Σάββατο 22 Απρίλη 2023 - Κυριακή 23 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης

-- Η Τομεακή Επιτροπή Πιερίας του ΚΚΕ και το Παράρτημα Κατερίνης της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ οργανώνουν εκδήλωση τιμής και μνήμης την Κυριακή 23 Απρίλη, στις 12 μ., για τους αγωνιστές που έπεσαν στη μάχη στα Τάχνιστα Μηλιάς στις 18/4/1943 κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής.

Την προηγούμενη μέρα, Σάββατο 22 Απρίλη, το Παράρτημα Κατερίνης της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στις 7 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του οικοτροφείου στον Σταθμό. Περιλαμβάνει έκθεση τεκμηρίων, φωτογραφίες κατοχής του Σταθμού και ομιλία.

-- Ιστορικό περίπατο στα ματωμένα χώματα των Παλαιών Κερδυλίων και της Παλαιοκώμης Σερρών οργανώνει η ΚΟΒ Πληροφορικής Θεσσαλονίκης την Κυριακή 23 Απρίλη, με κεντρικό σύνθημα «Μάθε την αλήθεια! Το χώμα που πατάς λευτέρωσαν με αγώνα ΕΑΜ - ΕΠΟΝ - ΕΛΑΣ». Η αναχώρηση θα γίνει στις 10 π.μ. από το πρώην Στρατόπεδο «Παύλος Μελάς».

-- Τον κομμουνιστή Μήτσο Ρεμπούτσικα, δικηγόρο από την Αχαγιά, ο οποίος εκτελέστηκε στα 39 του χρόνια την Πρωτομαγιά του 1944 στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, τιμούν η ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ και οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στον νομό, με εκδήλωση την Κυριακή 30 Απρίλη (11.30 π.μ.) στην πλατεία Παπαγιαννοπούλου στην Κάτω Αχαΐα.

Θα μιλήσει ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής Αχαΐας και εκ νέου υποψήφιος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ