ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 17 Μάη 2023
Σελ. /28
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ, ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
Την Κυριακή, ΚΚΕ

Ρεβέκκα Στρατούλη, εργαζόμενη στον κλάδο του Φαρμάκου

Στις 21 Μάη στηρίζουμε το ΚΚΕ, ενάντια στα ψευτοδιλήμματα που στοχεύουν στην παράλυσή μας μπροστά στην αντιλαϊκή καταιγίδα. Γιατί όλοι και όλες εμείς που εργαζόμαστε στον κλάδο του Φαρμάκου και συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για αυξήσεις στους μισθούς, για κατάργηση των εργολαβιών, για να παρθούν πίσω απολύσεις συναδέλφων μας, είδαμε ότι οι κομμουνιστές είναι πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Στις μάχες ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία και σε όσους προσπαθούν να κάνουν τα σωματεία παραμάγαζα της εργοδοσίας, είδαμε τους συντρόφους από το ΚΚΕ να βρίσκονται μαζί μας τα ξημερώματα στις πύλες των εργοστασίων και των φαρμακαποθηκών, να μας σφίγγουν το χέρι και να δυναμώνουν τον αγώνα μας.

Με το ΚΚΕ για να περάσουμε από το ατομικό στο συλλογικό!

Μεμάς Καλογηράτος, γλύπτης, Κεφαλονιά

Πιστεύω στη γνώση και στην πράξη της γνήσιας κομμουνιστικής ιδεολογίας, την οποία εκφράζει το ΚΚΕ εδώ και 105 χρόνια. Η συμβολή και η πείρα του στους εργατικούς, απελευθερωτικούς και ταξικούς αγώνες στη χώρα μας, καθώς και η διαλεκτική του επεξεργασία σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής, είναι αδιαμφισβήτητες.

Σε όλες τις τέχνες, οι ιδέες του ΚΚΕ συνέβαλαν ουσιαστικά στον οραματισμό και στη δημιουργία νέων εκφράσεων, προσφέροντας ψυχική και καλλιτεχνική ανάταση στον λαό μας.

Το ΚΚΕ με την πολύχρονη Ιστορία του συνεχίζει και σήμερα, δείχνει τον δρόμο για την ανατροπή του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος. Εχοντας για πρόταση τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό, στις εκλογές στηρίζουμε όλοι τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ.

Για να περάσουμε από το ατομικό στο συλλογικό, ψηφίζω ΚΚΕ.

Με δυνατό ΚΚΕ θα είναι δυνατός και ο λαός

Ειρήνη Καρρά, αρχιτέκτονας, πρώην δήμαρχος Δάφνης

Η ανυπακοή στο σύστημα ήταν πάντα πυξίδα και οδηγός στη ζωή μου.

Γιατί αυτό το σύστημα στεκόταν εμπόδιο στον αγώνα για καλύτερη ζωή, για αξιόπιστη δημόσια Παιδεία, για αξιοπρεπείς αμοιβές, για ποιοτικό ελεύθερο χρόνο, για πολιτισμό που δεν θα «πωλείται», για την προστασία του περιβάλλοντος.

Και σήμερα, με περικομμένη σύνταξη, με το ένα παιδί μου μόνιμα στο εξωτερικό για δουλειά, με την ακρίβεια να μεγαλώνει, τον πόλεμο να απειλεί, τα συμφέροντα των ισχυρών να προσπαθούν να καθορίσουν τη ζωή μου, πάλι η ανυπακοή στο σύστημα είναι ο μόνος δρόμος.

Αλλά αυτός ο δρόμος δεν είναι μοναχικός.

Στο ΚΚΕ είμαστε όλοι μαζί! Και αυτό δημιουργεί ελπίδα και αισιοδοξία.

Τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν, φτάνει να αγωνιστούμε γι' αυτό.

Και με δυνατό ΚΚΕ θα είναι δυνατός και ο λαός. Θα είμαστε δυνατοί όλοι μας!

Δυνατό ΚΚΕ, επιτυχία στους αγώνες του λαού μας

Γεώργιος Παναγιωτάκης, Καθηγητής Ιατρικής, πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

Με αφορμή την ομιλία του ΓΓ Δημήτρη Κουτσούμπα, σας υπενθυμίζω ότι δυνατό ΚΚΕ σημαίνει όχι μόνο συνέχιση, αλλά και επιτυχία στους αγώνες του λαού μας για ένα καλύτερο αύριο, για καλύτερη Δημόσια Υγεία, για καλύτερη Δημόσια Παιδεία.

Καλή δύναμη σε όλες και όλους.

ΚΚΕ για τα συμφέροντα του λαού

Κώστας Χαλιώτης, δικηγόρος από το Αργοστόλι της Κεφαλλονιάς

Οι βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 για την ανάδειξη νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα θεωρούνται υψίστης σημασίας για τον ελληνικό λαό και για το μέλλον της πατρίδας μας. Η Ευρώπη, όπως έχει οργανωθεί με τον συνασπισμό της, ως Ευρωπαϊκή Ενωση, αποτελεί οικονομική ενότητα των καπιταλιστών με σκοπό αφενός την καταπολέμηση των διεκδικήσεων που έχουν μέχρι σήμερα εδραιωθεί από τους πολυετείς αγώνες των λαών και αφετέρου την αποτροπή της ολοκλήρωσης των δικαιωμάτων που αφορούν τη δικαίωση της λαϊκής εξουσίας, ενάντια στη δικτατορία του κεφαλαίου. Τα αστικά κόμματα από τη σύνθεσή τους είναι απόλυτα ταγμένα στα συμφέροντα της τάξης των καπιταλιστών και ευήκοα στις εντολές της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο ελληνικός λαός θα πρέπει με την ψήφο του να εκλέξει το ποιο κόμμα αγωνίζεται για την ολοκλήρωση των Οικονομικών, Κοινωνικών, Πολιτισμικών και Εθνικών δικαίων και η εκλογή θα πρέπει να είναι για το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, το οποίο παρέχει πλήρη βεβαίωση ότι θα σεβαστεί το πρόγραμμα για μια κυβέρνηση με τα συμφέροντα του λαού.

Οι μκροί έμποροι να στοιχηθούμε με αυτούς που ήταν και είναι πραγματικά δίπλα μας

Δημήτρης Καρατέγος, έμπορος

Το πρόγραμμα της επόμενης κυβέρνησης, όποια κι αν είναι αυτή, είναι ήδη γνωστό. Είναι το πρόγραμμα που υλοποιεί τις δεσμεύσεις της ΕΕ και το Ταμείο Ανάκαμψης, είναι το πρόγραμμα του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, με τα γνωστά για τις τσέπες μας αποτελέσματα.

Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ είναι η μόνη πραγματικά ρεαλιστική λύση για τα λαϊκά στρώματα, γιατί είναι η μόνη που ξεκινά και τελειώνει έχοντας στο επίκεντρο τον ίδιο τον παραγωγό του πλούτου, τον εργαζόμενο άνθρωπο.

Ηρθε η στιγμή, λοιπόν, εμείς οι μικροί έμποροι και αυτοαπασχολούμενοι να κοιτάξουμε μπροστά, να ξεπεράσουμε προκαταλήψεις και προβληματισμούς και να στοιχηθούμε με αυτούς που ήταν και είναι πραγματικά δίπλα μας.

Ξέρω ότι για τους περισσότερους είναι δύσκολο, όμως έχουμε όλοι πια συσσωρευμένη πείρα. Ας κοιτάξουμε μόνο την καθημερινότητά μας, αυτόν τον καθημερινό «Γολγοθά» για να τα φέρουμε βόλτα.

Εχουμε συμφέρον λοιπόν να στρατευτούμε με το ΚΚΕ, για να δυναμώσει η δική μας φωνή.

Ενα ακόμη πιο δυνατό ΚΚΕ μέσα και έξω από τη Βουλή είναι μεγάλη εγγύηση για να επιδιώξουμε άμεσες λύσεις ανακούφισης, αλλά κυρίως να ανοίξουμε τον δρόμο για να επιλυθούν οριστικά τα προβλήματά μας.

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες να ενισχύσουν το ΚΚΕ

Φανή Καβαλλά, αρχιτέκτων μηχανικός ΕΜΠ, πρόεδρος της Ενωσης Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών Αττικής, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μηχανικών Δήμου Αθηναίων, μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΕΜΔΥΔΑΣ

(...) Πρέπει και οφείλουμε στα παιδιά μας, στο μέλλον αυτού του τόπου, να σηκώσουμε κεφάλι, να μη βάλουμε πλάτη στα σχέδιά τους και να ξαναπάρουμε πίσω τα κλεμμένα που βγήκαν από τον μόχθο μας.

Σωτήρες δεν υπάρχουν, τους ζήσαμε όλους αυτούς που τάζουν προεκλογικά μερικά ψίχουλα νομίζοντας ότι θα ξεγελάσουν τη φτώχεια όπου μας καταδικάζουν και μετεκλογικά συνεχίζουν χωρίς ντροπή να μας «παραμυθιάζουν» πως θα έρθουν τάχα καλύτερες μέρες, οι οποίες δεν έρχονται ποτέ, παρά μόνο χειρότερες, γιατί μόνο χειρότερο γίνεται το σύστημα που υπηρετεί τα κέρδη των λίγων.

Μόνο ο λαός σώζει τον λαό.

Η προσωπική μου συμπόρευση και η στήριξή μου είναι στις δυνάμεις του εργατικού κινήματος, στους πρωτοστάτες του. Επειτα από μια μακρά πορεία στον χώρο της Αριστεράς, αποκομίζοντας τη θετική πείρα της επίμονης προσπάθειας στη συμβολή της συλλογικής οργάνωσης και διεκδίκησης των εργαζομένων, αλλά και την αρνητική από τα πολιτικά εγχειρήματα που ήταν εγκλωβισμένα στον κυβερνητισμό «εντός των τειχών» και τελικά μας οδήγησαν σε νέες απογοητεύσεις, καλώ όλους τους εργαζόμενους και εργαζόμενες, όποια πολιτική επιλογή και αν είχαν κάνει έως τώρα, να κοιτάξουν στα μάτια τον εαυτό τους, να συνειδητοποιήσουν πως ανήκουν στην εργατική τάξη και να ενισχύσουν το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Για να δυναμώσει το εργατικό κίνημα, η συμμαχία της μεγάλης πλειοψηφίας των καταπιεσμένων, των ανθρώπων του μόχθου.

Για να αντιπαλέψουμε όλοι οι εκμεταλλευόμενοι μαζί την επόμενη κυβέρνηση, που θα είναι από χέρι αντιλαϊκή, όποια σύνθεση κι αν έχει και με όποια επίθετα αυτή θα αυτοπροσδιοριστεί.

Για να είναι κυβέρνηση που θα φοβάται το εργατικό κίνημα.

Για να έχουμε ένα ΚΚΕ ισχυρό, ως ασπίδα μας στο σήμερα, για ανάσες ανακούφισης και νέες κατακτήσεις στο μέλλον.

Για να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές, για τον σοσιαλισμό, για να πάψει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για να κοιτάμε με ελπίδα το αύριο!

(Ολόκληρη η δήλωση στο «902.gr»)

Καμία στήριξη ούτε ανοχή σε καμία αντιλαϊκή κυβέρνηση!

Αχιλλέας Στεφάνου, γραμματέας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Νέας Σμύρνης

Καμία στήριξη ούτε ανοχή σε καμία αντιλαϊκή κυβέρνηση!

Να πάρουμε τα μέτρα μας, γιατί «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν». Με το ΚΚΕ μπροστά, αγωνιζόμαστε με τον λαό για τον λαό, τα παιδιά μας, τους μαθητές μας. Για μια Παιδεία αντίστοιχη των σύγχρονων αναγκών, που δεν θα υπονομεύει το δημόσιο σχολείο, δεν θα ιδιωτικοποιεί - κατηγοριοποιεί σχολεία, μαθητές, εκπαιδευτικούς.

Μόνο έτσι θα αντιμετωπίσουμε τα δύσκολα που θα θεριέψουν μετά τις εκλογές και στον χώρο μας, με όποιο αστικό κυβερνητικό σχήμα κι αν προκύψει.

Καλώ τους εκπαιδευτικούς να ακούσουμε τη λογική, την πείρα μας από τη στάση των κομμουνιστών στους χώρους δουλειάς και την καρδιά μας, και να ψηφίσουμε ΚΚΕ με το κεφάλι ψηλά!

Η καρδιά και το μυαλό μας βρίσκονται δίπλα σας!

Τη συγκέντρωση χαιρέτισαν με επιστολή τους (8) οκτώ φαντάροι από την περιοχή που υπηρετούν τη θητεία τους. Αναφέρουν:

«Παρότι δεν μπορούμε να βρισκόμαστε ανάμεσά σας, η καρδιά και το μυαλό μας βρίσκεται εκεί, μαζί σας, δίπλα σας. Ολοι στη μάχη, όπου κι αν βρισκόμαστε, για να φτάσουμε το Κόμμα μας όσο ψηλότερα γίνεται.

Εμείς που σήμερα υπηρετούμε τη θητεία μας απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους συναδέλφους μας, για να πάμε στην κάλπη την Κυριακή 21 Μάη με ψηλά το κεφάλι, ενισχύοντας το Κάπα Κάπα Εψιλον. Γιατί είναι το μόνο Κόμμα που καθημερινά μέσα και έξω από τη Βουλή παλεύει για τα δικαιώματα των νέων στρατευμένων, των εργαζομένων και της νεολαίας. Γιατί είναι το μόνο Κόμμα που στέκεται ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που έχουν καταντήσει τη χώρα μας ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟικό στρατόπεδο. Που παλεύει ενάντια στην εγκατάσταση πυρηνικών στη βάση του Αραξου.

Παίρνουμε δύναμη από το νικηφόρο αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών και τη σαρωτική νίκη της "Πανσπουδαστικής" και στην Πάτρα, δίνουμε τη μάχη ώστε να γίνει το μεγάλο βήμα με ακόμα πιο δυνατό το ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές. Μόνοι τους και όλοι μας, για να έχουμε ελπίδα από την επόμενη των εκλογών, για να δυναμώσουν οι αγώνες μας! Καλή συνέχεια και καλή δύναμη σε όλους!».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ