Σάββατο 22 Απρίλη 2023 - Κυριακή 23 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Το Σάββατο 22/4 η διάλυση της Βουλής

Το Σάββατο 22/4, στις 11 το πρωί, ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, αναμένεται να γίνει δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, από την οποία και θα ζητήσει το κλείσιμο της Βουλής, ενόψει των εκλογών στις 21/5. Τυπικά ο πρωθυπουργός θα επικαλεστεί εθνικό θέμα μείζονος σημασίας, καθώς οι εκλογές γίνονται μερικές βδομάδες πριν από τη λήξη της θητείας της κυβέρνησης. Θυμίζουμε ότι όταν ο Κυρ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε την ημερομηνία των εκλογών, είπε ανάμεσα σε άλλα πως αν χρειαστούν και δεύτερες κάλπες, αυτές θα στηθούν στις 2 Ιούλη, «ώστε στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις 11 και 12 Ιουλίου ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας να είναι σε θέση να εκπροσωπήσει τη χώρα».

Σε κάθε περίπτωση, αμέσως μετά τη συνάντησή τους, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα υπογράψει το διάταγμα διάλυσης της Βουλής, το οποίο θα θυροκολληθεί στο περιστύλιο. Με τη θυροκόλλησή του, ξεκινά αμέσως η προεκλογική περίοδος.

Ενόψει των εκλογών, όπως ανακοινώθηκε, καθήκοντα υπηρεσιακής υπουργού Εσωτερικών αναλαμβάνει η Καλλιόπη Σπανού, καθηγήτρια Διοικητικής Επιστήμης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, η ορκωμοσία της οποίας θα γίνει την Κυριακή. Με τον νέο εκλογικό νόμο δεν προβλέπεται να υπάρξουν άλλες αλλαγές στην κυβέρνηση, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ