ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 1 Σεπτέμβρη 2023
Σελ. /24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ
Νέα κινητοποίηση σήμερα ενάντια στην εγκατάσταση LNG

Από προηγούμενη κινητοποίηση των σωματείων και φορέων στην Ελευσίνα
Από προηγούμενη κινητοποίηση των σωματείων και φορέων στην Ελευσίνα
Νέα κινητοποίηση διοργανώνουν σήμερα Παρασκευή 1 Σεπτέμβρη στις 8 π.μ. στο λιμάνι του Κρόνου, σωματεία και φορείς της Δυτικής Αττικής ενάντια στην εγκατάσταση μονάδας LNG στο λιμάνι του Κρόνου στην Ελευσίνα.

Το κάλεσμα απευθύνουν τα εξής σωματεία και φορείς: Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής - Παράρτημα Θριασίου, Σωματείο Εργαζομένων ΓΝΕ «Θριάσιο», Ενωση ΕΒΕ Ελευσίνας - Μάνδρας, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας, Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Ελευσίνας, Ασπροπύργου και Μάνδρας, Σύλλογος Γυναικών Ελευσίνας - ΟΓΕ, Ενωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ελευσίνας, Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας Αττικής - Βοιωτίας - Εύβοιας - Κορινθίας, Α' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Δυτικής Αττικής «Κώστας Βάρναλης».

Στο κάλεσμά τους επισημαίνουν, μεταξύ άλλων: «Παρά τον εφησυχασμό που καλλιέργησε η δημοτική αρχή, τα σχέδια κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων προχωράνε, αφού, όπως ενημερωθήκαμε, την Παρασκευή 1 Σεπτέμβρη θα γίνει διακίνηση LNG μέσω του λιμανιού του Κρόνου και δρόμων της πόλης μας.

Τα τελευταία περιστατικά, με τις φωτιές που έγλειψαν βιομηχανικές περιοχές στην περιοχή μας, η φωτιά δίπλα από το "Θριάσιο" Νοσοκομείο και μέσα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Ελευσίνας, αλλά και το πρόσφατο ατύχημα με το βυτιοφόρο που μετέφερε LNG στην Εθνική οδό, αποδεικνύουν περίτρανα την παντελή έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδίου προστασίας της ζωής μας, αλλά και αντιμετώπισης τέτοιων ατυχημάτων. Επιβεβαιώνεται διαρκώς ότι τα μέτρα αυτά είναι κόστος για το κράτος και τους επιχειρηματικούς ομίλους, που δεν δίνουν δεκάρα για τη ζωή του λαού.

Ο λαός της Ελευσίνας δεν πρέπει να περιμένει άλλο. Ενώ βλέπουμε γύρω μας τεράστιες μονάδες παραγωγής Ενέργειας και τους μονοπωλιακούς ομίλους, ρυπαίνοντας ανεξέλεγκτα, να βγάζουν αμύθητα πλούτη, εμείς τρέμουμε πλέον να ανοίξουμε έναν λογαριασμό ρεύματος και είμαστε απροστάτευτοι απέναντι στον κίνδυνο ενός βιομηχανικού ατυχήματος. Εμείς είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να προστατέψουμε τη ζωή μας. Παίρνουμε άμεσα την κατάσταση στα χέρια μας και προχωράμε σε μαζικό αγώνα».

ΧΑΝΙΑ
Προφυλακίστηκε ο διωκόμενος για διαφθορά αξιωματικός της αστυνομίας

Περισσότερες από 7 ώρες απολογούνταν, χτες, στον ανακριτή ο αξιωματικός της αστυνομίας που κατηγορείται για διαφθορά και εκβιασμούς στα Χανιά και συνελήφθη από το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων. Μόλις ολοκληρώθηκε η μαραθώνια απολογία του ο Ν. Ξανθουδάκης, διοικητής του Τμήματος Τροχαίας ΒΟΑΚ Χανίων, με διασυνδέσεις με τη ΝΔ και πρώην πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων, ο οποίος κατηγορείται για εκβίαση κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση, δωροληψία και παράβαση καθήκοντος, πήρε τον δρόμο για τη φυλακή.

Υπενθυμίζεται ότι ο 29χρονος γιος του, και αυτός αστυνομικός, που κατηγορείται για συνέργεια στην εκβίαση, είχε αφεθεί ελεύθερος με τον όρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Και οι δύο αστυνομικοί έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων έπαυσε τον 53χρονο από πρόεδρο. Να επισημανθεί ότι την ώρα της σύλληψής του ο εν λόγω αξιωματικός ήταν προκλητικός εκτοξεύοντας απειλές και ύβρεις.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα η αστυνομία είχε απαλλάξει την περίοδο 2007 - 2010 τον εν λόγω αξιωματικό των Χανίων, παρότι και τότε υπήρχαν αναφορές για παρόμοιες ενέργειες. Ο 53χρονος φέρεται ότι είχε ζητήσει και τότε χιλιάδες ευρώ από δύο συνιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων στα Χανιά, προκειμένου να μη «σφραγιστούν» για σειρά παραβάσεων. Επίσης, φέρεται να είχε επιχειρήσει να ανοίξει με έναν ιδιώτη μπαρ με αλλοδαπές γυναίκες.

Ο αστυνομικός βρισκόταν πάντα και με διάφορους ρόλους στον περίγυρο του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος στα Χανιά. Υπήρξε για χρόνια αποσπασμένος στην προσωπική ασφάλεια του πρώην βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας και τελευταίου εκδότη της εφημερίδας «Κήρυκας Χανίων».

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου μου ΚΩΣΤΗ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της Οργάνωσης Παγκρατίου.

Ρένα

***

ΦΩΤΗΣ ΞΥΔΙΑΣ: Κεφαλονίτης, κάτοικος Κερατσινίου, ωραίος άνθρωπος, ήσυχος και το χαμόγελο στα χείλη του ήταν μόνιμο. Ο φίλος μου, ο Νίκος, ο γιος του, πρέπει να είναι περήφανος για τον πατέρα του, ο οποίος ήταν ένας σταθερός οπαδός του Κόμματος. ΑΒΡΑΑΜ (ΜΑΚΗΣ) ΤΣΟΜΠΟΠΟΥΛΟΣ: Οπαδός του Κόμματος με τεράστια προσφορά και δικαίως τον τιμήσαμε με το λάβαρο του ΚΚΕ. Στη μνήμη τους προσφέρω στο ΚΚΕ το συμβολικό ποσό των 30 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Ταμπουρίων.

Γιώργος Βαγγελάκος

Σοβαρά τροχαία στην παραλιακή

Δύο νέα σοβαρά τροχαία ατυχήματα σημειώθηκαν χτες στην παλιά παραλιακή και στην Λ. Ποσειδώνος, μια μέρα μετά τον τραγικό θάνατο 65χρονου που παρασύρθηκε στην ίδια περιοχή από περιπολικό όχημα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Χτες, στο ρεύμα προς Αθήνα ένα αυτοκίνητο μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και τραυμάτισε μια γυναίκα στις 12.30 το μεσημέρι στην οδό Εθνάρχου Μακαρίου έξω από το νοσοκομείο «Metropolitan». Επίσης, χτες το μεσημέρι στη Λ. Ποσειδώνος στο Νέο Φάληρο, στο ρεύμα προς Γλυφάδα, δύο αυτοκίνητα ανατράπηκαν με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματισμοί.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ