ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη 2023
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE
Πρώτο μέρος με ντέρμπι στο Φάληρο

Η αναμέτρηση Ολυμπιακός - Αρης ξεχωρίζει στη σημερινή πρεμιέρα της εμβόλιμης 6ης αγωνιστικής | Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την προσπάθεια ξεπλύματος των νεοναζί χούλιγκαν με το πανό στη Λεωφόρο

Το εμετικό πανό στη Λεωφόρο υπέρ των Κροατών νεοναζί χούλιγκαν

Eurokinissi

Το εμετικό πανό στη Λεωφόρο υπέρ των Κροατών νεοναζί χούλιγκαν
Στον απόηχο του ντέρμπι της Λεωφόρου μεταξύ Παναθηναϊκού και ΑΕΚ τη Δευτέρα, με τη σπουδαία νίκη της «Ενωσης» (2-1) που ολοκλήρωσε την 5η αγωνιστική, η δράση στο πρωτάθλημα της Super League συνεχίζεται αμείωτη με την εμβόλιμη 6η αγωνιστική, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε δύο δόσεις, ξεκινώντας σήμερα και με την αυλαία να πέφτει αύριο Πέμπτη με τρεις αναμετρήσεις.

Στο σημερινό πρώτο μέρος της αγωνιστικής ξεχωρίζει το ντέρμπι στο Φάληρο, όπου ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Αρη. Οι «ερυθρόλευκοι» επιδιώκουν να δώσουν συνέχεια στο αήττητο μέχρι τώρα σερί τους (4 νίκες - 1 ισοπαλία), προκειμένου να διατηρηθούν στην κορυφή της βαθμολογίας. Από την άλλη οι «κιτρινόμαυροι» της Θεσσαλονίκης, που δείχνουν να βρίσκουν σιγά σιγά τα πατήματά τους, ψάχνουν μια σημαντική επιτυχία, και για ψυχολογικούς λόγους. Για τους γηπεδούχους θα παραμένει εκτός για ένα ακόμα ματς ο Εσε (χτύπημα στη μύτη), ενώ για τους φιλοξενούμενους αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Ρουπ και Τζούρασεκ.

Με αρκετό ενδιαφέρον και η κόντρα στο Αγρίνιο, όπου ο Παναιτωλικός φιλοξενεί τον ΟΦΗ και, καθώς βρίσκεται υπό πίεση βαθμολογικά, «καίγεται» για τη νίκη, ενώ οι Κρητικοί επιδιώκουν να «ρεφάρουν» τις δύο συνεχόμενες ισοπαλίες τους. Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ, ανεβασμένος ψυχολογικά μετά το «διπλό» στα Γιάννενα, υποδέχεται τον Βόλο με στόχο μία ακόμα νίκη. Στην Καισαριανή κοντράρονται Κηφισιά και Λαμία, θέλοντας και οι δύο να μείνουν «αλώβητοι» ώστε να ανέβουν βαθμολογικά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα σήμερα Τετάρτη: Παναιτωλικός - ΟΦΗ (16.00 - Cosmote Sport 1), Κηφισιά - Λαμία (18.00 - Cosmote Sport 2), Ολυμπιακός - Αρης (20.30 - Cosmote Sport 1), ΠΑΟΚ - Βόλος (20.30 - Novasports Prime).

Αντιδράσεις για το ξέπλυμα των νεοναζί χούλιγκαν

Και χθες, μία μέρα μετά το ντέρμπι στο «Απόστολος Νικολαΐδης», συνεχίστηκαν οι αντιδράσεις για την απαράδεκτη κίνηση μερίδας οπαδών του Παναθηναϊκού κατά τη διάρκεια του ντέρμπι με την ΑΕΚ να κρεμάσουν πανό συμπαράστασης στους νεοναζί Κροάτες χούλιγκαν (τους γνωστούς ναζιστές - εθελοντές του τάγματος Αζόφ, οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ «Bad Blue Boys») και στους Ελληνες συνεργούς τους, που είναι φυλακισμένοι για την επίθεση στις 7 Αυγούστου έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ με αποτέλεσμα τη δολοφονία του 29χρονου Μ. Κατσούρη. Σημειωτέον, το συγκεκριμένο πανό άνοιξε λίγο πριν τη σέντρα, ωστόσο μετά την απειλή της ΑΕΚ για αποχώρηση μαζεύτηκε. Μάλιστα, μεγάλο μέρος των οπαδών που βρίσκονταν στο στάδιο αποδοκίμασε το πανό.

Το περιστατικό προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων σε γενικότερο επίπεδο, ενώ στην ΑΕΚ η νίκη επί των «πρασίνων» αφιερώθηκε στη μνήμη του δολοφονημένου φιλάθλου της ομάδας. Από πλευράς ΠΑΕ ΠΑΟ δεν υπήρξε κάποια επίσημη αντίδραση (τουλάχιστον μέχρι αργά χθες το απόγευμα) για την κίνηση της μερίδας των οπαδών. Αίσθηση προκάλεσε όμως η χθεσινή ανακοίνωση συνδέσμου της «Θύρας 13» στα νότια προάστια, ο οποίος υπεραμύνεται της ανάρτησης του πανό για την απελευθέρωση των νεοναζί οπαδών και υποστηρίζει την «αθωότητά» τους.

Πλήγμα στον Παναθηναϊκό με Μάγκνουσον

Πλήγμα για τον Παναθηναϊκό αποτελεί ο σοβαρός τραυματισμός του Μάγκνουσον, μόλις στα πρώτα δευτερόλεπτα του ντέρμπι με την ΑΕΚ, με τον παίκτη τελικά να έχει υποστεί ρήξη χιαστού, κάτι που σημαίνει ότι θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για τουλάχιστον 6 μήνες.

Σε υπερψήφιση του εκλεκτού της ΝΔ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου καλεί η ΠΑΕ Καλαμάτα!

Με μια προκλητική ανάρτηση η ΠΑΕ Καλαμάτα παρέχει ανοιχτή στήριξη στον υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου της ΝΔ, καλώντας τους φιλάθλους της ομάδας να τον υπερψηφίσουν! Συγκεκριμένα, η ΠΑΕ αναφέρει ότι «δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον και σε θέματα που αφορούν την πρόοδο και την ανάπτυξη της Μεσσηνίας», δηλώνει ότι «στις περιφερειακές εκλογές στηρίζει την υποψηφιότητα του Δημήτρη Πτωχού» και καλεί «τους φιλάθλους της "Μαύρης Θύελλας" να στηρίξουν έμπρακτα την υποψηφιότητά του»!

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της ΠΑΕ ο Δημήτρης Οικονομάκος, υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και ο Γιάννης Σεντεμέντες, ποδοσφαιριστής και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου, σε κοινή τους δήλωση, αφού σημειώνουν ότι «τα συμφέροντα της εν λόγω επιχείρησης δεν ταυτίζονται με αυτά των φιλάθλων της ομάδας, όπως γενικά τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών δεν ταυτίζονται με αυτά του λαού», επισημαίνουν ότι «η παραπάνω ενέργεια επιβεβαιώνει ότι η μόνη αντιπαράθεση μεταξύ Πτωχού - Τατούλη είναι το πού θα μοιραστεί η πίτα εκατομμυρίων από τα διάφορα προγράμματα χρηματοδότησης των μεγαλοεπενδυτών της Πελοποννήσου (Ταμείο Ανάκαμψης, ΕΣΠΑ, "αναπτυξιακός" νόμος κ.λπ.)».

«Το δίλημμα των περιφερειακών εκλογών για τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού της Μεσσηνίας δεν είναι το ποιος από τους εκλεκτούς των επιχειρηματικών ομίλων θα είναι στη διακυβέρνηση της Περιφέρειας. Το πραγματικό δίλημμα είναι το πόσο πιο δυνατή θα είναι η "Λαϊκή Συσπείρωση" σε Περιφέρεια και δήμους, για να δυναμώσει η αποκάλυψη αυτών των σχεδιασμών, τα εμπόδια σε αυτήν την πολιτική. Να δυναμώσει η διεκδίκηση για ανάσες ανακούφισης του λαού και για όλα όσα έχουμε σήμερα ανάγκη», τονίζουν.

Και υπενθυμίζουν: «Αλλωστε οι φίλαθλοι της Καλαμάτας έχουν πείρα. Τα επιχειρηματικά συμφέροντα είναι αυτά για τα οποία πλήρωσε στο παρελθόν, πληρώνει και θα πληρώνει στο μέλλον η ιστορική ομάδα της "Μαύρης Θύελλας"».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Χωρίς άδεια το Καυταντζόγλειο

Παρατημένο στη μοίρα του το στάδιο. Σε αναζήτηση έδρας βρίσκεται ο Ηρακλής

Η τραγική κατάσταση των περισσότερων αθλητικών εγκαταστάσεων στη χώρα, με διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων, αποτυπώνεται για μια ακόμη φορά στην περίπτωση του Καυταντζόγλειου Σταδίου της Θεσσαλονίκης. Οπως γνωστοποιήθηκε χτες, το στάδιο, το οποίο έχει παρατηθεί στη μοίρα του από τους αρμοδίους της πολιτείας τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας των προβλημάτων που εμφανίζει, δεν έλαβε άδεια.

Κάτι που έχει ως αποτέλεσμα το ιστορικό σωματείο του Ηρακλή, που αγωνίζεται στη SL2 και το χρησιμοποιεί ως έδρα, να μένει πλέον χωρίς γήπεδο για τη συνέχεια των αγώνων. Με τους ανθρώπους του «Γηραιού» να βρίσκονται πλέον στην αναζήτηση λύσης ενώ τα αρχικά σχέδια για μετακόμιση στο γήπεδο του Κιλκίς δεν φαίνεται να προχωρούν καθώς και εκεί υπάρχουν προβλήματα. Πλέον από πλευράς Ηρακλή αναζητούνται άλλες λύσεις και ενώ την ερχόμενη Κυριακή είναι προγραμματισμένος ο εντός έδρας αγώνας με την Αναγέννηση Καρδίτσας για τη 2η αγωνιστική της SL2.

ΕΠΟ
Παράταση για τον ορισμό του νέου αρχιδιαιτητή

Παράταση πήρε το ζήτημα για τον ορισμό του νέου αρχιδιαιτητή - επικεφαλής της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας από την ΕΠΟ. Η Ομοσπονδία γνωστοποίησε χτες την αναβολή της προγραμματισμένης για σήμερα συνεδρίασης του ΔΣ με αντικείμενο το συγκεκριμένο θέμα. Σημειώνεται πως η θέση έμεινε κενή μετά την παραίτηση του Αγγλου αρχιδιαιτητή Στιβ Μπένετ έπειτα από το θέμα που δημιουργήθηκε με την αδυναμία να βρει ξένο διαιτητή για το ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής μεταξύ ΠΑΟ - ΑΕΚ, ορίζοντας τελικά Ελληνα. Κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις τόσο από τους δύο αντιπάλους, όσο και από πλευράς διοίκησης της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, η οποία θεωρεί ότι με τις ενέργειές του ο Αγγλος αρχιδιαιτητής δεν τήρησε τη συμφωνία μεταξύ της ΕΠΟ και των ισχυρών του πρωταθλήματος αλλά και της UEFA για παρουσία ξένων διαιτητών στα ντέρμπι του πρωταθλήματος. Τελικά ο Αγγλος επικεφαλής εξωθήθηκε σε παραίτηση το περασμένο Σάββατο. Μετά τα δεδομένα που προέκυψαν η ΕΠΟ όρισε αρχικά για σήμερα Τετάρτη συνεδρίαση του ΔΣ για το θέμα. Ωστόσο η φημολογία θέλει την Ομοσπονδία να μην έχει καταλήξει στο πρόσωπο που θα τύχει κοινής αποδοχής από τους ισχυρούς του πρωταθλήματος και θα αντικαταστήσει τον Στιβ Μπένετ. Το ζήτημα πήρε παράταση για τις επόμενες μέρες.

ΠΟΛΟ - ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Ψυχωμένη ανατροπή για τον Ολυμπιακό

Με εφαλτήριο τη συγκλονιστική ανατροπή στο β' ημίχρονο ο Ολυμπιακός κατάφερε να ανοίξει νικηφόρα τους αγώνες για τον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ στο πόλο ανδρών, επικρατώντας χτες στον Πειραιά της ισχυρής κροατικής Γιουγκ με 4-3 στα πέναλτι (κ.α. 12-12) για την 1η αγωνιστική. Οι «ερυθρόλευκοι» στον πρώτο επίσημο αγώνα τους για τη νέα σεζόν, αν και αρχικά αιφνιδιάστηκαν από τους αντιπάλους τους μένοντας αρκετά πίσω στο σκορ στο πρώτο μέρος (4-9), κατάφεραν να αλλάξουν τα δεδομένα στην επανάληψη. Ανεβάζοντας την απόδοση και βελτιώνοντας την άμυνα ροκάνισαν τη διαφορά και κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο φινάλε του αγώνα 12-12. Ο αγώνας οδηγήθηκε στα πέναλτι (έχει αλλάξει το σύστημα διεξαγωγής και δεν υπάρχει ισοπαλία). Εκεί οι παίκτες του Ολυμπιακού, παρότι έμειναν και πάλι πίσω (με τη Γιουγκ να προηγείται με 3-1), χάρη σε δύο καθοριστικές επεμβάσεις του τερματοφύλακά τους, Μπίγατς, ανέτρεψαν και πάλι το σκηνικό φθάνοντας στην πολύτιμη νίκη.

Στην ίδια διοργάνωση για τον δικό της όμιλο η Βουλιαγμένη δοκιμάζεται σήμερα στη Γαλλία με αντίπαλο τη Μαρσέιγ (20.00, ώρα Ελλάδας).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ