ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 15 Ιούνη 2023
Σελ. /28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
Καταγγέλλει την παρεμπόδιση των λουόμενων να μπουν στην παραλία του Αγ. Κοσμά

Παραλίες ελεύθερες για όλους, με όλες τις απαραίτητες υποδομές, αλλά και την ομαλή πρόσβαση στην παραλία για όλους τους λουόμενους, καθ' όλη τη διάρκεια της εκτέλεσης των έργων στον Αγ. Κοσμά, διεκδικεί ο Σύλλογος Γυναικών Ελληνικού.

Οπως επισημαίνει, «μετά την έξωση αθλητών και αθλητικών σωματείων από το μεγαλύτερο Αθλητικό Κέντρο της Αττικής, το ΕΑΚΝ του Αγίου Κοσμά, για να κατασκευαστούν 27 βίλες, μετά το ξήλωμα της παιδικής χαράς στην Ιπποκράτους, για τη δημιουργία δρόμου και πύλης εισόδου στο έργο του Ελληνικού, τώρα σειρά έχει και η υπόλοιπη παραλία του Αγίου Κοσμά, που αποτελεί και έδρα του Συλλόγου Χειμερινών Κολυμβητών "Νηρέας"».

Και αυτό καθώς «χειμερινοί κολυμβητές αλλά και οι υπόλοιποι λουόμενοι ήρθαν αντιμέτωποι την τελευταία εβδομάδα με την παρεμπόδιση της εισόδου στην παραλία του Αγίου Κοσμά (στάση 2η Αγίου Κοσμά) με κάγκελα και φρουρό της ιδιωτικής εταιρείας security, που καθ' υπόδειξη της "Lamda" "ενημερώνει" πως είναι κλειστή η παραλία και δεν επιτρέπει τη δίοδο σε πεζούς και αυτοκίνητα». Σημειώνει ότι μοναδική δίοδος στην παραλία είναι οι επόμενες στάσεις, πάνω από μισό χιλιόμετρο μακριά, με σοβαρά ερωτήματα για την ασφάλεια εκείνου του τμήματος, καθώς η ακτή είναι βραχώδης και αναρωτιέται: «Προς τι όμως ο αποκλεισμός και η παρεμπόδισή μας;».

Υπογραμμίζει ότι από τα σχέδια του έργου, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται, όλη αυτή η έκταση θα γεμίσει με βίλες, κατοικίες με κόστος αστρονομικό, ξενοδοχεία πολυτελείας, ουρανοξύστες, μαρίνα για τα πιο ακριβά yacht και σκάφη, αλλά και μια συστοιχία πολυτελών εμπορικών μαγαζιών, ενώ στην αποκλεισμένη - για τους πολλούς - παραλία «ο Λάτσης ετοιμάζει πανάκριβα ξενοδοχεία, βίλες για το γόητρο και την τσέπη των πλουσίων, μαγαζιά για συγκεκριμένα βαλάντια».

Καταλήγοντας, επισημαίνει πως «με αυτά τα σχέδια ακόμα και ο ελεύθερος χώρος, που προβλέπεται, θα είναι πολύ μακριά από τις ανάγκες των κατοίκων, των κολυμβητών, των οικογενειών μας. Μία τέτοια παραλία θα παρέχει ξαπλώστρες, μαγαζιά, αναψυχή και υπηρεσίες ανάλογες με τα πορτοφόλια όσων διαμένουν εκεί και όχι με βάση το τι χρειαζόμαστε εμείς και οι οικογένειές μας».

Για την παρεμπόδιση πρόσβασης στην παραλία του Αγίου Κοσμά στο Ελληνικό, ο Γιώργος Ιωαννίδης, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στον Νότιο Τομέα, δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης και υποψήφιος δήμαρχος, έκανε την ακόλουθη δήλωση.

«Το τελευταίο επεισόδιο της οργανωμένης έξωσης αθλητών, σωματείων και του λαού από την παραλία και τις εγκαταστάσεις του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά εκτυλίσσεται αυτό το διάστημα, που οι αθλούμενοι του Συλλόγου Χειμερινών Κολυμβητών "Νηρέας" και άλλοι λουόμενοι ήρθαν αντιμέτωποι με εταιρεία security, που δεν τους επέτρεπε την πρόσβαση, κατόπιν εντολών της "Lamda Development".

Φέτος, που οι κάτοικοι της περιοχής και συνολικά της Αττικής δυσκολεύονται ακόμη περισσότερο να επισκεφτούν τις παραλίες και τις θάλασσες λόγω των πανάκριβων εισιτηρίων που επιβάλλουν δημοτικές αρχές και ιδιώτες, η "Lamda" με την ανοχή της δημοτικής αρχής Ελληνικού - Αργυρούπολης και τις πλάτες ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ "κλείνει" μια από τις λίγες ελεύθερες παραλίες, την οποία καθημερινά επισκέπτονται δεκάδες κόσμου, ανάμεσά τους δημότες της περιοχής, ΚΑΠΗ του δήμου, οικογένειες με παιδιά.

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που στήριξε από την πρώτη στιγμή και με τις θέσεις αλλά και με κινητοποιήσεις τις διεκδικήσεις των αθλητών, των Αθλητικών Σωματείων και Ομοσπονδιών, των δρομέων, των γυμναστών και προπονητών, για ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά ανοιχτό, ελεύθερα προσβάσιμο, με αναβαθμισμένες υποδομές για τον λαό και τους αθλούμενους. Στηρίζουμε και τώρα τις διεκδικήσεις αθλούμενων, λουόμενων, του λαού της περιοχής για ελεύθερες παραλίες, ανοιχτές για όλους, με δωρεάν ποιοτικές υποδομές».

Και καταλήγει: «Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που μπαίνει μπροστά και διαθέτει όλες τις δυνάμεις του για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, της νεολαίας μας, στη δουλειά και την ξεκούραση. Για την κατάργηση της επιχειρηματικής εκμετάλλευσης των παραλιών και των αιγιαλών. Που αναδεικνύει τις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα, ο λαός μας να απολαμβάνει δωρεάν όλο τον φυσικό πλούτο της περιοχής μας, υψηλού επιπέδου υποδομές και υπηρεσίες άθλησης, αναψυχής και ψυχαγωγίας».

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
Πετυχημένες εκδηλώσεις σε Ανω Λιόσια και Μενίδι

Με τη συμμετοχή 49 φορέων, Ενώσεων Γονέων, Συλλόγων Γονέων, ΕΛΜΕ, Σωματείων Εργαζομένων, Εξωραϊστικών, Πολιτιστικών, Τοπικών και Αθλητικών Συλλόγων των Ανω Λιοσίων, του Ζεφυρίου και της Φυλής και μαζική προσέλευση πολιτών της περιοχής, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο η εκδήλωση του Παραρτήματος Αχαρνών - Φυλής του ΕΣΥΝ για την Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών, στην πλατεία Ηρώων στα Ανω Λιόσια.

Δυναμικό «παρών» έδωσαν και φέτος με τη δική τους ιδιαίτερη συμβολή αθλητικοί σύλλογοι, με αθλητές και προπονητές διακεκριμένους σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Παραρτήματος, Χάρης Κωστόπουλος, δίνοντας έμφαση στην έξαρση της χρήσης και της εξάρτησης που διαπιστώνεται τα τελευταία χρόνια από τα στοιχεία όλων των επίσημων οργανισμών και αναδεικνύοντας την ανεπάρκεια της εφαρμοζόμενης κρατικής «αντιναρκωτικής» πολιτικής απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις. Η εκδήλωση έκλεισε με συναυλία από το μουσικό σύνολο «Ρωμιοσύνη», αφιέρωμα στο έργο των μεγάλων μας μουσικοσυνθετών Μίκη Θεοδωράκη και Σταύρου Ξαρχάκου, συγκινώντας όλο το κοινό, μικρούς και μεγάλους, με ερμηνείες τραγουδιών βαθιά χαραγμένων στη συνείδηση του λαού μας. Στο τέλος της εκδήλωσης όλοι οι συντελεστές έλαβαν διπλώματα και ανθοδέσμες ως αναμνηστικά δώρα, ενώ στους αθλητές και τους προπονητές που συμμετείχαν στις επιδείξεις απονεμήθηκαν επιπλέον και μετάλλια.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή η κοινή εκδήλωση του Παραρτήματος Αχαρνών - Φυλής του ΕΣΥΝ και του ΚΕΘΕΑ «Διάβαση» στην πλατεία Δημαρχείου στο Μενίδι, στο πλαίσιο των δράσεων με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών. Στην εκδήλωση συμμετείχαν περισσότεροι από 20 φορείς, μεταξύ των οποίων η Ενωση Γονέων της πόλης, Σύλλογοι Γονέων, Σωματεία Εργαζομένων, καθώς και Λαογραφικοί, Πολιτιστικοί, Αθλητικοί και Τοπικοί Σύλλογοι. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε αντιπροσωπεία του ΔΣ του Συλλόγου Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ «Διάβαση».

Σε συνέχεια της παρέμβασης που ανέπτυξε το Παράρτημα σε σχολεία και συλλόγους το προηγούμενο διάστημα, απηύθυνε κάλεσμα προς όλους τους συμμετέχοντες φορείς για διεύρυνση του μετώπου πάλης ενάντια στα ναρκωτικά, περισσότερες συντονισμένες δράσεις και συσκέψεις, για τη διαμόρφωση ενός κοινού διεκδικητικού πλαισίου με στόχο την ενίσχυση της πρωτογενούς πρόληψης, της θεραπείας και της κοινωνικής επανένταξης στην περιοχή, την αποτροπή λειτουργίας οποιουδήποτε Χώρου Εποπτευόμενης Χρήσης (ΧΕΧ) ναρκωτικών, καθώς επίσης τη διαφύλαξη του χαρακτήρα του ΚΕΘΕΑ και την ουσιαστική στήριξη των «στεγνών» προγραμμάτων απεξάρτησης.

Η εκδήλωση έκλεισε με συναυλία των Ομάδων του Πολιτιστικού Στεκιού του ΚΕΘΕΑ «Διάβαση» για τον Μάνο Λοΐζο.


Το τελευταίο «αντίο» στον σύντροφο Χρήστο Σκαρλάτο

Μέσα σε κλίμα βαθιάς θλίψης και συγκίνησης, συγγενείς, σύντροφοι και φίλοι αποχαιρέτησαν τον σύντροφο Χρήστο Σκαρλάτο, που «έφυγε» από τη ζωή τα ξημερώματα της Δευτέρας, σε ηλικία 83 ετών.

Στην πολιτική τελετή παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ με επικεφαλής την Μαρία Γαβαλά, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και Γραμματέα της ΕΠ Θεσσαλίας.

Σε όλη τη διάρκεια της τελετής ο σύντροφος Χρήστος ήταν σκεπασμένος με τη σημαία του τιμημένου ΚΚΕ, στο οποίο παρέμεινε πιστός σε όλη τη διάρκεια της ζωής του, και παράλληλα είχε τους συντρόφους του σε θέσεις τιμητικής φρουράς στο πλάι του.

Επικήδειους εκφώνησαν ο Γιώργος Λαμπρούλης, μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας, η Μαρία Κωστούλα, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Υπαίθρου Λάρισας, ο Ζήσης Γκαραλιάκος, μέλος της ΤΕ Λάρισας και περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και εκ μέρους των συγγενών ο μικρότερος γιος του, Νίκος Σκαρλάτος.

Ο Γ. Λαμπρούλης αναφέρθηκε στο αγωνιστικό βιογραφικό του συντρόφου, προσθέτοντας ότι «είμαστε περήφανοι που παλέψαμε μαζί του, που μαζί του δώσαμε τόσους αγώνες, που γευτήκαμε τις χαρές και τις δυσκολίες της κομματικής ζωής, που παίρναμε δύναμη και κουράγιο από το προσωπικό του παράδειγμα».

Εκ μέρους των Οργανώσεων Λάρισας του ΚΚΕ τον αποχαιρέτησε η Μ. Κωστούλα, επισημαίνοντας: «Οι νεότεροι σύντροφοι μάθαμε από σένα πώς να δρούμε στη γειτονιά για όλες τις μάχες του Κόμματος. Μας έμαθες πώς να ερχόμαστε σε επαφή με τους εργαζόμενους, πάντα με χαμόγελο και χιούμορ, αλλά ιδιαίτερα με την επαναστατική σου αισιοδοξία».

Ο Ζήσης Γκαραλιάκος στάθηκε στη χρέωση του συντρόφου στην Τοπική Διοίκηση: «Μέσα στον κόσμο, δίπλα στους εργαζόμενους της Λάρισας, έχοντας μοναδικό στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους, τη διεκδίκηση μέτρων ανακούφισης για τη ζωή του λαού μας. Αυτή ήταν η μάχη σου και εσένα, όπως και για όλους τους κομμουνιστές, τους συμπορευόμενους μαζί μας, εκείνα τα χρόνια. Προϊόν τέτοιας δουλειάς, άοκνης προσπάθειας δικής σου και πολλών άλλων, ήταν η χρυσή δεκαετία της δημαρχίας Λαμπρούλη, όπως χαρακτηριστικά έμεινε στη συλλογική μνήμη της πόλης. Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο συνεχίζουμε και σήμερα.»

Τέλος ο γιος του, Νίκος, είπε: «Με την αγάπη και τη στάση ζωής σου μας έμαθες να φροντίζουμε τον εαυτό μας, αλλά πιο πολύ με τις ιδέες σου και την έμφυτη ανάγκη σου για προσφορά υπηρέτησες το Κόμμα σου, το ΚΚΕ, και την τοπική κοινότητα, μας έμαθες με τον τρόπο σου να ενδιαφερόμαστε για τους γύρω μας και κυρίως όσους έχουν ανάγκη τη βοήθειά μας, και πως το καλύτερο αύριο θα ξημερώσει όταν ξεκινήσουμε να κοιτάμε πέρα από τους εαυτούς μας».

Επιστολή του Γ. Μαρίνου για το αποχετευτικό δίκτυο στον Αγ. Λουκά Αλιβερίου

Την άμεση επίλυση του σοβαρού προβλήματος στο αποχετευτικό δίκτυο της Κοινότητας Αγ. Λουκά Αλιβερίου ζητά ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας, με επιστολή του προς το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον δήμο Κύμης - Αλιβερίου,

Στην επιστολή ο Γ. Μαρίνος αναφέρει:

«Μετά από καταγγελίες της τοπικής κοινότητας και κατοίκων του Αγίου Λουκά, επισκέφτηκα το χωριό ως επικεφαλής κλιμακίου του ΚΚΕ και διαπίστωσα ότι για μεγάλο διάστημα η αντλία που συνδέει το αποχετευτικό δίκτυο της Κοινότητας Αγίου Λουκά με τις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού του Αλιβερίου δεν λειτουργεί, με αποτέλεσμα την εκροή λυμάτων που έχουν κατακλύσει το ποτάμι δίπλα στο χωριό.

Σημειώνουμε ότι παρά τις συνέπειες και τους κινδύνους σε βάρος της υγείας των κατοίκων και τις διαμαρτυρίες τους, δεν έχουν ληφθεί τα αναγκαία μέτρα αποκατάστασης της ζημιάς και συνεπώς υπάρχουν μεγάλες ευθύνες. Απαιτούμε την άμεση επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος και περιμένουμε την απάντησή σας».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ