ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 7 Ιούλη 2023
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α/Γ
Το ραντεβού των κορυφαίων στον Βόλο

Ολα τα σπουδαία ονόματα του χώρου δίνουν το «παρών» στο Πανθεσσαλικό το Σαββατοκύριακο

Το ετήσιο ραντεβού των κορυφαίων του ελληνικού στίβου δίνεται φέτος στον Βόλο και στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, όπου αυτό το Σαββατοκύριακο διεξάγεται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ανδρών - γυναικών. Η φετινή διοργάνωση είναι η 109η στην Ιστορία για το πρωτάθλημα ανδρών και η 87η για το αντίστοιχο των γυναικών. Επίσης, είναι η πρώτη φορά που η πρωτεύουσα της Μαγνησίας φιλοξενεί την κορυφαία πανελλήνια διοργάνωση, σε ένα στάδιο που μπορεί να φτιάχτηκε με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά από τότε μέχρι σήμερα δεν φιλοξένησε ανάλογο γεγονός.

Παρόντα όλα τα «βαριά χαρτιά»

Στους αγώνες αναμένεται να δώσει το «παρών» το σύνολο των σπουδαιότερων ονομάτων του ελληνικού στίβου, αλλά και εξίσου σημαντικός αριθμός αθλητών από συλλόγους όλης της Ελλάδας, που θα παλέψουν για τη διάκριση τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο σωματείων. Παράλληλα, για αρκετούς αθλητές του υψηλού αθλητισμού οι αγώνες αναμένεται να αποτελέσουν και μια σημαντική ευκαιρία προκειμένου να κυνηγήσουν τα όρια πρόκρισης για το της χρονιάς στον χώρο, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Βουδαπέστης τον ερχόμενο Αύγουστο. Από τις παρουσίες ξεχωρίζουν αυτές του χρυσού Ολυμπιονίκη του μήκους Μίλτου Τεντόγλου, των Κατερίνας Στεφανίδη, Νικόλ Κυριακοπούλου και Εμμανουήλ Καραλή στο επί κοντω, της πρωταθλήτριας Ευρώπης Ελίνας Τζένγκο στον ακοντισμό, των Χρήστου Φραντζεσκάκη και Μιχάλη Αναστασάκη στη σφυροβολία, του Γιάννη Κυριαζή και άλλων σπουδαίων αθλητών.

Κεντρίζουν το ενδιαφέρον τα άλματα

Για μια ακόμα φορά τα τελευταία χρόνια σε πανελλήνιο πρωτάθλημα, τη μερίδα του λέοντος από πλευράς ενδιαφέροντος συγκεντρώνουν τα αγωνίσματα των αλμάτων, στα οποία η χώρα μας διαθέτει ορισμένους από τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες παγκοσμίως.

Στο μήκος ο Μίλτος Τεντόγλου, που ετοιμάζεται για τον έβδομο αγώνα της θερινής σεζόν, επιδιώκει να πετύχει την έκτη νίκη του στη διοργάνωση, κρατώντας τον τίτλο του στο αγώνισμα. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του μήκους έχει φέτος καλύτερη επίδοση στα 8,34 μ. και κάτι αντίστοιχο θέλει να πετύχει και στους αγώνες του Βόλου.

Εντονο θα είναι το ενδιαφέρον και στο επί κοντώ, όπου στο αγώνισμα των γυναικών θα δώσει το «παρών», κυνηγώντας μια σπουδαία επίδοση, η τριάδα των Κατερίνας Στεφανίδη, Νικόλ Κυριακοπούλου και Ελένης Πόλακ, με την τελευταία να έχει το καλύτερο φετινό ρεκόρ, με άλμα στα 4,42 μ. Στο επί κοντώ των ανδρών ξεχωρίζει η συμμετοχή του Εμμανουήλ Καραλή, που μετά την ισοφάριση του ατομικού του ρεκόρ με 5,80 μ. και έχοντας δείξει ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, θέλει στον Βόλο να διατηρήσει υψηλούς ρυθμούς.

Στο τριπλούν ο Δημήτρης Τσιάμης, με εφαλτήριο τις 11 νίκες σε πανελλήνια πρωταθλήματα ανοιχτού στίβου, αλλά και την κορυφαία επίδοση φέτος, με 16,44 μ., θέλει να διευρύνει την κυριαρχία του στο αγώνισμα. Μαζί του θα βρεθεί ο ασημένιος πρωταθλητής Ευρώπης στον κλειστό στίβο, Νικόλας Ανδρικόπουλος, που έχει φετινό ρεκόρ στα 15,92 μ. Εντονο ενδιαφέρον θα έχει και το ύψος, όπου η Τατιάνα Γκούσιν έχει την κορυφαία επίδοση φέτος στην Ελλάδα, με 1,92 μ., και στοχεύει στη διατήρηση του τίτλου της.

Κατά τ' άλλα, έντονος αναμένεται να είναι ο συναγωνισμός στα σπριντ, όπου κυριαρχούν οι παρουσίες της εντυπωσιακής μέχρι τώρα στη σεζόν Πολυνίκης Εμμανουηλίδου (100 μ., 200 μ.), των έμπειρων Γιάννη Νυφαντόπουλου, Δημήτρη Χρυσαφή και Παναγιώτη Τριβιζά (100 μ.), αλλά και του Κώστα Δουβαλίδη (110 μ. εμπόδια), της Ελισάβετ Πεσιρίδου (100 μ. εμπόδια) και της Ραφαέλας Σπανουδάκη (100 μ.), η οποία επανέρχεται μετά τον τραυματισμό της.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΕURO U19
Ψάχνει αντίδραση η Εθνική νέων

Με στόχο να ανακάμψει από την ήττα στην πρεμιέρα και να διατηρηθεί στο κυνήγι της πρόκρισης στα ημιτελικά του Euro U19, η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου νέων αντιμετωπίζει σήμερα την Ισπανία για τη 2η αγωνιστική του 2ου ομίλου της διοργάνωσης που πραγματοποιείται στη Μάλτα.

Εχοντας υποστεί ήττα 5-4 από τη Νορβηγία στην πρεμιέρα, το έργο της πρόκρισης έχει δυσκολέψει αρκετά για την Εθνική, που πλέον χρειάζεται το απόλυτο στις νίκες, σήμερα με τους Ισπανούς (19.30 - ΕΡΤ1) και τη Δευτέρα κόντρα στην Ισλανδία (22.00 - ΕΡΤ1), προκειμένου να διατηρήσει ελπίδες πρόκρισης. Οδηγό για τη σημερινή προσπάθεια των Ελλήνων διεθνών κόντρα στην ισχυρή - και εκ των φαβορί για τον τίτλο - αντίπαλό τους αποτελεί η εμφάνισή τους στο δεύτερο μέρος του αγώνα με τη Νορβηγία, όταν μετά από ένα κάκιστο πρώτο μέρος, που τους έφερε πίσω στο σκορ με το βαρύ 5-0, κατάφεραν να επανέλθουν και μάλιστα, κυριαρχώντας σε όλους τους τομείς, να αγγίξουν την ισοφάριση.

Οπως δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Τάσος Θέος, τα καθοριστικά λάθη του πρώτου 45λεπτου πρέπει να αποφευχθούν κόντρα στην Ισπανία και η ομάδα να «χτίσει» πάνω στην αντίδραση που έβγαλε στην επανάληψη του ματς με τους Νορβηγούς. Ο Ελληνας τεχνικός εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι οι παίκτες του θα διορθώσουν κατά πολύ την εικόνα τους στα δύο επόμενα ματς.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ 2023
Οριστικοποιήθηκαν οι αποστολές στο πόλο

Τις Εθνικές ομάδες ανδρών και γυναικών που θα ταξιδέψουν στην Ιαπωνία ανακοίνωσε η ΚΟΕ

Ανακοινώθηκαν χθες από την Κολυμβητική Ομοσπονδία οι αποστολές των Εθνικών ομάδων πόλο ανδρών και γυναικών που θα πάρουν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου 2023, το οποίο θα διεξαχθεί στη Φουκουόκα της Ιαπωνίας το διάστημα 14 - 30 Ιουλίου.

Χωρίς Βλαχόπουλο η Εθνική ανδρών

Οσον αφορά την Εθνική ανδρών, θα ταξιδέψει στην Ιαπωνία με μια σημαντική απώλεια, αφού εκτός αποστολής τέθηκε ο Αγγελος Βλαχόπουλος, ο οποίος δεν μπόρεσε να ακολουθήσει εξαιτίας ενός οικογενειακού προβλήματος. Την ομάδα που επέλεξε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος για να κυνηγήσει τη διάκριση στη σπουδαία διοργάνωση απαρτίζουν οι εξής: Μάνος Ζερδεβάς, Ντίνος Γενηδουνιάς, Δημήτρης Σκουμπάκης, Στάθης Καλογερόπουλος, Γιάννης Φουντούλης, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Γιώργος Δερβίσης, Στέλιος Αργυρόπουλος, Δημήτρης Νικολαΐδης, Κώστας Κάκαρης, Ζαννής Αλαφραγκής, Κώστας Γκιουβέτσης, Παναγιώτης Τζωρτζάτος, Νίκος Γκίλλας και Αριστείδης Χαλυβόπουλος.

Με 15μελή αποστολή οι γυναίκες

Με 15μελή αποστολή θα εμφανιστεί στη διοργάνωση της Φουκουόκα η Εθνική γυναικών με την ομοσπονδιακή τεχνικό Αλεξία Καμένου να οριστικοποιεί τις παίκτριες που θα συμμετάσχουν. Είναι οι εξής: Χρυσή Διαμαντοπούλου, Ιωάννα Σταματοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου, Ιωάννα Χυδηριώτη, Νικόλ Ελευθεριάδου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ελένη Ξενάκη, Ειρήνη Νίνου, Ελενα Ελληνιάδη, Χριστίνα Σιούτη, Βασιλική Πλευρίτου, Αθηνά Γιαννοπούλου, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, Φωτεινή Τριχά και Ελευθερία Φουντωτού.

ΒASKET LEAGUE
«Διαζύγιο» ... Νο 2 για Ολυμπιακό και Σλούκα

Με αιχμές το «αντίο» του παίκτη

Μετά από τρία χρόνια, για δεύτερη φορά ο Ολυμπιακός και ο Κώστας Σλούκας χωρίζουν τους δρόμους τους, με τις δύο πλευρές να ανακοινώνουν χθες επίσημα το «διαζύγιο» μετά τις διαπραγματεύσεις που προηγήθηκαν για ενδεχόμενη συμφωνία ανανέωσης. Μάλιστα οι εξελίξεις ήταν άμεσες, μετά το άκαρπο πρώτο ραντεβού μεταξύ των διοικούντων και του παίκτη, και δεν χρειάστηκε καν να πραγματοποιηθεί δεύτερη συνάντηση, όπως είχε προαναγγελθεί πριν δυο μέρες. Οπως ακούγεται, βασική αιτία του διαζυγίου ήταν το γεγονός ότι ο παίκτης δεν έλαβε τις εγγυήσεις που ζήτησε για τον ρόλο του στην ομάδα και τον χρόνο συμμετοχής, αλλά και οι παγωμένες σχέσεις του με τον τεχνικό της ομάδας Γ. Μπαρτζώκα.

«Αντίο» με αιχμές από τον Σλούκα

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός με ανάρτησή της στα social media της ομάδας ενημέρωσε για το τέλος της συνεργασίας, ευχαριστώντας τον παίκτη για την προσφορά του στην ομάδα και κυρίως στις κατακτήσεις των τίλων που ήρθαν την τριετία 2020 - 2023, ενώ του εύχεται και καλή συνέχεια στην καριέρα του. Σε δική του ανάρτηση - αποχαιρετισμό, ο Κ. Σλούκας ευχαρίστησε τη διοίκηση και τους ανθρώπους της ομάδας, παράλληλα όμως άφησε και αιχμές με αποδέκτη τον Γ. Μπαρτζώκα για το άδοξο φινάλε της πορείας του στον Ολυμπιακό. Οσον αφορά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, τα σενάρια τον φέρνουν να επιστρέφει στη Φενερμπαχτσέ.

Εντελώς διαφορετική ήταν η έκβαση των συζητήσεων μεταξύ του Ολυμπιακού και του Κώστα Παπανικολάου, με τους «ερυθρόλευκους» να ανακοινώνουν τη συνέχεια της συνεργασίας τους με τον διεθνή παίκτη.

Επιστροφή του Μήτογλου στον ΠΑΟ

Μία μέρα μετά την απόφαση του CAS να μειώσει στο μισό (από 32 σε 16 μήνες) την ποινή αποκλεισμού του Ν. Μήτογλου λόγω χρήσης απαγορευμένης ουσίας, ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τη σύναψη συνεργασίας με τον παίκτη, ο οποίος επιστρέφει στους «πράσινους» μετά από δύο χρόνια. Η απόφαση του CAS σηματοδότησε ουσιαστικά την επιστροφή του παίκτη (ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες για εκούσια χρήση της ουσίας) στη δράση από 27 Ιούλη και έπειτα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ