Παρασκευή 7 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α/Γ
Το ραντεβού των κορυφαίων στον Βόλο

Ολα τα σπουδαία ονόματα του χώρου δίνουν το «παρών» στο Πανθεσσαλικό το Σαββατοκύριακο

Το ετήσιο ραντεβού των κορυφαίων του ελληνικού στίβου δίνεται φέτος στον Βόλο και στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, όπου αυτό το Σαββατοκύριακο διεξάγεται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ανδρών - γυναικών. Η φετινή διοργάνωση είναι η 109η στην Ιστορία για το πρωτάθλημα ανδρών και η 87η για το αντίστοιχο των γυναικών. Επίσης, είναι η πρώτη φορά που η πρωτεύουσα της Μαγνησίας φιλοξενεί την κορυφαία πανελλήνια διοργάνωση, σε ένα στάδιο που μπορεί να φτιάχτηκε με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά από τότε μέχρι σήμερα δεν φιλοξένησε ανάλογο γεγονός.

Παρόντα όλα τα «βαριά χαρτιά»

Στους αγώνες αναμένεται να δώσει το «παρών» το σύνολο των σπουδαιότερων ονομάτων του ελληνικού στίβου, αλλά και εξίσου σημαντικός αριθμός αθλητών από συλλόγους όλης της Ελλάδας, που θα παλέψουν για τη διάκριση τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο σωματείων. Παράλληλα, για αρκετούς αθλητές του υψηλού αθλητισμού οι αγώνες αναμένεται να αποτελέσουν και μια σημαντική ευκαιρία προκειμένου να κυνηγήσουν τα όρια πρόκρισης για το της χρονιάς στον χώρο, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Βουδαπέστης τον ερχόμενο Αύγουστο. Από τις παρουσίες ξεχωρίζουν αυτές του χρυσού Ολυμπιονίκη του μήκους Μίλτου Τεντόγλου, των Κατερίνας Στεφανίδη, Νικόλ Κυριακοπούλου και Εμμανουήλ Καραλή στο επί κοντω, της πρωταθλήτριας Ευρώπης Ελίνας Τζένγκο στον ακοντισμό, των Χρήστου Φραντζεσκάκη και Μιχάλη Αναστασάκη στη σφυροβολία, του Γιάννη Κυριαζή και άλλων σπουδαίων αθλητών.

Κεντρίζουν το ενδιαφέρον τα άλματα

Για μια ακόμα φορά τα τελευταία χρόνια σε πανελλήνιο πρωτάθλημα, τη μερίδα του λέοντος από πλευράς ενδιαφέροντος συγκεντρώνουν τα αγωνίσματα των αλμάτων, στα οποία η χώρα μας διαθέτει ορισμένους από τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες παγκοσμίως.

Στο μήκος ο Μίλτος Τεντόγλου, που ετοιμάζεται για τον έβδομο αγώνα της θερινής σεζόν, επιδιώκει να πετύχει την έκτη νίκη του στη διοργάνωση, κρατώντας τον τίτλο του στο αγώνισμα. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του μήκους έχει φέτος καλύτερη επίδοση στα 8,34 μ. και κάτι αντίστοιχο θέλει να πετύχει και στους αγώνες του Βόλου.

Εντονο θα είναι το ενδιαφέρον και στο επί κοντώ, όπου στο αγώνισμα των γυναικών θα δώσει το «παρών», κυνηγώντας μια σπουδαία επίδοση, η τριάδα των Κατερίνας Στεφανίδη, Νικόλ Κυριακοπούλου και Ελένης Πόλακ, με την τελευταία να έχει το καλύτερο φετινό ρεκόρ, με άλμα στα 4,42 μ. Στο επί κοντώ των ανδρών ξεχωρίζει η συμμετοχή του Εμμανουήλ Καραλή, που μετά την ισοφάριση του ατομικού του ρεκόρ με 5,80 μ. και έχοντας δείξει ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, θέλει στον Βόλο να διατηρήσει υψηλούς ρυθμούς.

Στο τριπλούν ο Δημήτρης Τσιάμης, με εφαλτήριο τις 11 νίκες σε πανελλήνια πρωταθλήματα ανοιχτού στίβου, αλλά και την κορυφαία επίδοση φέτος, με 16,44 μ., θέλει να διευρύνει την κυριαρχία του στο αγώνισμα. Μαζί του θα βρεθεί ο ασημένιος πρωταθλητής Ευρώπης στον κλειστό στίβο, Νικόλας Ανδρικόπουλος, που έχει φετινό ρεκόρ στα 15,92 μ. Εντονο ενδιαφέρον θα έχει και το ύψος, όπου η Τατιάνα Γκούσιν έχει την κορυφαία επίδοση φέτος στην Ελλάδα, με 1,92 μ., και στοχεύει στη διατήρηση του τίτλου της.

Κατά τ' άλλα, έντονος αναμένεται να είναι ο συναγωνισμός στα σπριντ, όπου κυριαρχούν οι παρουσίες της εντυπωσιακής μέχρι τώρα στη σεζόν Πολυνίκης Εμμανουηλίδου (100 μ., 200 μ.), των έμπειρων Γιάννη Νυφαντόπουλου, Δημήτρη Χρυσαφή και Παναγιώτη Τριβιζά (100 μ.), αλλά και του Κώστα Δουβαλίδη (110 μ. εμπόδια), της Ελισάβετ Πεσιρίδου (100 μ. εμπόδια) και της Ραφαέλας Σπανουδάκη (100 μ.), η οποία επανέρχεται μετά τον τραυματισμό της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ