ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023
Σελ. /24
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ «Π. ΚΑΙ Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ»
Επιδιώκουν να κλείσουν το Εξειδικευμένο Διαβητολογικό Κέντρο!

Ανάστατοι οι γονείς, «δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια!» απαντούν οι υγειονομικοί

Ανάστατοι είναι εκατοντάδες γονείς παιδιών που πάσχουν από Διαβήτη Τύπου Ι (ΣΔ1), οι οποίοι έχουν πληροφορηθεί για επιδιώξεις της διοίκησης του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» να κλείσει το Εξειδικευμένο Διαβητολογικό Κέντρο (Διεθνές Κέντρο Αναφοράς Διαβήτη).

Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι η διοίκηση του νοσοκομείου σκοπεύει να κλείσει και να συγχωνεύσει το Διαβητολογικό Κέντρο μα το Ενδοκρινολογικό Τμήμα, χωρίς καμία ενημέρωση για τη στελέχωση του κέντρου με το απαραίτητο εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για κέντρο που έχει στην ευθύνη του την παρακολούθηση και θεραπεία, καθώς και τη διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων για Διαβήτη τύπου 1 ή και 2, τόσο σε νοσηλευόμενα παιδιά όσο και σε εξωτερικούς ασθενείς, ενώ λειτουργεί και εξωτερικό ιατρείο, όπου παρακολουθούνται εκατοντάδες μικροί ασθενείς κάθε χρόνο. Επίσης, σημαντική θέση κατέχει και η εκπαίδευση των ειδικευόμενων γιατρών αλλά και το ερευνητικό έργο.

Τα παραπάνω αναδεικνύει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» στο Σωματείο του νοσοκομείου, σημειώνοντας ότι «η κατάργηση του Εξειδικευμένου Διαβητολογικού Κέντρου θα έχει συνέπεια να αποδυναμωθούν και να υποβαθμιστούν ακόμα περισσότερο οι παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας προς τους μικρούς ασθενείς, ενώ η συγχώνευσή του με το Ενδοκρινολογικό Τμήμα θα έχει ως συνέπεια την αδυναμία ολοκληρωμένης αντιμετώπισης του σακχαρώδους διαβήτη μιας και δεν προβλέπεται στελέχωσή του με νέο προσωπικό».

Αναδεικνύει επίσης ότι πρόκειται για εξέλιξη που δεν αποτελεί ...κεραυνό εν αιθρία, αφού «καιρό τώρα εργαζόμενοι και γονείς έχουν καταγγείλει τη συστηματική προσπάθεια υποβάθμισης και απαξίωσης του Διαβητολογικού Κέντρου, με εξειδικευμένους στον διαβήτη γιατρούς να συνταξιοδοτούνται, χωρίς να έχουν εξασφαλίσει πρόσληψη προσωπικού ώστε να μη μείνει το κέντρο στον αέρα!».

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση» σημειώνει τις ευθύνες της κυβέρνησης, αφού μέσα από τις εξαγγελίες της για το «νέο ΕΣΥ», «συνεχίζοντας το έργο του προκατόχου της ΣΥΡΙΖΑ, έχει διακηρύξει τον στόχο της για συρρίκνωση των δημόσιων νοσοκομείων και τη λειτουργία τους ως επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο αυτό προωθεί τις συγχωνεύσεις - καταργήσεις κλινικών, τμημάτων και ολόκληρων νοσοκομείων ενώ παραδίδει υπηρεσίες όπως η σίτιση και η φύλαξη σε ιδιώτες εργολάβους. Αυτό θα έχει αποτέλεσμα τη δραματική επιδείνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας, με τους ασθενείς να αναγκάζονται να βάζουν το χέρι στην τσέπη είτε για να προσφύγουν στον ιδιωτικό τομέα είτε για να εξυπηρετηθούν στα απογευματινά ιατρεία και χειρουργεία, των κατ' όνομα μόνο δημόσιων νοσοκομείων».

«Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια», ξεκαθαρίζουν οι υγειονομικοί, διαμηνύοντας ότι με τον συλλογικό αγώνα παλεύουν «όχι μόνο για να μη συρρικνωθούν οι δημόσιες δομές Υγείας αλλά να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα Υγείας ώστε να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σύμφωνα με τις ανάγκες του λαού και τις δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας του σήμερα».

Απαιτούν να μην καταργηθεί το Διαβητολογικό Κέντρο (Διεθνές Κέντρο αναφοράς Διαβήτη) του νοσοκομείου, αλλά να ενισχυθεί άμεσα με όλο το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που απαιτείται για τη λειτουργία του.

ΟΒΣΑ - ΕΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ
Σύσκεψη συντονισμού και οργάνωσης της αγωνιστικής δράσης

Τη Δευτέρα 4 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ.

Σε σύσκεψη τη Δευτέρα 4 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ. στα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ (Καποδιστρίου 24, 3ος όροφος) καλεί τα μέλη των ΔΣ των κλαδικών σωματείων, τοπικών ενώσεων και εμπορικών συλλόγων η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ). Η Ομοσπονδία καλεί κάθε σωματείο και συνδικαλιστή να πάρει μέρος στην προσπάθεια οργάνωσης της πάλης απέναντι στην επίθεση που δέχονται οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικροί επαγγελματίες.

«Η περίοδος των διακοπών, που για τους περισσότερους από εμάς τους επαγγελματίες έχει καταντήσει "όνειρο θερινής νυκτός", δεν άφησε καμία αμφιβολία γι' αυτό που βιώνουμε και έχουμε να αντιμετωπίσουμε το επόμενο διάστημα. Οι διαθέσεις της νέας κυβέρνησης φάνηκαν με το "καλημέρα", μιας και έφερε μέσα στο κατακαλόκαιρο ένα φορολογικό νομοσχέδιο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, ενώ ταυτόχρονα στοχοποίησε τους αυτοαπασχολούμενους. Φοροαπαλλαγές και νομιμοποίηση της φοροδιαφυγής των μεγάλων, δριμύ "κατηγορώ" στους εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες ότι είναι φοροφυγάδες και μπαταχτσήδες», σημειώνει η ΟΒΣΑ σε ανακοίνωσή της.

Δίνοντας συνέχεια στο μέτωπο πάλης ενάντια στους πλειστηριασμούς, υπογραμμίζει ότι μέχρι τέλος του έτους προβλέπονται 700.000 πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας. «Χιλιάδες είναι οι συνάδελφοι που απειλούνται. Το αίσχος αυτό πρέπει να σταματήσει. Τώρα πρέπει να απαγορευτούν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και επαγγελματικής στέγης για τους μικρούς επαγγελματίες», τονίζει.

Την ίδια στιγμή που το κράτος «συνεχώς εκσυγχρονίζεται» (ηλεκτρονικές συναλλαγές, αξιοποίηση της τεχνολογίας για φορολογικούς ελέγχους, κατασχέσεις κτλ) «είναιανίκανο να προστατεύσει τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου στην Αττική και σε όλη τη χώρα,τις μικρές επιχειρήσεις και την περιουσία των λαϊκών νοικοκυριών από τις πυρκαγιές που κατέκαψαν για άλλη μια φορά τη χώρα», σχολιάζει.

Στο φόντο αυτό, απευθύνει κάλεσμα συντονισμού της πάλης: «Καλούμε σε συντονισμό, σε αγωνιστική απάντηση, γιατί δεν αντέχουμε να πληρώνουμε άλλο άδικους φόρους και χαράτσια. Δεν αντέχουμε τη μεγάλη ακρίβεια στις πρώτες ύλες, στα νοίκια και στα καύσιμα, που εξανεμίζει το εισόδημά μας. Δεν ανεχόμαστε να βρισκόμαστε στις μαύρες λίστες των πλειστηριασμών όπου μας οδήγησε η θηλιά των χρεών, από τους οποίους δεν γλιτώνει ούτε η πρώτη μας κατοικία. Δεν ανεχόμαστε τον εκβιασμό και τις υψηλές απαιτήσεις των μεγάλων ομίλων και των προμηθευτών μας, που μας οδηγούν στο κλείσιμο. Δεν ανεχόμαστε να είμαστε ανυπεράσπιστοι σε κάθε φωτιά, με την πρώτη βροχή να πλημμυρίζουμε. Τώρα πρέπει να οργανώσουμε την πάλη μας απέναντι στη συνεχιζόμενη επίθεση που δεχόμαστε. Καλούμε όλα τα σωματεία, όλους τους συνδικαλιστές που αντιλαμβάνονται ότι μόνο με τον κοινό αγώνα μας μπορούμε να έχουμε νίκες, να παρευρεθούν στη σύσκεψη».

Μισανθρωπιά και ρατσιστική αθλιότητα από συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ

«Ας μη βρίσκονταν εκεί». Αυτήν τη χυδαία απάντηση έδωσε ο Χ. Παπαναστάσης, εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ, κατά τη διάρκεια του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, αναφερόμενος στους μετανάστες που κάηκαν ζωντανοί στο δάσος της Δαδιάς. Τη ρατσιστική αυτή αθλιότητα βρήκε να ξεστομίσει προκειμένου να δικαιολογήσει τις τεράστιες και εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ στις πρόσφατες πυρκαγιές. Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας για το «επιτελικό κράτος» και τις ...επιτυχίες στο μέτωπο των πυρκαγιών, επανέλαβε τη γνωστή καραμέλα ότι η κυβέρνηση έδωσε ...προτεραιότητα στην ανθρώπινη ζωή! Και στις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των εκλεγμένων συνδικαλιστών της ΔΑΣ, που του θύμισαν τους 19 αδικοχαμένους μετανάστες που απανθρακώθηκαν στον Εβρο, ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής, που προέρχεται και από τον χώρο της Υγείας, επέλεξε να απαντήσει με όλη αυτήν τη μισανθρωπιά την οποία αποπνέει το βάρβαρο σύστημα που υπερασπίζεται με το κόμμα και την κυβέρνησή του.

Αύριο η κινητοποίηση της ΣΕΑΑΝ στο υπουργείο Υγείας

Σε κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Υγείας αύριο Πέμπτη στις 7 μ.μ. καλεί ανάπηρους, χρόνια πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), ενάντια στις νέες περικοπές στις θεραπείες των ΑμεΑ και για να μπει «τέρμα στο σμπαράλιασμα του συστήματος Υγείας και στην εμπορευματοποίηση των αναγκών μας».

Για την επιτυχία της κινητοποίησης η ΣΕΑΑΝ καλεί όλες τις Γραμματείες της και τα παραρτήματα του Ενιαίου Συλλόγου «ο καθένας και η καθεμία από εμάς» να «κάνουμε δική μας υπόθεση την ενημέρωση, τη μαζική κάθοδο του κόσμου στην κινητοποίηση έξω από το υπουργείο». Στην ίδια αγωνιστική κατεύθυνση, καλεί σε σύσκεψη την Τρίτη 5 Σεπτέμβρη«για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που θα αναδειχθούν στην Ειδική Αγωγή με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς».

Τους τελευταίους μήνες, σημειώνει η ΣΕΑΑΝ, είναι σε εξέλιξη ένας νέος κύκλος περικοπών στις θεραπείες των ΑμεΑ. Περικοπών οι οποίες επιβεβαιώνουν ότι το «Εθνικό Σχέδιο για την Αναπηρία» και οι λεγόμενες μεταρρυθμίσεις στην Υγεία δεν είναι τίποτε άλλο από ένα ελάχιστο πακέτο παροχών για τους πιο εξαθλιωμένους, στη λογική «κόστος - όφελος», για τη στήριξη των επιχειρήσεων. Η ΣΕΑΑΝ αναφέρει μάλιστα ότι από τις 11 Ιούλη ζητάει συνάντηση με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει πάρει απάντηση.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Σήμερα η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση

Σήμερα Τετάρτη στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας πραγματοποιείται η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Ξενοδοχοϋπαλλήλων - Επισιτισμού - Τουρισμού Κερκύρας, για την εκλογή εφορευτικής επιτροπής και τον απολογισμό δράσης του Συνδικάτου. Στις εκλογές συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ - μπαρ, καταλύματα, ζαχαροπλαστεία και κάθε μορφής τουριστικές και επισιτιστικές επιχειρήσεις. Οι αρχαιρεσίες του Συνδικάτου θα πραγματοποιηθούν από Τρίτη 5 έως Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Παράσταση διαμαρτυρίας για τις ζημιές

Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΛΓΑ Αγρινίου, απαιτώντας, μεταξύ άλλων, άμεσες καταγραφές των ζημιών που σημειώθηκαν τις τελευτές μέρες σε διάφορες περιοχές του νομού από χαλαζοπτώσεις και άλλα καιρικά φαινόμενα, θα πραγματοποιήσει σήμερα, Τετάρτη (11 π.μ.) η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας (ΟΑΣΑ).

Πρόκειται για την άμεση απάντηση της ΟΑΣΑ στα προβλήματα που καταγράφηκαν σε Καλύβια Αγρινίου, Αγγελόκαστρο, Λυσιμάχεια και άλλα χωριά, με μεγάλες ζημιές σε ελιές, εσπεριδοειδή, καλαμπόκια, ακτινίδια αλλά και τριφύλλια, καλλιέργειες πολλές από τις οποίες ήταν έτοιμες για συγκομιδή.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ