ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 6 Σεπτέμβρη 2023
Σελ. /24
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΡΩΤΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
Η Νίκαια να εκλέξει κομμουνιστή δήμαρχο και να δώσει δύναμη στη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Αττική

Στη Νίκαια βρέθηκε χτες το πρωί ο Γιάννης Πρωτούλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και επισκέφτηκε την αγορά της πόλης, συνομιλώντας με κατοίκους, επαγγελματίες και εργαζόμενους.

Μαζί του ήταν ο Παναγιώτης Κατηφές, υποψήφιος δήμαρχος Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Πειραιά, Στέλιος Μπενετάτος και Κυριακή Χαραλαμπίδου, καθώς και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Θερμή ήταν η υποδοχή, με ευχές από τον κόσμο για επιτυχία και καλά αποτελέσματα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε δήμο και Περιφέρεια.

«Δεν πάει άλλο η κατάσταση, τα πράγματα είναι δύσκολα, έχουμε προδοθεί πολλές φορές από διάφορους που άλλα μας λέγανε και άλλα κάνανε», ήταν μερικά από τα λόγια που είπαν κάτοικοι στις συζητήσεις με το κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Πολλές ήταν και οι αναφορές στα εμπόδια και την εγκατάλειψη που επικρατεί, αναγκάζοντας τα μαγαζιά να κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Οπως διαπιστώθηκε εξάλλου και κατά την περιοδεία, η κίνηση ήταν ελάχιστη, πολλά καταστήματα ήταν κλειστά, φτάνοντας μάλιστα, στην περιοχή γύρω από τον σταθμό του Μετρό, περίπου τα 70 σε αριθμό.

Οπως ανέδειξε μεταξύ άλλων ο Γ. Πρωτούλης, «δεν είναι τυχαία η εμπιστοσύνη που έχει ο κόσμος στους κομμουνιστές, στους αγωνιστές εκλεγμένους με τη "Λαϊκή Συσπείρωση", διότι ξέρουν ότι δεν θα τον "κρεμάσουν", ότι ήταν και θα είναι εδώ και την επόμενη μέρα στο πλάι του. Για να δυναμώσει η διεκδίκηση, να έρθουν στο προσκήνιο οι λαϊκές ανάγκες ως ο μόνος δρόμος για να αλλάξουν τα πράγματα προς όφελος των εργαζομένων, των βιοπαλαιστών και της νεολαίας».

Στάθηκε στην αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθεί πιστά και ο νυν δήμαρχος Νίκαιας και υποψήφιος περιφερειάρχης, Γ. Ιωακειμίδης, αφήνοντας στη μοίρα τους τις λαϊκές οικογένειες και μεριμνώντας μόνο για τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα της περιοχής.

«Η εγκατάλειψη και η επιλεκτική αδιαφορία πρέπει να πάρουν την απάντησή τους στις εκλογές με την ενίσχυση των ψηφοδελτίων της "Λαϊκής Συσπείρωσης", για τις ανάγκες των πολλών και όχι τα κέρδη των λίγων», ανέφερε.

Από την πλευρά του ο Π. Κατηφές στάθηκε στην εκκωφαντική απουσία της δημοτικής αρχής από τη διεκδίκηση μέτρων και έργων που αφορούν τους κατοίκους και τη λαϊκή οικογένεια του δήμου.

«Ο Ρέντης δεν υπάρχει ούτε ένας χειμώνας που να μην πλημμυρίσει, και όχι μόνο στο ύψος του Κηφισού, αλλά κυρίως στο κέντρο της πόλης, που είναι και ο κύριος οικιστικός ιστός, με τη διοίκηση του δήμου απλά να μοιράζει σακιά με άμμο για να μην πλημμυρίσουν σπίτια», ανέφερε.

Υπογράμμισε επίσης ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις που χρωστάνε από δημοτικά τέλη στον δήμο έχουν μπει στις 120 δόσεις, ενώ τα μικρομάγαζα για 300 ευρώ χρέος χάνουν τη φορολογική ενημερότητα. Σε αυτήν την κατάσταση προστίθεται ότι ο δήμος λαμβάνει 10,7 εκατ. ευρώ τακτική επιχορήγηση από το κράτος, ενώ το κόστος μισθοδοσίας είναι 20 εκατ. Ακόμα, από 19,4 εκατ. που είναι τα «ίδια έσοδα» του δήμου τα 15 εκατ. είναι δημοτικά τέλη, ενώ 1 στους 3 εργαζόμενους του δήμου είναι χωρίς μόνιμη εργασιακή σχέση. Ταυτόχρονα έχουν παραχωρηθεί σε ιδιώτες μια σειρά χώροι με αντάλλαγμα τη συντήρησή τους.

«Αυτά και άλλα πολλά είναι τα αποτελέσματα της "πετυχημένης" δημοτικής αρχής, και επειδή ο λαός δεν έχει ανάγκη "μια απ' τα ίδια" ούτε στον δήμο ούτε στην Περιφέρεια, να στηρίξει τη "Λαϊκή Συσπείρωση" και στα δύο», τόνισε.

Η κατάσταση είναι στο «μη παρέκει»

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Νίκαια ο Γ. Πρωτούλης έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Είμαστε σήμερα στη Νίκαια κλιμάκιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" μαζί με τον Παναγιώτη Κατηφέ, υποψήφιο δήμαρχο Νίκαιας - Ρέντη, τον Στέλιο Μπενετάτο, την Κυριακή Χαραλαμπίδου, άλλους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, συντρόφους μας, και ακούσαμε τα τεράστια προβλήματα που έχουν οι εργαζόμενοι, οι κάτοικοι αλλά και οι μαγαζάτορες.

Πραγματικά η κατάσταση είναι στο "μη παρέκει". Παρότι θεωρούσε κάποιος ότι το Μετρό θα αναβάθμιζε την περιοχή, εντούτοις δεν υπάρχει πολιτική που στηρίζει τους πολλούς, αλλά πολιτική που στηρίζει τους λίγους και τα κέρδη των λίγων. Υπάρχει η εικόνα που βλέπουμε όλοι αυτήν τη στιγμή. Στον πιο κεντρικό δρόμο της Νίκαιας 72 μαγαζιά κλειστά, αλλά και τα υπόλοιπα μαγαζιά σε πλήρη εγκατάλειψη, με δρόμους και μια ολόκληρη περιοχή στην υποβάθμιση.

Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η Νίκαια, η εργατογειτονιά, η φτωχογειτονιά, η ανταρτομάνα Νίκαια που κλείνει 100 χρόνια ζωής από την ίδρυσή της, έχει έρθει η ώρα να βγάλει κομμουνιστή δήμαρχο, τον Παναγιώτη Κατηφέ, να δώσει πολύ μεγάλη δύναμη στη "Λαϊκή Συσπείρωση" στην Περιφέρεια Αττικής».

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Εκδηλώσεις και παρουσιάσεις υποψηφίων

Σήμερα Τετάρτη

-- Στις 7 μ.μ. στο δημαρχείο Κηφισιάς (αίθουσα «Σ. Βόλκος») θα παρουσιαστεί το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κηφισιάς - Νέας Ερυθραίας. Θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Δημητρόπουλος.

-- Στις 7.30 μ.μ. στη Χαλκίδα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συνεδριακού Κέντρου Περιφέρειας, θα παρουσιαστεί το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Χαλκίδας. Θα μιλήσει η υποψήφια δήμαρχος Γρανέτα Τσιβίκα και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Κώστας Μπασδέκης, περιφερειακός σύμβουλος και υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

-- Στις 8 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Νίκαιας (Π. Τσαλδάρη 10) θα παρουσιαστεί το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νίκαιας - Ρέντη. Θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Παναγιώτης Κατηφές και θα απευθύνει χαιρετισμό ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Πειραιά Στέλιος Μπενετάτος.

-- Στις 8 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας θα παρουσιαστεί το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Εορδαίας, με υποψήφιο δήμαρχο τον Πέτρο Ταταρίδη.

-- Στις 8 μ.μ. στη Λίμνη Ευβοίας, στο κινηματοθέατρο «Ελύμνιο», θα παρουσιαστεί το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Αννας. Θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Γεραλής και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Στάθης Λιαγκάκης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος.

-- Στις 7 μ.μ. στην πλατεία Φιλικής Εταιρείας θα παρουσιαστεί το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Παλαιού Φαλήρου. Θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Γαρδίκης και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Αλέξης Πραμαγγιούλης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής.

-- Στις 7 μ.μ. στην πλατεία Παναγούλη θα παρουσιαστεί το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αγίου Δημητρίου. Θα μιλήσει η υποψήφια δήμαρχος Γιώτα Δήμου.

-- Στις 7.30 μ.μ. στον Πολυχώρο «Γαλαξίας» (πλατεία Νέας Σμύρνης) θα παρουσιαστεί το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νέας Σμύρνης. Θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Κορφιάτης.

-- Στις 8 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου (Φαν Βάικ και λεωφόρος Ποσειδώνος) θα παρουσιαστεί το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αλίμου. Θα μιλήσει η υποψήφια δήμαρχος Λιάνα Κορομπίλη.

-- Στις 8 μ.μ. στην Αγία Παρασκευή, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου (Μπουμπουλίνας και Κυκλάδων), η «Λαϊκή Συσπείρωση» διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Σύγκρουση με τα εκμεταλλευτικά και δασοκτόνα σχέδια της "πράσινης" ανάπτυξης στον Υμηττό και σε ολόκληρη τη χώρα». Θα μιλήσει ο Αντώνης Ραλλάτος, δασολόγος, υπεύθυνος του Τμήματος Περιβάλλοντος της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσουν η παρουσίαση των δημοτικών συμβούλων και ομιλία του Ηλία Τσιμπουκάκη, υποψήφιου δημάρχου Αγίας Παρασκευής.

-- Στις 7.30 μ.μ. στο δημαρχείο Ψαχνών θα παρουσιαστεί το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Διρφύων - Μεσσαπίων. Θα μιλήσει η υποψήφια δήμαρχος Χριστίνα Αβραμίδου και θα απευθύνει χαιρετισμό η Γεωργία Πύθουλα, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Στερεάς και Εύβοιας.

-- Στις 8.30 μ.μ. στην πόλη της Σάμου, στον Δημοτικό Κήπο, η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση παρουσίασης των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου και στον δήμο Ανατολικής Σάμου. Θα μιλήσουν η Αγλαΐα Κυρίτση, υποψήφια περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, και ο Τίμος Χατζηλαγός, υποψήφιος δήμαρχος Ανατολικής Σάμου.

Αύριο Πέμπτη

-- Στις 8 μ.μ. στην Καισαριανή, στην πλατεία Δημάρχου Παναγιώτη Μακρή, θα παρουσιαστούν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωσης». Θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Ηλίας Σταμέλος.

-- Στις 8 μ.μ. στο Μαρούσι, στο δημαρχείο (Βασ. Σοφίας 9 και Δημ. Μόσχα), θα παρουσιαστούν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Θα μιλήσουν ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Δράκος και ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Τζίμας.

-- Στις 8 μ.μ. στο Ελληνικό - Αργυρούπολη, στη Θεατρική Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» (Ολυμπίας 90), θα μιλήσουν ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Ιωαννίδης και η Εύη Γεωργιάδου.

-- Στις 8 μ.μ. στην Ερέτρια, στο cafe «Απολλώνιο», θα παρουσιαστεί το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ερέτριας. Θα μιλήσει η υποψήφια δήμαρχος Ασημίνα Καραμπέτσου και θα απευθύνουν χαιρετισμούς οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Δημήτρης Λιάσκος και Κατερίνα Γεωργιάδη - Καλογιάννη.

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΠΕΙΡΑΙΑ
Σήμερα η παρουσίαση του ψηφοδελτίου για τον δήμο

Σήμερα στις 8 μ.μ. θα γίνει η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Πειραιά, με υποψήφιο δήμαρχο τον Νίκο Αμπατιέλο, στον Πειραϊκό Σύνδεσμο Πειραιά (Καραΐσκου 104). Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αττικής και υποψήφιος περιφερειάρχης Γιάννης Πρωτούλης.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ασκεί πιέσεις για να κάνει χειροκροτητές της τους εργαζόμενους

Τις μεθοδεύσεις της περιφερειακής αρχής Αττικής να μετατρέψει τους εργαζόμενους της Περιφέρειας σε χειροκροτητές της, στις εκδηλώσεις που οργανώνει, καταγγέλλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, σημειώνοντας σε ανακοίνωσή του:

«Κύριοι της περιφερειακής αρχής,

Πόσα πια mail θα στείλετε στις υπηρεσίες της Περιφέρειας, πόσα τηλέφωνα θα πάρετε τους προϊσταμένους, πόσο θα πιέσετε τους υπαλλήλους για να τους αναγκάσετε να κάνουν το ακροατήριο και τους χειροκροτητές σας;

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!».

Στη συνέχεια παραθέτει πρόσκληση του περιφερειάρχη Αττικής προς τους προϊσταμένους της Περιφέρειας, με την οποία τους ζητά να «διευκολύνετε τους υπαλλήλους σας που επιθυμούν να παρευρεθούν» σε εκδήλωση απολογισμού της Περιφέρειας! Την πρόσκληση υπογράφει ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας, Γιάννης Σελίμης...

Σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη

Τη Δευτέρα 11 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ. στο αίθριο του δημαρχείου Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί η ανοιχτή σύσκεψη για τις δημοτικές εκλογές στην οποία καλεί η Τομεακή Οργάνωση Δήμου Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ. Θα μιλήσει ο Βασίλης Τομπουλίδης, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και θα παρέμβουν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Σε περίπτωση βροχής, η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Μ. Αναγνωστάκης».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ