Παρασκευή 1 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥΠΟΛΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
Εισβολή της αστυνομίας και άγρια επίθεση σε φοιτητές

Καταγγελία των εκλεγμένων της ΠΚΣ

Μπορεί εδώ και δυο βδομάδες κράτος και κυβέρνηση να μην έχουν καταφέρει να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά στον Εβρο, αλλά την ίδια στιγμή αποδεικνύονται «ικανότατοι» στην άγρια καταστολή, επιχειρώντας να στήσουν ξανά σκηνικό επαναφοράς την πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Στο πλαίσιο αυτό, χθες στην Πολυτεχνειούπολη φοιτητές του Μετσόβιου Πολυτεχνείου δέχτηκαν άγρια επίθεση από αστυνομικές δυνάμεις, με «γιουρούσια» που άφησαν πίσω τους τραυματίες και προσαχθέντες.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κατειλημμένου χώρου πολυάριθμες κατασταλτικές δυνάμεις είχαν στρατοπεδεύσει στο Ιδρυμα, δημιουργώντας κλίμα τρόμου σε φοιτητές που προσέρχονταν για να εξεταστούν σε μαθήματά τους. Οπως καταγγέλλουν οι εκλεγμένοι της ΠΚΣ, από τις αστυνομικές δυνάμεις «ξυλοκοπήθηκε άγρια μια συμφοιτήτριά μας, η οποία διάβαζε στη βιβλιοθήκη, και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο».

Μάλιστα έγιναν και προσαγωγές «στο σωρό», ενώ πλάνα από τις αστυνομικές επιθέσεις δείχνουν μηχανάκια της ομάδας ΔΕΛΤΑ να εφορμούν σε πλήθος φοιτητών, ρίχνοντάς τους στο έδαφος, και αστυνομικούς με κλομπ να χτυπούν αδιακρίτως κόσμο.

«Η κυβέρνηση επιλέγει να στήσει ένα σκηνικό για την επαναφορά της πανεπιστημιακής αστυνομίας, που οι ίδιοι οι φοιτητές με τον αγώνα μας ακυρώσαμε στην πράξη», σχολιάζουν οι εκλεγμένοι της ΠΚΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ