ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 22 Απρίλη 2023 - Κυριακή 23 Απρίλη 2023
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ
Πλήθος εκδηλώσεων αυτές τις μέρες

Στη Νέα Σμύρνη θα μιλήσει το Σάββατο 22/4 ο Θοδωρής Κωτσαντής, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ

Προβάλλοντας τα «θέλω» και τα όνειρα της νέας γενιάς, τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ συνεχίζουν το ταξίδι τους με δεκάδες εκδηλώσεις και αυτές τις μέρες, μεταφέροντας το μήνυμα «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας... #ΤΩΡΑ_ΚΚΕ»!

Στο πλαίσιο αυτό, το Σάββατο 22 Απρίλη, στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία, θα πραγματοποιηθεί το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Νέα Σμύρνη.

Την κεντρική ομιλία θα κάνει ο Θοδωρής Κωτσαντής, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμη:

  • Χαιρετισμό από μαθητή.
  • Παρουσίαση σύγχρονου χορού.
  • Καλλιτεχνικό δρώμενο από μαθητές με αφορμή το έγκλημα στα Τέμπη, με τίτλο: «Να βρει στόχο η οργή σαν βάλουμε σημάδι».
  • Μουσικό πρόγραμμα από: Τη μουσική ομάδα του 7ου ΓΕΛ Ν. Σμύρνης, την Αλεξάνδρα Πολυχρονοπούλου, μαθήτρια του 7ου ΓΕΛ Ν. Σμύρνης, τον Sock, μαθητή του 5ου ΓΕΛ Ν. Σμύρνης, τους «Κλείσε τα φώτα», από το 4ο ΓΕΛ Ν. Σμύρνης.
  • Stand-up από τον Αχιλλέα Μαρμαρίδη, μαθητή του 4ου ΓΕΛ Ν. Σμύρνης.

Στον χώρο θα υπάρχουν ακόμη: Εκθεση με θέμα «Πρώτη ψήφος στα σχολεία, κόκκινη με φασαρία!», γωνιά graffiti και δημιουργίας με αφορμή το έγκλημα στα Τέμπη και με τίτλο «Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί», στέκι του ΕΠΑΛίτη, τουρνουά σκακιού, έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής», γωνιές ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και για τους φίλους του «κόκκινου Αερόστατου».

Παράλληλα, πολλά ακόμα Μαθητικά Φεστιβάλ προγραμματίζονται αυτές τις μέρες στην Αττική και σε άλλες περιοχές της χώρας. Συγκεκριμένα:

Στην Αττική
  • Το Σάββατο 22/4:

Στην Πετρούπολη, στην πλατεία Αγ. Δημητρίου, στις 19.00.

Στην Ελευσίνα, στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου και Νικολαΐδου (απέναντι από τα «Goody's»), στις 19.00.

Στο Πέραμα, στην πλατεία Ηρώων, στις 19.00.

Στο Λαύριο, στην πλατεία Μεταλλωρύχων, στις 19.00.

  • Την Κυριακή 23/4:

Στους Αγίους Αναργύρους, στον πεζόδρομο του 1ου ΓΕΛ, στις 19.00.

Στη Φυλή, στην πλατεία Δημαρχείου, στις 19.00.

Σε άλλες πόλεις
  • Το Σάββατο 22/4:

Στη Βέροια, στο Ρολόι, στις 19.00.

Στην Καστοριά, στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας, στις 16.30.

Στην Κατερίνη, στην πλατεία, στις 19.00.

Στο Ναύπλιο, στην πλατεία Φιλελλήνων, στις 19.00.

Στη Ρόδο, στην Ακαδημία.

Στη Φλώρινα, στο Νέο Πάρκο, στις 17.30.

  • Την Κυριακή 23/4:

Στον Χορτιάτη, στο γήπεδο μπάσκετ, στις 19.00.

Δραστηριότητα των Κομματικών Οργανώσεων

Σάββατο 22 Απρίλη

-- Στις 6.30 μ.μ. η ΚΟ Λογιστών, στο καφενείο του Πολιτιστικού Κέντρου «Μελίνα Μερκούρη» (πλατεία Γκαίτε, Ηλιακό Χωριό) στην Πεύκη. Θα μιλήσει ο Αλέκος Περράκης, υποψήφιος βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθήνας.

-- Στις 8 μ.μ., στο πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου» (Πολίχνη), σύσκεψη με ομιλητή τον Λεωνίδα Στολτίδη, βουλευτή του Κόμματος.

-- Στις 8 μ.μ., στην Πλατεία Γαλοπούλου, στην Ξηροκρήνη, συγκέντρωση με θέμα «Πόλεις σχεδιασμένες για τους πολλούς ή για τους λίγους;», με ομιλητή τον Σωτήρη Ζαριανόπουλο, υποψήφιο βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης. Παρέμβαση θα κάνει ο Φίλιππος Μπαντής, υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης.

Κυριακή 23 Απρίλη

-- Στις 11 π.μ., στο Πάρκο Μαλακοπής, συγκέντρωση με ομιλητή τον Γιάννη Δελή, βουλευτή και εκ νέου υποψήφιο στην Α' Θεσσαλονίκης.

-- Στις 11 π.μ. η ΚΟ Μεταξουργείου - Αγίου Παύλου, στο καφενείο «Ροζαλίνο» στον Αγιο Παύλο Μεταξουργείου. Θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

-- Στις 11 π.μ. η ΚΟ Παιανίας - Γλυκών Νερών, στο Πνευματικό Κέντρο Γλυκών Νερών. Θα μιλήσουν ο Αντώνης Καββαδίας και η Ιλιάνα Ναζεντιάδου, υποψήφιοι βουλευτές Ανατολικής Αττικής.

-- Στις 11 π.μ. η ΚΟ Ραφήνας, στη διασταύρωση της Ραφήνας. Θα μιλήσουν η Ελένη Γερασιμίδου και ο Παναγιώτης Ευαγγέλου, υποψήφιοι βουλευτές Ανατολικής Αττικής.

-- Στις 11 π.μ. η ΚΟ 4ου - 6ου Διαμερίσματος Μπραχαμίου, στην πλατεία Σουλίου και Αγ. Αθανασίου. Θα μιλήσει η Γιώτα Δήμου, υποψήφια βουλευτής Νότιου Τομέα Αθήνας.

-- Στις 6.30 μ.μ. η ΚΟ Παλλήνης, στο Πάρκο Κάντζας. Θα μιλήσουν η Ελένη Γερασιμίδου και η Θεοδώρα Πασχαλίδου, υποψήφιες βουλευτές Ανατολικής Αττικής.

-- Στις 6.30 μ.μ., στο Παλιό Αγιονέρι του Κιλκίς, στο καφενείο του Νίκου, θα μιλήσουν οι υποψήφιες βουλευτές Ρία Αλτιπαρμακίδου, Σταυρούλα Νικολαίδου και Μέμα Τεμεκενίδου.

Δευτέρα 24 Απρίλη

-- Στις 7 μ.μ., στο Πάρκο Κρήτης (Μηνά Πατρικίου), εκδήλωση με θέμα «Η θέση του ΚΚΕ για το πρόβλημα της σχολικής στέγης» και ομιλητή τον Βασίλη Τομπουλίδη, υποψήφιο βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης. Θα γίνουν παρεμβάσεις από τον Νίκο Αβραμίδη, εκπαιδευτικό και αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, και την Μαρία Παπαγιάννη, εκπαιδευτικό και μέλος του ΔΣ της Α' ΕΛΜΕ.

-- Στις 7.30 μ.μ. η ΚΟ Κυψέλης, στο «Αμπάρι του Πεντάρα». Θα μιλήσουν η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, και ο Εντρι Νέζα, υποψήφιος βουλευτής Α' Αθήνας.

-- Στις 7 μ.μ. η ΚΟ Νταμαράκια στο Αιγάλεω, στο «Cafe B» (Μ. Αλεξάνδρου 63 & Πάπουλα). Θα μιλήσει ο Νίκος Καραγιάννης, υποψήφιος βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθήνας.

Τρίτη 25 Απρίλη

-- Στις 7 μ.μ., η ΚΟ Περάματος και η ΚΟ Εργαζομένων Δήμου Περάματος καλούν σε σύσκεψη στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Περάματος. Θα μιλήσουν ο Μάκης Τσελέντης, υποψήφιος βουλευτής στη Β' Πειραιά, και ο Βασίλης Βατίστας, δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Περάματος.

-- Στις 7 μ.μ., σύσκεψη των κλαδικών Οργανώσεων Λάρισας, στο «μπαράκι του μύλου». Θα μιλήσει ο Γιώργος Στεφανάκης, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας.

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τιμά την αντιδικτατορική αντίσταση του λαού μας

Η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, τιμώντας την αντιδικτατορική αντίσταση και όλους τους αγωνιστές που όρθωσαν το ανάστημά τους ενάντια στη φασιστική δικτατορία, για τις λαϊκές ελευθερίες και δικαιώματα, για τα δίκια του λαού, την Κυριακή 23 Απρίλη στις 4 μ.μ. πραγματοποιεί περιήγηση στον χώρο των φυλακών Επταπυργίου. Την περιήγηση θα κάνει ο δικηγόρος και πρώην εισαγγελέας Κώστας Λογοθέτης. Θα μιλήσει ο Κώστας Αβραμόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στο πλαίσιο αυτό, την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε από αντιπροσωπείες του ΚΚΕ και της ΚΝΕ κατάθεση στεφάνων στο παλιό κτίριο της Ασφάλειας στον Βαρδάρη, όπου κρατήθηκαν και μαρτύρησαν εκατοντάδες αγωνιστές. Παρευρέθηκε η Θεανώ Καπέτη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ συμμετείχαν επίσης αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα.

Εκ μέρους της ΚΟ Κ. Μακεδονίας στεφάνι κατέθεσε ο Γιάννης Δελής, βουλευτής του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφιος στην Α' Θεσσαλονίκης. «Το ΚΚΕ στέκεται με σεβασμό απέναντι στους αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα και αισθάνεται υπερήφανο για τον ηρωικό αγώνα χιλιάδων μελών και στελεχών του. Το κρίσιμο συμπέρασμα ήταν και είναι πάντα η ίδια η πάλη του λαού, σε όλες τις συνθήκες, ενάντια και κόντρα σε λύσεις από τα πάνω ή σε σωτήρες. Αυτό λέει σήμερα το ΚΚΕ και γι' αυτό πρέπει να το ενισχύσει ο λαός», τόνισε σε δήλωσή του.

Φεστιβάλ Πολιτισμού στη Φιλοσοφική Σχολή Αθήνας

Οι εκλεγμένοι και υποψήφιοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ» στον Φοιτητικό Σύλλογο της Φιλοσοφικής Σχολής Αθήνας καλούν τους φοιτητές και τις φοιτήτριες της σχολής τους να συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ Πολιτισμού που διοργανώνουν την Πέμπτη 27 Απρίλη.

Την ίδια μέρα, στις 3 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση με τίτλο: «Οι αγώνες είναι η τέχνη του λαού και η Τέχνη όπλο του». Θα μιλήσουν οι:

- Νατάσσα Μποφίλιου, ερμηνεύτρια και πρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματείου Ελλήνων Τραγουδιστών

- Χρύσα Κατσαρίνη, stand up comedian

- Χρύσα Λεμπέση - Πάκου, πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Φιλοσοφικής.

Θα ακολουθήσει συναυλία με φοιτητικά συγκροτήματα.

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης

-- Η Τομεακή Επιτροπή Πιερίας του ΚΚΕ και το Παράρτημα Κατερίνης της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ οργανώνουν εκδήλωση τιμής και μνήμης την Κυριακή 23 Απρίλη, στις 12 μ., για τους αγωνιστές που έπεσαν στη μάχη στα Τάχνιστα Μηλιάς στις 18/4/1943 κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής.

Την προηγούμενη μέρα, Σάββατο 22 Απρίλη, το Παράρτημα Κατερίνης της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στις 7 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του οικοτροφείου στον Σταθμό. Περιλαμβάνει έκθεση τεκμηρίων, φωτογραφίες κατοχής του Σταθμού και ομιλία.

-- Ιστορικό περίπατο στα ματωμένα χώματα των Παλαιών Κερδυλίων και της Παλαιοκώμης Σερρών οργανώνει η ΚΟΒ Πληροφορικής Θεσσαλονίκης την Κυριακή 23 Απρίλη, με κεντρικό σύνθημα «Μάθε την αλήθεια! Το χώμα που πατάς λευτέρωσαν με αγώνα ΕΑΜ - ΕΠΟΝ - ΕΛΑΣ». Η αναχώρηση θα γίνει στις 10 π.μ. από το πρώην Στρατόπεδο «Παύλος Μελάς».

-- Τον κομμουνιστή Μήτσο Ρεμπούτσικα, δικηγόρο από την Αχαγιά, ο οποίος εκτελέστηκε στα 39 του χρόνια την Πρωτομαγιά του 1944 στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, τιμούν η ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ και οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στον νομό, με εκδήλωση την Κυριακή 30 Απρίλη (11.30 π.μ.) στην πλατεία Παπαγιαννοπούλου στην Κάτω Αχαΐα.

Θα μιλήσει ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής Αχαΐας και εκ νέου υποψήφιος.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ο αντικομμουνισμός στην εποχή μας

Ημερίδα με θέμα «Ο αντικομμουνισμός στην εποχή μας» διοργανώνει το Παράρτημα Θεσσαλονίκης του Συλλόγου «Εμείς που σπουδάσαμε στον σοσιαλισμό» την Πέμπτη 27 Απριλίου, στις 6 μ.μ. στην αίθουσα της ΕΣΗΕΜ-Θ (Στρατηγού Καλλάρη 5).

Εισηγήσεις θα κάνουν οι: Νίκος Ζώκας, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου. Γιώργος Λεοντιάδης, ιστορικός, μέλος του ΓΣ του Συλλόγου. Γιώργος Μαργαρίτης, καθηγητής Ιστορίας στο ΑΠΘ. Νίκος Παπαγεωργάκης, ιστορικός, μέλος του ΓΣ του Συλλόγου. Περικλής Παυλίδης, αναπληρωτής καθηγητής Φιλοσοφίας της Παιδείας στο ΑΠΘ.

Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις και συζήτηση.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ