίγο αργότερα πήρε θέση και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και σε ανακοίνωσή της στοχοποίησε τον επικεφαλής της ΚΕΔ, Αγγλο αρχιδιαιτητή Στιβ Μπένετ, καλώντας τον «εάν δεν μπορεί να υλοποιήσει τις υποσχέσεις του (σ.σ. "Elite" διαιτητές) να παραιτηθεί».

Απαντώντας με δική της ανακοίνωση στον Ολυμπιακό, η ΕΠΟ υποστήριξε ότι αρχικά είχε οριστεί για το ντέρμπι της Λεωφόρου διαιτητής «Elite», ο οποίος όμως δήλωσε κώλυμα, με αποτέλεσμα να καταφύγουν στη λύση του Γιόβιτς.

Κατά τ' άλλα, ο Πολωνός Πάβελ Ραστκόφσκι θα είναι ο διαιτητής του άλλου ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής των πλέι οφ, μεταξύ ΑΕΚ και Αρη, ενώ το ΠΑΟΚ - Βόλος θα διευθύνει ο Β. Φωτιάς.

EUROLEAGUE
Για την ψυχολογία στο φινάλε ο ΠΑΟ

Θετικό φινάλε στις εντός έδρας υποχρεώσεις του στη Euroleague, για λόγους γοήτρου και κυρίως ψυχολογίας, επιδιώκει απόψε ο Παναθηναϊκός υποδεχόμενος την Αλμπα Βερολίνου στο ΟΑΚΑ (21.00 - Novasports Prime) για την 33η και προτελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου. Οι «πράσινοι» αναζητούν τη νίκη στο τελευταίο τους ευρωπαϊκό εντός έδρας ματς της σεζόν, μεταξύ άλλων και ως μια ένεση ηθικού ενόψει της τελικής ευθείας στην Basket League, όπου θα διεκδικήσουν τον μοναδικό στόχο που τους έχει απομείνει, την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Μπροστά στο αποψινό ματς ο τεχνικός της ομάδας, Χρήστος Σερέλης, επεσήμανε ότι ο στόχος είναι νίκες και στα δύο τελευταία ματς στη Euroleague, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα συνεχιστεί η καλή εικόνα που έχουν δείξει οι παίκτες του το τελευταίο διάστημα και χαρακτήρισε την Αλμπα δυνατή ομάδα, ικανή να πάρει τη νίκη απέναντι σε κάθε αντίπαλο.

Μέχρι χθες ήταν αμφίβολη η συμμετοχή των Πονίτκα και Γουόλτερς στον αγώνα με την Αλμπα.

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Αθλητισμός - δικαίωμα και όχι πολυτέλεια

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το αθλητικό τουρνουά που διοργάνωσαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Ιωαννίνων την περασμένη Κυριακή 2 Απρίλη στο Πανεπιστήμιο. Πολλές ομάδες χάρισαν παιχνίδια ποιότητας σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ και τένις. Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι μέσα από αυτήν την πρωτοβουλία στοχεύουν να αναδείξουν πως ο μαζικός αθλητισμός είναι δικαίωμα για όλους τους φοιτητές και όχι ακριβή πολυτέλεια για λίγους. Από αυτήν τη σκοπιά απαιτούν συντήρηση και αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου, με κρατικό κονδύλι, δωρεάν πρόσβαση για όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες σε αθλητικές δραστηριότητες υψηλού επιπέδου εντός του ιδρύματος.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ
«Καθάρισε» ο Ολυμπιακός

Στους τελικούς της Premier χάντμπολ ανδρών προκρίθηκε ο Ολυμπιακός, αποκλείοντας στα ημιτελικά τον ΠΑΟΚ με 2-0 νίκες. Μετά την εντός έδρας νίκη τους στον πρώτο ημιτελικό (27-19) οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν του «Δικεφάλου του Βορρά» και στη Θεσσαλονίκη, με 19-18, και θα διεκδικήσουν και φέτος τον τίτλο του πρωταθλητή.

Στο άλλο ζευγάρι της ημιτελικής φάσης προβάδισμα πήρε η ΑΕΚ, κάνοντας το 1-0 στο πρώτο ματς της σειράς με τον Διομήδη Αργους, 37-21 στο ΟΑΚΑ. Οι δύο ομάδες αναμετρούνται εκ νέου την Κυριακή 9 Απρίλη, στις 17.00 στο κλειστό της Νέας Κίου στην Αργολίδα. Αν χρειαστεί τρίτος ημιτελικός, θα γίνει και πάλι στην έδρα της ΑΕΚ.

ΠΟΛΟ - CHAMPIONS LEAGUE
Προκρίθηκε ο Ολυμπιακός, ελπίζει η Βουλιαγμένη

Την πρόκριση στο φετινό Φάιναλ 8 του Champions League πόλο ανδρών εξασφάλισε ο Ολυμπιακός, νικώντας 15-8 το Ανόβερο στον Πειραιά για την 11η αγωνιστική του 1ου ομίλου της κανονικής περιόδου. Ετσι οι «ερυθρόλευκοι», φτάνοντας στους 25 βαθμούς με τρεις αγωνιστικές να απομένουν, «κλείδωσαν» την παρουσία τους στην πρώτη τριάδα του ομίλου που δίνει συμμετοχή στην τελική φάση, μαζί με την 1η Μπαρτσελονέτα και τη 2η Προ Ρέκο (επίσης έχουν προκριθεί). Επόμενος στόχος για τον Ολυμπιακό η κατάληψη μία από τις δύο πρώτες θέσεις, για να έχει καλύτερη διασταύρωση με ομάδα του 2ου ομίλου στην τελική φάση.

Επίσης στον 1ο όμιλο, παραμένει ζωντανή στη διεκδίκηση της πρόκρισης η Βουλιαγμένη, παρά την εντός έδρας ήττα από την Προ Ρέκο με 13-7. Η ελληνική ομάδα βρίσκεται στην 4η και τελευταία προνομιούχο θέση για πρόκριση, ισόβαθμη όμως πλέον με τη Γιαντράν Σπλιτ.

Σε άλλα ματς του 1ου ομίλου: Ντιναμό Τιφλίδας - Γιαντράν 7-12, Ραντνίτσκι - Μπαρτσελονέτα 10-14.

Η βαθμολογία: Μπαρτσελονέτα 30, Προ Ρέκο 27, Ολυμπιακός 25, Βουλιαγμένη 14, Γιαντράν 14, Ραντνίτσκι 9, Ντιναμό Τιφλίδας 6, Ανόβερο 3.

VOLLEYLEAGUE
Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ στους τελικούς

Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ είναι το ζευγάρι των φετινών τελικών της Volleyleague. Οι δύο ομάδες «καθάρισαν» γρήγορα στην ημιτελική φάση με 3-0 νίκες, οι μεν «ερυθρόλευκοι» τον Μίλωνα, ο δε «Δικέφαλος του Βορρά» τον Παναθηναϊκό. Ετσι ο τίτλος του πρωταθλητή θα κριθεί μεταξύ τους, στις 3 νίκες, με τον Ολυμπιακό να έχει το πλεονέκτημα έδρας ως 1ος της κανονικής περιόδου.

Στο ματς με το οποίο ολοκληρώθηκαν τα ημιτελικά ο ΠΑΟΚ «σκούπισε» τον Παναθηναϊκό, επικρατώντας με 3-0 σετ στην Πυλαία (25-23, 25-18, 25-21). Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν η τέταρτη συνεχόμενη νίκη των Θεσσαλονικιών σε βάρος του «τριφυλλιού» τις τελευταίες τρεις βδομάδες, καθώς εκτός από το 3-0 για την ημιτελική φάση του πρωταθλήματος επιβλήθηκαν του Παναθηναϊκού και στον ημιτελικό του Κυπέλλου.

Με «σκούπα» πήρε την πρόκριση στη σειρά των τελικών και ο Ολυμπιακός, ο οποίος στο τρίτο ματς του ζευγαριού με τον Μίλωνα για τα ημιτελικά τον νίκησε εύκολα με 3-0 σετ (25-20, 25-18, 29-27) και συνεχίζει την προσπάθειά του για επιστροφή στην κορυφή του εγχώριου βόλεϊ.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ - ΑΓΕΖ
Αύριο Σάββατο η αθλητική εκδήλωση για παιδιά

Οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν την πραγματοποίηση των προγραμματισμένων για το πρωί της Κυριακής 2 Απρίλη αγώνων στίβου για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου, τους οποίους οργανώνουν από κοινού το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου και το τμήμα στίβου της Αθλητικής Γυμναστικής Ενωσης Ζακύνθου (ΑΓΕΖ).

Νέα ημερομηνία για τη διεξαγωγή των αγώνων ορίστηκε αύριο Σάββατο στον ίδιο χώρο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ