ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 5 Οχτώβρη 2023
Σελ. /24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κι άλλη μάρτυρας καταγγέλλει τον αστυνομικό για μαστροπεία

Προθεσμία για σήμερα έλαβε ο 40χρονος αστυνομικός που φέρεται να εξέδιδε και βίαζε 34χρονη γυναίκα με καταγωγή από το Καμερούν. Ο κατηγορούμενος, που αρνείται όσα του αποδίδονται, οδηγήθηκε χτες στην ανακρίτρια, την ώρα που νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα. Η αστυνομία ερευνά και την καταγγελία μιας ακόμα γυναίκας από τη Ρουμανία, η οποία όπως έγινε γνωστό έχει καταγγείλει ότι αντιμετώπισε παρόμοια κακοποιητική συμπεριφορά από τον αστυνομικό. Η νέα μάρτυρας αναμένεται να καταθέσει σήμερα στις Εσωτερικές Υποθέσεις. Υπενθυμίζεται ότι ο αστυνομικός κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για εμπορία ανθρώπων και βιασμό κατ' εξακολούθηση.

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΗ

ΝΙΚΟΣ ΡΑΠΤΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΡΑΠΤΗΣ
ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συζύγου ΝΙΚΟΥ ΡΑΠΤΗ, αγωνιστή για μια καλύτερη κοινωνία, μέλους του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του, προσφέρω στο αγαπημένο του ΚΚΕ 20 ευρώ για την οικονομική του ενίσχυση, μέσω της ΚΟΒ Εμπόρων.

Η σύζυγός του Στέλλα

Αποχαιρετούν τον Βασίλη Μπάδα

Η Τομεακή Επιτροπή Νότιων Συνοικιών Αττικής του ΚΚΕ και οι Κομματικές Οργανώσεις Αγίου Δημητρίου με βαθύτατη θλίψη αποχαιρετούν τον σύντροφο ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΑΔΑ, ο οποίος «έφυγε» χτες από τη ζωή, και εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι, στην Νέα Αβοριανή Αιτωλοακαρνανίας.

Ο σύντροφος Βασίλης γεννήθηκε το 1940 στην Παλαιοκαρυά Αιτωλοακαρνανίας, προερχόμενος από φτωχή οικογένεια αγωνιστών. Ηταν γιος του Βαγγέλη Μπάδα, καπετάνιου του ΕΛΑΣ (καπετάν Πουρνάρας). Ηδη σε νεαρή ηλικία μαζί με την οικογένειά του, διωκόμενοι, αναγκάζονται να μετεγκατασταθούν στον κάμπο, στη Νέα Αβοριανή Αιτωλοακαρνανίας. Εν συνεχεία κατεβαίνει στην Αθήνα και σπουδάζει στην Ανωτάτη Βιομηχανική. Μέσω της συμμετοχής του στους μεγάλους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες, έρχεται σε επαφή και γίνεται μέλος της Νεολαίας της ΕΔΑ και μετέπειτα των Λαμπράκηδων. Διαφωνώντας με την κατεύθυνση διάλυσης της Νεολαίας ΕΔΑ, εντάσσεται στην «Πανσπουδαστική Δημοκρατική Κίνηση» (ΠΑΝΔΗΚ - «Σωτήρης Πέτρουλας»), όμως, μη συμμεριζόμενος τη μετέπειτα πορεία της, αποχωρεί.

Το 1983 οργανώνεται στο ΚΚΕ και δραστηριοποιείται ιδιαίτερα στο κίνημα γονέων, καθώς γύρω από ζητήματα τοπικής διοίκησης στο Μπραχάμι. Κράτησε αταλάντευτη στάση σε όλες τις δύσκολες στιγμές του Κόμματος, όπως την περίοδο 1989 - 1991. Επί πολλά έτη διετέλεσε πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του Παραρτήματος Αγ. Δημητρίου της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ. Εως και τις τελευταίες μέρες παρέμεινε ενεργό μέλος της ΚΟ Ασυρμάτου, δίνοντας ακούραστα το «παρών» σε κάθε μάχη, όπως και τώρα μπροστά στις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Συλλήψεις για το φονικό στη Λούτσα

Συλλήψεις για το φονικό με θύματα έξι Τούρκους, που σημειώθηκε στις 11/9 στη Λούτσα, ανακοίνωσε χτες η ΕΛ.ΑΣ. Κατά την παρουσίαση της υπόθεσης ανακοινώθηκε πως συνελήφθησαν δύο άτομα - 32 και 28 χρόνων - που φέρεται να συμμετείχαν στην ομαδική ανθρωποκτονία. Αναζητείται δε ένα τρίτο άτομο που πήρε μέρος στην εκτέλεση.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ