Παρασκευή 1 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΝΙΑ
Προφυλακίστηκε ο διωκόμενος για διαφθορά αξιωματικός της αστυνομίας

Περισσότερες από 7 ώρες απολογούνταν, χτες, στον ανακριτή ο αξιωματικός της αστυνομίας που κατηγορείται για διαφθορά και εκβιασμούς στα Χανιά και συνελήφθη από το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων. Μόλις ολοκληρώθηκε η μαραθώνια απολογία του ο Ν. Ξανθουδάκης, διοικητής του Τμήματος Τροχαίας ΒΟΑΚ Χανίων, με διασυνδέσεις με τη ΝΔ και πρώην πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων, ο οποίος κατηγορείται για εκβίαση κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση, δωροληψία και παράβαση καθήκοντος, πήρε τον δρόμο για τη φυλακή.

Υπενθυμίζεται ότι ο 29χρονος γιος του, και αυτός αστυνομικός, που κατηγορείται για συνέργεια στην εκβίαση, είχε αφεθεί ελεύθερος με τον όρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Και οι δύο αστυνομικοί έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων έπαυσε τον 53χρονο από πρόεδρο. Να επισημανθεί ότι την ώρα της σύλληψής του ο εν λόγω αξιωματικός ήταν προκλητικός εκτοξεύοντας απειλές και ύβρεις.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα η αστυνομία είχε απαλλάξει την περίοδο 2007 - 2010 τον εν λόγω αξιωματικό των Χανίων, παρότι και τότε υπήρχαν αναφορές για παρόμοιες ενέργειες. Ο 53χρονος φέρεται ότι είχε ζητήσει και τότε χιλιάδες ευρώ από δύο συνιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων στα Χανιά, προκειμένου να μη «σφραγιστούν» για σειρά παραβάσεων. Επίσης, φέρεται να είχε επιχειρήσει να ανοίξει με έναν ιδιώτη μπαρ με αλλοδαπές γυναίκες.

Ο αστυνομικός βρισκόταν πάντα και με διάφορους ρόλους στον περίγυρο του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος στα Χανιά. Υπήρξε για χρόνια αποσπασμένος στην προσωπική ασφάλεια του πρώην βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας και τελευταίου εκδότη της εφημερίδας «Κήρυκας Χανίων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ