Πέμπτη 5 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αποχαιρετούν τον Βασίλη Μπάδα

Η Τομεακή Επιτροπή Νότιων Συνοικιών Αττικής του ΚΚΕ και οι Κομματικές Οργανώσεις Αγίου Δημητρίου με βαθύτατη θλίψη αποχαιρετούν τον σύντροφο ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΑΔΑ, ο οποίος «έφυγε» χτες από τη ζωή, και εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι, στην Νέα Αβοριανή Αιτωλοακαρνανίας.

Ο σύντροφος Βασίλης γεννήθηκε το 1940 στην Παλαιοκαρυά Αιτωλοακαρνανίας, προερχόμενος από φτωχή οικογένεια αγωνιστών. Ηταν γιος του Βαγγέλη Μπάδα, καπετάνιου του ΕΛΑΣ (καπετάν Πουρνάρας). Ηδη σε νεαρή ηλικία μαζί με την οικογένειά του, διωκόμενοι, αναγκάζονται να μετεγκατασταθούν στον κάμπο, στη Νέα Αβοριανή Αιτωλοακαρνανίας. Εν συνεχεία κατεβαίνει στην Αθήνα και σπουδάζει στην Ανωτάτη Βιομηχανική. Μέσω της συμμετοχής του στους μεγάλους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες, έρχεται σε επαφή και γίνεται μέλος της Νεολαίας της ΕΔΑ και μετέπειτα των Λαμπράκηδων. Διαφωνώντας με την κατεύθυνση διάλυσης της Νεολαίας ΕΔΑ, εντάσσεται στην «Πανσπουδαστική Δημοκρατική Κίνηση» (ΠΑΝΔΗΚ - «Σωτήρης Πέτρουλας»), όμως, μη συμμεριζόμενος τη μετέπειτα πορεία της, αποχωρεί.

Το 1983 οργανώνεται στο ΚΚΕ και δραστηριοποιείται ιδιαίτερα στο κίνημα γονέων, καθώς γύρω από ζητήματα τοπικής διοίκησης στο Μπραχάμι. Κράτησε αταλάντευτη στάση σε όλες τις δύσκολες στιγμές του Κόμματος, όπως την περίοδο 1989 - 1991. Επί πολλά έτη διετέλεσε πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του Παραρτήματος Αγ. Δημητρίου της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ. Εως και τις τελευταίες μέρες παρέμεινε ενεργό μέλος της ΚΟ Ασυρμάτου, δίνοντας ακούραστα το «παρών» σε κάθε μάχη, όπως και τώρα μπροστά στις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ