Παρασκευή 19 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Η ελπίδα βρίσκεται στους αγώνες μας

Δέσποινα Οικονόμου, επίκουρη καθηγήτρια Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Σεπτέμβρης 2021: Μετά από πολύμορφες και μαζικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, πάνω από 2.000 «ενοικιαζόμενοι» εργαζόμενοι στην «e-food» γίνονται αορίστου χρόνου.

Μάρτης 2023: Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στην επιχείρηση «ΜΟΡΦΗ ΕΠΕ» στα Ανω Λιόσια, με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς πάνω από το ύψος του πληθωρισμού υπέγραψε το Συνδικάτο Τύπου - Χάρτου.

Μάρτης 2023: Μαζική και δυναμική κινητοποίηση των συλλόγων γονέων και των κατοίκων της Αλσούπολης στο Δημοτικό Συμβούλιο, που επέβαλαν τη λήψη απόφασης για αποκατάσταση της παιδικής χαράς στο Παναιτώλιο.

Γενάρης 2023: Αλληλεγγύη στην οικογένεια προσφύγων από το Κονγκό που ξεσπιτώνεται από το σπίτι που διαμένει μετά από απόφαση της κυβέρνησης να διακόψει το πρόγραμμα στέγασης ESTIA.

Μάρτης 2023: Κινητοποίηση στα γραφεία της εταιρείας διαχείρισης «κόκκινων» δανείων «doValue» στην Καλλιθέα, οργάνωσαν τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ και οι Σύλλογοι Δημοκρατικών Γυναικών Ζωγράφου και Καισαριανής για την προστασία της πρώτης κατοικίας μιας χαμηλοσυνταξιούχου και ενός ανέργου που απειλούνται με πλειστηριασμό.

Φεβρουάριος 2023: Πολύμορφες δράσεις αλληλεγγύης από σωματεία, συλλόγους, επιτροπές αγώνα προς τον Τουρκικό και συριακό λαό.

Ιανουάριος 2023: Ημερίδα για ζητήματα Ψυχικής Υγείας διοργανώθηκε από το Τμήμα Υγείας - Πρόνοιας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Λίγες μόνο από τις δράσεις στις οποίες πρωτοστατούν μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, αγωνιστές που συσπειρώνονται στα σωματεία τους, στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, στις επιτροπές γειτονιάς. Κάθε μικρός ή μεγάλος αγώνας σε χώρους δουλειάς, κάθε δράση αλληλεγγύης στη γειτονιά ανοίγει χαραμάδες φωτός στο βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα που ζούμε, που γίνεται oλοένα και σκληρότερο για τη μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου. Η ελπίδα βρίσκεται στους αγώνες μας, στην αλληλεγγύη μας, στη διάθεσή μας για μόρφωση και πολιτισμό. Γι' αυτό ΚΚΕ! Για την πάλη για καλύτερους όρους ζωής στο σήμερα, μία πάλη που στοχεύει στην κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για μία κοινωνία όπου η επιστήμη θα είναι όπλο στην υπηρεσία του ανθρώπου και όχι στο κυνήγι του κέρδους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ