ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 19 Μάη 2023
Σελ. /24
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ, ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
Ψήφος και συμπόρευση με το ΚΚΕ, για να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας!

Γιώργος Δεληγιαννίδης, αναπληρωτής καθηγητής Στατιστικής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης

Είναι οι πρώτες βουλευτικές εκλογές που εμείς οι μετανάστες μπορούμε να ψηφίσουμε από τη χώρα όπου ζούμε, και έχει σημασία αυτή η ψήφος να δώσει φωνή σε όλα όσα μας προβληματίζουν. Ενώ όλα τα αστικά κόμματα βλέπουν εμάς τους Ελληνες μετανάστες σαν ψηφοφόρους, εμείς βλέπουμε τις ευθύνες τους για την κατάσταση που έχει οδηγήσει πολλούς από εμάς στο να αναζητήσουμε ένα καλύτερο μέλλον σε μια άλλη χώρα. Την ίδια ώρα, έχουμε δει τις συντάξεις των γονιών μας να πετσοκόβονται για να ενισχυθεί η οικονομία. Εχουμε δει τα αδέρφια μας και τους φίλους μας να πολεμάνε με την ανεργία, να πασχίζουν να βρουν μια δουλειά για να εξασφαλίσουν τα βασικά και να ξεκινήσουν μια οικογένεια. Εχουμε δει την Υγεία και την Παιδεία να γίνονται προνόμιο των λίγων και τη χώρα μας να εμπλέκεται σε γεωπολιτικούς σχεδιασμούς που μόνο κινδύνους επιφυλάσσουν και που οδηγούν ολόκληρους λαούς στον ξεριζωμό και στη σημερινή κατάσταση στο Μεταναστευτικό.

Παράλληλα, και εμείς που αφήσαμε οικογένεια και φίλους για μια καλύτερη ζωή, αντικρίζουμε από πρώτο χέρι το πιο σκληρό πρόσωπο του καπιταλισμού που ευαγγελίζονται τα αστικά κόμματα και αναγνωρίζουμε ότι οι αρνητικές εξελίξεις στη Βρετανία, στη Γερμανία, γενικά στο εξωτερικό, προαναγγέλλουν αντίστοιχες εξελίξεις στην Ελλάδα. Βιώνουμε μια ανελέητη επίθεση στο εισόδημά μας και στις συντάξεις μας, που άλλοτε αποδίδεται στην κρίση, άλλοτε στο Brexit, άλλοτε στην ακριβή Ενέργεια λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά πάντα έχει το ίδιο αποτέλεσμα: Ανέχεια για τους πολλούς, υπερκέρδη για τους λίγους.

Εχουμε δει την ιδιωτική πρωτοβουλία να οδηγεί στη διάλυση των Εθνικών Συστημάτων Υγείας. Ενώ η ιατρική επιστήμη έχει κάνει τεράστια πρόοδο, η πρόσφατη πανδημία έδειξε ότι η Υγεία αποτελεί προνόμιο των λίγων και οι ζωές των πολλών αποτελούν απλά αριθμούς σε αναλύσεις κόστους - οφέλους. Εχουμε ζήσει τη διάλυση των κοινωνικών παροχών. Εχουμε δει την Παιδεία να γίνεται εμπόρευμα, τα πανεπιστήμια να λειτουργούν τα ίδια πλέον ως επιχειρήσεις, με την αυξανόμενη ανάμειξη των επιχειρήσεων στην κατεύθυνση και χρηματοδότηση της Ερευνας.

Ψήφος στο ΚΚΕ, λοιπόν, για να δώσουμε φωνή σε αυτήν την αγανάκτηση, για να γίνει η αγανάκτηση αγώνας και διεκδίκηση για ένα καλύτερο σήμερα, για ένα καλύτερο αύριο.

Ψήφος στο ΚΚΕ για να δυναμώσει η φωνή των μεταναστών, η φωνή μας, και για να ενισχυθεί η πρόταση του ΚΚΕ, η μόνη ρεαλιστική πρόταση που βάζει τις ανάγκες τις δικές μας και όλου του ελληνικού λαού πάνω από την κερδοφορία.

Ψήφος και συμπόρευση με το ΚΚΕ, για να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας!

Ψηφίζω για πρώτη φορά ΚΚΕ και καλώ όλους όσοι το σκέφτονται, να το κάνουν πράξη

Αιμίλιος Μπάστας, αναισθησιολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, γραμματέας της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Ζακύνθου

Για εμάς τους γιατρούς, αλλά και για κάθε εργαζόμενο, η σημερινή κατάσταση του συστήματος Υγείας θα πρέπει να αποτελέσει κύριο κριτήριο για την ψήφο μας στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Εκλέχτηκα γραμματέας της ΕΝΙΖ (Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Ζακύνθου), με το ψηφοδέλτιο που συμμετείχαν κομμουνιστές, παρότι δεν ανήκα στο ΚΚΕ.

Μέσα από την κοινή μας πορεία στο συνδικαλιστικό κίνημα, σε σχέση με τα προβλήματα του νοσοκομείου, είδα ξεκάθαρα ότι είναι το μόνο κόμμα που μιλάει για δημόσια και δωρεάν Υγεία. Αυτό, αφού:

Πήρε ξεκάθαρη θέση κατά του νομοσχεδίου - ταφόπλακα για τη δημόσια Υγεία που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση.

Πήρε ξεκάθαρη θέση κατά των ΣΔΙΤ, δηλαδή τη Σύμπραξη μεταξύ Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

Πήρε ξεκάθαρη θέση κατά της εμπορευματοποίησης του ΕΣΥ, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις.

Την ίδια ώρα είναι τόσο υποστελεχωμένα τα δημόσια νοσοκομεία, που έγινε προσπάθεια από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας να περάσει τη λεγόμενη εφημερία Τομέα.

Δηλαδή, ο εφημερεύων ορθοπεδικός που καλύπτει τον χειρουργικό τομέα, να καλύπτει και τα μαιευτικά περιστατικά, δηλαδή την έγκυο που προσέρχεται στην εφημερία για να γεννήσει. Ξέρετε τι σημαίνουν αυτού του είδους οι εφημερίες; «Πάμε και όπου βγει» και «σταθμάρχες - γιατροί»!

Επίσης, η καταστροφική διαχείριση της πανδημίας με τους χιλιάδες νεκρούς έδειξε ότι τα κέρδη τους μπαίνουν πάνω από τις ζωές μας.

Η δράση του ΚΚΕ, μέσα στη Βουλή με τις Ερωτήσεις και Επερωτήσεις που έκανε την τετραετία που πέρασε για τα θέματα της Υγείας, αλλά κυρίως μέσα στο κίνημα για το νοσοκομείο και την υγεία του λαού μας, ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή και στον αγώνα.

Στον χώρο της Υγείας, περισσότερο από οπουδήποτε αλλού, βρίσκει εφαρμογή το σύνθημα: «Τα κέρδη τους ή η ζωή μας!».

Ψηφίζω για πρώτη φορά ΚΚΕ! Καλώ όλους όσοι σκέφτονται να ψηφίσουν ΚΚΕ, να το κάνουν στη μονοεδρική της Ζακύνθου, γιατί είναι η μόνη ψήφος που δεν πάει χαμένη!

Η ελπίδα βρίσκεται στους αγώνες μας

Δέσποινα Οικονόμου, επίκουρη καθηγήτρια Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Σεπτέμβρης 2021: Μετά από πολύμορφες και μαζικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, πάνω από 2.000 «ενοικιαζόμενοι» εργαζόμενοι στην «e-food» γίνονται αορίστου χρόνου.

Μάρτης 2023: Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στην επιχείρηση «ΜΟΡΦΗ ΕΠΕ» στα Ανω Λιόσια, με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς πάνω από το ύψος του πληθωρισμού υπέγραψε το Συνδικάτο Τύπου - Χάρτου.

Μάρτης 2023: Μαζική και δυναμική κινητοποίηση των συλλόγων γονέων και των κατοίκων της Αλσούπολης στο Δημοτικό Συμβούλιο, που επέβαλαν τη λήψη απόφασης για αποκατάσταση της παιδικής χαράς στο Παναιτώλιο.

Γενάρης 2023: Αλληλεγγύη στην οικογένεια προσφύγων από το Κονγκό που ξεσπιτώνεται από το σπίτι που διαμένει μετά από απόφαση της κυβέρνησης να διακόψει το πρόγραμμα στέγασης ESTIA.

Μάρτης 2023: Κινητοποίηση στα γραφεία της εταιρείας διαχείρισης «κόκκινων» δανείων «doValue» στην Καλλιθέα, οργάνωσαν τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ και οι Σύλλογοι Δημοκρατικών Γυναικών Ζωγράφου και Καισαριανής για την προστασία της πρώτης κατοικίας μιας χαμηλοσυνταξιούχου και ενός ανέργου που απειλούνται με πλειστηριασμό.

Φεβρουάριος 2023: Πολύμορφες δράσεις αλληλεγγύης από σωματεία, συλλόγους, επιτροπές αγώνα προς τον Τουρκικό και συριακό λαό.

Ιανουάριος 2023: Ημερίδα για ζητήματα Ψυχικής Υγείας διοργανώθηκε από το Τμήμα Υγείας - Πρόνοιας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Λίγες μόνο από τις δράσεις στις οποίες πρωτοστατούν μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, αγωνιστές που συσπειρώνονται στα σωματεία τους, στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, στις επιτροπές γειτονιάς. Κάθε μικρός ή μεγάλος αγώνας σε χώρους δουλειάς, κάθε δράση αλληλεγγύης στη γειτονιά ανοίγει χαραμάδες φωτός στο βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα που ζούμε, που γίνεται oλοένα και σκληρότερο για τη μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου. Η ελπίδα βρίσκεται στους αγώνες μας, στην αλληλεγγύη μας, στη διάθεσή μας για μόρφωση και πολιτισμό. Γι' αυτό ΚΚΕ! Για την πάλη για καλύτερους όρους ζωής στο σήμερα, μία πάλη που στοχεύει στην κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για μία κοινωνία όπου η επιστήμη θα είναι όπλο στην υπηρεσία του ανθρώπου και όχι στο κυνήγι του κέρδους.

ΚΚΕ γιατί δεν ανέχομαι την εκμετάλλευση του λαού

Ηλίας Οικονόμου, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης

Οι συνθήκες διαβίωσης για τα μεγάλα στρώματα του λαού μας χειροτερεύουν χρόνο με τον χρόνο. Ο μοναδικός πολιτικός σχηματισμός που επιχειρεί μια πραγματική ανάλυση των αιτίων αυτής της κατάστασης και είναι αταλάντευτα στη μεριά των λαϊκών στρωμάτων είναι το ΚΚΕ.

Τόσο τα ανθρωπιστικά μου ιδεώδη όσο και η επιστημονική μου υπόσταση καθορίζουν την πολιτική μου στάση. Στηρίζω και ψηφίζω το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, γιατί δεν ανέχομαι την εκμετάλλευση του λαού από λίγους προνομιούχους και γιατί θέλω να ανατραπεί το σύστημα που δημιουργεί τις προϋποθέσεις γι' αυτήν την εκμετάλλευση.

Ισχυρό ΚΚΕ για να συνεχίσει ο αγώνας

Κώστας Σμαραγδάκης, συμβασιούχος διδάσκων στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Γράφω ως φίλος του ΚΚΕ και υποστηρικτής των ιδεών του Κόμματος. Θα ήθελα να εκφράσω την υποστήριξή μου στην προσπάθεια του ΚΚΕ να καταφέρει ένα καλό αποτέλεσμα στις επερχόμενες εκλογές.

Ενώ δεν είμαι μέλος του ΚΚΕ, εκτιμώ τις αξίες που εκπροσωπεί και πιστεύω ότι έχει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της πολιτικής σκηνής στην Ελλάδα. Ελπίζω ότι το ΚΚΕ θα βγει ισχυρό στις επερχόμενες εκλογές και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τα δικαιώματα των εργαζομένων και τη δικαιοσύνη στην κοινωνία.

Κάθε ψήφος στο ΚΚΕ, υπόσχεση αγώνα

Δημήτρης Χρηστάκης, καθηγητής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου

Γιατί ΚΚΕ;

Επειδή το ΚΚΕ γεννήθηκε αντλώντας συνέχεια μέσα από τον ελληνικό λαό και για τον ελληνικό λαό το όραμά του και τη θεωρία του, που πηγάζει από την Ιστορία του λαού αυτού. Και στην θεωρία του και στην πράξη του, το ΚΚΕ έχει μια συνοχή μοναδική για την Ελλάδα και διεθνώς. Ποτέ δεν διεκδίκησε το αλάθητο, και γι' αυτό είναι το μοναδικό κόμμα που γράφει και εκδίδει την Ιστορία του και τη θέτει στην κρίση του λαού που το γέννησε και διεθνώς. Μια Ιστορία γραμμένη με την καθαρότητα της θεωρίας που γίνεται τέχνη και, μαζί, θεωρία και τέχνη παράγουν πολιτική. Γληνός, Ρώτας, Μπελογιάννης, Παππά, Ρίτσος, Θοδωράκης, Μικρούτσικος, Κατράκης και χιλιάδες άλλοι, γνωστοί και άγνωστοι, έπλεξαν την Ιστορία του ΚΚΕ και κάθε Ελληνας και κάθε άνθρωπος, είτε το λέει είτε δεν το λέει, είναι περήφανος γι' αυτήν την Ιστορία.

Το ΚΚΕ δίδαξε, και στη θεωρία και στην πράξη, πως η κατανόηση της Ιστορίας γίνεται μόνο από όσους θέλουν να γράψουν την Ιστορία των καιρών τους, μόνο τότε τα γραπτά διδάσκουν το μέλλον. Στη γραμμένη με πολύ αίμα αγωνιστών και κομμουνιστών από όλο τον κόσμο Ιστορία αποκρυσταλλώνονται αρχές με διαχρονική και διεθνική αξία. Αυτές οι διαχρονικές και διεθνικές αρχές παράγουν ηθικές αξίες γινόμενες με τις κοινωνικές αξίες επί των πολιτικών αξιών. Αυτές οι γινόμενες, από την κοινωνία επί την πολιτική, ηθικές αξίες είναι ζωτικής σημασίας για το σήμερα και το αύριο του τόπου μας και του κόσμου όλου. Το Κόμμα των εργατών της Ελλάδας, το ΚΚΕ, είναι το κόμμα που απέδειξε πως μπορεί να παράγει αυτές τις αξίες μέσα στους αγώνες του ελληνικού λαού, που μόνο αυτός μπορεί να σώσει τον εαυτό του, σύμφωνα με το ΚΚΕ. Φαίνεται πια καθαρά πως κάθε ψήφος σε αυτό το κόμμα είναι μια υπόσχεση αγώνα για ειρήνη, δικαιοσύνη και προκοπή, μια επιβεβαίωση και υπόσχεση συντροφικότητας και αλληλεγγύης για ένα μέλλον με δικαιοσύνη, ειρήνη και αξιοπρέπεια στους δύσκολους καιρούς που περνάμε.

Με το βλέμμα στο μέλλον, ανεπιφύλακτα ΚΚΕ

Τίνα Κακλαμάνη, καθηγήτρια στο Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης

Ζούμε σε μια εποχή που τα λόγια γίνονται όλο και πιο φτωχά για να εκφράσουν την πολυπλοκότητα των πραγμάτων. Μετράνε όμως η στάση και οι πράξεις. Σε τούτη λοιπόν τη συγκυρία αναδεικνύεται επιτακτικό το καθήκον των καθαρών και πολλαπλά έντιμων επιλογών. Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον των νέων, των παιδιών μας, στηρίζω ανεπιφύλακτα το ΚΚΕ.

H πιο ελπιδοφόρα και αισιόδοξη ψήφος είναι στο ΚΚΕ

Δημήτρης Μανωλάκος, Πανεπιστημιακός

Για τον λαό και κυρίως για τη νεολαία, η πιο ελπιδοφόρα και αισιόδοξη ψήφος, για τις εκλογές που έρχονται, είναι στο ΚΚΕ. Η ισχυροποίησή του σήμερα είναι πιο επιβεβλημένη από ποτέ και αποτελεί εγγύηση για μεγαλύτερες διεκδικήσεις και αγώνες, για ουσιαστική δημόσια δωρεάν Παιδεία, για πραγματικά δημόσια και όχι εμπορευματοποιημένα πανεπιστήμια, για τη μόρφωση των νέων των λαϊκών στρωμάτων. Γιατί στην ιδεολογία του ΚΚΕ βασικό άξονα αποτελεί ο εξανθρωπισμός του ατόμου και όχι η πανεπιστημιακή μόρφωση - εμπόρευμα.

Για δημόσια Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση και Ερευνα στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών

Ζαχαρένια Βλατά, χημικός μηχανικός, δρ. Ιατρικής, Ιδρυμα Τεχνολογίας και Ερευνας, αναπληρώτρια γενική γραμματέας Συλλόγου Εργαζομένων ΙΤΕ, Ηράκλειο

Γιατί ψηφίζω ΚΚΕ;

Ψηφίζω ΚΚΕ για σένα μπαμπά και τους συντρόφους σου που περπατούσατε με το κεφάλι ψηλά, κόντρα στον ήλιο και το χιόνι. Για όλους εσάς που με την προσφορά σας, τη δημιουργία και την παρακαταθήκη σας διαμορφώσατε άμεσα ή έμμεσα τη ζωή μας, πλάθοντας οράματα και συνειδήσεις για έναν κόσμο καλύτερο, διαφορετικό. Τον κόσμο της ισότητας, της δικαιοσύνης, της δημοκρατίας!

Ψηφίζω ΚΚΕ για τις διαχρονικές αξίες που πρεσβεύει η πολιτική του, για την υπεράσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ίδιας της ζωής. Για την αξιοπιστία και τη συνέπεια των λόγων και των έργων του, για τη φωνή της αλήθειας με την οποία αναδεικνύει και επεξεργάζεται τις αιτίες των προβλημάτων, και προτείνει λύσεις υπέρ των εργαζομένων. Για τη συνεχή και πρωτοπόρα δράση του στους αγώνες του λαού, για την εδραίωση, τη θωράκιση και διεύρυνση των κοινωνικών, πολιτικών και ατομικών δικαιωμάτων, των ανέργων, των νέων και των κοινωνικά ευάλωτων συνανθρώπων μας.

Ψηφίζω ΚΚΕ για τις θέσεις που παίρνει για τη δημόσια Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση και Ερευνα, γιατί οραματίζεται το πραγματικά νέο και καινοτόμο στον χώρο της επιστήμης, που θα εκφράζει μια ενιαία αντίληψη για την Ερευνα και την Παιδεία, στις σύγχρονες κοινωνίες. Ζητούμενο είναι η αναβάθμιση του συστήματος, υπηρετώντας τη συνολική ανάπτυξη της κοινωνίας και απελευθερώνοντας την εργασία και την επιστήμη από τα δεσμά των καπιταλιστικών σχέσεων. Μόνο με την αγωνιστική δράση των συλλογικών φορέων που δραστηριοποιούνται στα Πανεπιστήμια και τα Ερευνητικά Κέντρα μπορούν να γίνουν πράξη όλα όσα διαχρονικά αρνούνται να πραγματοποιήσουν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, στον χώρο της Ερευνας, όπως:

Α) Μόνιμη, συνεχή και δημόσια χρηματοδότηση που αποτελεί ευθύνη του κράτους και της πολιτείας

Β) Σύγχρονα εργασιακά δικαιώματα με ΣΣΕ, σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους τους ερευνητές σε κάθε βαθμίδα

Γ) Κατάργηση του καθεστώτος των υποτροφιών και της ανασφάλιστης εργασίας - Συμβάσεις εργασίας για όλους.

Δ) Κατάργηση της επιχειρηματικότητας και της εμπορευματοποίησης της ακαδημαϊκής Ερευνας, με αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, ώστε να παύσουν να εξαρτώνται οι ανάγκες των ερευνητών από τα εκάστοτε προγράμματα, προς εξυπηρέτηση συγκεκριμένων στόχων και συμφερόντων.

Για την υπεράσπιση του δημόσιου και ακαδημαϊκού χαρακτήρα της Ερευνας στην υπηρεσία των κοινωνικών αναγκών.

ΚΑΒΑΛΑ
Συνδικαλιστές στηρίζουν το ΚΚΕ

Τη στήριξή τους στο ΚΚΕ στις εκλογές της 21ης Μάη δηλώνουν εκλεγμένοι συνδικαλιστές του νομού Καβάλας, οι οποίοι μέσα από τα σωματεία και τους συλλόγους τους έδωσαν μάχη όλο το προηγούμενο διάστημα απέναντι σε αντιλαϊκές κυβερνήσεις και την αντίστοιχα αντιλαϊκή τους πολιτική, που πλήττει όλη την εργατική τάξη μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς.

Το κείμενο που υπογράφουν αναφέρει: «Στις 21 Μάη συμπορευόμαστε, παλεύουμε, ψηφίζουμε ΚΚΕ για να βγει από τις εκλογές πιο ισχυρός ο λαός!

Εμείς, οι εκλεγμένοι στο εργατικό κίνημα, που μπορεί να μη συμφωνούμε σε όλα με το ΚΚΕ, πιστεύουμε όμως ότι είναι η μόνη πολιτική δύναμη στην οποία μπορούν να βρουν στήριγμα οι εργαζόμενοι.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους:

  • Να ψηφίσουν κάνοντας κριτήριο ψήφου την ίδια τους τη ζωή, ενισχύοντας το μόνο Κόμμα το οποίο με συνέπεια αγωνίζεται για τους εργαζόμενους και τον λαό.
  • Να γυρίσουν την πλάτη στα κόμματα που κυβερνούν και έχουν κυβερνήσει μέχρι σήμερα, που έφεραν ένα σωρό αντιλαϊκούς νόμους, τσακίζοντας κάθε πλευρά της ζωής μας.
  • Να μη "χαραμίσουν" καμία ψήφο στη δίνη της μοιρολατρίας και της παραίτησης με αποχή, λευκό ή άκυρο.

Ψηφίζουμε για να δυναμώσουμε τη θέση των εργαζομένων, για να πολλαπλασιάσουμε τις δυνάμεις μας, για να έχουν αποτέλεσμα οι αγώνες μας».

Υπογράφουν το κείμενο οι:

Βασιλική Μπράτσου, πρόεδρος του Συνδικάτου Τροφίμων, Γάλακτος και Ποτών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και υποψήφια βουλευτής Καβάλας με το ΚΚΕ.

Κωνσταντίνος Βάτσης, γραμματέας του Συνδικάτου Τροφίμων, Γάλακτος και Ποτών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Κατερίνα Μαντοπούλου, πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού, Τουρισμού και συναφών επαγγελμάτων Καβάλας και Θάσου.

Ναταλία Κοζικοπούλου, γραμματέας του Συνδικάτου Επισιτισμού, Τουρισμού και συναφών επαγγελμάτων Καβάλας και Θάσου.

Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος, μέλος ΔΣ του Συνδικάτου Επισιτισμού, Τουρισμού και συναφών επαγγελμάτων Καβάλας και Θάσου.

Παναγιώτης Τσολάκης, γραμματέας ΕΛΜΕ Ν. Καβάλας.

Ιωάννης Κακογεωργίου, γραμματέας συλλόγου υπαλλήλων ΕΛΤΑ Ν. Καβάλας.

Αναγνώστης Καραμπατζάκης, πρόεδρος Συνδικάτου Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Ν. Καβάλας.

Κωνσταντίνος Τιρτσίδης, γραμματέας Συνδικάτου Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Ν. Καβάλας.

Γιώργος Μελισσόπουλος, αντιπρόεδρος Συνδικάτου Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Ν. Καβάλας.

Κωνσταντίνος Χρυσαφούδης, ταμίας Συνδικάτου Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Ν. Καβάλας.

Θανάσης Ισα, μέλος ΔΣ Συνδικάτου Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Ν. Καβάλας.

Βασίλης Κοζικόπουλος, μέλος ΔΣ Συνδικάτου Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Ν. Καβάλας.

Ιωάννης Γιαγκίδης, πρόεδρος του Σωματείου εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων Ν. Καβάλας και υποψήφιος βουλευτής Καβάλας με το ΚΚΕ.

Ξένια Νταλλή, μέλος ΔΣ του Σωματείου εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων Ν. Καβάλας.

Τερέζα Βασιλείου, γραμματέας του Σωματείου εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων Ν. Καβάλας.

Αναστασία Καραγεώργη, ταμίας του Σωματείου εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων Ν. Καβάλας.

Βασίλης Ποιμενίδης, αντιπρόεδρος ΝΤ ΑΔΕΔΥ Καβάλας.

Αργυρώ Κουτρουμπάνη, εκλεγμένη στο ΝΤ ΑΔΕΔΥ Καβάλας.

Χρήστος Ποτόλιας, εκλεγμένος στο Σωματείο πολιτικών συνταξιούχων Καβάλας.

Τζένη Πρασίδου, πρόεδρος Σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Καβάλας.

Απόστολος Σοφιανός, γραμματέας του Σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Καβάλας.

Κωνσταντίνος Μακέδος, μέλος του ΔΣ Σωματείου συνταξιούχων ΟΑΕΕ Καβάλας.

Δήμος Ζαχαριάδης, πρόεδρος Σωματείου πολιτικών συνταξιούχων Καβάλας.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Στήριξη στο ΚΚΕ από εκπαιδευτικούς

Τη στήριξή τους στο ΚΚΕ δηλώνουν 14 εκπαιδευτικοί στη Ζάκυνθο, ανάμεσά τους συνδικαλιστές της ΕΛΜΕ, καλώντας σε υπερψήφιση του Κόμματος πανελλαδικά και στη μονοεδρική του νομού. Στο κείμενό τους τονίζουν:

«ΚΚΕ γιατί...

-- Στάθηκε όρθιο σε όλη τη φάση της πανδημίας και απαίτησε εφαρμογή όλων των αναγκαίων μέτρων για την υγεία του λαού.

-- Μας γέμισε υπερηφάνεια επειδή ακύρωσε στην πράξη τις απαγορεύσεις της κυβέρνησης που, με πρόσχημα την πανδημία, επιχείρησε να καταργήσει τους εορτασμούς Εργατικής Πρωτομαγιάς και 17ης Νοέμβρη.

-- Δεν τα δίπλωσε αλλά βγήκε ορμητικά μπροστά υπερασπίζοντας τα εργατικά δικαιώματα μαζί με τους εργαζόμενους σε COSCO, ΛΑΡΚΟ, "e-food", "Wolt", πετυχαίνοντας κατακτήσεις.

-- Απαιτεί αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία και Παιδεία για όλο τον λαό.

-- Ηταν συνειδητά απόν από το πανηγυράκι που έστησαν τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής χειροκροτώντας τους ναζί δολοφόνους των ταγμάτων Αζόφ.

-- Αποκάλυψε τους δολοφονικούς σχεδιασμούς ΝΑΤΟ και Ρωσίας και τις απειλές που προκύπτουν για τον λαό μας και όλους τους λαούς από τη σύγκρουση των δύο ιμπεριαλιστικών μπλοκ στο έδαφος της Ουκρανίας.

-- Βγήκε στον δρόμο μαζί μας μετά το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη ακυρώνοντας την προσπάθεια των πολιτικών ενόχων της τραγωδίας να τα φορτώσουν όλα στην "κακιά την ώρα" και στο "ανθρώπινο λάθος".

-- Δεν έβαλε πλάτη στα αντιλαϊκά μέτρα που πέρασε η τελευταία κυβέρνηση και όλες οι προηγούμενες.

-- Το μέλλον το δικό μας και της νέας γενιάς δεν μπορεί να είναι ο κόσμος της σήψης, της διαφθοράς, της εμπορευματοποίησης των πάντων.

-- Στην επόμενη κυβέρνηση που θα είναι αντιλαϊκή, χρειαζόμαστε να ακούγεται πιο δυνατά η φωνή των λαϊκών συμφερόντων, η φωνή που θα τους χαλάει τα σχέδια και θα οργανώνει την αντίσταση μέσα και έξω από τη Βουλή.

-- Ηρθε η ώρα να βάλουμε τέλος στις μάχες οπισθοφυλακών, στις διαρκείς υποχωρήσεις.

-- Ηρθε η ώρα να αντεπιτεθούμε και να κερδίσουμε όχι μόνο όσα χάσαμε, αλλά ακόμα περισσότερα, γιατί εμείς παράγουμε τον κοινωνικό πλούτο.

Γιατί τελικά το δίλημμα είναι: `Η τα κέρδη τους ή οι ζωές μας.

Στις εκλογές της 21ης Μάη, λοιπόν, εμείς οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές και οι εκπαιδευτικοί της Ζακύνθου στηρίζουμε και καλούμε να στηρίξετε τους συνδυασμούς του ΚΚΕ σε όλη την Ελλάδα, και ειδικά στη μονοεδρική της Ζακύνθου. Γιατί τελικά... μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό στον δρόμο της ανατροπής με ισχυρό ΚΚΕ!».

- Αποστολάτου Βίκυ, φιλόλογος, 2ο ΓΕΛ, μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ Ζακύνθου

- Γκόγκου Ελένη, ειδικό βοηθητικό προσωπικό, 3ο Δημοτικό Ρίζας

- Καλλιανιώτη Ελένη, σχολική ψυχολόγος

- Κεφαλληνού Αγγελική, φυσικός

- Κωστίδου Σοφία, φιλόλογος, 2ο ΓΕΛ

- Λάζου Μαρία, φυσικός, 1ο ΓΕΛ

- Μπελέρης Γιάννης, δάσκαλος, 3ο Δημοτικό, μέλος ΔΣ ΣΕΠΕ

- Παλλαδινός Στέλιος, μηχανολόγος, ΕΠΑΛ, μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ Ζακύνθου

- Προβής Φώτης, φιλόλογος, 3ο Γυμνάσιο, πρόεδρος ΕΛΜΕ Ζακύνθου

- Ρένεση Μαριέττα, δασκάλα, 2ο Δημοτικό Ρίζας

- Σελίμη Ζωή, δασκάλα, 2ο Δημοτικό

- Στράνης Παύλος, φιλόλογος

- Φουράκη Σοφία, μουσικός, 4ο Δημοτικό, μέλος ΔΣ ΣΕΠΕ

- Χαντζιάρα Εβίτα, μαθηματικός, Γυμνάσιο Κατασταρίου

Με το πείσμα στις σφιγμένες γροθιές

Γιάννης Ιωαννίδης, ψυχολόγος, Τμήμα Οικογενειακής Θεραπείας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, απόφοιτος Ψυχολογίας του Κρατικού Πανεπιστημίου Λομονόσοφ της Μόσχας

Με το ρίγος που προκαλεί στο σώμα η δυνατή συγκίνηση για το δίκιο. Με τη ζεστασιά των οραμάτων του ανθρώπου για μια συντροφική, απαλλαγμένη από την ανάγκη ζωή, της ενοποιημένης ανθρωπότητας. Με το πείσμα στις σφιγμένες γροθιές και στο πύρινο βλέμμα, ότι θα νικήσουμε! Με το ΚΚΕ και σε αυτήν τη μάχη χτυπάει η καρδιά μου!



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ